Dodaj do ulubionych

histeroskopia + scratching

24.10.14, 19:33
Jestem już po 5 transferach i bez efektu jedyny sukces to ciąża pozamaciczna sad chce podejść do histeroskopii + scratching czy komuś się udało zająć w ciążę po tych zabiegach proszę o posty w tym temacie. Mam jeszcze mrożaka i chce po niego wrócić ale chcę też coś zrobić żeby zwiększyć szanse powodzenia uncertain
Obserwuj wątek
    • u115539 Re: histeroskopia + scratching 27.10.14, 00:36
      Witam. Jestem po obu tych zabiegach. Histeroskopia stwierdziła iż mam kompletnie niedrożne jajowody oraz przerośnięte i zmienione polipowato endometrium. Histopatologia dowiodła, że faktycznie miałam małe polipy. Przed przystąpieniem do in vitro, obowiązkowo w cyklu poprzedzającym muszę mieć screatching. Lekarz stwierdził, że na takim endometrium zarodek się nie utrzyma. Musiał mieć rację, gdyż przyjął się pierwszy transfer. Obecnie mam wyznaczony termin porodu na -1.12.2014 a to już miesiąc i mały kawałek.
      • stokrotka2013 Re: histeroskopia + scratching 27.10.14, 18:19
        witam strasznie się cieszę że odpisałyście
        u115539 świetnie że już za chwilkę będzie maluszek na świecie.
        Zdaje sobie sprawę że ile nas tyle historii i jak najwięcej tych dobrych smile
        madziara221 mam nadzieje że się nie poddajesz i walczysz dalej smile
    • madziara221 Re: histeroskopia + scratching 27.10.14, 08:38
      miałam histeroskopię. To jest badanie które sprawdza czy w środku jest wszystko w porządku. Scratching robiłam przed 2 transferem, ale niestety u mnie nie pomogło za wielesad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka