Dodaj do ulubionych

Duphaston.

28.01.06, 15:13
Witam.
Czy Duphaston ma wpływ na wynik poziomu progesteronu?
Mój wynik 7 dni po owulacji to 49,59 ng/ml czyli dużo ponad normę
(norma 1,7-27). Czy to coś oznacza czy poprostu tak mi Duphaston ten hormon
podniósł?
Obserwuj wątek
    • weronusia Re: Duphaston. 28.01.06, 15:18
      duphaston syntetyczny progesteron nie wpływa na poziom naturalnego progesteronu-
      to pewnikiem ...ciąża!!!!!!!!gratuluję
      • sylwiakrol Re: Duphaston. 28.01.06, 15:22
        Dzięki za szybką odpowiedź i nie dzięki za gratulacjesmile Oby tak było!Jeszcze
        parę dni i się okaże.
        • vikas Re: Duphaston. 29.01.06, 16:10
          ja przyjmowałam go dosc długo.przez 1 pół roku celem podniesienia tegoz hormonu
          i wyregulowania długich cykli nic nie pomogło,a potem celem podtrzymania ciąży.
          • agnieszka.krak Re: Duphaston. 29.01.06, 20:02
            byc moze jestes w ciazy
      • bastet7 Re: Duphaston. 01.02.06, 08:43
        Ostatnio wyczytałam, że poziom progesteronu przed @ NIGDY nie pokaże czy ciąża
        jest czy nie.
        Ale życzę, żeby byławink))
    • weronusia Re: Duphaston. 30.01.06, 11:36
      dziewczyny czy macie jakieś objawy po duphastonie. ja biorę 1 raz po owulacji
      stymulowanej CLO - zauważyłam zwiększoną ilosć białego śluzu? żadnych innych
      objawów często opisywanych- żadnych obrzęknietych piersi itp.
      co sadzicie o tym sluzie??
    • sylwiakrol Re: Duphaston. 31.01.06, 08:44
      Dziewczyny,
      chyba nic z tego. Testy robiłam w 25 i dzisiaj w 27 dniu cyklu i nic. Owulacja
      była w 12 dniu cyklu.
      Czy mam jeszcze brać ten Duphaston czy już odstawić?
      • dagps Re: Duphaston. 31.01.06, 11:20
        a ilu dniowe masz cykle, kiedy termin miesiaczki? jesli jestes jeszcze przed terminem to bierz dalej i powtorz test. jak juz po, no to po...
        • sylwiakrol Re: Duphaston. 01.02.06, 08:40
          Posłuchałam się Ciebie dagps i biorę Duphaston nadal. Okres miałam dostać
          wczoraj albo dzisiaj. Brzuch mnie czasami pobolewa, ale na razie nic nie ma.
          Nie wiem czy ten lek mi czasem nie przesunie okresu, ale chyba nie powinien.
          Dzisiaj jest już 18 dni od testu owulacyjnego dodatniego więc chyba ciążowy
          powinien już wyjść, ale nie wyszedł jak już pisałam.
          Ja nie mam żadnych ubocznych działań Duphastonu. Piersi mnie bolały już przed
          owulacją i cały czas bolą i są bardzo obrzęknięte, ale ja tak mam zawsze.
          Dzięki za zainteresowanie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka