Dodaj do ulubionych

zaparcia i bromek

22.02.06, 15:00
biorę 3 miesiąc 1/2 tabletki i od tego czasu nie mogę się wypróżnić bez
xenny. Bez wspomagania nie czuję parcia i moę tydzień tak chodzić. Wcześniej
wypróżnialam się 2 razy dziennie normalnym stolcem, mój tryb życia się nie
zmienił od 10 lat prowadzę ten sam. Teraz jak się załatwiam to mam twardy i
zbity stolec. Co robić?
Obserwuj wątek
    • egoscicka Re: zaparcia i bromek 23.02.06, 11:24
      ja mam tak samo
      • mari.tamini Re: zaparcia i bromek 23.02.06, 12:17
        a ile czasu bierzesz i w jakiej ilości? I czy nie zamierzasz przestać brać, bo
        ja już mam dosyć.
    • justy11 Re: zaparcia i bromek 23.02.06, 12:34
      ja miałam to samo. Piłam herbatki odchudzajace i to mi pomogło w opróznianiu
      się. A teraz juz samo od siebie. Biore 2 miesiąc.
      • mari.tamini Re: zaparcia i bromek 23.02.06, 12:39
        no dobrze, na herbatkach mozna tydzień - góra dwa, a później co? Ja na początku
        też tego próbowałam, później spróbowałam xenne. a teraz chodzę tydzień i nic,
        jem, brzuch wzdęty, zero parcia...
        • novinka1 Re: zaparcia i bromek 24.02.06, 17:19
          Ja bralam Parlodel (w sumie to samo co bromek) no i dokladnie te same objawy.
          Mialam takie wzdecia, ze co poniektorzy mysleli, ze zaszlam w ciaze wink
          Przerzucilam sie od tego miesiaca na Dostinex. Cholerstwo drogie jak pieron ale
          ma swoje zalety. Po pierwsze zadnych nudnosci, zatkanych nosow itp, bierze sie
          tylko raz w tygodniu no i nie ma zaparc. Byc moze jest to tez spowodowane
          lepsza dieta, wysokoblonnikowa. Mysle, ze powinnas jej sprobowac - wiecej
          owocow, warzyw i jogurciki rano - przynajmniej w moim przypadku pomagaja. Ale
          brzuszek i tak czesto wzdety... sad Pozdrowienia!
    • mpalka6 Re: zaparcia i bromek 24.02.06, 20:56
      no wlasnie, ja przez to bardzo przytylam...bo potrafie sie zalatwiac raz na
      cztery dni, a lekarz powiedzial, ze nie ma znaczenia. A jak odstawilam bromek
      na czas laparo, to chodzilam codziennie
    • mpalka6 Re: zaparcia i bromek 24.02.06, 21:00
      zapomnialam napisac, ze ja zaczynam probowac siemie lniane na czco codziennie
      rano..
    • mari.tamini Re: zaparcia i bromek 27.02.06, 11:33
      ja pobiorę chyba jeszcze kilka dni zmniejszając dawke do ćwiarki i potem
      przestane brać. Dosyć mam tego, dodatkowo puchną mi łydki, do diabła z tymi
      tabletkami. Czuje się napuchnięta.
      • kociaczek22 Re: zaparcia i bromek 27.02.06, 11:39
        A co z cyklem?
        Nie wydłużył się przypadkiem?
        • mari.tamini Re: zaparcia i bromek 27.02.06, 12:18
          cykl ok, bromek mi endo przypisała bo miałam podwyższoną prolaktynę po
          tabletce, czyli czynnościową. tylko przed braniem nie miałam problemu z
          opuchniętymi i powiekszonymi piersiami, a odkąd biorę bromek, moje piersi sa
          powięszone (przynajmniej o 1,5 rozmiaru) przez cały cykl a pod koniec cyklu to
          czuje tkliwość i dodatkowo te zaparcia cały czas.
          • kociaczek22 Re: zaparcia i bromek 27.02.06, 12:27
            Ja mam bardzo podwyższoną prolaktynę przed i po obciążeniu. Teraz biorę połówkę.
            Troszeczkę boli mnie głowa, zaparcia też.
            ale jakos okresu nie mam!
            • milutka31 Re: zaparcia i bromek 27.02.06, 13:01
              Ja biore bromek 10 miesięcy i tyle samo mecze się z zaprciami.Brzuch tez wzdęty-zreszta wiecie.Mi o tyle o ile pomagaja owoce, szczzególnie jabłka. Ale to tez chyba zależy od fazy cyklu. Ciężko a bromek trzeba braćbo prawdopodobnie mam hiperprolaktynemie organiczną tzn malutki gruczolak.
    • mari.tamini Re: zaparcia i bromek 27.02.06, 13:14
      dziewczyny, a mówiłyscie swoim lekarzom o tych zaparciach? Jezeli tak, to co
      oni na to?
    • mpalka6 Re: zaparcia i bromek 28.02.06, 06:38
      moj lekarz twierdzi, ze to nie ma znaczenia. A mnie sie cykl skrocil az z 30
      dni do 25..nie wiem czy to dobrze, do tego plamie od 22 sad
      • kociaczek22 Re: zaparcia i bromek 28.02.06, 07:50
        Cześć dziewczyny
        No ja mam dość. Dzis kupie cos na przeczyszczenie. Nie załatwiałam sie juz od 7
        dni. Brzuch mnie boli. Do tego nie mam okresu.
    • mag401 Re: zaparcia i bromek 01.03.06, 18:08
      mari.tamini napisała:

> biorę 3 miesiąc 1/2 tabletki i od tego czasu nie mogę się wypróżnić bez
      > xenny. Bez wspomagania nie czuję parcia i moę tydzień tak chodzić. Wcześniej
      > wypróżnialam się 2 razy dziennie normalnym stolcem, mój tryb życia się nie
      > zmienił od 10 lat prowadzę ten sam. Teraz jak się załatwiam to mam twardy i
      > zbity stolec. Co robić?
      użyć colon c az/medica. wyniki bardzo dobre.
      • kociaczek22 Re: zaparcia i bromek 01.03.06, 18:22
        Z tego, co wiem nie możemy przesadzać z tymi "wspomagaczami" Jelita się
        rozleniwią i po odstawieniu będzie jeszcze gorzej.
        Ja zakupiłam sobie syrop "Lactulosum" - i jakoś minimalnie się poprawiło.Syrop
        jest "delikatny", przeznaczony również dla dzieci,ale warto spróbować czegoś
        delikatnego.
        Polecam.
    • kociaczek22 Re: zaparcia i bromek 01.03.06, 18:24
      Dziewczyny a jak u Was z cyklem. Nie wydłużył się przypadkiem?
      • novinka1 Re: zaparcia i bromek 03.03.06, 09:16
        Patrzac na to, ze bez wspomagania tabletkowego w ogole nie wystepowal lub
        wystepowal co 40-60, to u mnie cykl sie nie wydluzyl, a raczej "skrocil" do 31
        dni wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka