Dodaj do ulubionych

Pytanko do dziewczyn z Torunia i Bydgoszczy.

27.11.05, 14:00
Dziewczyny gdzie w tych miastach mogę zrobić badanie FSH tak, abym wynik
miała najpóźniej w ciągu 5 dni??? Pomóżcie
Obserwuj wątek
    • katrin32 Re: Pytanko do dziewczyn z Torunia i Bydgoszczy. 27.11.05, 14:17
      Ja wszystkie badania robię w Poliklinice Wojskowej przy ul. Dąbrowskiego 2.
      FSH akurat dawno nie badałam, wiec nie wiem jak długo czeka się na wynik.
      Natomiast często badam prolaktynę, LH, estradiol i wszystkie te wyniki mam do
      odbioru tego samego dnia około godz. 14.
      Niestety np. na wynik betaHCG i progesteronu w całym Toruniu czeka się ok 7
      dni!!!
      Podam Ci nr do Rejestracji ogólnej Polikliniki i tam dowiedz się o nr do
      Laboratorium (niestety gdzies posiałam ten numer), zadzwon i zapytaj o to co
      Cię interesuje. 652 11 44
      Mogę Ci też podać nr do Laboratorium przy Wojewódzkim Szpitalu Dziecięceym przy
      u. Konst. 3-go Maja - może tam będzie szybko wynik - 61 00 533 lub 61 00 539
      pzdr
      • honeybeam katrin 27.11.05, 14:40
        Dzięki kochana jesteś smile. A do tych miejsc trzeba mieć skierowanie? Czy to są
        badania płatne? Ta poliklinika wojskowa to jest w Toruniu? Dzięki
        • honeybeam Re: katrin 27.11.05, 14:52
          Już znalazłam w książce telefonicznej i jest tam jakiś wojskowy zepół
          przychodni specjalistycznych na Dąbrowskiego smile, to pewno to, o czym piszesz. A
          jeśli nie mam nic wspólnego z wojskiem, to przyjmą mnie tam?
          • katrin32 Re: katrin 27.11.05, 15:08
            Oczywiście, ze Cie przyjmą. Nie wiem dokładnie jak to jest dokładnie z tą
            odplatnoscia. Zalezy od jakiego lekarza masz skierowanie i czy dane
            laboratorium ma podapisaną z tym lekarzem umowe. Musisz zadzwonic i sie
            dowiedziec.
            Ja juz od dawna robie wszystkie badania odplatnie. Np za prolaktyne płacę
            22zł., a że dosyc czesto ją kontroluje to niestety ale troche mnie to kosztuje.
            Ale z drugiej strony jak mam czekac w innym laboratorium tydzien na wynik to
            mnie szlag trafia i wole zaplacic.
            • honeybeam Re: katrin 27.11.05, 15:23
              ahaaaaaaaaa, no właśnie mam to samo. A tu czas goni i gdybym miała czekać na
              wszystko tygodniami to zestarzeję się bezdzietnie wink. Dzięki za info jutro będę
              sprawdzać co i jak. A do którego lekarza chodzisz w Toruniu?
              • rafulka Re: katrin 28.11.05, 10:52
                Możesz zrobić w Intercorze na Powstańców Wlkp. w Bydgoszczy (róg z
                Wyszyńskiego. Zadzwoń na rejestrację 341 10 29
              • katrin32 Re: katrin 28.11.05, 16:08
                Chodziłam do dr Jackowskiego (chodzę nadal, ale juz nie z niepłodnoscia).
                Niestety dla mnie wszelkie drogi leczenia nieplodnosci w Toruniu juz zostały
                wyczerpane. Aktualnie lecze sie od kilku miesiecy w Invikcie w Gdansku.
                A czego dowiedziałas sie w tych laboratoriach, do których podałam Ci numery -
                da rade zrobic w ktoryms FSH w ciagu 5 dni? pzdr
                • honeybeam Re: katrin 28.11.05, 17:15
                  Dzięki Katrin dzwoniłam na Dąbrowskiego i jest ok smile. Tego samego dnia będę
                  miała wynik smile. A ja durna robiłam część badań w lab. na Chełmińskiej i będę
                  czekać tygodniami na wyniki. Ale jeszcze raz dzieki, pomogłaś mi bardzo. I
                  życzę powodzonka w staraniach wink. Ja wybrałam Warszawę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka