iii10 03.12.06, 19:02 Wiem, że to jeszcze troche czasu, ale to moja pierwsz iui. Może powiecie czy w jakis szczegulny sposob sie do niej przygotowujecie? Jakie są wogóle statystyki? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iii10 Re: styczniowe iui 13.12.06, 22:13 Dziewczyny? Zadna z Was nie podchodzi w styczniu do iui? Odpowiedz Link Zgłoś
ewik110 Re: styczniowe iui 14.12.06, 13:31 Ja podchodze. U mnie to juz 5 IUI , cztery na CLO nie udane. W styczniu bede stymulowana gonadotropinami. moze sie uda Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tulcia Re: styczniowe iui 14.12.06, 20:55 Moze zalapie sie na styczen jeszcze, jak nie to dopiero w lutym. Przy coreczce udalo sie po 1 IUI. Kolejne staranie o maluszka teraz - jestem po 2 nieudanych IUI i czekam na 3 ostatnia. Odpowiedz Link Zgłoś
jolka222 Re: styczniowe iui 17.12.06, 13:10 hey dziewczyny, ja mialam w grudniu roiona 1 IUI, od 3dc bralam clo, potem gonal na rozwoj pecherzykow 2 zastrzyki- sama sobie je robilam i na koniec ovitrele na pekniecie i czekam teraz na rezultat,, boli mnie brzuch jak na razie mam nadzieje ze nie NA @..pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia19791 Re: styczniowe iui 17.12.06, 16:51 Dziewczyny najprawdopodobniej i mnie czeka iui tzn tak przypuszczam w styczniu mam wizyte u lekarza to napewno się dowiem czy mamy szanse na naturalne poczecie ale nastawiam się raczej na iui, zupełnie nie wiem jak to wszytsko wygląda mozecie coś napisać...???? dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
iii10 Re: styczniowe iui 17.12.06, 18:53 Miałaś robione jakies badania? Ja miałam robione wszystkie chyba związane z niepłodnością i mąz tez, starania prawie 4 lata a wiec teraz czas na pomoc fachowca. Już nie mogę sie doczekac stycznia i tej pierwszej iui chociaz boje sie rozczarowania. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
iwona3007 Re: styczniowe iui 28.12.06, 14:36 hej jolka222! Ja miała 1 IUI 15.11,brałam 2-5dc clo póżniej 2 zastrzyki puregonu i na końcu pregnyl na pęknięcie.Po kilku dniach od IUI miała nabrzmiałe piersi,wrażliwe sutki i brzuch mnie bolał (tak jak ciebie) ale niestety się nie udało.Dokładnie po 28 dniach dostałam @ ( jak w zegarku bo zazwyczaj mam w po 40-70 dniach) Trzymam kciuki może chociaż Tobie się uda !! 4 I idę na wizytę i szykuję się do 2 IUI.Trzymam kciuki!! pa Iwona Odpowiedz Link Zgłoś
mysza1006 Re: styczniowe iui 28.12.06, 09:46 Pora wpisać sie na styczniową iui skoro grudniowa nie przyniosła efektów. Załapię sie na ok 4-5 stycznia. To juz 6 iui i ostatnia. Rezygnuję z dalszego leczenia i postanawiam wziąć "urlopik". Odpowiedz Link Zgłoś
iii10 Re: styczniowe iui 28.12.06, 13:39 mysza1006 to "doświadczona" jesteś w tych sprawach, przepraszam to głupio brzmi. Ja dopiero zaczynam, to będzie moja I IUI. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mysza1006 Re: styczniowe iui 28.12.06, 13:51 Życzę Ci abyś nie była aż tak "doświadczona" jak ja. Najgorsze jest nie przed iui tylko po. Oj cięzko, ciężko to znoszę... Odpowiedz Link Zgłoś
iii10 Re: styczniowe iui 28.12.06, 16:30 mysza1006 wiem co czujesz ja przez ostatnie 4 lata mam tak co miesiąc, straszna nadzieja i wielkie rozczarowanie i rozpacz. Prosze nie poddawaj się, musimy walczyć. czy znasz powód Waszych niepowodzen, znacie przyczyne? gdzie sie leczysz? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mysza1006 Re: styczniowe iui 28.12.06, 17:02 U nas problemem jest- brak problemów. Jestem po HSC i laparoskopi- jajowody drożne, nie mam zrostów, ani endometriozy. Owulacja u mnie trochę zaburzona, ale występowała. Po clo zwykle mam 4-5 pęcherzyków, które pękają po pregnylu. Nasienie męża książkowe za każdym razem. Jak widzisz- nie wiem co to może być. Lekarz najpierw twierdził, że czynniki psychiczny weźmie pod uwagę jak wszystko inne będzie ok. Teraz sam zaczyna napominać, że to blokada psychiczna. Leczę się we Wrocłwiu na Dyrekcyjnej. Możesz pisać do mnie na prv jeśli bedziesz chciała jeszcze jakiś informacji. Odpowiedz Link Zgłoś
iii10 Re: styczniowe iui 05.01.07, 22:01 Dziewczyny jak wasze przygotowania do IUI, ja właśnie mam @ i od poniedziałku zaczynam clo, Teraz łaykam jeszcze antybiotyk na wstretne bakterie ale to tylko pare dni. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
milka9612 Re: styczniowe iui 06.01.07, 10:53 u mnie w styczniu prawdopodobnie będzie 2 ivi po grudniowej niestety nieudanej stymulowanej clo .prawdopodobnie w styczniu będzie 2 ivi a to dlatego że po ivi brałam utrogestan i rozregulował mi się cykl do tej pory super regularny .podobno utro tak robi tzn opóżnia @ i wydłuża cykle.wszystkie od a do z badania mam zrobione(hsg,hormony,monitoring owulacjii wszystko co tam jeszcze możliwe)i jest książkowo.u męża obniżone parametry ,ale nie jakaś tragedia (15mln).a co do ivi to zgadzam się że przed jest mały stresik ale w porównaniu do rozczarowania po.....bez komentarza.sama ivi trwa chwilkę i jest zupełnie bezbolesna. Odpowiedz Link Zgłoś
krolik1107 Re: styczniowe iui 06.01.07, 12:17 Ja też podchodzę do iui w styczniu, to pierwszy raz. U mnie wszystko ok niby, u męża słabe nasienie. Nie stresuję się, piję czerwone wino i staram się nie robić sobie za dużo nadziei. Mąż też. Odpowiedz Link Zgłoś
amiczek77 Re: styczniowe iui 06.01.07, 22:23 A ja miałam mieć robioną dokładnie 9 stycznia ale nie podchodzę...zdecydowałam że zrobię najpierw laparoskopię ( nawet nie miałam zrobionej drożności ) Wiem, że szanse są małe a pomimo tego i tak nakręciłabym się strasznie. Więc najpierw u mnie do końca diagnoza a potem próbujemy IUI. Zresztą teraz mamy na głowie problem z bardzo poważną chorobą mojej teściowej wiem że dla męża teraz to jest na pierwszym planie i rozumię go doskonale. Dlatego poczekamy jak obydwoje będziemy psychicznie gotowi. A za wszystkie styczniowe IUI trzymam mocno kciuki, napiszcie czy wam się udało. Odpowiedz Link Zgłoś
megi1978 Re: styczniowe iui 07.01.07, 09:39 Ja się też dopisuję. To moje 3 iui, w tym pierwsze na clo, zobaczymy bo to będzie też pierwsze moje iui w Invikcie, z którą wiążę duże nadzieje. Trzymam kciuki, pa pa Odpowiedz Link Zgłoś
iii10 Re: styczniowe iui 10.01.07, 16:27 jak przygotowania kobitki? Ja dzisiaj 3 d clo biore, w poniedziałek podglądanko Odpowiedz Link Zgłoś