honeybeam 27.11.05, 14:00 Dziewczyny gdzie w tych miastach mogę zrobić badanie FSH tak, abym wynik miała najpóźniej w ciągu 5 dni??? Pomóżcie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
katrin32 Re: Pytanko do dziewczyn z Torunia i Bydgoszczy. 27.11.05, 14:17 Ja wszystkie badania robię w Poliklinice Wojskowej przy ul. Dąbrowskiego 2. FSH akurat dawno nie badałam, wiec nie wiem jak długo czeka się na wynik. Natomiast często badam prolaktynę, LH, estradiol i wszystkie te wyniki mam do odbioru tego samego dnia około godz. 14. Niestety np. na wynik betaHCG i progesteronu w całym Toruniu czeka się ok 7 dni!!! Podam Ci nr do Rejestracji ogólnej Polikliniki i tam dowiedz się o nr do Laboratorium (niestety gdzies posiałam ten numer), zadzwon i zapytaj o to co Cię interesuje. 652 11 44 Mogę Ci też podać nr do Laboratorium przy Wojewódzkim Szpitalu Dziecięceym przy u. Konst. 3-go Maja - może tam będzie szybko wynik - 61 00 533 lub 61 00 539 pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
honeybeam katrin 27.11.05, 14:40 Dzięki kochana jesteś . A do tych miejsc trzeba mieć skierowanie? Czy to są badania płatne? Ta poliklinika wojskowa to jest w Toruniu? Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
honeybeam Re: katrin 27.11.05, 14:52 Już znalazłam w książce telefonicznej i jest tam jakiś wojskowy zepół przychodni specjalistycznych na Dąbrowskiego , to pewno to, o czym piszesz. A jeśli nie mam nic wspólnego z wojskiem, to przyjmą mnie tam? Odpowiedz Link Zgłoś
katrin32 Re: katrin 27.11.05, 15:08 Oczywiście, ze Cie przyjmą. Nie wiem dokładnie jak to jest dokładnie z tą odplatnoscia. Zalezy od jakiego lekarza masz skierowanie i czy dane laboratorium ma podapisaną z tym lekarzem umowe. Musisz zadzwonic i sie dowiedziec. Ja juz od dawna robie wszystkie badania odplatnie. Np za prolaktyne płacę 22zł., a że dosyc czesto ją kontroluje to niestety ale troche mnie to kosztuje. Ale z drugiej strony jak mam czekac w innym laboratorium tydzien na wynik to mnie szlag trafia i wole zaplacic. Odpowiedz Link Zgłoś
honeybeam Re: katrin 27.11.05, 15:23 ahaaaaaaaaa, no właśnie mam to samo. A tu czas goni i gdybym miała czekać na wszystko tygodniami to zestarzeję się bezdzietnie . Dzięki za info jutro będę sprawdzać co i jak. A do którego lekarza chodzisz w Toruniu? Odpowiedz Link Zgłoś
rafulka Re: katrin 28.11.05, 10:52 Możesz zrobić w Intercorze na Powstańców Wlkp. w Bydgoszczy (róg z Wyszyńskiego. Zadzwoń na rejestrację 341 10 29 Odpowiedz Link Zgłoś
katrin32 Re: katrin 28.11.05, 16:08 Chodziłam do dr Jackowskiego (chodzę nadal, ale juz nie z niepłodnoscia). Niestety dla mnie wszelkie drogi leczenia nieplodnosci w Toruniu juz zostały wyczerpane. Aktualnie lecze sie od kilku miesiecy w Invikcie w Gdansku. A czego dowiedziałas sie w tych laboratoriach, do których podałam Ci numery - da rade zrobic w ktoryms FSH w ciagu 5 dni? pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
honeybeam Re: katrin 28.11.05, 17:15 Dzięki Katrin dzwoniłam na Dąbrowskiego i jest ok . Tego samego dnia będę miała wynik . A ja durna robiłam część badań w lab. na Chełmińskiej i będę czekać tygodniami na wyniki. Ale jeszcze raz dzieki, pomogłaś mi bardzo. I życzę powodzonka w staraniach . Ja wybrałam Warszawę. Odpowiedz Link Zgłoś