ap77 06.06.06, 10:22 Bo chyba nikt w Polsce sie do tego nie przyznaje??? Czy to wstyd??? Powinno sie o tym mowic, uswiadamiac... Ostatnio tylko Agata Lipnicka mowila o tym w miescie Kobiet. Chwala jej za to! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nunucha Re: Kto ze znanych osob cierpi na nieplodnosc? 06.06.06, 10:40 Ja słyszałam o Państwu Gucwińskich,tych od zoo.A po co mają się afiszować?Ja też o tym nie mówię wszystkim wokoło,taki ich wybór. Odpowiedz Link Zgłoś
anna-joanna Re: Kto ze znanych osob cierpi na nieplodnosc? 06.06.06, 12:03 A jak wytłumaczysz to, że osoby publiczne bardzo często afiszują się - jak to nazwałaś - z nowotworami czy innymi ciężkimi chorobami, wypadkami (np. smaochodowymi) i rehabilitacją po nich, itd.? No to dlaczego z niepłodnością się ukrywają? Odpowiedz Link Zgłoś
olimpia01 Re: Kto ze znanych osob cierpi na nieplodnosc? 06.06.06, 11:58 Słyszłam w radio "Z", że kasia Skrzynecka ma problemy z zajściem w ciążę i poddaje się badaniom. Bogna Sworowska (miss polonia z 88 chyba ) przyznała się w babskiej gazecie, że miała in vitro i to udane!!!! Słodki bobasek Odpowiedz Link Zgłoś
anna-joanna Re: Kto ze znanych osob cierpi na nieplodnosc? 06.06.06, 12:05 Wiesz, że wczoraj miałam pomysł na taki wątek, ale jakoś zabrakło mi czasu na napisanie.... )))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
jojo58 Re: Kto ze znanych osob cierpi na nieplodnosc? 06.06.06, 12:20 Ja ostatnio w Novum widziałam trenera Janasa z żoną. Swoją drogą - jak on ma taki tryb życia że ciągle na wyjazdach, to musi być im strasznie ciężko dostosować się do odpowiedniego terminu.. Odpowiedz Link Zgłoś
tekla12 jojo58 06.06.06, 13:23 A może się przedstawisz z imienia i nazwiska. Może jeszcze z adresem domowym żeby wszystcy krewni i znajomi królika dokładnie wiedzieli gdzie się leczysz i z jakiego powodu. Odpowiedz Link Zgłoś
pawlakjo Re: tekla12 06.06.06, 22:52 Koleżanko,od czasu kiedy zaglądam tu na forum- to ilekroć czytam jakiekolwiek twoje posty- to są one albo pełne zgryźliwości,albo z kolei kpiny,ironii i cynizmu do potęgi n-tej.A jeszcze w innych postach pochwała "in vitro" jakby to dawało 100%szans na sukces i kosztowało "malutkie"pieniądze.Opanuj się kobieto,bo to nie świadczy dobrze o twojej osobie.I zrozum,że nie każdy sądzi innych jak Ty po sobie... Odpowiedz Link Zgłoś
tekla12 Re: tekla12 10.06.06, 09:45 pawlakjo napisała: > Koleżanko,od czasu kiedy zaglądam tu na forum- to ilekroć czytam jakiekolwiek > twoje posty- to są one albo pełne zgryźliwości,albo z kolei kpiny,ironii i > cynizmu do potęgi n-tej.A jeszcze w innych postach pochwała "in vitro" jakby to > > dawało 100%szans na sukces i kosztowało "malutkie"pieniądze.Opanuj się > kobieto,bo to nie świadczy dobrze o twojej osobie.I zrozum,że nie każdy sądzi > innych jak Ty po sobie... Koleżanko znowu dołek? I potrzebna dziewczynka do bicia? Służę uprzejmie. Pozdrawiam weekendowo T. Odpowiedz Link Zgłoś
pawlakjo Re: tekla12 10.06.06, 10:08 > Koleżanko znowu dołek? I potrzebna dziewczynka do bicia? Służę uprzejmie. > Pozdrawiam weekendowo T. Koleżanko oświadczam uprzejmie iż nie mam od dłuższego czasu żadnego dołka...A jesli już zauważyłaś to ten post do ciebie był skierowany parę dni wcześniej a nie na weekend.Ja po prostu zwyczajnie nie lubię słuchać ani czytac nieuzasadnionych czyichś złośliwości do osób,które nic nikomu nie zawiniły,tylko co najwyżej mają inny pogląd bądz światopogląd życiowy.Nie jesteś żadną alfą i omegą,i nie ty masz zawsze rację...Nie każdy musi preferować np in-vitro lub też inne nie związane z tematem dziwactwa... Odpowiedz Link Zgłoś
magasi9 Re: Kto ze znanych osob cierpi na nieplodnosc? 06.06.06, 12:32 zacznijmy od tego czy wy o tym mowicie? napewno nie wszystkim, ja mam bardzo waska grupe (dokladnie 4 osoby) ktore wiedza moj maz chce to ukrywac, jest zainteresowany leczeniem, zeby jak najszybciej nam sie udalo, nawet od razu chcialaby in vitro (po uslyszeniu ze iui ma tylko 7 %) ja nie ukrywam i czasami o tym rozmawiam, ale tez bez przesady, bo to nie jest moj naczelny ani problem ani cel, potrafie jeszcze czekac, moze tak ma byc ze musze poczekac i sie z tym godze na swoj sposob jedni mowia drudzy nie, tak samo i gwiazdy Odpowiedz Link Zgłoś
eszforcik Re: Kto ze znanych osob cierpi na nieplodnosc? 06.06.06, 12:42 Nie każdy lubi opowiadać o swoim życiu prywatnym a niepłodność jest tematem bardzo delikatnym, więc nie dziwmy się, że osoby znane nie opowiadają o tych sprawach. Odpowiedz Link Zgłoś
korlewna Re: Kto ze znanych osob cierpi na nieplodnosc? 06.06.06, 13:12 Magasi.... iui ma 3-25% (zaleznie od przyczyny nieplodności)... to tak na pocieszenie Odpowiedz Link Zgłoś
magasi9 karlewna 06.06.06, 15:10 czesc karlewna, dzieki za pocieszenie ale ja ma czarne dni (jutro mam egzamin i jestem chora) a z tym procentami to u mnie w klinice daja 7% (wierze im, niestety, bo tacy sa skuteczni od poniedzialku do piatku od 8 do 15) ale jak sie ma zdarzyc to sie zdarzy Pa Odpowiedz Link Zgłoś
korlewna Re: karlewna 06.06.06, 15:23 łoj.... od 8 do 15 to faktycznie moga uznac, ze skuteczność nieduża, ale jakby na to nie patrzeć to sa tylko statystyki) Odpowiedz Link Zgłoś
meg24 Re: Kto ze znanych osob cierpi na nieplodnosc? 06.06.06, 15:31 2 synowie Justyny Steczkowskiej urodzili się dzięki INV w Białymstoku Odpowiedz Link Zgłoś
alinka761 Re: Kto ze znanych osob cierpi na nieplodnosc? 06.06.06, 15:42 A czy My opowiadamy na prawo i lewo o swoich problemach z płodnością? Myślę że nie,każdy ma garstkę osób czy to rodzina czy przyjaciele i to wszystko,co niektóre z nas może nawet i nie mówią nikomu.Tak samo jest z ludźmi znanymi a może właśnie dlatego że są znani tym bardziej ukrywają ten fakt i wcale im się nie dziwię.U nas wiedzą tylko moi rodzice,brat i dwie przyjaciółki takie przez duże P i to wcale nie dlatego że się wstydzę,poprostu to są intymne i prywatne sprawy i nie chciałabym aby były roztrząsane za moimi plecami.Owszem jeśli się ktoś pyta czy planujemy dziecko to nie ściemniam że nie chcę bo chyba nikt by nam nie uwierzył że 2 lata po ślubie, mając po 30 lat i ustabilizowaną sytuacje materialno- zawodową nie chcemy dziecka.Odpowiadam że się cały czas staramy ale to nie jest takie łatwe i nie wnikam w szczegóły. Odpowiedz Link Zgłoś
psycholog30 Re: Kto ze znanych osob cierpi na nieplodnosc? 07.06.06, 12:01 No nie do końca sięzgadzam. My z mężem mamy po 30 lat, sytuacja ustabilizowana :włąsne mieszkanie, praca, wykształcenie - a dzieci nie chcemy mieć. I nie kryjemy tego. Uświadomiłaś mi że inni moga nas podejrzewać o bezpłodność i myśleć że ściemniamy... Do głowy mi to nie przyszło... Odpowiedz Link Zgłoś
asiunia555 to co robisz na tym forum?????????????? 07.06.06, 12:14 po co się tu wypowiadasz jeśli temat Ciebie nie dotyczy. nie chcesz dzieci to Wasze prawo ale o co Ci chodzi Twoich wypowiedziach tutaj? oj faktycznie biedna jesteś ktoś sobie moze pomyśleć że nie chcecie dzieci....wiesz takie coś łatwo wyleczyć i wytłumaczyć. a chorobę niepłodności trudniej. Odpowiedz Link Zgłoś
leta11 Re: Kto ze znanych osob cierpi na nieplodnosc? 24.06.06, 23:46 "...Dużą skuteczność odnotowuję również w leczeniu bezpłodności - już ponad 100 par małżeńskich, którym nie była w stanie pomóc wiedza lekarska, cieszy się swoim potomstwem, a ja wraz z nimi odczuwam wielką radość z tego powodu..." Cytat przytoczyłem ze strony www.tadus.mojafirma.pl /promocje / Nie jestem cudotwórcą Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
korlewna ;) 06.06.06, 15:53 a kto to może wiedziec.... może ja jestem jedną z tych osob, ktore codziennie patrzą na Was z ekranu telewizora?? Odpowiedz Link Zgłoś
ap77 Re: ;) 06.06.06, 16:53 My to szarczki, a Gwiazdy to gwiazdy. Uwazam, ze maja sile razenia i powinni uswiadamiac, ten nasz Pisowski Ciemnogrod! Odpowiedz Link Zgłoś
olutka75 Re: ;) 06.06.06, 18:59 A co z Grazyna torbicką? Ona tez nie ma dziecka, a latka juz swoje ma... Tak bardzo ja lubię... Może cos słyszeliście? Odpowiedz Link Zgłoś
alinka761 Re: ;) 06.06.06, 19:04 Tylko że gwiazdy to przede wszystkim też ludzie i może najzwyczajniej w świecie nie mają ochoty dzielić się swoimi problemami z całym światem. Odpowiedz Link Zgłoś
stauros1 Re: ;) 07.06.06, 15:20 A ja gdzieś czytałam, że Torbicka nie chciała mieć dzieci - postawiła na karierę. Nie mógł tego przeżyć jej mąż i nawet mieli jakieś problemy w małżeństwie. Skoro ją widziano w Novum, to może rzeczywiście ma problem. Odpowiedz Link Zgłoś
nunucha Re: Kto ze znanych osob cierpi na nieplodnosc? 06.06.06, 22:16 jestem w szoku,że Steczkowska też ma ten problem! Odpowiedz Link Zgłoś
molonela Re: Kto ze znanych osob cierpi na nieplodnosc? 06.06.06, 22:35 nunucha napisała: > jestem w szoku,że Steczkowska też ma ten problem! na pewno coś w tym jest, ja juz wiele lat temu słyszałam, że ona ma problem z zajściem Odpowiedz Link Zgłoś
molonela Re: Kto ze znanych osob cierpi na nieplodnosc? 06.06.06, 22:35 jeszcze podobno Jeniffer Lopez Odpowiedz Link Zgłoś
molonela a propos Steczkowskiej 06.06.06, 22:39 oto fragment wywiadu z nią: – Jak przebiegały Twoje ciąże? Były różne? Pierwsza była cudowna. Dziecko było owocem miłości, namiętności i było dla nas wielką niespodzianką. Oczywiście mieliśmy zamiar się pobrać, ale nie śpieszyło nam się tak bardzo. Maciek oświadczył mi się w Budapeszcie. Dostałam pierścionek zaręczynowy i byłam szczęśliwa. I wtedy zaszłam w ciążę. Więc pojechaliśmy do Rzymu i wzięliśmy ślub. Tamta ciąża była bardzo spokojna. Byłam bardzo uduchowiona, czytałam mnóstwo książek religijnych. W drugiej, ze Stasiem, pracowałam, grałam koncerty, czułam się bardzo dobrze, aż do siódmego miesiąca. Wtedy dostałam cholastazy ciążowej. Zrodlo: viva.pl/index.php? option=com_content&task=view&id=495&Itemid=78&limit=1&limitstart=2 Odpowiedz Link Zgłoś
enella Re: Kto ze znanych osob cierpi na nieplodnosc? 06.06.06, 22:40 pele ma blizniaki z inv - jezdzi dumny na zjazdy dla rodzin z dziecmi z inv Odpowiedz Link Zgłoś
nunucha Re: Kto ze znanych osob cierpi na nieplodnosc? 07.06.06, 11:04 Słyszałam,że Jenifer Lopez już w ciąży! Odpowiedz Link Zgłoś
pawlakjo Re: Kto ze znanych osob cierpi na nieplodnosc? 10.06.06, 09:30 Napewno żona Krzysztofa Krawczyka nie może mieć dzieci/pomimo że jej siostra ma 3/.K.K. ma syna,ale wiadomo,że z poprzedniego małżeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
ap77 Re: Kto ze znanych osob cierpi na nieplodnosc? 23.06.06, 20:50 cos a propo tematu viva.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=540&Itemid=78 Odpowiedz Link Zgłoś
naka1 Re: Kto ze znanych osob cierpi na nieplodnosc? 23.06.06, 22:59 najbardziej mnie rozwalił tekst " po miesiącu leczenia hormonalnego zaszłam w ciaze". hhmmm... ))) Odpowiedz Link Zgłoś
ap77 Re: Kto ze znanych osob cierpi na nieplodnosc? 24.06.06, 09:03 i jeszcze dobre o tym jak on ma opory przed badaniem nasienia...A wydawaloby sie , ze swiatli ludzie Odpowiedz Link Zgłoś
56at Re: Kto ze znanych osob cierpi na nieplodnosc? 24.06.06, 09:34 ogólnie cały artykul bleeee Odpowiedz Link Zgłoś
mosimo Re: Kto ze znanych osob cierpi na nieplodnosc? 01.07.06, 00:42 też czytałam ten artykuł.zwyczajny horror leczyć się miesiąc i tracić nadzieję a potem ot tak sobie zajść w ciąże, bo ma się już dobre hormonki.RATUNKU! Widać że nie byli u nas na forum i co to znaczy miec problemy!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rasmusek Re: Kto ze znanych osob cierpi na nieplodnosc? 24.06.06, 11:42 ja też czytałam ten artykuł i byłam w szoku bo teraz jeśli któryś z panów ma pewne opory aby poddać się badaniom to potem jak coś takiego przeczyta to i siłą się go nie zaciągnie - niezbyt roztropne wypowiedzi. Trudno nazwać problemami z zajściem skoro po miesiącu leczenia jest się już w ciąży o ale cóż wiele różnych dziwnych rzeczy pisze się więc... a powiem Wam tak swoją drogą, że jak byłam w kwietniu w szpitalu to na sali ze mną była dziewczyna na hsg (okazało się, że wszystko jest ok) był z nią jej facet i jak się dowiedział, że badanie wyszło dobrze i że teraz on powinien się przebadać to jego zachowanie po prostu mnie powaliło. Generalnie zaczął fukać i się obraził!!! Dacie wiarę. Jakby co najmniej wymagano od niego oddania obu nerek i płc po prostu koszmar. Mam nadzieję, że szybko jej sę uda zaciążyć bo jak nie to stracą szanse na dziecko przy jego podejściu do tematu Odpowiedz Link Zgłoś
leta11 Re: Kto ze znanych osob cierpi na nieplodnosc? 24.06.06, 23:53 "...Dużą skuteczność odnotowuję również w leczeniu bezpłodności - już ponad 100 par małżeńskich, którym nie była w stanie pomóc wiedza lekarska, cieszy się swoim potomstwem, a ja wraz z nimi odczuwam wielką radość z tego powodu..." Cytat przytoczyłem ze strony: www.tadus.mojafirma.pl/promocje/Nie jestem cudotwórcą Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
niunia90 Re: Kto ze znanych osob cierpi na nieplodnosc? 26.06.06, 11:09 A ja czytałam zupełnie inny wywiad ze Steczkowską, gdzie jasno powiedziała, że miała problemy z zajściem w ciążę i już myślała, że nie będzie mieć dzieci. To było jeszcze przed drugą ciążą. Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: Kto ze znanych osob cierpi na nieplodnosc? 28.06.06, 18:48 steczkowska dwoch synow przywiozla z in vitro w bialymstoku. Odpowiedz Link Zgłoś
pawlakjo Re: Kto ze znanych osob cierpi na nieplodnosc? 28.06.06, 22:02 maretina napisała: > steczkowska dwoch synow przywiozla z in vitro w bialymstoku. O ile mi wiadomo to ma dwóch synów ale poczętych po wielkich trudach drogą naturalną. Tym bardziej że pierwszy dzidziuś wogóle ją zaskoczył.Także nie wiem skąd te informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: Kto ze znanych osob cierpi na nieplodnosc? 28.06.06, 22:06 a czy w naszym ultrakatolickim kaczym i giertychowym kraju mozna swobodnie sie do in vitro przyznac, tak zeby miliony o tym wiedzialy i nie byc przy tym odsadzonym od czci i wiary? niestety NIE Mój Kajtuś -- Kajtek ma osiem miesięcy! Odpowiedz Link Zgłoś
pawlakjo Re: Kto ze znanych osob cierpi na nieplodnosc? 28.06.06, 22:17 Z tym in-vitro u Steczkowskiej to mimo wszystko jakaś plota.A już napewno jeśli chodzi o jej pierwsze dziecko.O drugie to może... Odpowiedz Link Zgłoś
lomre Re: Kto ze znanych osob cierpi na nieplodnosc? 29.06.06, 14:03 Zgadzam sie z tobą! Gdyby gwiazdy przyznawały się do problemu i walczyły trochę to byłoby nam łatwiej - a nie mając takiej siły słowa jak gwiazdy (ogólnie sławni, wpływowi ludzie) nie możemy zrobić nic wielkiego, tylko "wyedukować" nasze najbliższe środowisko. Podbudowały mnie info o np. Steczkowskiej. Życzę jej powodzenia. Jeszcze gdyby ktoś z posłów poruszył problem niepłodności - pomarzcie jak byłoby płatwiej, hmm może jakieś refundacje leków, badań -ot, rozmarzyłam się... Odpowiedz Link Zgłoś
anna-joanna Re: Kto ze znanych osob cierpi na nieplodnosc? 29.06.06, 16:12 Ale co Cię tak podbudowało w Steczkowskiej? To, że właściwie nie wiadomo jak z nią jest? Przyznam szczerze nie mam zielonego pojęcia o tym, czy jej dzieci są z in vitro czy nie. I w sumie postawa takich panienek jak ona (w wywiadach sama nic na ten temat nie mówi, a jedynie ktoś tam powiedział, że inny powiedział, że trzeci powiedział, że słyszał, że jednak ona miała jakieś kłopoty), w ogóle mnie nie inetersuje. Napisałam gdzieś powyżej, że miałam pomysł na taki sam wątek - fakt, ale chodziło mi zdecydowanie nie o plotki, ale o jasne deklaracje ze strony, tzw. osób publicznych, że miały/mają ten sam problem co my. Siła "rażenia" społecznego takich osób jest nieporównywalna do oddziaływania tego forum, bociana czy pojedynczych artykułów albo audycji. Na przykład sławni ludzie, którzy pokonali raka, to nalepsza profilaktyka antynowotworowa. Tak, tak. I zupełnie nie rozumiem ataku dziwczyn na początku watku, że może jeszcze chciałabym znać adres jakiejś jednej Lipnickiej czy drugiej Skrzyneckiej. Otóż, moje panie, nie nie chcaiałbym znać ich adresów, nic mnie one nie obchodzą. Obchodzi mnie tylko, że jasno gdzieś o tym powiedziały, że miały/mają taki problem. Odpowiedz Link Zgłoś
lomre Re: Kto ze znanych osob cierpi na nieplodnosc? 29.06.06, 18:47 Poszłam skrótem myślowym tzn. zakładając że Steczkowska miała 2 inv dodało mi otuchy. Co do 2 części Twojego postu to przyklaskuję! Odpowiedz Link Zgłoś
tekla12 Re: Kto ze znanych osob cierpi na nieplodnosc? 29.06.06, 19:06 anna-joanna napisała: > Napisałam gdzieś powyżej, że miałam pomysł na taki sam wątek - fakt, ale > chodziło mi zdecydowanie nie o plotki, ale o jasne deklaracje ze strony, tzw. > osób publicznych, że miały/mają ten sam problem co my. > I zupełnie nie rozumiem ataku dziwczyn na początku watku, że może jeszcze > chciałabym znać adres jakiejś jednej Lipnickiej czy drugiej Skrzyneckiej. Otóż, > > moje panie, nie nie chcaiałbym znać ich adresów, nic mnie one nie obchodzą. > Obchodzi mnie tylko, że jasno gdzieś o tym powiedziały, że miały/mają taki > problem. To chyba o mój post chodzi i faktycznie nie zrozumiałaś intencji albo ja użyłam złego sformułowania. Odpowiadałam foremce i do niej bezpośrenio w tytule się zwróciłam. uważam za co najmniej nieeleganckie zamieszczanie na publicznym forum informacji o tym, że państwo x byli widziani w klinice leczenia niepłodności. Tym bardziej, że państwo x nie obnoszą się publicznie ze swoimi problemami. Po to mamy nicki żeby zachować anonimowość, szanujmy prawo do dyskrecji innych. Również uważam, że nie o plotki a o jasne deklaracje chodzić w tym wątku powinno. Ale nie sądzę żeby jawność wspomagania rozrodu mogła cokolwiek zmienić. Odpowiedz Link Zgłoś
anna-joanna Re: Kto ze znanych osob cierpi na nieplodnosc? 30.06.06, 09:01 Wróciłam do Twojego poprzedniego postu i faktycznie chyba źle go zrozumiałam, aczkowiek wyglada na to, że był cokolwiek obok tematu w stosunku do postu na który odpowiadałaś. No dobra, nieważne. W każdym razie faktycznie nie o to mi chodziło, że kogoś widziano, że o kimś słyszano, choć on sam się do tego nie przyznaje. Chyba trzeci raz już napiszę - i owszem: informacje, o które mi chodzi mają ogromone znaczenie i oddziaływanie. I znów chyba trzeci raz już za przykład podam nowotwory, gdzie w kwestii profilkatyki akurat tzw. osoby publiczne są nieocenione. To samo z niepełnosparwnościami (to nie choroby, ale mechanizm działania społecznego ten sam). Mówiąc szczerze to są takie banały, że nie chce mi się już więcej na ten temat pisać, każdy zna to z życia. Inna rzecz, że nikogo do wyznań na temat własnej niepłodności zmuszać nie można i nie w tym rzecz, żeby zmuszć i stosować jakąś - jak to określasz - "jawność wpomagania rozrodu". Ale jeśli same się zdecydują i mówią - to chwała im za to. Odpowiedz Link Zgłoś