12.11.05, 13:20
Biorę od dwóch dni (mam PCO), dziś postanowiłam dowiedzieć się czegoś więcej
niż to, co napisano w ulotce... i jestem lekko zaniepokojona. Dostałam od razu
dawkę 3 razy dziennie (czyli 3 x 850), a wszędzie czytam o stopniowym
zwiększaniu. Ze swoją gin będę mogła skontaktować się dopiero w poniedziałek,
a do tego czasu? Brać tą samą dawkę, zmniejszyć do dwóch, jednej dziennie?
Zaznaczam, że na razie czuję się całkiem nieźle, poza delikatnym osłabieniem
nic mi nie dolega.

Może ktoś ma doświadczenie w stosowaniu tego specyfiku i mógłby mnie nieco
uspokoić? Będe bardzo wdzięczna.

Z góry dziękuję i pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • meg24 Re: Metformax 12.11.05, 16:15
      Ja brałam metformax przez trzy miesiące. Zaczęłam od dawki 2x1 (po posiłku) a
      moja docelowa dawka to 3x1, z tym że przez pierwszy tydzień brałam mniejszą
      dawkę i stopniowo doszłam do większej. Tak podobno organizm lepiej się
      przyzwyczaja do metforminy.
      • demisec1 Re: Metformax 13.11.05, 13:00
        Ja brałam tylko 2 razy dziennie, a czułam się wprost fatalnie- skoki
        cisnienia,bóle głowy , totalne rozbicie, narazie przerwałam bo zastanawiam się
        czy nie ma wpływu zazywanie antybiotyku (tetracyklina)? Rok temu zażywałam w
        połączeniu ze spironolem 25 i było wszystko w porządku. Czy któraś z was tez
        tak okropnie się czuła , albo jak długo organizm sie przyzwyczajał?
        • zabka122 Re: Metformax 13.11.05, 19:40
          biore pierwszwe opakowanie Met.500 mg . przez pierwsze 4 dni moja pani gunekolog doradziła mi tylko 1 tabletke teraz biore 2*dziennie.nie moge doczekać sie kiedy skończe brać.u mnie oprócz Twoich dolegliwości dochodzą kłopoty żołądkowe-chce mi sie wymiotować.myślałam że tylko ja tak żle znosze Met. z utęsknieniem czekam na okres(ostatni 15 lipca-mam oczywiście pco)przeraża mnie myśl kolejnych opakowań M.czy wiesz jaki jest kolejny etap leczenia jeśli dostane wymarzony okres? pozdrawiam
          • demisec1 Re: Metformax 13.11.05, 21:46
            oj Żabko kłopoty żołątkowe tez niestety miałam, ale chyba spróbuje tak jak ty
            narazie po jedej tabletce, moze gdzieś przez dwa tygodnie. Ja narazie mam małą
            przerwę w leczeniu ( metformax mam przepisamy na 3 miesięce), pózniej
            prawdopodobie inseminacja - tym razem juz napewno ostatnia, bo juz zadługo
            próbuje , a w nieskończonoscto naprawdę nie ma sencu , moja psychika jest już
            na skraju wykończenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka