rzenaxxx 15.12.06, 09:11 Muszę wykonać badanie na toxoplazmoze.Jestem z poznańskiego Gdzie moge wykonać takie badanie i jak długo czeka sie na wyniki?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rzenaxxx Re: pilne !!! 15.12.06, 18:18 Czy nikt nie wie gdzie wykonać te badania , To bardzo ważne. Odpowiedz Link Zgłoś
tymonka30 Re: pilne !!! 15.12.06, 18:23 Rzenka ja nie z Poznania ale to jest zwykłe badanie z krwi, robią pewno w każdym labolatorium. Jeśli robią w Z.G.! ) Odpowiedz Link Zgłoś
rzenaxxx Re: pilne !!! 15.12.06, 18:29 byłam dzisiaj u mnie w laboratorium okazało się że nie,i nie mają pojęcia gdzie takie badanie się wykonuje ,skierowali mnie do Poznania.Tylko nie wiem gdzie dokładnie. Dotego musze wykonać jeszcze badanie na chlamydioze. Odpowiedz Link Zgłoś
tymonka30 Re: pilne !!! 15.12.06, 19:02 Rzenka to musimy puścić apel do Poznanianek - Asiunia nie rób jaj !!!!! ) Odpowiedz Link Zgłoś
andzia9955 Re: pilne !!! 15.12.06, 19:50 a czy prowadzący cie lekarz nie może wysłać na badania na Polną? Osobiście nie robiłam badań na toxo, ale ta chlamydioza o której piszesz to czy nie to samo co badanie na istnienie chlamydii? tj. pobieranie materiału (posiew) z pochwy, szyjki? bo takie badania robilam Na Polnej - skierował mnie mój gin (koszty poszły na NFI. Co do toxo to myśle sobie, że może podzwonić po ośrodkach zdrowia - ja bym zaczeła od Serbskiej. Jak pytałam czy robią tarczycowe (szczegółowe) to robią, więc może takie też. Niestety w tej chwili nie mam pod ręką numeru telefonu, ale w pon. sprawdzę i Ci podam tel. bezpośrednio do labolatorium. Poza tym myślę, że na Polnej napewno takie badania robią - tylko kwestia skierowania do szpitala na jednodniowy pobyt. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
asiunia555 w poznaniu 16.12.06, 08:40 sorry ale ja na niepłodność rzadko teraz zaglądam. bo mam po poronieniu zakaz starań.dlatego nie odpisałam od razu. Rzenka na Polną jedziesz na izbę przyjęć obojętnie o której godzinie (do godz. 19 opłacasz w kasie) po 19stej opłacasz w recepcji izby przyjęć u pielęgniarki. mówisz że chcesz zbadać przeciwciała na toxoplazmoze IgG oraz IgM. płacisz i idziesz do punktu pobrań. wyniki odbierasz potem w kasie - czyli musisz zdążyć do 19stej. wejście na izbe przyjęć w szpitalu polna jest od jackowskiego. badania na przeciwciała w kiedunku chlamydiozy - też możesz zrobić z krwi też robisz IgG oraz IgM. na Polnej zrobisz jedne i drugie.za jednym pobraniem. Powiem Ci że w Poznaniu oba te badania zrobisz prawie w każdym labie. możesz obydwa na pewno w Labomedzie - w szpitalu Raszei (jest tak tanio jak na Polnej) nr tel do labu 061 842 76 04, przyjmuja od godz. 7 rano. możesz też na pewno w laboratorium Diagnostyka - Al. Solidarności 36 tel. 061 64 77 740. też tam na pewno robią jedne i drugie. Na pewno zrobisz oba w Lim Center w Starym Browarze - od 8 rano w pon-pt od 9 rano w sobotę tel. 061 859 65 20. tylko że w limie drożej. więc się nie opłaca skoro i tak musisz do poznania przyjechać. Aha chlamydie można badać też z wymazu z kanału szyjki macicy. ale najpierw musisz mieć pobrany wymaz przez lekarza lub położną i wtedy oddać do badania w kierunku chlamydii. jak wymaz zrobi Ci gin w Twojej miejscowości to możesz oddać do badania np. w Bactolabie na osiedlu orła białego 43 tel 061 8702 216, możesz też wymaz na chlamydie z kanału szyjki oddać w labomedzie. możesz też na Polnej. pozdrawiam i mam nadzieję że pomogłam asia Odpowiedz Link Zgłoś
asiunia555 Re: w poznaniu 16.12.06, 15:25 jeśli byś miała jeszcze pytanko to pisz na mail gazetowy Odpowiedz Link Zgłoś
rzenaxxx Re: w poznaniu 18.12.06, 10:09 Dzięki za wszystkie wypowiedzi .Bardzo mi pomogły. Odpowiedz Link Zgłoś