o.l.e 24.01.07, 19:42 Hej dziewczyny Od nowego cyklu zamiast clo mam brać femare. Co sądzicie o tym leku? Jak się nim stymuluje, jaką dawką?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kalinka28 Re: Co sądzicie o femarze??? 25.01.07, 09:51 Witaj! Ja od trzech cykli stymulowana jestem właśnie femarą i efekty są tzn. miałam trzy owulacje, niestety ostatecznego efektu nie a ale nie trace nadziei, zwłaszcza ze przy CLO miałam ubogie endo i pęcherzyki nie chciałay pękac! ja mam dawkę 2x1 od 3- 9 d.c. Minusem femary jest to że jest droga w porównaniu z CLO - 10 tab. kosztuje ok 130 zł i nie wszystkie apteki chcą dzielć opakowania (ja taką znalazłam). Dobrze mieć znajomego onkologa bo jesli taki specjalista wypisze recepte lek jest wtedy refundowany (to preparat stosowany przy raku sutka).Całość opakowania to 30 tab. Odpowiedz Link Zgłoś
magdamajewski Re: Co sądzicie o femarze??? 25.01.07, 16:19 ja na famarze w pierwszym cylku jej brania zaszlam w ciaze z bliznietami (2x1). wczesniej bezskutenie bralam clo a gonale to dla mnie zabojstwo bo mam pcos Odpowiedz Link Zgłoś
rrenatak do magdamajewski 26.01.07, 09:06 Witaj Piszę do Ciebie, gdyż jestem w podobnej sytuacji do Twojej tzn też mam PCOS nie reaguję na clo a gonadotropin potrzebuje b. duże dawki. O femarze podczytuje na różnych forach i nie wiem jak to zaproponowac moejmu Profesorowi. ma pytanie do Ciebie gdzie się leczysz i jaki schemat stymulacji miałaś tym lekiem? Odpowiedz Link Zgłoś
klusqa Re: do magdamajewski 26.01.07, 17:44 Byłam stymulowana i femarą (tylko pod inną nazwą) i clo. Po femarze miałam piękne pęcherzyki, endo, śluz i wszystko, ale w ciążę nie zaszłam. Po clo nie urósł mi ani jeden pęcherzyk. Odpowiedz Link Zgłoś
magdamajewski Re: do magdamajewski 26.01.07, 18:12 ja mieszkam w stanach. Mam bardzo zaawansowane pcos. Na clo nie reagowala wogle a na gonalach bylo ciezko bo wszystko jak na zlosc roslo i przestymulowana bylam 2 razy. Famara/letrozolo zostala mi polecona przez moja nowa lekarke i na pierwszym cylku sie udalo i to podwojnie. Famara ma to do siebie ze sie szybko wyplukuje z organizmu i dlatego nie ma wplywu na edno. Po famarze jest tez statystycznie mniej poronien (ja staracilam swoje dosc pozno i zupelnie z innych przyczyn). Wspomnij o tym i zobacz co powie. Z tego co wiem wielu lekrzy dosc sceptycznie do tego podchodzi, bo lek pierwotnie byl przeznaczony do leczenia raka piersi i do leczenia nieplodnosci jest stosowany stosunkowo niedlugo. Przekopalam interent na ten temat i znalazlam wiele pochebnych opini. Ja zawsze bede chwalic ten lek i teraz tez bede na nim podchodzic do kolejnej iui. powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
magdamajewski Re: do magdamajewski 26.01.07, 18:16 i jeszcze bralam 2 tableki dziennie przez 5 dni od 2 dnia cylku. Do tego baralam dosc silna dawnke metforminu (2 x 1000), baby aspirny, vitamine b + dodatkowy folik ale to ze wzgledu na to ze mam mutacje jednego genu. Jesli masz pcos i nie bierzez metformiu spytaj sie lekarza dlaczego, go nie bierzesz i ja bym zaczela. Goraco tez polecam akupunture przed iui/ivf. Pomaga ukrwawic macice. Ja wzielam jedna sesje dzien przed, w dniu iui poprawilam sobie godzinnym masazem. Odpowiedz Link Zgłoś