Dodaj do ulubionych

Dlaczego usg u dra Garwolińskiego jest tak ważne??

IP: *.kepno.sdi.tpnet.pl 07.11.02, 20:46
Byłam na pierwszej wizycie w nOvum. Leczymy się od ponad 3 lat. Mieliśmy już
3 inseminacje i 2 in vitro - niestety bez rezultatu. Przyczyna - nie
rozpoznana. W nOvum dostaliśmy skierowanie na masę badań. Wszystko rozumiem z
wyjątkiem jednego - obowiązkowego usg u dra Garwolińskiego. Czy to jakiś
wyjątkowy spcjalista? Przecież pani doktor robiła mi już usg, więc po co u
niego (zresztą kolejne 100,00 zł). Wiem, że w całym koszcie leczenia jakieś
100,00 zł nic nie znaczy, ale chciałabym wiedzieć czemu właśnie on.
Czy ktoś był na takiej wizycie? Z góry dzięki za informacje.
pozdrawiam
agula
Obserwuj wątek
    • Gość: mama Re: Dlaczego usg u dra Garwolińskiego jest tak wa IP: 195.136.33.* 08.11.02, 08:40
      wiesz, zrobienie usg, a prawidlowe jego zinetrpretowanie to dwie odrebne
      sprawy. widocznie lekarz, ktory kierował Cie na usg do dr Garwolinskiego ma do
      niego pelne zaufanie. moze ma podejrzenia, ze tam tkwi przyczyna twoich
      niepowodzen.....pozdrawiam serdecznie mama
    • Gość: asja Re: Dlaczego usg u dra Garwolińskiego jest tak wa IP: *.pbk.pl / 139.0.121.* 08.11.02, 08:50
      z tego co wiem jest to rutynowe badanie przed ivf, też je
      przechodziłam, ,kiedyś nawet spytałam o to, powiedziano mi cos o jakims
      komppleksowym badaniu, w sumie nie pamiętam dokładnie o co biegało, może
      zapytaj jak będziesz u lekarza

pozrr.
      • Gość: gosiak Re: Dlaczego usg u dra Garwolińskiego jest tak wa IP: 212.160.128.* 08.11.02, 13:05
        Asja!

Mnie dr Zamora zrobił podczas pierwszej wizyty USG i potem, jak nam
        wręczał spis tych wszystkich badań przed ICSI, to przy punkcie "USG -
        dr Garwoliński" zrobił znak zapytania. Pytałam, czy w końcu mam zrobić
        to USG, to powiedział, że niekoniecznie, więc przyjęłam to za odpowiedź,
        że nie, bo osobiście byłby to dla mnie problem nie tyle finansowy,
        ale transportowy - jesteśmy z Rybnika, a dr Garwoliński przyjmuje 2
        razy w tygodniu od 18.30 (więc mielibyśmy duży problem z powrotem do
        domu, a jesteśmy skazani na pocią).

Gosia
        • Gość: asja Re: Dlaczego usg u dra Garwolińskiego jest tak wa IP: *.pbk.pl / 139.0.121.* 08.11.02, 13:23
          mnie kazano zrobić, więc zrobiłam, nawet spytałam, czy koniecznie
          • Gość: gosiak Re: Dlaczego usg u dra Garwolińskiego jest tak wa IP: 212.160.128.* 08.11.02, 15:01
            Mam nadzieję, że jak przyjedziemy na kolejną wizytę (21.11) to nie okaże się,
            że jednak mieliśmy zrobić to USG u dr Garwolińskiego. A w razie, gdyby
            wszystkie inne wyniki były dobre, i gdyby od razu zalecili nam stymulację do
            ICSI, to chyba, w razie konieczności, jeszcze zdążymy je zrobić.

Gosia
            • Gość: Basia Re: Dlaczego usg u dra Garwolińskiego jest tak wa IP: webcacheP* / *.visp.energis.pl 08.11.02, 16:05
              Przypuszczam, ze dr Garwolinski musi miec jakies szczegolne uprawnienia
              (kwalifikacje) dotyczace badan USG i ich interpretacji. Pamietam, ze kiedy
              przyszla kolej na moje USG, dr G. byl wlasnie na urlopie i zastepowal go tylko
              jeden wyznaczony lekarz - dr Kretowicz. Z tego co pamietam bylo to zupelnie
              normalne USG, tyle, ze jego wyniki (zdjecia wraz z komentarzem) zostaly wpiete
              do "mojej teczki" i wszyscy nastepni lekarze je przegladali.
              Najlepiej jednak spytaj u zrodla.
              Basia.
              • Gość: agula Re: Dlaczego usg u dra Garwolińskiego jest tak wa IP: *.kalisz.cvx.ppp.tpnet.pl 08.11.02, 19:51
                Ja pytałam o to panią doktor - ale ona odpowiedziałam, że jest lepszym
                specjalistą od niej. Byłam u dr Sowińskiej. Zastanawiałam się jednak o tą jego
                wyjątkowośc, bo wszędzie gdzie jeżdziliśmy wystarczyło usg lekarza
                prowadzącego.
                Suma sumarum to my jesteśmy zdrowi - budowa anatomiczna jak w podręczniku
                medycyny, cykl owulacyjny co miesiąc ok., więc nie wiadomo o co właściwie
                chodzi. Wołałabym wiedzieć, że coś jest nie tak i tego się trzymać niż nie móc
                znaleźć przyczyny.
                W nOvum będę chyba dopiero na wiosnę (w celu stymulacji do ICSI), bo mam do W-
                wy 300 km i nie chcę jeżdzić zimą no i muszę zwalczyć uparte bakterie e-coli.
                Na razie zastosowałam leczenie niekonwencjonalne u pana Poloneckiego.
                podrawiam
                agula
                • Gość: Ula-la Re: Dlaczego usg u dra Garwolińskiego jest tak wa IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.11.02, 19:59
                  Ja byłam na USG u dr Garwolińskiego, bo dr Taszycka podejrzewała u mnie
                  dwurożną macicę (albo dwie) - na szczęście się pomyliła smile))
                  Z tego co sie zorientowałam, dr Garwoliński jest w Novum "najwyższą wyrocznią"
                  w prawach USG, dysponuje doskonałym sprzętem - lepszym niż w pozostałych
                  gabinetach.
                  Przy tym jest bardzo dokładny, delikatny i odpowiada chętnie na wszystkie
                  pytania - jeśli 100 zł to rzeczywiście dla ciebie niewiele (oczywiście biorąć
                  pod uwage cały koszt do wszystkich kosztów), to zrób to badanie ... Chyba warto
                  mieć taki wewnetrzny spokój, że niczego się nie zaniedbało ...
                  Pozdrawiam cię serdecznie - Ula
    • Gość: tarkosia Re: Dlaczego usg u dra Garwolińskiego jest tak wa IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 09.11.02, 18:49
      Dwa lata temu zostalam skierowana przez lekarza prowadzacego na badanie UGS
      potwierdzajace ciaze [wczesniej byl test, badania hcg, etc.]. Dr Garwolinski
      zupelnie beznamietnym glosem, jakby mowil o kapuscie czy wynikach meczu
      bokserskiego, oswiadczyl, ze mam ciaze pozamaciczna i jeszcze tego samego dnia
      powinnam sie znalezc w szpitalu. Zwazywszy na to, ze ciaza byla upragniona, po
      5 latach leczenia, diagnoza jak i sposob jej przekazania "zabily" mnie. Dokor
      wypuscil mnie z gabinetu otepiala, cala w lzach i zupelnie mial gdzies co sie
      ze mna stanie jak wyjde na ulice...
      Trafilam do szpitala, gdzie polecono mi odstawic m.in. duphaston. Po 4 dniach
      dostalam krwotoku i raptem okazalo sie, ze juz nie jestem w ciazy. Jakby ciaze
      pozamaciczna mozna bylo poronic... Po kolejnych 2 dniach, to co dr Garwolinski
      wzial za ciaze pozamaciczna, okazalo sie byc krwistkiem, ktory po kolejnym
      tygodniu sie wchlonal... Lekarze w zaden sposob nie skomentowali calego
      zdarzenia. Wrecz unikali tematu...
      W tej chwili moge o tym spokojnie myslec. Po dwoch latach. Na temt usg u dr
      Garwolinskiego wole nie myslec, bo przeciez nie powinnam sie denerwowac.
      Zwlaszcza, ze we mnie mieszka sobie Kruszynka, 5 tygodni ma i mamy nadzieje,
      ze urodzi sie zdrowiutka na poczatku lipcasmile)
      Kruszynka jest dzieki dr. Wojewodzkiemu z Novum, ktory sprawil cud i po 7
      latach leczenia u roznych lekarzy, po 3 wizytach w Novum, osiagnelismy sukces.
      pozdrawiamy
      marzena, darek i Kruszynka
      • Gość: agula Re: Do Tarkosi IP: *.kepno.sdi.tpnet.pl 10.11.02, 18:48
        Droga Tarkosiu Twój list jest dla mnie szokiem. Z jednej strony radosnym -
        gratulacje !!! Cieszy mnie każda ciąża u spragnionych dzidziusia.
        Z drugiej strony jestem zszokowana postępowaniem tego faceta. Wiesz ja staram
        się zawsze wytłumaczyć czyjeś zachowanie (tak mi jest po prostu lżej), ale tego
        w żaden sposób nie da się wytłymaczyć. Po prostu jestem oburzona. Jak mógł
        potraktować cię tak beznamiętnie. To było bezduszne. Ja będę w nOvum
        najwczesniej na wiosnę i mam nadzieję że wtedy będzie miał lepszy "humor", bo
        ja jestem z natury osobą impulsywną (mój mąż zresztą też) i mogłabym powiedzieć
        o jedno słowo za dużo.
        A jak Wam teraz udało się z Kruszyną?
        My mieliśmy już 3 inseminacje i 2 in vitro, wprawdzie nie w W-wie, ale i tak
        bezskutecznie. Mnie jeszcze nikt nie powiedział - "jest pani w ciąży".W nOvum
        szukamy kolejnej szansy i może tym razem się wreszcie uda.
        Pozdrawiamy Was i Kruszynę - dbaj o siebie!
        aga i darek
    • ula_s Re: Dlaczego usg u dra Garwolińskiego jest tak wa 11.11.02, 15:52
      Nie znam dr Garwolinskiego ani Novum ale mialam robionych
      "pare usg"
      i dopiero za 4-tym razem trafilam do dobrego lekarza.
      Trzech poprzednich lekarzy nic nie widzialo i wszystko
      bylo ok. Jesli Twoj lekarz ma takiego zaufanego,
      doswiadczonego lekarza od USG to sie lepiej nie
      zastanawiaj.

• Gość: Fionka Re: Do Uli-s IP: 209.208.248.* 11.11.02, 20:52
        ula_s napisała:

> Nie znam dr Garwolinskiego ani Novum ale mialam robionych
        > "pare usg"
        > i dopiero za 4-tym razem trafilam do dobrego lekarza.
        > Trzech poprzednich lekarzy nic nie widzialo i wszystko
        > bylo ok. Jesli Twoj lekarz ma takiego zaufanego,
        > doswiadczonego lekarza od USG to sie lepiej nie
        > zastanawiaj.
        >
        > Witaj, tez robiono mi USG gdzie indziej, ale nigdy nie wiedzialam, ze do
        odczytania wynikow USG trzeba az takiego specjalisty. Czy mozesz mi napisac co
        to znaczy, ze trafilas do dobrego lekarza po 4-tym USG? To co, interpretacja
        byla trafna? Pytam, bo mi nawet przez mysl nie przeszlo, ze mozna "skopac" tak
        proste badanie generalnie na ilosc/wielkosc pecherzykow i grubosc endometrium.
        Acha, Ula, czy Ty moze mieszkasz na drugiej polkuli, tak sie pytam...
        Fionka
        • Gość: smutna_ja do Fionki IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 11.03.03, 22:21
          Gość portalu: Fionka napisał(a):
          > mi nawet przez mysl nie przeszlo, ze mozna "skopac" tak
          > proste badanie generalnie na ilosc/wielkosc pecherzykow i grubosc endometrium.

wlasnie ... nie w tym rzecz sad

zmierzyc endometrium, zmierzyc czy policzyc pecherzyki umie chyba kazdy
          ginekolog, ktory ma sprzet USG
          nie kazdy potrafi wypatrzec tam inne rzeczy (np. male torbiele, zrosty i in.)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka