Dodaj do ulubionych

Witam na forum!

02.10.05, 00:20
Kilka dni temu dowiedziałam się ze bez leczenia nie zajdę w ciążęsad( jestem
więc na początku trudnej drogi.Jeszcze do niedawna nie pomyślałabym że i ja
będę się borykać z tym problemem jakim jest NIEPŁODNOŚĆ.Na razie czuję
żal,smutek i często chce mi się płakać...może spotykanie się tu z osobami o
podobnych problemach trochę podniesie mnie na duchu.Napewno sie nie poddam i
mam tylko nadzieję ze leczenie nie będzie długotrwałe bo mam już 29
lat.Pozdrawiam wszystkich i prosze trzymajcie kciuki!!!
Obserwuj wątek
    • cesaria2 Re: Witam na forum! 02.10.05, 10:23
      Witaj Alinka, może Twoja droga nie bedzie taka dluga jak niektrych z nas.. Czy
      leczysz sie juz w jakiejs klinice? Czy lekarze mowili, jakie zabiegi beda
      skuteczne w Twoim przypadku? Pozdrawiam Cie serdecznie i zycze, abys jak
      najszybciej doczekala sie dwoch kreseczek..
      • alinka761 Re: Witam na forum! 02.10.05, 10:42
        Witaj!Dzięki za słowa otuchy,ja jeszcze nie wiem jak bedzie wyglądało moje
        leczenie.W środę idę pobrać wszystkie hormony i z wynikami do lekarza.Wtedy się
        wyjaśni jaką metodą będzie mnie leczył.Podejrzewam że zacznie od
        farmakoterapii.Dodam ze chyba nie jestem w najgorszej sytuacji bo mam regularne
        29-30 dniowe cykle i oprócz obrazu PCO w badaniu USG żadnych innych objawów.To
        dodaje mi nadziei że faktycznie droga nie będzie zbyt długa ale to się wkrótce
        okaże.Pozdrawiam gorąco i napewno napiszę po wizycie u ginekologa.
        • beata611 Re: Witam na forum! 02.10.05, 11:35
          Cześć. Na pewno wszystko będzie dobrze, po prostu potrzebujemy trochę więcej
          czasu, żeby zajść w ciążę, ale wszystkim nam się uda, ja w to mocno wierzę. Też
          mamy z mężem problemy, ale się nie poddajemy. Pozdrawiam.
    • pyza55 Re: Witam na forum! 02.10.05, 19:00
      Pozdrawiam cię serdecznie!Ja też jestem na forum od niedawna,ale bardzo mi się
      tu podoba, przede wszystkim dlatego, że to skarbnica wiedzy. Życze nam jednak
      żebyśmy nie zagosciły tu na dłużej, ja też ma 29 lat i wrażenie że czas ucieka
      mi przez palce. A skąd (jeśli można wiedzeć jesteś), bo ja z Krakowa.Pa
      • alinka761 Re: Witam na forum! 02.10.05, 20:54
        Cześć Pyza55!Ja jestem z Trójmiasta.Zgadzam się z Tobą,mozna wiele się tu
        dowiedzieć.Wiedziałam że niepłodność to ogromny problem ale nie spodziewałam sie
        że aż tyle par musi walczyć o to co innym przychodzi tak łatwo...Pozdrawiam
        gorąco!!!
        • gloria99 Re: Witam na forum! 02.10.05, 23:45
          Alinko, nie zalamuj sie, bo dobre samopoczucie i pozytywne myslenie jest bardzo
          wazne! Jestes jeszcze mloda i z pewnoscia wkrotce Ci sie uda. Ja jestem kilka
          lat od Ciebie starsza, mimo to nie trace nadziei, choc mam - nie rzadko -
          trudne chwile, ale ide do przodu. Wierze, ze wszystkie dziewczyny z tego forum
          beda szczesliwymi mamusiami, moze tylko jednym przyjdzie to latwiej i szybciej,
          inne musza miec wiecej cierpliwosci.
          Forum jest rewelacyjne. Ja osobiscie barzdo skorzystalam.
          Pozdrawiam serdecznie.
    • dudusiam Re: Witam na forum! 03.10.05, 16:55
      Alinka witaj w gronie...mam nadzieję na krótkosmile
      Podobnie jak Ty od dawna się staram ale od niedawna wiem z czym walczę-PCO smile
      Będzie dobrze smile
      Klub wzajemnego wsparcia jest na 2228273 smile To moje gg na którym wymieniamy z
      życzliwymi tego forum wiadomości...a i jak trzeba to wspólnie się upijamy -po
      wcześniejszym umówieniu się hahaha
      Trzymam kciuki za szybkie zajście i gorąco pozdrawiam smile
      • alinka761 Re: Witam na forum! 03.10.05, 21:29
        Witam i bardzo dziękuję za odzewsmilepewnie kiedyś skorzystam z GG.Na razie jestem
        "zielona" w tym wszystkim,czytam wypowiedzi dziewczyn które piszą skrótami i
        czasami nie wiem o co chodzismile)))Moze to dziwnie zabrzmi ale nie mogę się
        doczekać kiedy zrobię hormony i udam się z wynikami do lekarza.W końcu więcej
        się wyjaśni i dowiem się co będzie dalej.Zyczę nam wszystkim abyśmy szybciutko
        przeniosły się na inne forumsmile) a jutro mam urodzinki,zamierzam świętować ale
        nie mogę się upićsmile)) bo biorę antybiotyk.Buziaki i pozdrowienia!!!
        • dudusiam Re: Witam na forum! 03.10.05, 23:40
          Alinka polecam też bociana i forum z pco smile Tam jest fantastycznie i duzo można
          się dowiedzieć.
          I nie martw się. Ja o pco wiem od 3 tygodni. Dotąd byłam zdrowa. I wiem jedno!
          Łatwiej walczyć ze znanym niż domniemywać co mi jest i próbować wszystkiego smile
    • aggutek Re: Witam na forum! 03.10.05, 17:14
      Witaj Alinko smile Mam nadzieję że to forum szybko będzie
      dla Ciebie nieaktualne, że przeniesiesz się się na takie
      gdzie bywają kobietki "dwa w jednym" smile
      Napiszę jeszcze tylko, choć może to już wiesz że obraz w
      usg PCO to za mało żeby rozpoznać PCO. Najwięcej mogą
      powiedzieć bad hormonalne i to najlepiej nie jednorazowe.
      Pozdrawiam.

aggutek
    • eszforcik Re: Witam na forum! 04.10.05, 08:31
      Witaj! Ja też jestem tu od niedawna, ale lubię sobie poczytać. Od 1,5 roku staramy się z mężem o dziecko i nic z tego nie wychodzi. Badania hormonów w porządku. We wrześniu miałam robioną histeroskopię, bo usg wykazało polipa w szyjce macicy. Najśmieszniejsze w tym wszystkim jest to, że histero tego polipa nie potwierdziło. Nie wiem czy sam się złuszczył (podobno może tak być) czy może usg niezbyt dokładnie było wykonane. Dodam, że to nie było jednorazowe usg, ale czterokrotne wink Ostatnie było robione po pół roku, więc może polip sam się złuszczył. edyna korzyść z histero, to to, że macica w porządku i jajowody wyglądają na drożne. Pozdrawiam i życzę wszystkim, również sobie wink szybkiego zaciążenia i abyśmy już wkrótce cieszyły się naszymi maluszkami.
      • andzia240 Re: Witam na forum! 04.10.05, 08:40
        witam, a czy twój mąż też robił badanie
        • alinka761 Re: Witam na forum! 04.10.05, 18:51
          Nie,mój mąż nie robił na razie żadnych badań,wszystko wskazuje na to że to moje
          jajniki "szwankują" z powodu PCO więc na razie mąż nie ma robić zadnych
          badań.Jutro jadę pobrać hormony:prolaktynę,testosteron,progesteron i TSH...a
          wczwartek bedą wyniki.Pozdrawiam!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka