Dodaj do ulubionych

Pęcherzyk nie pękł

29.03.06, 09:02
Raczej nic z tego nie będzie w tym cyklusad Pęcherzyk nie pękł po pregnylu,
dziad jeden! Wygląda jakby miał dziś pęknąć ale urósł teraz znowu za dużo.
Już raz miałam taką sytuację i nic z tego nie wyszło. Także...
szkoda wielka. Znowu będę przez jakiś czas smutna a potem poprawi mi się po
okresie w oczekiwaniu na pęcherzyk. A może którymś się udało z przerośniętego
pęcherzyka?
Obserwuj wątek
    • rafulka Re: Pęcherzyk nie pękł 29.03.06, 09:09
      nawet w klinikach radzą przed odstawieniem progesteronu zrobić test, choćby
      sikańca, bo niejedną ciążę już wiedzieli, nawet jeśli pęcherzyk dominujący był
      uprzejmy mieć w nosie pregnyl
      • tymonka30 Re: Pęcherzyk nie pękł 29.03.06, 09:14
        Naprawdę? Czyli szanse mam nadal? Toż to zmienia postać rzeczy!smile Będę trochę
        bardziej do życia dla otoczenia. Z tym, że ja od wczoraj biorę już duphaston,
        bo tak lekarz kazał. Chyba nie powinien tu zaszkodzić?
        • rafulka Re: Pęcherzyk nie pękł 29.03.06, 09:24
          Po to jest, aby pomóc. Duphaston to progesteron odpowiedzialny za II fazę cyklu
          czyli pomoc w zagnieżdżeniu się zarodka.
          Zawsze trzeba mieć nadzieje, ale nie nastawiaj się zbytnio, potem bardziej
          boli, zwłaszcza, że dominant nie pękł. Miałam tak samo.
          • tymonka30 Re: Pęcherzyk nie pękł 29.03.06, 09:29
            Masz rację...
          • tymonka30 Re: Pęcherzyk nie pękł 29.03.06, 10:32
            Rafulka jeszcze mi coś chodzi po głowie. Ponoć progesteron podany za wcześnie
            hamuje owulację, no ale jeśli pęcherzyk jest już gotowy na pęknięcie to chyba
            nie hamuje?
            • rafulka Re: Pęcherzyk nie pękł 29.03.06, 10:50
              Nie umiem na to pytanie odpowiedzieć. Progesteron podaje się dwa dni po owu,
              więc drogą dedukcji należy przyznać, że podany w chwili, gdy pęcherzyk nie pękł
              może zaburzyć tę procedurę...
    • metuja Re: Pęcherzyk nie pękł 29.03.06, 16:58
      Tymonka, mi też pęcherzyk nie pękł w tym cyklu, a miałam taką nadzieję...
      teraz czekam na @, ale nie wiem, czy powinna przyjść "punktualnie" - owu miała
      być w 14 d.c.,więc cykl powinien być 28-dniowy, czy może być jakieś opóźnienie?
      nic nie biorę poza clo i bromkiem, a w 2 poprzednich cyklach pęcherzyk pękał
      sam i teraz nie wiem , co może oznaczać, to ,że w tym cyklu się zbuntował?
      Ale jak czytam, to co pisze Rufulka, to chyba będzie nawet sens robić test, jak
      @ się bardzo opóźnismile
      • tymonka30 Re: Pęcherzyk nie pękł 29.03.06, 18:20
        Mój lekarz mówił, że z tymi pęcherzykami to jest różnie. Jeśli nie pęknie to
        może się wchłonąć albo pęknąć później albo nawet przejść na następny cykl! Albo
        urośnie do takich rozmiarów ze zrobi się torbiel. Jasne, ze większe szanse jak
        wszystko się okłada "książkowo" ale ja mam zawsze nadzieję do końca cyklu a
        czasem i dłużejsmile Czasem jak dostanę okres to sobie myślę, że może to
        krwawienie w ciąży. My te psychiki mamy jednak starganesmile Tak sobie myślę, że
        może to że trzymałam ten pregnyl przez 8h na parapecie a nie w lodówce
        spowodował niezadziałanie. Zresztą sama nie wiem, ten pęcherzyk od początku był
        dziwny (czyt. pofalowany).
        • blackone76 Re: Pęcherzyk nie pękł 29.03.06, 19:53
          moj bąbel pękł po pregnylu w 13 dc. miał ok 16 mm przy endo 8,8. czy przy takich
          parametrach doszłoby do zapłodnienia? czy to endo nie za małe?
          • rafulka Re: Pęcherzyk nie pękł 30.03.06, 08:00
            jesli endo większe niż 8 mm - jest oki
    • kate2513 Re: Pęcherzyk nie pękł 30.03.06, 09:54
      Dziewczyny ja miałam wczoraj o 16 inseminacje i mój pęcherzyk też jeszcze nie
      pękł. A tak mnie mnie ciągnie jak by sie jeszcze powiększał (wczoraj miał
      22mm). Czuję że z tego to wyjdzie tylko torbiel. Jestem załamana. Tym bardziej
      że miałam bardzo bolesną inseminację. Dr nie mógł wprowadzić cewnika i musiał
      założyć kulociąg. Ból jak przy hsg. Potem jeszcze krwawienie. A dzisiaj się
      okazało że nie pękł. Boże ile jeszcze ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka