Gość: dada IP: *.kalisz.cvx.ppp.tpnet.pl 13.03.03, 17:46 proszę powiedzcie jakie są objawy grzybicy pochwy, oraz co jest przyczyną powstania tego schorzenia, oprócz tego że występuje po antybiotykach. Z góry dzioękuję za odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Gosia Re: grzybica pochwy IP: *.sympatico.ca 13.03.03, 17:55 To pytanie prosze zadac na forum "zdrowie kobiety" tam espert ci odpowie. TUTAJ jest forum NIEPLODNOSC Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Viki Re: grzybica pochwy IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 15.03.03, 19:46 Gosiu dlaczego jej u nas nie chcesz? Mysle że wielu z nas po różnych "przejściach" ten temat nie jest obcy i możemy dużo powiedzieć. Grzybica moze wystąpić samoistnie ( po leczeniu antybiotykiem) bo jak wiesz antybiotyki zabijają bakterie, również te pożyteczne, które powinny by/ bronić prawidłowego środowiska pochwy, może też wystąpić gdy sie tym zarazisz od kogoś w kontaktach płciowych lub np. na basenie, użyjesz czyjegoś niedosuszonego ręcznika itp. ( grzyby lubią wilgoć). Objawy - paskudna biaława wydzielina ( nie zawsze bo ja np. jaj nigdy nie miałam), swędzenie lub pieczenie pochwy. Leczenie: przepisuje lekarz ( Orungal, Daktarin, Gynopevaryl, Gynotrosyd itp) (jeśli jest zaawansowana to doustnie i dopochwowo) ale co możesz zrobic sama żeby sie ustrzec? kupić sobie laktovaginal ( w aptece bez recepty) i zakwaszać organizm np. pić sok żurawinowy lub Citrosept. Jescze jakieś pytania? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eta5 Re: grzybica pochwy IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 15.03.03, 21:08 mozna stosować irygacje z jogurtów lub actimelkow, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dada Re: grzybica pochwy IP: *.kalisz.cvx.ppp.tpnet.pl 16.03.03, 11:15 Serdecznie dziękuję za odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DOKA Re: grzybica pochwy IP: *.italcom.com.pl 17.03.03, 11:01 VIKI POWIEDZ GDZIE KUPUJESZ SOK ŻURAWINOWY JA NIGDZIE NIE MOGĘ DOSTAĆ. PYTAŁAM W APTECE I TEŻ NIE MAJĄ. OSTATNIO PANI SPROWADZIŁA MI HERBATKI ŻURAWINOWE ALE SOKU POWIEDZIAŁA ŻE NIE MA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beemka Re: grzybica pochwy IP: *.acn.waw.pl 17.03.03, 11:43 Sok zurawinowy znajduje sie w tabletkach Vitabutin. 100 sztuk kosztuje ok. 60zl. Pozdrawiam Beemka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia do Viki IP: *.sympatico.ca 19.03.03, 03:21 Gość portalu: Viki napisał(a): > Gosiu dlaczego jej u nas nie chcesz? Nie uwazam tego forum za li i jedynie "nasze" ale przygladajac sie postom osoby, ktora zadala pytanie (nie jest to jedyne pytanie nie zwiazane z tematem nieplodnosci) nie opuszcza mnie wrazanie, ze najwyrazniej pomylila fora. Wydaje mi sie, ze osoba ta jezeli chce sie dowiedziec jak funkcjonuje organizm kobiety i jakie moga jej zagrazac choroby powinna zglosic swoje zapytania na forum "zdrowie kobiety". Tam odpowiednio wyedukowany lekarz udzieli jej satysfakcjonujacych wyjasnien. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vikii Re: grzybica pochwy IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 17.03.03, 22:58 Tak, ja też biorę Vitabutin ale i piję sok ( kupiłam już drugą butelkę bo mąż sie podłączył, twierdzi że "zapobiegawczo" ale chyba mu smakuje bo leje go do herbaty)tą pierwszą butelkę kupiłam normalnie w aptece (w Carrefourze w Krakowie) a drugą w sklepie zielarskim bo akurat przechodziłam obok. Musisz pytać tu i tam. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś