Dodaj do ulubionych

grzybica pochwy

IP: *.kalisz.cvx.ppp.tpnet.pl 13.03.03, 17:46
proszę powiedzcie jakie są objawy grzybicy pochwy, oraz co jest przyczyną
powstania tego schorzenia, oprócz tego że występuje po antybiotykach. Z góry
dzioękuję za odpowiedz.
Obserwuj wątek
    • Gość: Gosia Re: grzybica pochwy IP: *.sympatico.ca 13.03.03, 17:55
      To pytanie prosze zadac na forum "zdrowie kobiety" tam espert ci odpowie.
      TUTAJ jest forum NIEPLODNOSC
      • Gość: Viki Re: grzybica pochwy IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 15.03.03, 19:46
        Gosiu dlaczego jej u nas nie chcesz? Mysle że wielu z nas po
        różnych "przejściach" ten temat nie jest obcy i możemy dużo powiedzieć.
        Grzybica moze wystąpić samoistnie ( po leczeniu antybiotykiem) bo jak wiesz
        antybiotyki zabijają bakterie, również te pożyteczne, które powinny by/ bronić
        prawidłowego środowiska pochwy, może też wystąpić gdy sie tym zarazisz od kogoś
        w kontaktach płciowych lub np. na basenie, użyjesz czyjegoś niedosuszonego
        ręcznika itp. ( grzyby lubią wilgoć). Objawy - paskudna biaława wydzielina (
        nie zawsze bo ja np. jaj nigdy nie miałam), swędzenie lub pieczenie pochwy.
        Leczenie: przepisuje lekarz ( Orungal, Daktarin, Gynopevaryl, Gynotrosyd itp)
        (jeśli jest zaawansowana to doustnie i dopochwowo) ale co możesz zrobic sama
        żeby sie ustrzec? kupić sobie laktovaginal ( w aptece bez recepty) i zakwaszać
        organizm np. pić sok żurawinowy lub Citrosept. Jescze jakieś pytania?
        Pozdrawiam
        • Gość: eta5 Re: grzybica pochwy IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 15.03.03, 21:08
          mozna stosować irygacje z jogurtów lub actimelkow,
        • Gość: dada Re: grzybica pochwy IP: *.kalisz.cvx.ppp.tpnet.pl 16.03.03, 11:15
          Serdecznie dziękuję za odpowiedz.
        • Gość: DOKA Re: grzybica pochwy IP: *.italcom.com.pl 17.03.03, 11:01
          VIKI POWIEDZ GDZIE KUPUJESZ SOK ŻURAWINOWY JA NIGDZIE NIE MOGĘ DOSTAĆ. PYTAŁAM
          W APTECE I TEŻ NIE MAJĄ. OSTATNIO PANI SPROWADZIŁA MI HERBATKI ŻURAWINOWE ALE
          SOKU POWIEDZIAŁA ŻE NIE MA.
          • Gość: beemka Re: grzybica pochwy IP: *.acn.waw.pl 17.03.03, 11:43
            Sok zurawinowy znajduje sie w tabletkach Vitabutin. 100 sztuk kosztuje ok.
            60zl.
            Pozdrawiam
            Beemka.
        • Gość: Gosia do Viki IP: *.sympatico.ca 19.03.03, 03:21
          Gość portalu: Viki napisał(a):

> Gosiu dlaczego jej u nas nie chcesz?

Nie uwazam tego forum za li i jedynie "nasze" ale przygladajac sie postom
          osoby, ktora zadala pytanie (nie jest to jedyne pytanie nie zwiazane z tematem
          nieplodnosci) nie opuszcza mnie wrazanie, ze najwyrazniej pomylila fora. Wydaje
          mi sie, ze osoba ta jezeli chce sie dowiedziec jak funkcjonuje organizm kobiety
          i jakie moga jej zagrazac choroby powinna zglosic swoje zapytania na
          forum "zdrowie kobiety". Tam odpowiednio wyedukowany lekarz udzieli jej
          satysfakcjonujacych wyjasnien.
    • Gość: Vikii Re: grzybica pochwy IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 17.03.03, 22:58
      Tak, ja też biorę Vitabutin ale i piję sok ( kupiłam już drugą butelkę bo mąż
      sie podłączył, twierdzi że "zapobiegawczo" ale chyba mu smakuje bo leje go do
      herbaty)tą pierwszą butelkę kupiłam normalnie w aptece (w Carrefourze w
      Krakowie) a drugą w sklepie zielarskim bo akurat przechodziłam obok. Musisz
      pytać tu i tam. Powodzenia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka