15.12.06, 09:11
Muszę wykonać badanie na toxoplazmoze.Jestem z poznańskiego Gdzie moge
wykonać takie badanie i jak długo czeka sie na wyniki??
Obserwuj wątek
    • rzenaxxx Re: pilne !!! 15.12.06, 18:18
      Czy nikt nie wie gdzie wykonać te badania , To bardzo ważne.
      • tymonka30 Re: pilne !!! 15.12.06, 18:23
        Rzenka ja nie z Poznania ale to jest zwykłe badanie z krwi, robią pewno w
        każdym labolatorium. Jeśli robią w Z.G.! smile)
        • rzenaxxx Re: pilne !!! 15.12.06, 18:29
          byłam dzisiaj u mnie w laboratorium okazało się że nie,i nie mają pojęcia gdzie
          takie badanie się wykonuje ,skierowali mnie do Poznania.Tylko nie wiem gdzie
          dokładnie. Dotego musze wykonać jeszcze badanie na chlamydioze.
          • tymonka30 Re: pilne !!! 15.12.06, 19:02
            Rzenka to musimy puścić apel do Poznanianek - Asiunia nie rób jaj !!!!! smile)
            • andzia9955 Re: pilne !!! 15.12.06, 19:50
              a czy prowadzący cie lekarz nie może wysłać na badania na Polną? Osobiście nie
              robiłam badań na toxo, ale ta chlamydioza o której piszesz to czy nie to samo
              co badanie na istnienie chlamydii? tj. pobieranie materiału (posiew) z pochwy,
              szyjki? bo takie badania robilam Na Polnej - skierował mnie mój gin (koszty
              poszły na NFI. Co do toxo to myśle sobie, że może podzwonić po ośrodkach
              zdrowia - ja bym zaczeła od Serbskiej. Jak pytałam czy robią tarczycowe
              (szczegółowe) to robią, więc może takie też. Niestety w tej chwili nie mam pod
              ręką numeru telefonu, ale w pon. sprawdzę i Ci podam tel. bezpośrednio do
              labolatorium.
              Poza tym myślę, że na Polnej napewno takie badania robią - tylko kwestia
              skierowania do szpitala na jednodniowy pobyt. Pozdrawiam.
    • asiunia555 w poznaniu 16.12.06, 08:40
      sorry ale ja na niepłodność rzadko teraz zaglądam. bo mam po poronieniu zakaz
      starań.dlatego nie odpisałam od razu.

Rzenka na Polną jedziesz na izbę przyjęć obojętnie o której godzinie (do godz.
      19 opłacasz w kasie) po 19stej opłacasz w recepcji izby przyjęć u pielęgniarki.
      mówisz że chcesz zbadać przeciwciała na toxoplazmoze IgG oraz IgM. płacisz i
      idziesz do punktu pobrań. wyniki odbierasz potem w kasie - czyli musisz zdążyć
      do 19stej. wejście na izbe przyjęć w szpitalu polna jest od jackowskiego.
      badania na przeciwciała w kiedunku chlamydiozy - też możesz zrobić z krwi też
      robisz IgG oraz IgM. na Polnej zrobisz jedne i drugie.za jednym pobraniem.

Powiem Ci że w Poznaniu oba te badania zrobisz prawie w każdym labie.
      możesz obydwa na pewno w Labomedzie - w szpitalu Raszei (jest tak tanio jak na
      Polnej) nr tel do labu 061 842 76 04, przyjmuja od godz. 7 rano.

możesz też na pewno w laboratorium Diagnostyka - Al. Solidarności 36 tel. 061
      64 77 740. też tam na pewno robią jedne i drugie.
      Na pewno zrobisz oba w Lim Center w Starym Browarze - od 8 rano w pon-pt od 9
      rano w sobotę tel. 061 859 65 20. tylko że w limie drożej. więc się nie opłaca
      skoro i tak musisz do poznania przyjechać.

Aha chlamydie można badać też z wymazu z kanału szyjki macicy. ale najpierw
      musisz mieć pobrany wymaz przez lekarza lub położną i wtedy oddać do badania w
      kierunku chlamydii. jak wymaz zrobi Ci gin w Twojej miejscowości to możesz
      oddać do badania np. w Bactolabie na osiedlu orła białego 43 tel 061 8702 216,
      możesz też wymaz na chlamydie z kanału szyjki oddać w labomedzie. możesz też na
      Polnej.
      pozdrawiam i mam nadzieję że pomogłam
      asia
      • asiunia555 Re: w poznaniu 16.12.06, 15:25
        jeśli byś miała jeszcze pytanko to pisz na mail gazetowysmile
        • rzenaxxx Re: w poznaniu 18.12.06, 10:09
          Dzięki za wszystkie wypowiedzi .Bardzo mi pomogły.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka