Dodaj do ulubionych

Test owulacyjny

09.04.06, 16:22
dziewczyny mam pytanie jesli dzis na tescie owulacyjnym mi wyszly II krechy to
czy jakbym jutro i np 3kolejne dni pod rzad tez zrobila taki test to tez mi
wyjda II kreseczki? zmierzam do tego ze nie wiem przez jaki czas test wykazuje
II kreski(od momentu pojawienia sie po raz pierwszy) a chce sie zorientowac
czy gdybym go zrobila wczoraj to tez by mogły pojawic sie II.
dzieki za kazda odpowiedz
Obserwuj wątek
    • kociaczek22 Re: Test owulacyjny 09.04.06, 16:26
      Jesli na teście pojawią się 2 grube krechy to juz więcej nie testujemy w danym
      miesiącu.. To jest wypowiedź mojego lekarza.
      • doda_77 Re: Test owulacyjny 09.04.06, 16:31
        ok ale czy to oznacza ze wczoraj (jak jeszcze nie miala testu)tez mogly byc II
        krechy? bo wedlug instrukcji testu ow do daty ostatniego okr dodajemy 10dni(w
        moim przypadku-cykle 31dniowe)wiec gdybym chciala postepowac zgodnie z
        instrukcja to pierwszy test powinnam zrobic 8 dni temy wiec stad to pytanie.
        • kociaczek22 Re: Test owulacyjny 09.04.06, 17:53
          Jeśli masz np. pco i LH jest podwyższone to wyniki testu moga być zafałszowane.
          Ja miałam dwie mocne krechy do okresu. W którym momencie nie zrobiłam to zawsze
          były dwie mocne krechy.
          Jeśli jesteś natomiast zdrowa to wydaje mi się że identyczne kreski, bądź
          testowa ciemniejsza powinny pojawić się tylko raz.
          • jola733 Re: Test owulacyjny 09.04.06, 18:01
            ja nie mam pco i robiłam testy przez kilka cykli.(+) wynik wychodził mi 15 i 16
            dnia cyklu ale kreska testowa zaczęla się pojawiać już w 14 dniu cyklu.( cykle
            mam 29 30 dniowe poprzedzone plamieniem i kończące sie dwu lub trzydniowym
            plamieniem.wydaje mi się że coś tu mnie jest nie tak smileale lekarz nie widzi
            żadnego problemu.co to może być?
    • mimi282 Re: Test owulacyjny 09.04.06, 16:26
      doda...spokojnie przeczytaj ulotkę.
      jak robilam test owulacyjny to wszystko bardzo jasno w ulotce bylo napisane. o
      ile pamietam to owulacja byla wtedy, gdy jedna kreska jest wyrazniejsza od
      drugiej. jezeli tak jest to w ciągu jakiegoś czasu nastepuje
      owulacja....przeczytaj dokladnie
    • portalegre Re: Test owulacyjny 09.04.06, 17:27
      w większości wypadków test pokazuje drugą mocną kreskę tylko jednego dnia,
      dlatego po jej ujrzeniu nie robi sie więcej testów
    • jola733 Re: Test owulacyjny 09.04.06, 17:45
      kiedy na teście lh wychodzą dwie krechy i jeśli jeszcze testowa jest silniejsza
      od kontrolnej to owulacja powinna nastąpić od 24 do 36 godz.(tak pisało w
      ulotce testu jakiego ja używałam )i już nie trzeba robić kolejnych testów.
    • doda_77 Re: Test owulacyjny 09.04.06, 19:46
      ale wprowadzilam zamieszanie...A to dlatego ze dzis sie pojawily II kreski
      natomiast od rana sluzu plodnego brak.tak wiec myslalam ze moze wczoraj byl ten
      dzien na przytulanko i jeszcze zastanawia mnie to czy gdybym zrobila tescik owul
      w terminie wyliczonym z ulotki (8dni temu)to czy tez byly by II kreseczki, bo
      testow jest 5 natomiast roznica dni to 8 wiec albo mi sie poprzestawialo albo
      juz mi odbija takie liczenie i czekanie na cos wiecej anizeli tylko pecherzyk...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka