Dodaj do ulubionych

co na wrogi śluz?

21.04.06, 12:04
tak dzisiaj od rana rozmyślam...mam jakiś ciężki dzień sad jeśli mam wrogi
śluz który nie przepuszcza plemniczków to czy są jakieś leki które moglabym
brać?może ten sluz jest u mnie problemem? załatwiłam juz sobie dzisiaj u
znajomej z laboratorium że przyjde do niej w dniu owulacji na test ( pobiorę
sobie z szyjki macicy śluż z plemniczkami i ta moja znajoma sprawdzi pod
mikroskopem czy będą ruchliwe po ok. 6 godz. od przytulania)znacie może jakiś
lek na "normalny" śluz? smile
Obserwuj wątek
    • kociaczek22 Re: co na wrogi śluz? 21.04.06, 12:07
      A dlaczego Ty wyprzedzasz fakty?
      Po co się niepotrzebnie martwisz?
      • jola733 Re: co na wrogi śluz? 21.04.06, 12:17
        bo chodzę do gin. od 6 lat !owulację mam smile dwa tyg. temu HSG wykazało ze
        jajowody mam drożne, M nasienie ma ok.na pierwszą laparoskopię trafiłam z
        podejrzeniem endometriozy ( torbiele czekoladowe na jajnikach ) brałam danazol
        ale gin. twierdzi że te moje problemy z zajściem w ciązę to raczej nie przez
        endom. ponieważ miałam bardzo małe ogniska.sad no i tak cały czas sie martwię
        wkurzam się na siebie na moją bezsilność sad chciałabym się wyluzowac a nie
        potrafię.gin. mówi ze skoro mam owulację to z hormonami tez jest ok. (?)ale i
        tak od tego cyklu będę badać wszystkie. zaczynam moją drogę od początku...
        • kociaczek22 Re: co na wrogi śluz? 21.04.06, 12:20
          Z tego co ja wyczytała to żeby ominąć bariere tego sluzu robi sie inseminację
          • jola733 Re: co na wrogi śluz? 21.04.06, 12:22
            wiem do tego też się przygotowywuję smile ale myślałam ze są może jakieś leki ?
            • kociaczek22 Re: co na wrogi śluz? 21.04.06, 12:23
              Oj chyba nie ma
    • kociaczek22 Re: co na wrogi śluz? 21.04.06, 12:22
      Ja jeszcze robiłam test Friberga z krwi na przeciwciała przeciwplemnikowe (mąż
      i ja)
      Chyba nie pokręciłam
      • jola733 Re: co na wrogi śluz? 21.04.06, 12:41
        ja też chyba 3 lata temu robiłam test z krwi na przeciwciała przeciwplemnikowe
        i wynik był ujemny.M tego testu nie robił. a nie wiesz czy ten test trzeba
        powtarzać?
        • kociaczek22 Re: co na wrogi śluz? 21.04.06, 12:43
          Nie trzeba
    • ksara44 Re: co na wrogi śluz? 21.04.06, 14:36
      nie ma na to lekow , tylko iui, albo pol roku zero kontaktu plemnikow z twoim
      sluzem - podobno dziala smile
      i nie seksowac sie w czasie @- bo wtedy wieksze prawdopodobienstwo, ze wytworza
      sie przeciwciala
      jeszcze jedna metoda- przed seksem irygacja, serio!
      • jola733 Re: co na wrogi śluz? 21.04.06, 16:36
        teraz sobie tak myślę że pod koniec @ często się" przytulaliśmy" i jest to
        możliwe aby wytworzyły się przeciwciała i teraz nie chcą "iśc w cholerę"? o tym
        nie wiedziałam? to że pomaga " przytulanie" w prezerwtywie - słyszałam ...
    • majorka79 Re: co na wrogi śluz? 21.04.06, 16:00
      nie ma leków na wrogi śluz, tzn. mozna przyjmować podobno jakieś sterydy, ale
      skuteczność jest bliżej nieokreslona. można też próbowac przez pół roku kochać
      się wyłącznie z prezerwatywą. jedynym wyjściem tak na prawdę jest inseminacja,
      aby ominąć śluz. to po pierwsze. po drugie to dziwię się,że w ciągu 6 lat
      leczenia nikt nie skierowal Cię na to badanie. zrób koniecznie test PCT, ale
      może nie tak jak piszesz - sama z pomocą znajomej laborantki, bo śluz trzeba
      pobrać z wewnętrznego ujścia szyjki macicy i od razu zbadać, może niech lekarz
      Ci pobierze, tak jak robi cytologię, będziesz miala przynajmniej pewny wynik i
      właściwie opisany, jakby trzeba było pózniej z opisu wyciągać wnioski.
      Powodzenia!!!
    • jola733 bardzo Wam wszystkim dziękuję :) 21.04.06, 16:27
      a czym najlepiej zrobić te irygację?
      • donata72 Re: bardzo Wam wszystkim dziękuję :) 21.04.06, 16:37
        niestety jak jest wrogi to juz tak zostanie czasem zaleciaja pol roku
        wspolzycia w gumce
        • jola733 Re: bardzo Wam wszystkim dziękuję :) 21.04.06, 16:47
          cały czas dopytuje o ten wrogi śluz ponieważ jak 5 lat temu trafiłam do gin. bo
          po roku staran nic sad to kiedy zrobił mi usg okazało się że mam na
          jajnikach "torbiele czekoladowe"- podejżenie endometrioza sad dał skierowanie na
          laparoskopię.przed tym jednak badal nasienie M. wynik był prawidłowy i ponieważ
          miałam w tym czasie owulację to do mojego śluzu podał plemniczki i laborantka
          wynik opisała tak : plemniki łatwo wchodzą do śluzu ale szybko giną. sad wynik
          uznano za wątpliwy przez te torbiele.leczyłam się przez ten czas ale bez
          skutku sadteraz zaczynam wszystko od nowa i mam nadzieje że w końcu się uda bo
          już tracę cierpliwośc sad
      • korlewna Re: bardzo Wam wszystkim dziękuję :) 23.04.06, 11:28
        Irygacja na wrogi śluz??? Na pewno nie wiem wszystkiego na temat niepłodności,
        ale sama miałam ten problem i jakoś żaden z lekarzy nie zaproponował mi
        irygacji!!!!! Ludzie kolorowi...
        Wstrzemięzliwość seksualna, albo seks w kondomie daje tak małe rezultaty (choc
        nie zerowe, ale na poziomie ok. 2%), że żaden z lekarzy "niepłodnościowców" nie
        poleci tej metody pacjentkom.
        Pozdrawiam
    • ksara44 Re: co na wrogi śluz? 22.04.06, 16:36
      no to zrob sobie test pct, w czym problem? chyba 100 zl w invimedzie na
      przyklad i przynajmniej wiesz, torbiele czekoladowe to raczej robia sie przy
      niepeknetym pecherzyku, nie wiem co ma endometrioza do tego? mi sie to samo
      wchlanialo, a mialam po clo dwa razy.
      zrob ten test i dzialaj !!!!!
      a czym irygacje to nie wiem, sadze, ze przegotowana woda wystarczy, chodzi po
      prostu o wyplukanie sluzu, jak zrobisz np tantum rosa to obawiam sie, ze to
      moze oslabic plemniki....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka