Dodaj do ulubionych

czy możliwa ciąża zaraz przed @

18.03.06, 13:24
witam kochane wiem ze to pytanie pewnie gdzies sie juz pojawilo.ale chcialabym
znac wasze opinie.od okolo roku kochamy sie bez zabezpieczenia i nic, wiem ze
mam nadzerke ale podobno nie musi byc powodem moich niepowodzen.jeszcze
popytam gina ale to dopiero 29.03 bo wtedy mam wizyte.powiedzcie czy zaraz
przed@ mozna zaciążyć.1 dzien przed @ kochalam sie asluz wydawaloby sie ze
jest jakby plodny- dziwne,bylo go dosc duzo i rozciagliwy.teraz jestem po @
boli mnie troche podbrzusze czasami mierze tempke,dzis jest 6 dzien cyklu i
jak wczoraj byla 36,2 to dzis 36,6.juz sie w tym wszystkim pogubilam,chyba to
sprawdzanie odpuszcze bo tylko sie nakrecam.jak cos wiecie dajcie znac.buziaczki
Obserwuj wątek
    • agnieszka.krak Re: czy możliwa ciąża zaraz przed @ 18.03.06, 13:38
      sluz podobny do płodnego czesto pojawia sie tuz przed @, jest to zwiazane ze
      spadkiem progesteronu, w czasie owulacji progesteron rowniez mocno spada. Ja
      zawsze mam taki sluz przed @ i niestety dla mnie jest zapowiedzia tego czego
      nienawidze juz od 3 lat. tempka 36,3 czy 36,6 jest chyba lekko za niska jak dla
      ciazy, no ale cuda sie zdarzaja, przy czym absolutnie nie nastawiaj sie na
      ciąże, bo raczej mało prawdopodobne. ciesz sie za zaczął sie nowy cykl i nowa
      szansa, a wiosna idzie....
      • niuska231 Re: czy możliwa ciąża zaraz przed @ 18.03.06, 13:44
        wiem, próbuje sie nie nastawiac z moich obliczen wynika ze wtedy kiedy mam
        wizyte u gina czyli 29 marca wtedy bedzie owulacja,przy cyklach 33-34
        dniowych,czy gin moze wtedy stwierdzic czy wystepuje owulacja przy usg
        dopochwowym??zaczynam juz swirowac poprosze gina o badania bo chyba przy takim
        wspolzyciu czyli okolo roku bez zabezpieczn to chyba dziwne ze nie ma
        wpadki,ktora bylaby mile widziana,no nie??ide specjalnie do innego lekarza bo
        inny stwierdzilze trzeba usunac nadzerke-oczywiscie prywatnie u niego-a
        slyuszalam ze nie jest to wskazane dla starających sie,juz niewiem co
        myslec.pomozcie
        • agnieszka.krak Re: czy możliwa ciąża zaraz przed @ 18.03.06, 16:34
          jednorazowe USG tv nie jest w stanie stwierdzic owulacji, potrzebny Ci
          monitoring owulacji czyli kilka badan USG w jednym cyklu. Gin musie widziec
          pecherzyk, jak rosnie i dojrzewa a po peknieciu ciałko zółte, ale jesli chcesz
          miec minitoring w nastepnym cyklu to udaj sie do gina wczesniej niz w dniu
          owulacji najlepiej koło 6-8 dc.
          • 56at Agnieszka 18.03.06, 16:44
            Dopadłam Cie gadaj co u ciebie?
            • agnieszka.krak Re: Agnieszka 18.03.06, 16:50
              nic, tydzien po IUI, zrobionej chyba za wczesnie, nie wiem dokładnie kiedy była
              owu bo od IUI do wieczora w niedziele miałam taki ból brzucha ze tragedia,
              jakby mi ktos uwiązał kilogramowy worek pod macica, po południu w niedzile
              zaczeło przechodzic, wiec owu 24-28 h od IUI!!!!!! co prwda plemniki podobno
              klasy mercedes 88 mln w 1 ml o najlepszej ruchliowsci ale ja czuje ze nic z
              tego. Tydzien po czasem pobolewaja mnie jajniki, troche brzuch, cycki
              wcale,tempka podwyzszona ale od luteiny i tyle,a i nastrój dupiany czyli kicha
              z buła jak co miesiac. Wku..ł mnie tez gin ze zrobił ta IUI mogł sie
              wstrzymac, bo pecherzyki miały 23 i 24 mm no ale czego sie nie robi dla 5 stów.
              A u Ciebie Aniu co nowego???
              • 56at Re: Agnieszka 18.03.06, 16:56
                Ale agnieszka dla takich mercedesów to 24 godzin to gó.. jest poczekać!!!
                gorzej jak jajo na plemniki by miało tyle czekac jeszcze nic straconego kciuki
                bede trzymała w poniedziałek ide do szpitala to juz tylko kciukami w twojej
                sprawie sie zajme
                • agnieszka.krak Re: Agnieszka 18.03.06, 16:57
                  a co masz miec robione w szpitalu ( ostatnio nie w temacie jestem)????
                  • 56at Re: Agnieszka 18.03.06, 16:58
                    łyżeczkowanie i histeroskopie wrrrrrrrrr
                    • agnieszka.krak Re: Agnieszka 18.03.06, 17:03
                      to ja tez trzymam kciuki,a Ty badz dzielna
                      • korlewna Re: Agnieszka 19.03.06, 18:24
                        56at....to ja też trzymam kciukismile) Niech tam wszystko będzie jak trzeba smile))

Agnieszko....piszesz, ze po ok. tygodniu od iui miałas dziwaczne bole itp. Ja
                        mialam bardzo podobnie i udalo sie. Ja wiem, ze to roznie bywa, ale inseminacje
                        udaja sie nawet przy straconych nadziejach.....i tego życzę z całego sercasmile
                        • zanetad30 Re: Agnieszka 20.03.06, 00:26
                          Mam prosbe czy mozesz cos wiecej napisac o tych bolach po ok tygdniu?Ja wlasnie
                          dzis po ok tygodniu mialam okropny bol w dole brzucha ze az mi sie slabo
                          zrobilo,nigdy tak nie mialam i sie przerazilam>pozdrawiam
                          • angieblue26 Re: Agnieszka 20.03.06, 18:53
                            Dzisiaj przeczytalam, ze mozliwe jest zajscie tydzien przed @, najpozniej.
                          • agnieszka.krak Re: Agnieszka 20.03.06, 19:04
                            ja nie am TAAAKICH bólów po prostu takie trykanie jajników i uczucie ciągniecia
                            w dole brzucha.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka