katarina011 23.09.05, 22:35 Czy jest na forum osoba, ktora miala lub przygotowuje sie do in vitro w katowickiej Provicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
katarina011 Re: In vitro w Provicie/Katowice 24.09.05, 10:58 Jezeli jest ktos, to prosze o odpowiedz co was sklonilo, zeby robic ta procedure wlasnie w tej klinice Odpowiedz Link Zgłoś
annba Re: In vitro w Provicie/Katowice 24.09.05, 11:18 wiesz - wydaje mi się, że szybciej znajdziesz kogoś na Bocianie - z tego, co się orientuję na forum wszystkie dziewczyny, które leczą się w Provicie są na etapie leczenia, IUI ale invitro raczej nie... Odpowiedz Link Zgłoś
katarina011 Re: In vitro w Provicie/Katowice 24.09.05, 11:26 Watek na Bocianie sledze na biezaco, dlatego zapytal tutaj Odpowiedz Link Zgłoś
agiq Re: In vitro w Provicie/Katowice 24.09.05, 11:41 też jestem zainteresowana taką osobą. JA się leczę w Provicie, własnie mialam 3 IUI nieudane i teraz jade na wizyte zeby pogadac z ginem co dalej...Wczesniej myslalam ze w Provicie zrobiwe badania, IUI i ze na tym sie skonczy (bo sie uda) a jak sie nie skonczy to in vitro albo ICSI w Novum. Ale ostatnio zastanawiam sie jednak zeby in vitro tez robic w Provicie. Bo nie bardzo sobie wyobrazam jezdzenie do w-wy co 2 dni, koszty w provicie sa duzo nizsze, ale z drugiej strony boje sie... Odpowiedz Link Zgłoś
katarina011 Re: In vitro w Provicie/Katowice 24.09.05, 13:05 U nas kolejne wyniki bedania nasienia nie pozostawiaja zludzen, ze zostaje tylko ICSI. Jestesmy przygotowoni na styczen 2006 i teraz najwazniesze pytanie :gdzie? (myslam albo o Provicie, albo o Novum) Obczytuje wszystkie fora, ale ciagle nie moge sie zdecydowac. Gdyby ta procedura nie byla tak droga to zdecydowalabym sie od razu (Provita). Ale ze wzgledu na koszty rozwazam wiele czynnikow i na razie nie dochodze do zadnych sensownych wnioskow. Jezeli chodzi o skutecznosc to waha sie ona kolo 30-35% (dane swiatowe), doswiadczeniem na pewno goruje Novum (10 lat na rynku), ale z kolei w Provicie jest rownie dobry sprzet i doswiadczeni lekarze. Koszty dojazdow i czasu na niego przeznaczonego przemawiaja na korzysc Provity (praca!!! i wolne) Moze ktos podsunie mi jeszcze jakies inne czynnik, ktore u niego spowodoway, ze wybral dana klinike? Odpowiedz Link Zgłoś
samanta25 Re: In vitro w Provicie/Katowice 24.09.05, 12:50 Annba ma rację - w Provicie dziewczyny raczej decydują się na IUI natomiast większość z nich wybiera inną klinikę jeśli chodzi o ICSI/IVF Ja jestem na etapie oczekiwania na wynik 2 IUI właśnie w Provicie ******** 46 cykl starań - w moim sercu jest ból każda nowa możliwość przynosi mi nadzieję ...i cierpienie kiedy znowu się nie powiedzie Odpowiedz Link Zgłoś
katarina011 Re: In vitro w Provicie/Katowice 24.09.05, 13:13 Samanto, czytam watek "Provitowe pogaduchy" regularnie od 2004 roku. Wiem, ze w pewnym momenie duza grupa dziewczyn, ktore mialy przed soba in vitro decydowala albo Salve, albo Novum. Niestety okazuje sie ,ze i w tych klinikach niekoniecznie udaje sie zaciazyc (to caly czas tylko/albo az 30% szans). Dlatego mam straszny metlik w glowie. Boje sie, ze jak podejme niewlasciwa decyzje bede zalowac, bo na kolejna procedure moge juz sobie nie pozwolic ze wzgledow finansowych. Odpowiedz Link Zgłoś
paula242 Re: In vitro w Provicie/Katowice 24.09.05, 15:09 Ja właśnie wczoraj zaczęłam stymulacje do ICSI.Wcześniej nie miałam inseminacji bo nie ma sensu.Nie mam żadnych obaw bo taka jest prawda że w zadnej klinice nikt nie da ci 100% pewności że się uda.Leczę się w Provicie od 4 miesięcy i jestem bardzo zadowolona.Dla mnie plusem są również niższe ceny jak i dojazd bo jestem z Częstochowy. Odpowiedz Link Zgłoś
annba Re: In vitro w Provicie/Katowice 24.09.05, 15:17 własnie - problem w tym, że nikt nie da gwarancji...a to, że w klinikach z dłuższym doswiadczeniem jest więcej ciąż wynika z faktu, że "przewinęło" się przez nie więcej dziewczyn najgorsze jest właśnie to , że z powodu kasy musimy podejmować takie trudne decyzje Odpowiedz Link Zgłoś
agiq Re: In vitro w Provicie/Katowice 24.09.05, 16:39 paula a kto Cię prowadzi do ICSI w Provicie? moze jeszcze poczekam jak Ci sie uda to tez sprobuje w Provicie choc wiem ze to i tak nie ma zadnego przelożenia... Katrina napisz jak podejmiesz decyzje gdzie...my o ile w koncu podejmiemy decyzje w ogole o in vitro to tez bylby to poczatek 2006 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
paula242 Re: In vitro w Provicie/Katowice 25.09.05, 09:15 Ja lecze się u dr. Tomanka.Według mnie to przemiły człowiek nie traktuje pacjentek jak towar a niestety to się zdarza.Tak czułam się w Łodzi i dlatego zrezygnowałam.Za niecały miesiąc wszystko będzie jasne ale nie możesz sie tym sugerować.A skad jesteś jeśli można wiedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
katarina011 Re: In vitro w Provicie/Katowice 25.09.05, 21:58 Postanowilam, ze na poczatku pazdziernika ide na wizyte do Provity w sprawie ISCI. Po rozmowie z lekarzem podejme ostateczna decyzje. I prawdopodobnie przyspieszymy rowniez termin procedury na listopad. Paula242 jakie mialas robione badania przed ICSI i ile one kosztowaly? Odpowiedz Link Zgłoś
paula242 Re: In vitro w Provicie/Katowice 26.09.05, 11:12 Przede wszystkim bakteriologia oczywiście mąż równiez.Męża badania to grosze gorzej ze mną.Najpierw pobranie materiału do badania sprawdzanie pH i płukanie 130+ złlaboratorum 70zł.Jeśli nie wyjdzie bakteria to zwracaja za antybiogram po 25zł a są dwa.Ja nie miałam bakterii tylko przypałętał się jakiś grzyb więc dostałam leki(150zł).Lekarstwa opłaca się kupić w Provicie na dole w aptece ,jest dużo taniej.Po dwóch tygodniach na kontrole i powtórka z rozrywki.Na szczęście wyleczyłam.Mąż też wyleczył.Przed bakteriologią miałam posprawdzać jeszcze raz hormony.Mam troche za dużo testosteronu ale to podobno przy ISCI nie ma znaczenia.Robiłam je na początku w środku i na końcu cyklu,czyli w sumie było ich 8 a każdy przynajmniej u mnie po ok.25zł.I to wszystko.Najgorsze to kłucie Odpowiedz Link Zgłoś
agiq Re: In vitro w Provicie/Katowice 26.09.05, 11:43 Paula, ja jestem z Krakowa i w sumie gdziekolwiek bym sie zdecydowała na IVF to i tak muszę dojeżdżać albo do Katowic, albo do W-wy. W Krakowie na pewno sie bym nie zdecydowala podchodzic, skoro nawet do IUI nie podchodzilam. A w Provicie lecze sie u dr Grettki i mi on bardzo odpowiada, ale chcialaby zrobic IVF tam gdzie bede miala najwieksze szanse za 1 razem. Odpowiedz Link Zgłoś