askad2 25.10.05, 17:57 witajcie dziewczyny czy jest ktos z tym problemem ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
delta77 Re: niedoczynność tarczycy 25.10.05, 18:16 Ja przy tsh = 3,02 mam stwierdzona lekko niedoczynnosc tarczycy (mam tez podwyzszona prl), ale na tarczyce poki co biore jodox. (norma tsh do 4,5) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
asiaku Re: niedoczynność tarczycy 26.10.05, 11:59 Norma ogólna tsh to 0,4 do 4,5. Ale moja endokrynolog zawsze dobierała mi dawke hormonów tak abym mieściła się w wyniku 0,8 do 1,2. Jak mialam wynik 2,5 to mówiła, że dla zajscia w ciążę to stanowczo za wysoko. 3,02 to przy staraniach o dziecko zdecydowanie za dużo. Miałam operację wycięcia jednego płata tarczycy z torbielą. Potem dwa lata walczyłam z hormonami. Zaszłam w ciążę z wynikiem tsh 0,99. Radziłabym Ci skonsultować to z innym lekarzem... Odpowiedz Link Zgłoś
delta77 Re: niedoczynność tarczycy 26.10.05, 12:20 Asiaku, a skad jestes, tzn moze z Krakowa? z Malopolski? Nie wiem do jakiego dobrego endo isc z tym, bo tak mi sie cos wydaje, ze ten jodox to tylko pic na wode. Ale mam stresa juz. A jaki mialas objaz z tym powiekszonym platem? Uwieralo Cie cos? Czy tylko na USG wyszlo? Ja najnizsze tsh jakie mialam, to 1,7, po pierwszej stracie. mozesz napisac na priva jak chcesz pozdrawiam i czekam na wiesci Odpowiedz Link Zgłoś
to-ja-007 Re: niedoczynność tarczycy 26.10.05, 16:25 Delta A przeciwciala tarczycowe mialas zbadane? Bo jodox to moze szkodzic i powodowac jeszcze wieksza niedoczynosc np. jesli masz niedoczynnosc na tle limfocytarnego zapalenia tarczycy czyli Hashimoto. pozdr. ula Odpowiedz Link Zgłoś
delta77 Re: niedoczynność tarczycy 26.10.05, 17:51 Tak, robilam a-TG i a TPO, oba ujemne wyszly. Szukam dobrego endo w Krakowie!!!!! bo zwariuje ( pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pandziksa Re: niedoczynność tarczycy 26.10.05, 14:13 Tez mam niedoczynność. TSH będę badała na początku listopada, bo miałam zmieniona dawkę. Nie mam guzków ani przeciwciał. Tylko TSH miałam 4,45 i cykle po 54 dni. Teraz cykle max 34 dni. Jest super!!! Ale ICSI i tak bo mąż ma słabą armię. Odpowiedz Link Zgłoś
asiaku Re:do delty 26.10.05, 17:49 No ja jestem ze Szczecina, takze w okolicach Krakowa Ci nie pomogę, niestety. U mnie guz był po prostu widoczny jako taka piłeczka ping pongowa na szyi pod skórą. Najciekawsze jest to, ze był zupełnie nieaktywny, hormony miałam w normie. Dopiero po wycięciu jednego płata razem z guzem zaczęła się u mnie niedoczynność. Ale potem miałam dobrą panią endokrynolog, która mnie euthyroxem doprowadziła do normy. Popytaj wśród lekarzy u siebie, do kogo polecają pójść. Czasem warto popytać pielęgniarki w szpitalu, który lekarz jest znany z fachowości. No nie wiem co Ci jeszcze doradzić.. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
myszka-m Re:do Asiaku 26.10.05, 17:58 Hej Asiu A czy ta Twoja endokrynolog to doktórka, do której dałaś mi namiary? Pozdrowienia ślę, M-M Odpowiedz Link Zgłoś