Dodaj do ulubionych

In vitro w Provicie/Katowice

23.09.05, 22:35
Czy jest na forum osoba, ktora miala lub przygotowuje sie do in vitro w
katowickiej Provicie?
Obserwuj wątek
    • katarina011 Re: In vitro w Provicie/Katowice 24.09.05, 10:58
      Jezeli jest ktos, to prosze o odpowiedz co was sklonilo, zeby robic ta
      procedure wlasnie w tej klinice
      • annba Re: In vitro w Provicie/Katowice 24.09.05, 11:18
        wiesz - wydaje mi się, że szybciej znajdziesz kogoś na Bocianie - z tego, co
        się orientuję na forum wszystkie dziewczyny, które leczą się w Provicie są na
        etapie leczenia, IUI ale invitro raczej nie...
        • katarina011 Re: In vitro w Provicie/Katowice 24.09.05, 11:26
          Watek na Bocianie sledze na biezaco, dlatego zapytal tutaj
          • agiq Re: In vitro w Provicie/Katowice 24.09.05, 11:41
            też jestem zainteresowana taką osobą. JA się leczę w Provicie, własnie mialam 3
            IUI nieudane i teraz jade na wizyte zeby pogadac z ginem co dalej...Wczesniej
            myslalam ze w Provicie zrobiwe badania, IUI i ze na tym sie skonczy (bo sie
            uda) a jak sie nie skonczy to in vitro albo ICSI w Novum. Ale ostatnio
            zastanawiam sie jednak zeby in vitro tez robic w Provicie. Bo nie bardzo sobie
            wyobrazam jezdzenie do w-wy co 2 dni, koszty w provicie sa duzo nizsze, ale z
            drugiej strony boje sie...
            • katarina011 Re: In vitro w Provicie/Katowice 24.09.05, 13:05
              U nas kolejne wyniki bedania nasienia nie pozostawiaja zludzen, ze zostaje
              tylko ICSI. Jestesmy przygotowoni na styczen 2006 i teraz najwazniesze
              pytanie :gdzie? (myslam albo o Provicie, albo o Novum)
              Obczytuje wszystkie fora, ale ciagle nie moge sie zdecydowac. Gdyby ta
              procedura nie byla tak droga to zdecydowalabym sie od razu (Provita).
              Ale ze wzgledu na koszty rozwazam wiele czynnikow i na razie nie dochodze do
              zadnych sensownych wnioskow.
              Jezeli chodzi o skutecznosc to waha sie ona kolo 30-35% (dane swiatowe),
              doswiadczeniem na pewno goruje Novum (10 lat na rynku), ale z kolei w Provicie
              jest rownie dobry sprzet i doswiadczeni lekarze. Koszty dojazdow i czasu na
              niego przeznaczonego przemawiaja na korzysc Provity (praca!!! i wolne)
              Moze ktos podsunie mi jeszcze jakies inne czynnik, ktore u niego spowodoway, ze
              wybral dana klinike?
    • samanta25 Re: In vitro w Provicie/Katowice 24.09.05, 12:50
      Annba ma rację - w Provicie dziewczyny raczej decydują się na IUI natomiast
      większość z nich wybiera inną klinikę jeśli chodzi o ICSI/IVF
      Ja jestem na etapie oczekiwania na wynik 2 IUI właśnie w Provicie

46 cykl starań - w moim sercu jest ból
      każda nowa możliwość przynosi mi nadzieję
      ...i cierpienie kiedy znowu się nie powiedzie
      • katarina011 Re: In vitro w Provicie/Katowice 24.09.05, 13:13
        Samanto, czytam watek "Provitowe pogaduchy" regularnie od 2004 roku. Wiem, ze w
        pewnym momenie duza grupa dziewczyn, ktore mialy przed soba in vitro decydowala
        albo Salve, albo Novum. Niestety okazuje sie ,ze i w tych klinikach
        niekoniecznie udaje sie zaciazyc (to caly czas tylko/albo az 30% szans).
        Dlatego mam straszny metlik w glowie. Boje sie, ze jak podejme niewlasciwa
        decyzje bede zalowac, bo na kolejna procedure moge juz sobie nie pozwolic ze
        wzgledow finansowych.
        • paula242 Re: In vitro w Provicie/Katowice 24.09.05, 15:09
          Ja właśnie wczoraj zaczęłam stymulacje do ICSI.Wcześniej nie miałam inseminacji
          bo nie ma sensu.Nie mam żadnych obaw bo taka jest prawda że w zadnej klinice
          nikt nie da ci 100% pewności że się uda.Leczę się w Provicie od 4 miesięcy i
          jestem bardzo zadowolona.Dla mnie plusem są również niższe ceny jak i dojazd bo
          jestem z Częstochowy.
          • annba Re: In vitro w Provicie/Katowice 24.09.05, 15:17
            własnie - problem w tym, że nikt nie da gwarancji...a to, że w klinikach z
            dłuższym doswiadczeniem jest więcej ciąż wynika z faktu, że "przewinęło" się
            przez nie więcej dziewczyn
            najgorsze jest właśnie to , że z powodu kasy musimy podejmować takie trudne
            decyzje
            • agiq Re: In vitro w Provicie/Katowice 24.09.05, 16:39
              paula a kto Cię prowadzi do ICSI w Provicie?
              moze jeszcze poczekam jak Ci sie uda to tez sprobuje w Provicie smile
              choc wiem ze to i tak nie ma zadnego przelożenia...

Katrina napisz jak podejmiesz decyzje gdzie...my o ile w koncu podejmiemy
              decyzje w ogole o in vitro to tez bylby to poczatek 2006 roku.
              • paula242 Re: In vitro w Provicie/Katowice 25.09.05, 09:15
                Ja lecze się u dr. Tomanka.Według mnie to przemiły człowiek nie traktuje
                pacjentek jak towar a niestety to się zdarza.Tak czułam się w Łodzi i dlatego
                zrezygnowałam.Za niecały miesiąc wszystko będzie jasne ale nie możesz sie tym
                sugerować.A skad jesteś jeśli można wiedzieć?
                • katarina011 Re: In vitro w Provicie/Katowice 25.09.05, 21:58
                  Postanowilam, ze na poczatku pazdziernika ide na wizyte do Provity w sprawie
                  ISCI. Po rozmowie z lekarzem podejme ostateczna decyzje. I prawdopodobnie
                  przyspieszymy rowniez termin procedury na listopad.
                  Paula242 jakie mialas robione badania przed ICSI i ile one kosztowaly?
                  • paula242 Re: In vitro w Provicie/Katowice 26.09.05, 11:12
                    Przede wszystkim bakteriologia oczywiście mąż równiez.Męża badania to grosze
                    gorzej ze mną.Najpierw pobranie materiału do badania sprawdzanie pH i płukanie
                    130+ złlaboratorum 70zł.Jeśli nie wyjdzie bakteria to zwracaja za antybiogram
                    po 25zł a są dwa.Ja nie miałam bakterii tylko przypałętał się jakiś grzyb więc
                    dostałam leki(150zł).Lekarstwa opłaca się kupić w Provicie na dole w
                    aptece ,jest dużo taniej.Po dwóch tygodniach na kontrole i powtórka z
                    rozrywki.Na szczęście wyleczyłam.Mąż też wyleczył.Przed bakteriologią miałam
                    posprawdzać jeszcze raz hormony.Mam troche za dużo testosteronu ale to podobno
                    przy ISCI nie ma znaczenia.Robiłam je na początku w środku i na końcu
                    cyklu,czyli w sumie było ich 8 a każdy przynajmniej u mnie po ok.25zł.I to
                    wszystko.Najgorsze to kłucie
                    • agiq Re: In vitro w Provicie/Katowice 26.09.05, 11:43
                      Paula, ja jestem z Krakowa i w sumie gdziekolwiek bym sie zdecydowała na IVF to
                      i tak muszę dojeżdżać albo do Katowic, albo do W-wy. W Krakowie na pewno sie
                      bym nie zdecydowala podchodzic, skoro nawet do IUI nie podchodzilam.
                      A w Provicie lecze sie u dr Grettki i mi on bardzo odpowiada, ale chcialaby
                      zrobic IVF tam gdzie bede miala najwieksze szanse za 1 razem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka