weronusia 11.06.06, 23:25 Witam czy mozecie polecić ośrodek lub lekarza który dobrze zrobi laparoskopię diagnostyczno- zabiegową w KAtowicach lub okolicach? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
freya9 Re: LAPARoskopia Katowice 12.06.06, 10:38 Polecam CSK w Ligocie, ale nie oddział ginekologiczny (o laparo na tym niw wiem nic) a oddział endokrynologii ginekologicznej. Miałam laparoskopie w lutym tego roku. Podejście lekarzy, położnych naprawdę godne polecenia - dla Tych ludzi pacjent jest naprawdę ważny. Przyszłam do szpitala w piątek - w poniedziałek badania, wtorek laparoskopia (po niej spędza się jedną dobę na sali pooperacyjnej) w czwartek poszłam do domu. Nie bolało mnie nic i czułam się naprawdę dobrze. Laparoskopię miałam robioną w ramach weryfikacji wyniku HSG (- wykazało obustronną niedrożność jajowodów) i diagnostyki niepłodności. Jajowody okazały się drożne i w cyklu po laparo, po 767 dniach starań udało mi się zajść w ciąże (wczoraj rozpoczęłam 15 tydzień). Laparoskopię wykonuje doc.Chełmicki oraz doc.Madej, pozostali lekarze uczestniczą w zabiegu ale raczej jako "pomoc". Obydwaj są godni polecenia. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
weronusia Re: LAPARoskopia Katowice 12.06.06, 19:21 freya czy rejestrowałaś sie z polecenia czyli po wizycie u któregos z tych lekarzy czy po prostu zadzwoniłaś umówić termin? Odpowiedz Link Zgłoś
freya9 Re:weronusia... 29.06.06, 10:46 Wstyd się przyznać... ale nie wiem jak ją "odczytać"... Jeśli możesz to pisz tutaj lub "powiedz" jak mam ją odczytać. Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
weronusia do freya 29.06.06, 10:49 jesteś na stronie niepłodnosc na górze jest taki pasek na czerwono gazeta.pl i dalej na czarnym tle blogi, czat, pocztra, usenet wchodzisz w poczta logujesz się - jeśli nie jestes wcześniej zalogowana podajesz swoje hasło i jesteś w skrzynce. Odpowiedz Link Zgłoś
jola733 Re: do freya 29.06.06, 13:07 ja mam jedno pytanie : czy laparoskopię robiłaś prywatnie czy na NFZ? jeśli prywatnie to ile płaciłaś ? Odpowiedz Link Zgłoś
freya9 Re: do freya 30.06.06, 11:01 Zarówno laparoskopie (oraz histeroskopie i abrazje) w lutym jak i obserwacje cyklu (badanie wszystkich hormonów i codzienne USG przez 3 tyg) w listopadzie 2005 robiłam na NFZ. Odpowiedz Link Zgłoś
freya9 Re: weronusia... 30.06.06, 11:21 Przeczytałam, ale teraz dla odmiany nie potrafię odpisać ci na priv. Jak tylko wróci mąż ze szkolenia to nadrobię zaległości. A teraz odpowiem Ci tutaj. Mieszkam pod W. - 40tys miejscowości gdzie nie ma lekarza od niepłodności natomiast na moje szczęście jest lekarz, który widzi kiedy jest problem. Po roku bezskutecznych starań dał mi skierowanie na laparoskopie i rade by zrobić ją w katowicach na oddziale prof Skałby (on sam właściwie nie wykonuje, już zabiegów ale ma bardzo dobrze wyszkolonych ludzi). Ja chciałam iść do szpitala w mojej miejscowości lub do W. - bo bliżej, bo mąż przyjdzie a tam byłam sama. Jednak kiedy usłyszałam, że jeżeli chcę mieć naprawdę dobrze to lepiej jechać do CSK katowice, to już się nie zastanawiałam. W listobadzie miałam zrobioną obserwacje cyklu (3 tyg w szpitalu) i HSG, które wykazało obustronną niedrożność jajowodów. Prof. zaproponował mi laparo "od razu" ale stchórzyłam i poszłam dopiero w lutym. Ten szpital i tych lekarzy polecam z czystym sumieniem, pomogli nie tylko mi ale również wielu dziewczynom, które były ze mną w szpitalu. Co do W. to naprawdę nieznam nikogo wśród najbliższych osób, króre mogłyby zarekomendować kogoś. Polecałabym Ci jednak jechać do Katowic- to nie jest aż tak daleko - je jechałam pociągiem z torbą przed i po zabiegu i nie było zle. Pozdrawiam i ... nie zwlekaj długo... Odpowiedz Link Zgłoś