olasas 09.10.05, 09:20 Witam wszystkich serdecznie. Mam pytanie czy odczuwacie skutki uboczne tego leku. Ja od dzisiaj zaczynam go brać i pytam z czystej ciekawości. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zerozdziwien Re: parlodel 09.10.05, 09:55 jako jeden z leków na zbicie prl nie dawał u mnie żadnych skutków ubocznych Odpowiedz Link Zgłoś
ziutuk Re: parlodel 09.10.05, 14:30 Zażywam ten lek od połowy lipca i żadnych skutków ubocznych nie zauważyłam. Ważne żeby brać go tuż przed snem, ponieważ wszelkie skutki uboczne przesypia się ). Jedynym mankamentem zażywania jest zbyt gwałtowne wstanie w nocy np. podczas miesiączki. Dwa razy zemdlałam, ale jest to chyba związane z osłabieniem organizmu i gwałtownym wstaniem. Zresztą mdlenie "na stojąco" jest napisane w ulotce jako skutek uboczny, który może ale nie musi się zdażyć. A jesli chodzi o działanie parlodelu to: 08-07-2005: prolaktyna 19,9 ng/ml, po MTC 338,3 ng/ml 30-09-2005: prolaktyna 9,63 ng/ml, po MTC 12,5 ng/ml Początkowo prze 1,5 m-ca zażywałam pół tabletki, potem samowolnie zwiększyłam sobie dawkę do 3/4 tabletki ). Teraz jestem już po badaniu i wróciłam do 0,5. Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
annaalex Re: parlodel 28.10.05, 22:43 Co to jest MTC, ja biore parlodel, i sprawdzaja mi co 6 tygodni poziom przez pobranie krwi. Odpowiedz Link Zgłoś
szarlota1 Re: parlodel 09.10.05, 19:23 U mnie zarówno parlodel jak i bromergon wywołał negatywne skutki, tj mdłości i silną migrenę więc nie mogę stosować tych leków. Odpowiedz Link Zgłoś