Dodaj do ulubionych

@ po LAPARO

22.11.06, 21:50
Kochane. W którym dniu cyklu przyszłam @ po Laparo? U mnie dziś 35 dc. I nic.
Odebrałam bete dziś, niestety z ciązy nici. mam PCO. Lekarz w cyklu w którym
miałam laparoskopię powiedział żeby nie brać duphastonu, zeby spróbować aby @
przyszła bez wspomagania. Czy u której z Was tez tak było? Sama nie wiem co
robić, jak długo czekać? czy moze wziąść duphaston i rozpoczć nowy cykl. Jak
długo Wy czekałyście na @? Jesli ktoś ma pytania co do Laparoskopii to służę
pomocą. Nie taki diabeł straszny jak go malują smile Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • maggie_ Re: @ po LAPARO 22.11.06, 22:38
      Witaj,
      też jestem a świeżo po laparo. @ miałam terminowo, tyle że brałam duphaston....
      więc było wspomaganie
      Potwierdzam laparo to nic strasznego!! ja mam tylko depresję związaną z wynikiem
      - endometrioza i zaczynam kolejną walkę....

• jula1232 Re: maggie 23.11.06, 08:20
        ja mam tylko depresję związaną z wynikie
        > m
        > - endometrioza i zaczynam kolejną walkę....

Kurcze jak bym siebie czytała! Ja tez po laparo jak sie dowiedziałam ze mam
        endometrioze przeryczałam chyba z 1 tydzień. Boczyłam sie po katach, ale
        musiałam jakos pzrejść z tym do porządku dziennego .Teraz skonczyłam juz brać
        danazol i czekam na @. A u ciebie jaki stopien zaawansowania masz tej choroby???

Trzymaj sie cieplutko. Buziaki:_)))
        • maggie_ Re: maggie 26.11.06, 16:25
          u mnie dziwnie wsszystko, .... jak zwykle. Moja gin powiedziała ze dawno nie
          widziała takiego obrazu endometriozy. I mimo że to prawdopodonie początek
          choroby to strzelamy z dużej armaty. We wtorek dostanę dipherelinę - dawkę na 3
          miesiące. Zobaczymy jakie będą efety... czy wreszcie się uda. Na razie śmieję
          się przez łzy że w moim życiu pomijam macierzyństwo i obecnie wyprzedzam
          prawidłowy kolej rzeczy. Będę wiedziała jak wyglądać będzie u mnie menopauza....
          Mam nadzieję że szybko zwalczę endometriozę i nareszcie się uda....
          A jak Twoja kuracja, kiedy będziesz wiedziała jakie efekty?
          pozdrowionka dla wszystkich walczących !
    • szalki Re: @ po LAPARO 23.11.06, 07:25
      Cześć! Ja laparo miałam 23.09.05 a @ 18.10.05 także przyszła w normie.Nie
      brałam żadnych leków,które miałyby przyspieszyć @.Pozdrawiam,Gośka.
    • luna67 Re: @ po LAPARO 23.11.06, 12:34
      dorinkaw napisalas, ze: "Jesli ktoś ma pytania co do Laparoskopii to służę
      > pomocą.
      Mam pytanie do ciebie, jak dlugo ma sie po laparoskopi stan podgoraczkowy?
      (jestem dzien po i temp. 37,6, moj gin. mowi, ze to normalne (mialam tez
      rozszerzanie szyjki mac).
      • dorinkaw Re: @ po LAPARO 23.11.06, 18:26
        Ja po laparoskopi nie miałam temperatury, na drugi dzień 36,7. Ale pewnie kazdy
        organizm reaguje inaczej. Myslę ze lekarz ma racje, zwłaszcza ze dzień po to
        bardzo krótki czas. Organizm przez wiele dni po zabiegu wraca do normy. Ja np.
        przez 6 dni po laparo dość mocno plamiłam.

Co do wyników, to przykro mi, z powodu endo. Ale patrzac z drugiej strony, to
        przynajmniej wiecie co jest nie tak. Leżała ze mna po laparo dziewczyna, u
        której wszystko było ok, ale ona nie byla z tego bardzo zadowolona. Tzn.
        cieszyła się, ale mówila że juz wiele lat sie stara, a lekarze nic nie
        znajdują, mówią ze wszystko super. Wiec moze jak sie z tego pkt. widzenia
        popatrzy, znany jest problem i mozna go leczyć. trzymam kciuki.
        U mnie wyniki po laparo niby ok. tzn. jajowody drozne, endometriozy nie ma,
        nacieta otoczka jajników, a tu z @ nici. Trzymam kciuki za nas wszystkie, choć
        siły czasem na to wszystko brak.
        • hankahh Re: @ po LAPARO 24.11.06, 18:06
          Witaj, ja miałam laparo (również PCO) 22 sierpnia i potem czekałam, czekałam na
          @ i nic i oczywiście sie denerwowałam. W końcu w październiku wzięłam
          duphaston. I w tym cyklu wychodowałam pęcherzyk na CLO, z czego jestem bardzo
          dumna smile Tylko żeby jeszcze efekty były...Na betę za wcześnie.
          • dorinkaw Re: @ po LAPARO 24.11.06, 18:36
            A w którym dniu cyklu zaczęłaś brać duphaston? Lekarz tak zalecił, czy sama
            podjęłaś taką decyzję. No i jak z CLO? Tzn. lekarz nie chciał sprawdzić czy na
            cyklu naturalnym będzie pęcherzyk, zaaplikował CLo? A przed Laparo regowałaś na
            CLO? uff, ale pytań smile A najważniejsze to gratulacje za pęcherzyk smile)) No i
            trzymam kciuki, uda się!!! musi smile A kiedy bedziesz robić bete? Pozdrawiam
            • hankahh Re: @ po LAPARO 24.11.06, 19:52
              Było tak - prawie 2 m-ce od laparo pojechałam na usg. Wyglądało na II fazę i
              były dwa niepęknięte pęcherzyki. Od razu wziełam duphaston (który to był dzień?
              pewnie po 60-tymsmilepotem w czwartym dniu cyklu sprawdziłam, czy tamte się
              wchłonęły (tak!)i wieczorem CLO.
              Przed laparo miałam raz pęcherzyk na CLO, ale nie sprawdziłam wtedy czy pękł.
              Niestety chodziłam do lekarza, który jest tradycjonalistą i nie robił mi
              monitoringu - kazał mierzyć temperature tylko. Sama sobie jestem winna - trzeba
              było wczesniej czytać forumsmileA miałam 9 cykli (z przerwami) na CLO!!! Potem
              tylko jeden cykl na CLO + puregon,coś rosło, ale późno, więc od razu poszłam na
              laparo.
              Generalnie nawet na CLO mam owulację przesuniętą, no zobaczymy co będzie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka