Dodaj do ulubionych

Wrogi śluz

08.04.06, 18:30
Czy są tu kobietki, którym udało się zajść w ciążę przy wrogości śluzu - bez
inseminacji lub z inseminacją? Jakie są szanse? Wczoraj test na wrogość
wyszedł nam nieprawidłowy, nie było żywych plemniczków po 10,5 godzinie po
przytulanku, o dzidzię staramy się od roku - w tym cyklu owu była stymulowana
clo, dzień przed badaniem miałam zastrzyk z pregnylu...
Obserwuj wątek
    • korlewna Re: Wrogi śluz 08.04.06, 19:43
      Witaj stokrotko.
      Mi przy wrogim sluzie udało się - z inseminacją.
      Szanse na naturalsika są bardzo malenkie, ale % żaden rozsądny lekarz tego nie
      określi.
      Pozdrawiam
      • ksara44 Re: Wrogi śluz 08.04.06, 23:29
        dokladnie, nie czekaj latami na cud, tylko rob ta iui !!!
    • molonela Re: Wrogi śluz 09.04.06, 00:02
      naturalne starania z wrogim sluzem to czekanie na cud, ktory moze nigdy nie
      nastapic, lepiej zrobic iui
    • stokrotka76 Re: Wrogi śluz 09.04.06, 00:21
      Cieszę się, że znam przyczynę naszych dotychczasowych niepowodzeń i że jest
      sposób jak ją ominąć smile. W następnym albo w jeszcze kolejnym cyklu będzie iui...
    • stokrotka76 Re: Wrogi śluz 10.04.06, 17:59
      Widzę, że to chyba nie jest częsta przypadłość... Skąd się bierze wrogi śluz?
      Co jest przyczyną? Jeżeli plemniczki są w porządku, czy to wina śluzu - jest
      nie taki jak powinien być?
      • korlewna Re: Wrogi śluz 11.04.06, 08:21
        jakas bakteria w sluzie, jakies przeciwciala, zla budowa, zla lepkość.....
        przyczyn może być kilka.
        • majorka79 Re: Wrogi śluz 11.04.06, 16:15
          ja mam zdiagnozowany wrogi śluz, staram się ponad rok. w kolejnym cyklu IUI.
          bedziemy to znosic razemsmile trzymaj sie
    • karkarkar Wrogi śluz 11.04.06, 17:19
      U mnie też stwierdzono wrogi śluz. Jestem po pierwszym iui (przedwczoraj).
      Trzeba mieć nadzieję. Powodzenia!
      • karkarkar Wrogi śluz 11.04.06, 17:20
        iui było wczoraj. Już tracę rachubę smile
        • majorka79 Re: Wrogi śluz 11.04.06, 17:51
          karkarkar!
          mogłabyś napisać czy mialaś IUI na naturalnym cyklu czy coś łykałaś? czy
          powodem był tylko wrogi śluz czy cos jeszcze? bo u mnie jest tylko wrogi śluz i
          nie wiem czy powinnam próbować jednak na naturalnym cyklu czy nie. trzymam
          kciuki!!!
          • karkarkar do majorka79 19.04.06, 13:24
            Ja łykałam 3 tabletki clo 3,4,5dc. Iui było 12 dnia. Oprócz wrogiego śluzu jest
            jesczcze nieupłynnianie się nasienia. Pozostałe parametry też nie są jakieś
            super (poza iloscią, która jest kilka razy ponad normę), ale dr mówi, że są na
            tyle dobre że nie widzi przeszkód na naturalną ciążę (no gdyby nie problem
            śluzem i nieupłynnianiem).
            Na pęknięcie pecherzyków nic nie dostałam - wychodowałam dwa z czego jeden pękł
            sam - wydaje mi się że dzień przed iui.
            Czekam jeszcze tydzień i robię test ... ciekawe ile kresek zobaczę - oby dwie.
            Dziś natknęłam się na post dziewczyny, która zaszła przy pierwszym iui na
            naturalnym cyklu - zapytaj się lekarza - w koncu oni się znaja najlepiej. Ale
            ja chyba i tak poprosiłabym o coś wspomagającego - najwyżej będa bliźniaki smile
            p.s. - jakbyś miała jeszcze jakieś pytania to pisz na maila gazetowego -
            łatwiej odpowiedzieć.
      • stokrotka76 Re: Wrogi śluz 11.04.06, 17:58
        Trzymam mocno kciuki, żeby się udało smile.

U mnie napewno będzie stymulacja przed iui, bo mam problem również z owu. Ale
        po clo pięknie mi urósł pęcherzyk smile.

• azi77 Re: Wrogi śluz 18.04.06, 15:10
      Dziewczyny, w jaki sposób przeprowadza sie badania na wrogość śluzu?
      • majorka79 Re: Wrogi śluz 18.04.06, 17:30
        badanie na wrogość śluzu to tzw. test PCT. przeprowadza się go kilka godzin (6-
        12) po pełnym stosunku w czasie okołoowulacyjnym. lekarz na podobnej zasadzie
        jak przy cytologii pobiera ci z szyjki macicy śluz i sprawdza, czy plemniki
        żyją i prawidłowo się ruszają.
    • stokrotka76 Re: Wrogi śluz 19.04.06, 18:02
      A czy po stwierdzeniu wrogości miałyście robione jakieś dodatkowe badania, żeby
      poznać przyczynę? Ja zrobiłam badanie na przeciwciała przeciwplemnikowe -
      czekam na wynik i idę na hsg...
      • bozusia1 Re: Wrogi śluz 19.04.06, 18:35
        Witaj stokrotko! Dzis właśnie odebrałam wyniki badań i juz wiem, że mam wrogi
        śluz i nie mielismy szans na naturalne poczęcie w ciągu tych trzech lat starań
        o dzidziusia. Przykre jest tylko to, że dopiero trzeci lekarz zlecił nam
        wykonanie tego badania. Nawet w Novum nikt się tym specjalnie nie interesował.
        mam pytanie do dziewczyn z forum, czy taki stan rzeczy jest nieodwracalny, tzn.
        czy śluz juz zawsze będzie wrogi dla plemników? Czy można się na to leczyc?
        Bardzo proszę o odpowiedź.
        • majorka79 Re: Wrogi śluz 19.04.06, 18:38
          Mi lekarz pwiedział, że owszem, zdarzają się ciąże przy wrogim śluzie, ale to
          rzadkość. skutecznych leków też nie ma. słyszałam o tym, żeby przez kilka
          miesięcy współżyć z prezerwatywą i to pomaga, ale nie mam czasu ani ochoty
          próbować tego sposobu. pozostaje niestety inseminacja, aby ominąć śluz.
          • stokrotka76 Re: Wrogi śluz 19.04.06, 19:25
            My też nie będziemy stosować tej metody z prezerwatywą... Czekam na wyniki
            badań - jak będą dobre, inseminacja.
            • mimi282 Re: Wrogi śluz 19.04.06, 19:28
              jak sie nazywa to badanie, które określa wrogi sluz?i gdzie je można zrobić?
              • bozusia1 Re: Wrogi śluz 19.04.06, 19:36
                Badanie na wrogosc sluzu czyli test PCT (postcoidalny), ja robiłam w Krakowie w
                Klinice IVF, cena 70 zł. Należy pobrac śluz między 8 a 12 godziną po stosunku.
                Wczesniej jednak musisz miec potwierdzoną na usg owulację.
    • stokrotka76 Re: Wrogi śluz 22.04.06, 15:08
      Dziewczyny, jak się okazuje badanie czasem może się mylić! Jestem w ciąży - w
      tym samym cyklu, w którym wyszło, że mam wrogi śluz - udało się - a
      przytulaliśmy się właśnie tego dnia i następnego co się odbyło... Cuda się
      zdarzają!
      • azi77 Re: Wrogi śluz 22.04.06, 15:23
        Gratulacje!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka