Dodaj do ulubionych

dobry lekarz w Katowicach

IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 06.01.03, 19:43
Czy ktoś mógłby mi polecic dobrego lekarz w Katowicah lub miastach
ościennych? Leczę się od dwóch lat u świetnego ginekologa, ale on chyba juz
nie ma na mnie pomysłu sad Myślę, że czas udac się do lekarza
specjalizującego się w niepłodności. Myślałam o klinice w Mysłowicach (chyba
Novomedica), ale ostatnio czytałam bardzo złe o niej opinie. Z góry dziekuję
za wszystkie rady.
Ania
Obserwuj wątek
    • Gość: ania Re: dobry lekarz w Katowicach IP: *.abo.wanadoo.fr 07.01.03, 14:40
      Ja bylam zadowolona z pani doc Violetty Skrzypulec
      z Mikolowa / co prawda bez efektow/ ale konkretnie
      i fachowo .Tel do rejestratorki :0 602331999.
      Zycze powodzenia.
    • Gość: gosiak74 Re: dobry lekarz w Katowicach IP: 212.160.128.* 08.01.03, 10:27
      Cześć!
      Moja droga! stanowczo odradzam leczenie w Mysłowicach - my straciliśmy u nich
      prawie rok! Bez żadnych konkretnych badań i działań. Pożegnali nas słowami -
      jesteście zdrowi - jedźcie na wczasy i próbujcie, jedzcie dużo owoców!
      My jesteśmy z Rybnika i wybraliśmy Mysłowice ze względu na niedużą odległość.
      Nie mogliśmy zrobić nic gorszego. Po prawie roku przerwy po Mysłowicach
      zdecydowaliśmy się na przychodnię Novum w Warszawie (z Katowic bardzo dobry
      dojazd - pociągi co godzinę, a w Warszawie z Dworca Centralnego tylko 10 min.
      metrem). Trafiliśmy tam w październiku 2002, od razu fachowo sie nami zajęto no
      i w tej chwili oczekujemy już maluszka (jestem 4 tygodnie po ICSI).
      Polecam Ci tą przychodnię - tam na pewno Ci pomogą (mają świetnie efekty -
      więcej możesz przeczytać na www.nasz-bocian.pl).
      Życzę powodzenia
      Gosia
      • Gość: anula Re: dobry lekarz w Katowicach IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 08.01.03, 19:19
        Dzięki wielkie za wszystkie sugestie. Myślę o Nowum, ale przerażają mnie koszty
        dojazdu. Nie prowadzę samochodu, a przejażdżka Intercity w obie strony to
        prawie 300 zł sad Do tego koszt wizyt, badań, leków i wychodzi nieciekawa
        sumka sad(( Ale może faktycznie od razu zapłacić więcej, ale mieć pewność
        fachowej opieki ??? Muszę to jeszcze przemysleć, ale dziękuję za rady smile
        Ania
      • Gość: agat8@gazeta.pl Re: dobry lekarz w Katowicach IP: w3cache:* / 192.168.1.* 14.01.03, 12:44
        Cześć Gosiu! Przeczytałam twoją odpowiedź na list Anuli w sprawie lekarza z
        Katowic. Ja też leczę się już ponad rok u lekarza z Katowic,ale bez efektu, i
        zaczynam myśleć czy nie powinniśmy go zmienić.W związku z powyższym mam pytanie
        do ciebie:Czy na samym początku jak trafiłaś do Novum od razu zaproponowali
        zabieg, czy robili ci jakieś długotrwałe badania.Pytam, bo każda zmiana lekarza
        wiąże się z badaniami,które np. przeszłaś już u innego lekarza./przeważnie nie
        respektują badań robionych gdzie indziej!!/Tak było w moim przypadku.
        Tak więc tyle czasu straciliśmy na badaniach, a i tak bez rezultatów.
        Jeżeli możesz, napisz u jakiego lekarza się leczyłaś w W-wie, i ile mniej
        więcej kosztuje wizyta.
        Mam jeszcze jedno pytanie: /jeżeli nie chcesz nie odpowiadaj!/
        jaki był u ciebie powód braku dzidzi? U mnie prawdopodobnie zbyt mała ilość
        śluzu oraz za gęsty. Pozdrawiam i gorąco gratuluję!!!!!! Agatek
        • Gość: gosiak74 Re: dobry lekarz w Katowicach IP: 212.160.128.* 20.01.03, 13:48
          Cześć Agatku!

Napisałam Ci w czwartek dłuuugą odpowiedź na Twoje pytania, ale niestety, siadł
          nam serwer pocztowy i nie udało mi się jej wysłać. Zatem teraz piszę od nowa,
          mając nadzieję, ża o niczym nie zapomnę.
          Nie będę się już tutaj rozpisywała o Mysłowicach, bo nie lubię sobie
          przypominac, ile przez nich czasu straciłam, a oni "leczyli" nas nawet nie
          fatygując się, żeby mnie zbadać (zero usg, badania "ręcznego", hormonów itp -
          po prostu nic). W każdym razie stanowczo odradzam top miejsce. Kiedy pierwszy
          raz pojechaliśmy do Novum, to czuliśmy sie tak, jakbyśmy trafili z piekła do
          nieba. Przede wszystkim wszyscy są tam bardzo mili i z zaineresowaniem
          podchodzą do pacjentów. My na pierwszą wizytę umówiliśmy się z dr. Zamorą
          (bardzo miły). Przywieźliśmy ze sobą wszystkie badania, jakie do tej pory
          robiliśmy (w tym zdjęcie z HSG i mój wypis ze szpitala po laparoskopii). Przy
          umaiwaniu się na tą wizytę zapisaliśmy się na badanie nasienia w Novum (trzeba
          przyjechać 2 godz. wcześniej), tak, że na wizytę były już wyniki. Chcieliśmy to
          badanie zrobić właśnie u nich, bo jak robiliśmy u siebie, to w różnych
          laboratoriach były bardzo różne wyniki (od 3 mln do 20 mln plemników). W Novum
          naliczyli 10 mln, w tym tylko 15%ruchliwych (po 5% szybkich, średnich i w
          poruszających się w miejscu). Na tej pierwszej wizycie dr Zamora przeprowadził
          z nami bardzo szczegółowy wywiad, spisał sobie wyniki wszystkich badań
          (niektóre, np. toxoplasmoza były nieaktualne, bo sprzed 2 lat). Mnie zrobił
          USG. Po obejrzeniu wyników badania nasienia męża, przedstawił nam dwie opcje
          leczenia: albo decydujemy się na leczenie męża u androloga, i po kilku
          miesiącach kontrolne badania wykażą, czy nasienie poprawiło się na tyle,
          żebyśmy mogli mieć inseminację (musi być co najmniej 15 mln plemników). Albo
          decydujemy się na ISCI (niestety, lekarz powiedział, że z taką małą ilością i
          ruchliwością plemników normalne in vitro mogło by się nie udać). My wybraliśmy
          tą drugą opcję. Nie chcieliśmy dalej tracić czasu i nadziei, że parametry
          nasienia się poprawią. Dodam, ze lekarz wcale nas usilnie nie namawiał na icsi,
          wręcz mówił, że jesteśmy jeszcze młodzi (28,29lat), że moglibyśmy choć
          spróbowac leczenia. Ale nie chcieliśmy.Jak już się pewnie domyśliłaś, u nas
          główną przyczyną było słabe nasienie mężą. Chociaż lekarz powiedział, że choć
          moje wyniki są prawidłowe, to nie ma gwarancji, że u mnie jest wszystko OK, bo
          są pewne nieprawidłowości (np. brak jakichś mikroskopijnych włosków w
          jajowodach, które mają za zadanie przesuwać komórki jajowe do macicy), których
          nie sposób wykryć. A więc, kiedy zdecydowaliśmy się na ICSI, dostaliśmy długa
          listę badań, które musimy zrobić. Oprócz badania cytogenetycznego, które robią
          tylko w Warszawie, wszystkie badania robiliśmy u siebie. Częściowo dlatego, że
          u nas są o połowę tańsze, częściowo dlatego, żeby ciągle nie jeździć do
          Warszawy.Im nie przeszkadza to, że badania nie są robione u nich (nie tak, jak
          w Mysłowicach, gdzie podważano wiarygodność wszystkich innych niż ich własne
          laboratoriów). W Novum w ogóle zauważyliśmy, że oni bardzo starają się ułatwić
          życie pacjentom, którzy muszą dojeżdżać spoza Warszawy (np. tak jak my - ze
          Śląska), starają się tak wszystko zorganizować, żeby jak najmniej trzeba było
          jeździć. Oczywiście w czasie stymulacji już jeżdżenia co 2 dzień uniknąć nie
          można. My, na szczęście, mamy darmowe bilety kolejowe, bo mąż pracuje na kolei,
          ale kiedyś z ciekawości policzyłam sobie, że dziennie dojazd kosztowałby nas
          ok. 300 zł, więc na okres stymulacji, kiedy co 2-gi dzień trzeba jeździć na
          badanie hormonów i USG już do dr. Lewandowskiego (my byliśmy łącznie z punkcją
          i transferem 6 razy), to bardziej się opłaca mieszkać przez dwa tygodnie w
          hotelu (bo pokój 2 os. kosztuje 90-170 zł. - zależy gdzie).
          Acha, zapomniałam Ci napisać, że pierwsza wizyta kosztuje 100 zł., a kolejne 70.
          Jeżeli masz jeszcze jakieś pytania, to nie krępuj się - na wszystkie chętnie
          odpowiem.

Pozdrawiam
          Gosia
          • Gość: agat8@gazeta.pl Re: dobry lekarz w Katowicach IP: w3cache:* / 192.168.1.* 21.01.03, 15:37
            Gosiu!!!! Bardzo dziękuję Ci za tak wyczerpującą odpowiedź!!!! Jest to dla mnie
            bardzo ważne, ponieważ zdecydowaliśmy się z mężem na zmianę lekarza i na
            leczenie w klinice /prawdopodobnie w Novum/.Tak więc twoje informacje są bardzo
            przydatne, zamierzam jeszcze w tym cyklu /dzisiaj 1 d.c./ umówić się w Novum.
            W związku z tym mam jeszcze jedno pytanie: na który dzień cyklu powinnam się
            umówić na wizytę z lekarzem? Czy ma to jakieś znaczenie? Może zdąże jeszcze w
            tym miesiącu/cyklu/?? Strasznie Ci gratuluję i mam nadzieję że ja też......
            /.... może lepiej nie zapeszać!!!!!!/Jeszcze raz dzięki!!!! Pa, Pa!!!!
            • Gość: gosiak74 Re: dobry lekarz w Katowicach IP: 212.160.128.* 22.01.03, 10:48
              Agatku!

Cieszę się, że mogłam służyć Ci pomocą. Nie ma znaczenia, w którym dniu cyklu
              umówisz się na pierwszą wizytę (ja byłam chyba w 25dc - przed samym okresem). Z
              lekarzy osobiście mogę Ci poradzić dr Zamorę i panią dr Taszycką (robiła mi
              transfer - przemiła kobieta). Z innymi, oprócz dr Lewandowskiego i dr Kozioł,
              którzy nie przyjmują na normalne wizyty, zajmują się tylko stymulacją i
              zabiegami, nie miałam kontaktu, choć dziewczyny chwalą też dr Wojewódzkiego (na
              wygląd bardzo sympatyczny) i dr Sowińską. Jeżeli chodzi o jakieś przygotowanie
              do pierwszej wizyty, to tylko, jeżeli chcecie robić przed wizytą badanie
              nasienia, to mąż musi zachować 5-dniową abstynencję seksualną. Badanie nasienia
              kosztuje 50 zł + można też od razu zrobić badanie na posiew - dodatkowo płatne -
              40 zł. Z tym, że wyniki z posiewu będą dopiero za 5 dni. My robiliśmy badanie
              na posiew, ale w sumie niepotrzebnie, bo nie było bakterii, a przed ICSI mąż
              musiał je zrobic jeszcze raz, bo wynik jest ważny tylko miesiąc. No, ale z
              drugiej strony, jeżeli byłyby bakterie, to od razu na drugiej wizycie lekarz
              mógłby zalecić odpowiednie leczenie. Więc chyba warto zrobić dodatkowo ten
              posiew. Przepraszam, że odpisuję dopiero teraz, ale zaglądam na to forum co
              jakiś czas. Może ktoś wie, czy jest tu taka opcja, że jak pojawi się nowa
              wypowiedź w wątku, w którym się wypowiadałam, to dostaję "cynk" na swoją
              skrzynkę? Tak przynajmniej jest na bocianie...

Pozdrawiam
              Gosia
    • Gość: paola Re: dobry lekarz w Katowicach IP: 195.116.158.* 15.01.03, 11:58
      Ja polecam dr Bielewicza, przyjmuje na Koszarowej. Zawsze siedzimy u niego 1,5 godziny. To pierwszy lekarz,
      ktoremy (takie mam wrazenie) zależy.
      Nie mamy jeszcze rezultatów, ale mysle, ze jestesmy na dobrej drodze. W kazdym razie nie mam poczucia
      straconego czasu.
      Jezeli chcesz napisze Ci cos wiecej prywatnie.
      Pozdrawiam
      • Gość: anula Re: dobry lekarz w Katowicach IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 21.01.03, 18:57
        Bardzo chciałabym się dowiedzieć więcej szczegółów na temat tego doktora, np. w
        jakim szpitalu pracuje, akiej jest specjalności itp. jeśli możesz prześlij mi
        jakieś bliższe informacje na jego temat na adres annaproksa@poczta.onet.pl
    • Gość: doka Re: dobry lekarz w Katowicach IP: *.italcom.com.pl 27.01.03, 15:17
      Cześć ja leczę się w Myslowicach w Klinice i jestem zadowolona. Po półrocznym
      leczeniu jestem po laparoskopii i mam postawioną diagnozę. Myślę że to dobrze.
      Jak będziesz chciała wiedzieć coś więcej to chętnie Ci odpowiem.
      • Gość: lilka Re: dobry lekarz w Katowicach IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 28.01.03, 18:18
        Gosiu,

Jestem z krakowa, nie wiem co dokładnie mi dolega (nie mogę zajść w ciążę),
        wiele opcji,zrezygnowałam z lekarzy u nas, teraz zaczynam leczyć sie w Bytomiu,
        stwierdzono laparoskopowo (oczywiscie nie na 100%..!) endometriozę, nie wiem
        czy tam, tzn. w Bytomiu u przyjaciela męża zostać czy tez zacząć leczyc się w W-
        wie ??
        pozdrawiam
        • Gość: gosiak74 Re: dobry lekarz w Katowicach IP: 212.160.128.* 29.01.03, 07:36
          Lilko!

Przykro mi, ale nie mogę oceniać kliniki w Bytomiu, ponieważ nigdy tam nie
          byłam. Kiedyś nawet miałam zamiar tam zacząć leczenie (to było jeszcze przed
          Mysłowicami), ale trzeba było bardzo długo czekac na wizytę. Nie potrafię Ci
          powiedzieć, co powinnaś zrobić - to musi być Twoja decyzja. Ja miałam podobny
          problem, kiedy leczyłam się w Mysłowicach - niby miałam spokojne sumienie, że
          coś robimy, żeby począć dziecko, ale nie byłam usatysfakcjonowana
          tym "leczeniem", w ogóle nie czułam, że posuwamy się do przodu. Kiedy mielismy
          tam jechać, czułam jakiś opór, niesmak, tak jakbym niepotrzebnie traciła czas.
          Kiedy w końcu przestaliśmy tam jeździć i zdecydowaliśmy się na Warszawę, to
          pierwszy raz jechałam pełna nadziei, że coś się ruszy. I tak też było -
          odczułam to już na pierwszej wizycie ze sposobu jej przebiegu i podejścia do
          nas lekarza. Co ważne - jadąc tam po raz pierwszy, nastawiłam się
          na "najgorszy", ostateczny wariant - tzn. in vitro. Nie łudziłam się żadnymi
          inseminacjami czy innego typu leczeniem. I powiem Ci, że jak stamtąd wyszliśmy
          po podjęciu decyczji o ICIS, byłam autentycznie zadowolona, że w końcu wiem na
          czym stoję i mam konkretny cel - przygotowanie się do zabiegu.
          Nie wiem, jak to jest z leczeniem w przypadku endometriozy, bo jej nie mam.
          Życzę Ci podjęcia owocnej decycji (co nie znaczy, że jeśli pozostaniesz w
          Bytomiu, to nie będzie efektów - życzę Ci, żeby były i to jak najszybciej).
          Gosia
      • Gość: anula Re: dobry lekarz w Katowicach IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 28.01.03, 19:07
        wynik niezły, mój lekarz na początku kazał mi przez pół roku robic wykresy, bo
        nie wierzył, że coś ze mna jest nie tak. NA szczęscie potem wziął sie na serio
        do roboty, ale i tak nic z tego nie wychodzi. Napisz mi u jakiego lekarza sie
        leczysz, ile płacisz za wizytę itp. annaproksa@poczta.onet.pl
        • Gość: lilka Re: dobry lekarz w Katowicach IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 28.01.03, 20:21
          W Bytomiu to przyjaciel meza i na razie nic i myślę, ze tak zostanie, inna
          forma rekompensaty będzie. W Krakowie od 60-100 zł. bez badań, laparoskopia w
          Klinice ale 2 tys. aby było dobrze zapłaciłam, w Katowicach w szpitalu nic,
          kasa chorych przejęła, gdyż miałam zgodę na leczenie, a wizyta 100 zł. ale
          zrezygnowałam, bez efektów.
          pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka