justynek13 23.08.05, 17:33 nie moge uwierzyc nie wytrzymalam zrobilam test i !!!!!! jutro ide do gina pierwszego lepszego co przyjmuje bo moja na urlopie drugi moj tylko w soboty.... nie wiem wogoel nie wiem co pisze co robie o boze!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
invicta1 Re: II kreski - co teraz??? 23.08.05, 17:38 o Jezu! gratuluję! bierz dalej tą luteinę ale numer! Odpowiedz Link Zgłoś
invicta1 Re: II kreski - co teraz??? 23.08.05, 17:39 jakbyś nie miała to ja mam dam Ci co wolisz duphasto i luteine też mam w domu! super! Odpowiedz Link Zgłoś
dudusiam Re: II kreski - co teraz??? 30.08.05, 10:59 yyy jestem tu nowa...dopiero siedzę i czytam wszystko co piszecie... Mam więc pytanie...po co ta luteina?...jest na receptę czy to pomoc doraźna zwiększająca szanse?... przepraszam za głupawe pytania... Odpowiedz Link Zgłoś
invicta1 Re: II kreski - co teraz??? 30.08.05, 11:03 luteina jest na recepte, powinno sie ja dawać w niedoborach własnego progesteronu ale lekarze naduzywają tego zapisując jak leci na wszystko-np nie ma jajeczkowania tez daja luteine bo mały progesteron, a powinni wywołać jajeczkowanie, to i progesteron byłby jak trzeba a w ciąży podają, żeby zapobiec poronieniom z powodu zbyt niskiego progesteronu-ale o to też w srodowisku medycznym jest spór, bo niektórzy uważają, że to tylko placebo-zdrowa ciążą utrzyma się sama, słabej nie pomoże i luteina(czy duphaston-to podobne leki) Odpowiedz Link Zgłoś
dudusiam Re: II kreski - co teraz??? 30.08.05, 17:24 ooo dziękuję za odpowiedź... a powiedz mi jeszcze jak możesz czy poradziłabyś mi testy owulacyjne dla lepszego ewentualnego wstrzelenia się w termin...zastanawiam się, czy testy Ewy omawiane gdzieś tam na innym forum daja jakieś wymierne wiadomości... Pozdrawiam gorąco Odpowiedz Link Zgłoś
tekla12 Re: II kreski - co teraz??? 23.08.05, 17:39 Teraz czas przyjmować gratulacje. Buziak wielki T. Odpowiedz Link Zgłoś
nie_mama Re: II kreski - co teraz??? 23.08.05, 17:41 No jak to co teraz? Zapraszamy na forum ciąża i poród Gratuluję!! Odpowiedz Link Zgłoś
ksara4 Re: II kreski - co teraz??? 23.08.05, 17:42 serdeczne gratulacje!!!! bardzo sie ciesze! Dziewczyny, zauwazylyscie , ze to lato jest jakies szczesliwe? juz tyle zaciazylo Odpowiedz Link Zgłoś
donata72 Re: II kreski - co teraz??? 23.08.05, 17:41 jezusiczku spokojnie ale fajnie sie ciesze ogromnie do mnie niestety wredota wlasnie przyszla Odpowiedz Link Zgłoś
justynek13 Re: Justynek 23.08.05, 17:48 ty cipko nie placz bo ja tez bede!!!! teraz twoja kolej Odpowiedz Link Zgłoś
invicta1 Re: Justynek 23.08.05, 17:49 teraz to już ryk na całego cieszę się z Tobą a jednocześnie tak sie boję... Odpowiedz Link Zgłoś
magdamajewski Re: Justynek 23.08.05, 19:01 oj, chyba tego mojego bejsbola wyciagne... A tak wogole to GRATULACJIE!!!! magda Odpowiedz Link Zgłoś
justynek13 Re: Justynek 24.08.05, 05:17 invicta1 napisała: > teraz to już ryk na całego > cieszę się z Tobą a jednocześnie tak sie boję... no czego sie boisz?????? chyba tego wielkiego jak kink-kong fluida co ci sle!!!!! przypominam sobie nasze spotkanie...... kurcze! dawno to bylo jakos zima... sciskam cie mocno i... tez sie boje a o tym ciii Odpowiedz Link Zgłoś
invicta1 Re: Justynek 24.08.05, 09:46 też o tym spotkaniu myślałam, a odudziłam się dziś w nocy o 3.30 kurde fajnie-obiecaj, ze dasz potrzymać brzuchola na szczęście! tymczasem łapię intensywnie fluidy trzymaj się Mama! Odpowiedz Link Zgłoś
justynek13 Re: Justynek 24.08.05, 11:40 invicta1 napisała: >-obiecaj, ze dasz potrzymać brzuchola na szczęście! jak ty;lko bedzie widac brzuchol, mozesz codziennie do mnie do pracy przychodzic i trzymac tylko ze ja mam przeczucie ze jak u mnie bedzie widac to ty juz bedziesz swoje fluidki rozsyłac dalej Odpowiedz Link Zgłoś
invicta1 Re: Justynek 24.08.05, 11:41 taaa a przeczucie, że Ci się cykl pomieszał też miałaś a tu proszę-dzidziol Odpowiedz Link Zgłoś
ksara4 Re: II kreski - co teraz??? 23.08.05, 17:44 hehehe, a dopiero narzekalas, ze spuchlas na luteinie i masz brzuch jak w ciazy ))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
justynek13 dziekuje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 23.08.05, 17:49 wie tylko maz i WY!!!!! teraz musze pobyc z tatusiem przyszlym!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ksara4 Justynek nie placz :-) 23.08.05, 17:49 tylko napisz jak to sie stalo, tzn jakie leczenie itp, oczywiscie jak ochloniesz ))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
inga30 Re: a wczoraj 23.08.05, 18:03 radziłyście justynkowi przyspieszyć @ seksem i drineczkami Odpowiedz Link Zgłoś
wiktoria33 Re: II kreski - co teraz??? 23.08.05, 19:38 no no ale super , GRATULACJE !!! kolejna odchodzi na forum ciąza ..... )) trzymaj sie a ja mam przynajmniej jajowody drożne - zawsze to jakis sukcesik na pocieszenie Odpowiedz Link Zgłoś
dawida_24 cholera a miałam napisać w twoim poprzednim poście 23.08.05, 19:44 zrób test! Cholera no, no gratuluję ci, bierz tę luteinę. Odpowiedz Link Zgłoś
iwa303 lzy szczescia!!! 23.08.05, 20:07 W koncu placze sie tutaj, ale ze szczescia! Serdeczne gratulacje i wiecej takich lez dla nas wszystkich! Odpowiedz Link Zgłoś
justynek13 Re: cholera a miałam napisać w twoim poprzednim p 24.08.05, 05:18 cholera!!!! jestem nieprzytomna niesamowicie nierzeczywiscie sie czuje Odpowiedz Link Zgłoś
monik39 Re: II kreski - co teraz??? 23.08.05, 20:22 Gratulacje Justynek! Powodzenia i dużo zdrówka Odpowiedz Link Zgłoś
annba Re: II kreski - co teraz??? 23.08.05, 22:53 fantastycznie cudownie wspaniale zajebiście po prostu gratulacje i super 9 miesięcy aneta Odpowiedz Link Zgłoś
majah1 Re: II kreski - co teraz??? 23.08.05, 23:09 Wielkie gratulacje !!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
anntenka Re: II kreski - co teraz??? 23.08.05, 23:48 dużo zdrówka... gratulacje... i zacznij zarażać nas tutaj wszystkie ale to już ) Odpowiedz Link Zgłoś
truskaweczka7 Re: II kreski - co teraz??? 24.08.05, 00:30 wielkie gratulachy,teraz zero stresu i wypoczynek i uśmiech na twarzy i radocha Odpowiedz Link Zgłoś
justynek13 nie moge spać 24.08.05, 05:14 juz od godziny obudzilam sie i nie moge dalej uwierzyc ogladam test naprawde bylam pewna ze nie jestem w ciazy praktycznie zadnych objawow tyle co zawsze po luteinie bylo mi jakos mdlawo i nerwowo caly cykl tylko bromek i to malo regularnie bywalo ze 3 dni nie bralam wcale zadnych wiamin zadnego folika zadnego liczenia dni , pojechalam na wakacje w gory i ... no coz mialam oczywiscie nadzieje bo wszedzie trabia ze w takie cykle wyluzowane to sie zachodzi jakos ale nic nie czulam zadnego klucia w jajnikach nic i powoli zaczelam ta nadzieje tracic no a popowrocie z gor kiedy zrobilem test i byla I krecha nadzieje prysly zupelnie . @ nie bylo bo mam za malo progesteronu tak sobie wytlumaczylam i zaczelam lyklac luteine w 36 dc na wywolanie@ i wiecie co ? ja mysle ze tu pies pogrzebany zawsze bralam 16-18 dc a moze ja mam szanse na jajeczkowanie dopiero np w 20dc i co i taka luteina wszystko popsuje jak sie za szybko ja bierze mam tylko nadzieje ze beta z krwi bedzie porzadna i ze wogole bedzie ok!!! acha i pilam baaaardzo duzo teraz to sie martwie bo dokladnie tydzien temu mialam kaca giganta po imprezie.. dziewczyny! BARDZO WAM DZIEKUJE PRZESYLAM FLUIDKI CIAZAOWE tylko jeszcze boje cie cieszyc na maxa... czekam chyba do pierwszego usg no a przynajmniej do bety.. milego dzionka Odpowiedz Link Zgłoś
hotcoffee Re: II kreski - co teraz??? 24.08.05, 08:35 justynek! Wielkie gratulacje!!! Nawet nie wiesz jak się cieszę ! Buziaczki dla maluszka Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda39 Re: II kreski - co teraz??? 24.08.05, 08:42 GRATULACJE !!! Jednak nigdy nie można tracić nadziei !!! Odpowiedz Link Zgłoś
natasza.p Re: II kreski - co teraz??? 24.08.05, 10:10 Justynek GRATULACJE!!!!!! A wiesz, że dzięki Tobie mam jeszcze trochę nadziei- dziś mam 34 dc i zrobiłam test- nic nie wyszło. Cykl miałam na CLO, a więc @ powinna przyjść jak w zegareczku- w 31 dniu. Teraz biorę Duphaston i czekam- może bedzie tak jak u Ciebie i w końcu też zobaczę dwie kreski.... Pozdrawiam i Zyczę Ci wszystkiego naj!! Przesyłaj fluidki Odpowiedz Link Zgłoś
doonna Re: II kreski - co teraz??? 24.08.05, 10:26 Gratulacje bardzo sie cieszę dbaj o siebie i maleństwo, zaglądaj tu jeszcze do nas czasami, pozdrawiam Doonna Odpowiedz Link Zgłoś
ewa.analityk1 Re: II kreski - co teraz??? 24.08.05, 15:26 Justynek, luteina brana przed owu działa jak antykoncepcja, ale ja myślę że to bromek i świeże powietrze zadziałało. WIELKIE GRATULACJE Odpowiedz Link Zgłoś
ronka4 Re: Justynek 24.08.05, 19:26 Serdeczne gratulacje!Bardzo sie cieszę że ci się udało. Mam pytanko do ciebie. Pisałaś że nie miałaś żadnych objawów, czy piersi też cię w ogóle nie bolały? Odpowiedz Link Zgłoś
justynek13 Re: Justynek 29.08.05, 11:36 ronka4 napisała: > Pisałaś że nie miałaś żadnych objawów, czy piersi też cię w ogóle nie bolały? bolaly tak jak przed @ po bokach dopiero 2 tyg po terminie@ zrobilo mi sie niedobrze- myslalam ze po luteinie sutki zaczely bolec dzien po pozytywnym tescie czyli tez 2 tyd po terminie jedyne co mialam to brzuch specznialy!!!! ogromny, teraz sie zmniejszyl jest prawie normalny no i teraz to i sutki bola i niedobrze mi all the time Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolka2 Re: II kreski - co teraz??? 29.08.05, 09:34 Bardzo się ciesze Olbrzymiaste gratulacje. Uważaj na siebie i fasoleczke. Pozdrawiam,Ola Odpowiedz Link Zgłoś
aga1009 Re: II kreski - co teraz??? 29.08.05, 12:25 Pytanie do Justynek- a co z bólem brzucha, od kiedy Cię zaczął boleć,przed terminem @ czy po? Serdeczne gratulacje, bardzo miło czyta się takie posty,tym bardziej że naturalnie,dbaj o swoją fasolkę))) Odpowiedz Link Zgłoś
justynek13 Re: II kreski - co teraz??? 29.08.05, 14:03 aga1009 napisała: > Pytanie do Justynek- a co z bólem brzucha, od kiedy Cię zaczął boleć,przed > terminem @ czy po? 2 dni po terminie@ zrobilam test byla I kreska wiec zaczelam brac luteine na wywolania@ i wtedy zaczal mnie bolec , tak jak na @ z tym ze np 2 godz bolal potem nie , tak jak mu sie zaczcialo od 2 dni prawie wcale nie boli Odpowiedz Link Zgłoś
sylasia Re: II kreski - co teraz??? 29.08.05, 13:04 Gratulacje! Rano w dniu testu miałaś pytania bez odpowiedzi a po południu zmieniło się całe życie. Niesamowite. Trzymam kciuki i pobieram fluidy. Odpowiedz Link Zgłoś
justynek13 Re: II kreski - co teraz??? 29.08.05, 14:04 sylasia napisała: > Gratulacje! Rano w dniu testu miałaś pytania bez odpowiedzi a po południu > zmieniło się całe życie. no tez o tym mysle jak juz calkeim zwatpilam dotknelam dna i nagle ... ech powiem wam ze nadal! nie wierze! chociaz widzialam pechcrzyk ciazowy na usg wczoraj to i tak nie moge uwierzyc Odpowiedz Link Zgłoś
justynek13 Re: byłaś u Wydry? 29.08.05, 14:55 byłam wczoraj ale szczerze sie zawiodlam bromek kazal odstawic i przyjsc za miesiac usg trwalo 30 sek i oczywiscie jak mu spowiedzialam ze to byl cykl bez lekow to powiedzial ze to "dlugofalowe" skutki leczeni chyba clo czerwcowe mial na mysli i jeszcze z tekstem wyjechal: no teraz to sie pani w koncu czuje pelnowartosciowa kobieta?" wywalialam oczy i powiedzialam ze to chyba nie tak, jakos tak dziwnie bylo i powiedzial ze moge lampke wina dziennie wypic!!!- szalony? czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
invicta1 Re: byłaś u Wydry? 29.08.05, 14:56 eee to się nie popisał a z winem to akurat nic dziwnego, słyszałam, że można, a nawet czasem wskazana jest ta lampka czerwonego Odpowiedz Link Zgłoś
justynek13 Re: byłaś u Wydry? 29.08.05, 15:03 fakt bylo duzo babek kolejka, opoznienie oczywiscie dal skierowanie na badania podstawowe- zapomnialam napisac ale wiesz podejscie tasmowe, ja rozumiem ze dla niego to kolejna ciaza ale przeciez moglby chociaz poudawac nie powiedzial ktory tydzien a tak liczylam bo ten 6 to mi ta ginka z medicowera powiedziala i badala mnie i cycki i wymaz i termin powrodu powiedziala ja wiem ze to na wyrost ale tak jakos mi sie milej zrobilo Odpowiedz Link Zgłoś
invicta1 Re: byłaś u Wydry? 29.08.05, 15:05 jak Cię wkurza, to go olej-jeszcze bedziesz miała różne stresy, to podejście lekarza, będzie wtedy ważne nawet najlepszy specjalista, jeśli nie ma podejścia, to wiele traci-niestety Odpowiedz Link Zgłoś
monik39 Re: II kreski - co teraz??? 29.08.05, 13:13 Olbrzymie gratulacje. Dbaj o siebie i maleństwo. Buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
justynek13 Re: justynek a krzyże cię bolą???? 29.08.05, 14:56 nie wogole nic ani chwili za to powiem wam ze tak slabo sennie i mglisto to si ejeszcze nigdy nie czulam leb mnie boli a tu zadnych prochow nie da rady brac ech:-0 szczescie Odpowiedz Link Zgłoś
ewa778 Re: justynek a krzyże cię bolą???? 29.08.05, 14:59 gratuluje ci justynek. ale z ciebie szczesciara))))) mamuska szczesciara. naczekalas sie wystarczajaco dlugo, wiec teraz jeszcze dluzej sie ciesz!!! pa,pa,pa Odpowiedz Link Zgłoś
lidek0 Re: II kreski - co teraz??? 29.08.05, 16:05 sprawdź jak rośnie beta i oznacz progesteron Odpowiedz Link Zgłoś
justynek13 Re: II kreski - co teraz??? 30.08.05, 08:37 lidek0 napisała: > sprawdź jak rośnie beta i oznacz progesteron tzn jeszcze raz isc na bete? raz bylam byla ladna 5 tysiecy pecherzyk ciazowy widzialam na usg latac jeszcze na bete? a progesteron hmmm biore caly czas luteine - to jest sens robic?? dostalam tylko skierowanie na podstwowowe badania krwi moczu, toxo glukoze gr krwi cos jeszcze powinnam zrobic????? jejkus nie strasz mnie Odpowiedz Link Zgłoś
lidek0 Re: II kreski - co teraz??? 30.08.05, 09:05 Bete powinno sie powtórzyć po 48 godzinach i sprawdzić jak rośnie /bo przyrist bety świadczy o ciąży na wczesnym etapie/, a może swojego progesteronu masz wystarczająco dużo, to wtedy leki działają jak placebo. Odpowiedz Link Zgłoś
justynek13 Re: II kreski - co teraz??? 30.08.05, 09:39 lidek0 napisała: > /bo przyrist bety świadczy o ciąży na wczesnym etapie/, no wiem ale ciaza jest widziałam a może swojego progesteronu masz > wystarczająco dużo, to wtedy leki działają jak placebo. fakt i po co to brac tylko sie tak zastanawiam na ile musialabym odstwaic luteine zeby moj progesteron wyszedl Odpowiedz Link Zgłoś
invicta1 Re: II kreski - co teraz??? 30.08.05, 09:42 daj spokój z tą betą Lidek zawsze tak pisze, bo miała sama przykre doświadczenia, ale u Ciebie przecież wszystko przebiega prawidłowo co do progesteronu, to nie wiem czy luteina fałszuje wynik-to chyba nieco odmienna substancja, ale mogę sie mylić w każdym razie niech decyduje lekarz, a nie forum Odpowiedz Link Zgłoś
dudusiam Re: II kreski - co teraz??? 30.08.05, 11:01 yyy jestem tu nowa...dopiero siedzę i czytam wszystko co piszecie... Mam więc pytanie...po co ta luteina?...jest na receptę czy to pomoc doraźna zwiększająca szanse?... przepraszam za głupawe pytania... Odpowiedz Link Zgłoś
justynek13 Re: II kreski - co teraz??? 30.08.05, 15:12 dudusiam napisała: > > Mam więc pytanie...po co ta luteina?...jest na receptę czy to pomoc doraźna >> na recepte, to progesteron czyli pomaga utrzymac ciaze gdy ma sie braki tego hormonu. W II fazie cyklu podawana rowniez coby endometrium lepiej roslo - chyba > Odpowiedz Link Zgłoś
justynek13 Re: II kreski - co teraz??? 30.08.05, 15:11 invicta1 napisała: chociaz bardzo was cenie i rady i wsparcie to musze powiedziec invicto! brawo za te słowa!!! > w każdym razie niech decyduje lekarz, a nie forum ja juz i tak mam fioła Odpowiedz Link Zgłoś
lidek0 Re: II kreski - co teraz??? 31.08.05, 07:15 Moje doświadczenia nie mają tu nic do rzeczy, a sama chyba wiesz, że przyrost bety świadczy o ciąży a nie jej podwyższony poziom. Odpowiedz Link Zgłoś
niunia90 Re: II kreski - co teraz??? 30.08.05, 13:21 Justynek!!!!! OLBRZYMIE GRATULACJE!!! Wlasnie wrocilam z wakacji a tu taka super wiadomosc!!!! Sciskam mocno i zycze 9 spokojnych miesiecy!!! Duza buzka! Odpowiedz Link Zgłoś