Dodaj do ulubionych

Kiedy IUI ?

20.01.06, 20:30
Cykle mam 26-27 dniowe. Na postawie testów owu robionych do tej pory, owu
wychodziła na 13 dc. Od 3 do 7 dc brałam clo w przygotowaniu do inseminacji
(mojej pierwszej). Dziś jestem w 9dc i wieczorem miałam USG, na którym było
widać na lewym jajniku pęcherzyk 17mm, a na prawym 16mm. Endo 7 mm. W
niedzielę idę jeszcze raz na USG. Lekarz przewiduje IUI na wtorek (13dc). Ja
trochę się boję że pęcherzyki będą gotowe i pękną w poniedziałek (12 dc) i we
wtorek będzie już za późno. Dziewczyny, proszę podzielcie się swoją wiedzą i
doświadczeniem. Co o tym myślicie?
Obserwuj wątek
    • agnieszka.krak Re: Kiedy IUI ? 21.01.06, 10:40
      ja miałam w czwartek na niepekniety miał 22x23 mm a eno ok 13 m. owu nastapiła
      ok 18 h pozniej, teraz czekam nawynik. Leakarz mówił ze ok, tym barzdiej ze
      super chłopaki wiec poczekaja na jajeczko, jesli sa problemy z nasieniem to
      lepiej na pekniety, gin powiedział mi ze najepiej wg statystyk wychodzi ok 32-
      38 h po podaniu pregnylu, ja miałam 23 h po pregnylu
      • maksimini Re: Kiedy IUI ? 21.01.06, 10:54
        Dzięki Aga za info. Napisz proszę jak było i jakie wrażenia. Pozdrawiam,
        trzymam kciuki i życzę żebyś za ok. 14 dni zobaczyła 2 piękne krechy!
        • agnieszka.krak Re: Kiedy IUI ? 21.01.06, 14:04
          hmm było do przezycia, do przyjemości to nie nalezy ale naprawde spoko, tym
          bardziej ze lekarz, który mi robił IUI był przesymaptyczny, rzeczowy w ogóle
          taki ludzki. M oddaje nasionka, czekamy ok godziny az je odpowiednio
          spreparują, w miedzy czasie miałam USG tv, zeby ogladnąc pęcherzyki no i za
          godzinkę podali mi chłopaków pod kontrola USG, pół godziny lezenia i do domku.
          Z dobrych rad wez sobie skarpetki bo stopy marzna podczas tego "lezakowania "
          po.I tyle, dzis boli mnie lekko brzuch, łudze sie ze to dobry znak i czekam do
          30.01 na test. Trzymam kciuki za Twoja IUI
          • maksimini Re: Kiedy IUI ? 21.01.06, 19:50
            No to jeszcze paktycznie masz 8 dni do testu. Życzę cierpliwości i spokoju. A
            tak na marginesie - czy test 30.01., czyli 11 dni po IUI to nie za wcześnie?
            Pozdrawiam i dzięki za Twoje kciuki za moją IUI. Jutro dam znać, jak wyglądają
            pęcherzyki i endo, rano idę na USG.
            • agnieszka.krak Re: Kiedy IUI ? 21.01.06, 20:38
              no moze 31.01 ale ja chyba zrobie bete z krwi wiec to juz dobra data
              • maksimini Re: Kiedy IUI ? 22.01.06, 12:13
                No więc zmiana planów. IUI jutro (a nie we wtorek). Dziś rano na USG 2 wielkie
                pęcherzyki - 23 mm i 24 mm. Endo 8 mm. Od razu wzięłam Pregnyl. Lekarz "lekko"
                się zdziwił że przez półtora dnia pęcherzyki aż tyle urosły ( w ciągu 40 godzin
                jeden urósł 8 mm a drugi 6 mm), ale mi powiedział, że widocznie taka moja
                uroda. Stwierdził że prawdopodobnie miałam już mój naturalny wyrzut LH i
                pęcherzyki powinny pęknąć jutro rano i wtedy IUI, a jeżeli tego wyrzytu LH
                jeszcze nie było to Pregnyl zadziała i IUI będzie jutro, z tym że wieczorem
                Myślę, że betę 30.01. możesz zrobić spokojnie, ale sikaniec nie będzie
                wiarygodny. Pozdrawiam Cię i trzymaj jutro kciuki.
                • agnieszka.krak Re: Kiedy IUI ? 22.01.06, 12:20
                  trzymam, bedzie ok
                  • maksimini Re: Kiedy IUI ? 23.01.06, 19:46
                    Aga, chyba nic z tego nie będzie. Pęcherzyki (cholery jedne) nie chcą pęknąć.
                    Rano na Usg: 27 mm i 28 mm, po południu USG - wielkości nie zmienione. Jajniki
                    strasznie mnie napierniczają. Boję się że do jutra rana nie pękną i zrobią się
                    torbiele. Z reguły pękają przecież przy 22-25 mm. Tak więc dziś nie było IUI i
                    jutro rano chyba ostatnia szansa. Trzymaj kciuki proszę. A Ty jak się czujesz,
                    jakieś objawy? Ale to chyba jeszcze za wcześnie. Pozdrawiam
                    • agnieszka.krak Re: Kiedy IUI ? 23.01.06, 19:55
                      nie martw sie mnie czasem pekaja przy wielkosci 30 mm, a brałas cos na
                      pęknięcie? U mnie objawów szcególnych nie ma, czasem napiernicza mi brzuch, ale
                      jakos wiery mi brak w powodzenie. Trzymam kciuki, jutro pieknie pękną, zobaczysz
                      • maksimini Re: Kiedy IUI ? 23.01.06, 20:16
                        Dzięki za słowa otuchy i pocieszenia. Wzięłam Pregnyl wczoraj o godz. 11 (2
                        ampułki, to chyba 10.000 jednostek). A więc właśnie mija 33 godzina od podania.
                        Nie wiem czy jest jeszcze szansa. Może dziś w nocy pękną cholery jedne. A co do
                        Ciebie - dziewczyno MUSISZ ufać i wierzyć że się uda, ja wierzę. Będzie dobrze.
                        Za tydzień rób betę, a potem sikańca, bo chyba nia ma nic piękniejszego niż
                        dwie tłuste krechy na teście ciążowym.
                        • agnieszka.krak Re: Kiedy IUI ? 23.01.06, 21:05
                          spokojnie pekna , mnie nigdy nie pekaja przed upływam 36 h bedzie buuum juz
                          niedługo
                          • maksimini Re: Kiedy IUI ? 24.01.06, 14:44
                            Aga, miałaś rację. Pękły obydwa. Najprawdopodobniej w nocy albo na ranem.
                            Jestem już po IUI. Nic nie bolało, praktycznie nic nie czułam (chyba oprócz
                            zimna, bo w gabinecie zimno było jak diabli. Skarpetki jak najbardziej się
                            przydały). Jeśli chodzi o skutek to mam mieszane uczucia, ale ufam i wierzę, że
                            będzie dobrze. Jestem jednak przygotowana psychicznie na porażkę(tam mi się
                            przynajmniej wydaje). Kiedy robisz betę? W najbliższy poniedziałek (30.01)?
                            • agnieszka.krak Re: Kiedy IUI ? 24.01.06, 17:33
                              albo wtorek 31.01, ale czuje to ze dupa...w kazdym razie objawów najmniejszych
                              nie mam i przeczucie ze sie nie udało, na razie podchodze do tego na zimno, ale
                              pewnie bedzie załamka
                              • agnieszka.krak Re: Kiedy IUI ? 24.01.06, 17:39
                                a gdzie miałas robiona IUI?
                                • maksimini Re: Kiedy IUI ? 24.01.06, 17:48
                                  W państwowej klinice. Za darmo w ramach NFZ.
                              • maksimini Re: Kiedy IUI ? 24.01.06, 17:45
                                Mnie bolą jajniki i lekko ciągnie brzuch. Nie wiem czy to normalne. Ty też tak
                                miałaś? Mój M stwierdził, że jak nam IUI nie wyjdzie to od razu idziemy na in
                                vitro, bo ma już dość czekania na dzidziusia. Twierdzi że lepiej raz się
                                przemęczyć i wydać kupę kasy niż próbować inseminacji ileśtam razy. Według
                                niego szkoda nerwów i czasu. Nie wiem, pogadamy z ginem co o tym sądzi. Jak
                                myślisz po ilu dniach od IUI można robić betę? Tym bardziej że wzięłam Pregnyl.
                                Po 10 dniach, po 12 dniach?
                                • agnieszka.krak Re: Kiedy IUI ? 24.01.06, 18:02
                                  jakies 14 dni po pregnylu, no moze 13. Nie, mnie jajniki nie "ciągły" czasem
                                  pokłuwaja jedynie i okropnie chce mi sie spac. Jak załatwiasz IUI na NFZ i w
                                  jakim miescie?
                                  • maksimini Re: Kiedy IUI ? 24.01.06, 18:15
                                    Prywatnie chodzę do gina, który zajmuje się leczeniem niepłodności, a
                                    jednocześnie pracuje w szpitalu. Wizyty płatne, USG u niego też płatne, ale
                                    potem skierowanie do szpitala (koniecznie trzeba mieć HSG, bez tego skierowania
                                    nie wypisze) na IUI i wtegy USG w szpitalu za darmo. A jestem z drugiego końca
                                    Polski. Ty z Krakowa ja ze Szczecina
                                    • agnieszka.krak Re: Kiedy IUI ? 24.01.06, 19:17
                                      thx, trzymam kciuki, oby sie udało najlepiej i Tobie i mnie. Chyba bedziemy
                                      testowac w bliskim czasie
                                      • maksimini Re: Kiedy IUI ? 24.01.06, 19:24
                                        Nie wiem kiedy mam testować. 12 dpo, 14 dpo, a może już 10 zrobić betę?
                                        Naprawdę nie wiem, ale tak czy inaczej jeszcze mam trochę czasu do testowania.
                                        Pozdrawiam i też życzę i Tobie i sobie żeby się udało. Pzdr
                                        • agnieszka.krak Re: Kiedy IUI ? 24.01.06, 19:27
                                          napisz jakby co, jakies objawy albo po betce. 10 dni po to na bete za wczesniej
                                          pregnyl moze fałszowac
          • maksimini Re: Kiedy IUI ? 29.01.06, 17:03
            Aga, co u Ciebie? Jak Twoje samopoczucie, masz jakieś objawy? Jutro chyba
            idziesz na betę?
            • agnieszka.krak Re: Kiedy IUI ? 29.01.06, 17:28
              hej, u mnie objawóe zero w piatek poimprezowłam dosc ostro wóda, tance i
              papierochów moc, a dzisiaj zrobiłam sobie sikanca tak po południu dla relaksu i
              mam druga kreske, ale jutro powtórze i najwyzej polece na bete. Nie napalam sie
              dlatego ze 12 dni temu dostałam pregnyl 10 000 j wiec moze działanie leku, na
              ale trzymaj kciuki, a u Ciebie co słychac?
              • maksimini Re: Kiedy IUI ? 29.01.06, 17:53
                Aga, trzymam kciuki i według mnie jesteś w ciąży! Pregnyl co prawda daje test
                pozytywny, ale z tego co wiem urzymuje się w oganizmie maksymalnie do 10 dnia
                od podania. A Ty zrobiłaś test po 12 dni od Pregnylu. Koniecznie powtórz test a
                najlepiej idź na betę i koniecznie daj znać. Z gratulacjami poczekam do jutra.
                Ja w piątek też balowałam. Też były tańce, trochę papierosków i butelka wina.
                Szanse na powodzenie widzę niewielkie. Co prawda mierzę co rano tempkę (jest na
                poziomie 37,1), od wczoraj mam straszliwą zgagę i bolą mnie sutki. Ale na
                wszystko mam wytłumaczenie. Tempka u mnie w drugiej fazie zawsze była OK
                (spadała 2 dni przed @). Zgaga - no cóż wczoraj rano zjadłam na pusty żołądek
                kilka marynowanych pieczarek (więc to pewnie od tego), a bolące sutki to pewnie
                jeszcze skutek Pregnylu który przyjęłam 7 dni temu.
                • agnieszka.krak Re: Kiedy IUI ? 29.01.06, 19:19
                  a mnie cycki nawet nie zabolą, ani brzuch ani nic, zreszta po pregnylu nigdy
                  tez mnie nie bolały wiec spokojnie do jutra, a tempke tez mam 37,1 cały czas.
                  Kiedy miałas date OM ja 07.01 jakby co u mnie było i u Ciebie to podobny termin
                  porodu. Sciskam kcikasy bardzo mocno za Ciebie i siebie
                  • maksimini Re: Kiedy IUI ? 29.01.06, 19:39
                    Dzięki za kciuki. No i jajniki mnie dziś pobolewają, ale u mnie to nic nie
                    znaczy bo zawsze mnie pobolewają w drugiej fazie. OM miałam 12.01., więc jakby
                    co to rzeczywiście termin byłby podobny. Jeszcze raz Cię pozdrawiam i
                    koniecznie daj znąć jutro co i jak. Życzę dwóch krech i pięknej bety!
                    • agnieszka.krak Re: Kiedy IUI ? 30.01.06, 17:09
                      beta 9,12 w srode powtarzam ale to chyba kiepski pregnylowy wynik
                      • maksimini Re: Kiedy IUI ? 30.01.06, 17:33
                        Jak dla mnie jesteś w ciąży! Strasznie się cieszę, cały dzienślałam o Tobie i
                        Twojej becie. I już pomalutku gratuluję Ci z całego serducha! Moim zdaniem
                        Pregnyl w 13 dniu od podania nie spowodowałby takiej bety. Jeszcze mocniej
                        trzymam za Ciebie kciukaski. I oczywiście koniecznie daj znać w środę jak
                        poszło.
                        • agnieszka.krak Re: Kiedy IUI ? 30.01.06, 17:36
                          dzieki za kciuki ale ja podchodze spokojnie poczekam do srody a niedługo kolej
                          na Ciebie..trzymam mocno
                          • maksimini Re: Kiedy IUI ? 30.01.06, 17:45
                            Ja chyba dopiero zrobię betę w poniedziałek za tydzień. To będzie 13 dpo.
                            Chciałabym już w piątek, ale racjonalnie myśląc to raczej za wcześnie (10 dpo i
                            12 dni od podatnia Pregnylu. Sobota i niedziela - wiadomo laboratoria
                            generalnie pozamykane, a nie będzie mi się chciało szukać czynnego w weekendy.
                            • agnieszka.krak Re: Kiedy IUI ? 01.02.06, 15:53
                              beta z dzis 3,9 mam dosc i pie.. wszystko
                              • maksimini Re: Kiedy IUI ? 01.02.06, 18:42
                                Aguś strasznie mi przykro. Trzymaj się jakoś. Wiem że to trudne, ale ja wierzę
                                że na pewno się uda i to już wkrótce. Smutno mi.
    • agnieszka.krak Re: Kiedy IUI ? 01.02.06, 19:08
      napisz koniecznie jak Tobie poszło, nadal trzymam kciuki
      • maksimini Re: Kiedy IUI ? 01.02.06, 19:51
        Dziękuję za kciuki. Napiszę na pewno, ale ja testuje dopiero w poniedziałek, no
        może w niedzielę. Pozdrawiam i trzymam kciuki za cykl który u Ciebie niedługo
        się zacznie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka