Dodaj do ulubionych

II ciąża pozamaciczna- możliwe?

07.03.07, 16:29
Witajcie, Wczoraj byłam na wizycie u gina , jest to mój 38 dc a @ nie ma.
Zrobiłam wczoraj test ciążowy i wyszedł dodatni. Potem wymusiłam na lekarzu
USG (bo on twierdził że za wcześnie), ale tylko dlatego że 5 lat temu miałam
ciążę pozamaciczną. Niestety pęcherzyka jeszcze nie widać NIGDZIE sad. Dziś
zrobiłam B hcg i wynosi 480 wydaje mi się że trochę marne jak na ten dzień
cyklu. Mam już jedną córcię i jak z nią byłam w ciąży to Bhcg wynosiło w tym
samym dniu cyklu 4100. Brzuch mnie dziwnie boli, kuje itd. Czy któraś miała
dwie ciąże pozamaciczne? Ile powinno wynosić hcg? I nie wiem jak mam liczyć
te normy bo to beta odpowiada jakiemuś 2-3 tyg ciąży tylko nie wiem czy to
się liczy od ostatniej miesiączki czy od owulacji.Boją się kolejne usg za 1,5
tyg a beta w piątek. Pomocy
Obserwuj wątek
    • jesienna100 Re: II ciąża pozamaciczna- możliwe? 07.03.07, 18:24
      mona sciskam kciuki za ciebie , musisz wierzyc ze sie udalo, wiesz kazda ciaza
      jest inna, nie porownuj ich, moze owu mialas pozniej, sciskam kciuki ze ci sie
      uda
      • mona255 Re: II ciąża pozamaciczna- możliwe? 07.03.07, 19:20
        Mój nastrój jest do dupy sad siedzę i myślę i ciągle buczę, ale zaraz potem mam
        nadzieję że już drugi raz nie może się mi to przydażyć i tłumaczę sobie że to
        jeszcze zawcześnie żeby pęcherzyk w piątym tyg od OM był widoczny na usg. Tak
        naprawdę to już sama nie wiem co mam mysleć. Ile powinno wynosić BHCG w piątek
        jak dziś mam 480? Wydaje mi się że około 800 minimum bo przy ciąży
        pozamacicznej to chyba rośnie wolniej?
        • jesienna100 Re: II ciąża pozamaciczna- możliwe? 07.03.07, 19:25
          podobno prawidlowo rosnaca beta to min 60 procent wzrostu dziennie, ale tez sa
          dni gdzie przyrasta wolniej i okazuje sie ze wszystko jest ok, przy
          pozamacicznej tez moze dobrze wzrastac, wcale nie jest powiedziane ze nie
          przyrasta, wiele dziewczyn tu tak mialo, pomodl sie i poczekaj troszke...nic
          innego na tym etapie nie mozesz zrobic
        • kaska0404 Re: II ciąża pozamaciczna- możliwe? 07.03.07, 20:40
          trzymam kciuki musi być dobrze
          staraj się niezadręczać a wierzć że będzie dobrze
          wiem że łatwo mówic bo sama niedawno przechodziłąm schizy
          beta powinna wzrosnąć o 66% w ciągu 48 godzin
          ale niezawsze jest tak u mnie wzrosła tylko o 45%
          też się marwiłam a potem wyskoczyła
          tak to wyglądało u mnie
          14dpo beta 150.8 mIU/ml
          16dpo beta 219,7 mIU/ml tu wrosło o 45%
          18dop beta 717.0 mIU/ml
          20dpo beta 1400 mIU/ml
          23dpo beta 4781 mIU.ml i tu widziałam pęcherzyk w macicy
          normy w moim laboratorium wyglądają tak
          3-4 tydzień ciązy 5,8-71,2 mIU/ml
          4-5 tydzień 9,5-750 mIU/ml
          5-6 217-7138 mIU/ml
          6-7 158-31795 mIU/ml
          trzymam kciuki za Was no i pamiętaj że organizm to nie matematyka
          • tekla12 Re: II ciąża pozamaciczna- możliwe? 07.03.07, 21:00
            Dopiero przy bhcg powyżej tysiąca można liczyć na widok pęcherzyka szkoda, że
            lekarz ci tego nie powiedział. Nie ma znaczenia jaka była wysokość bhcg w
            poprzedniej ciąży skoro nie wiesz kiedy była owulacja i kiedy doszło do
            zagnieżdżenia zarodka. W sumie - dołujesz się bez powodu i sensu.
          • mona255 Re: II ciąża pozamaciczna- możliwe? 07.03.07, 21:03
            Napisz mi KASKA w którym dokładnie dniu cyklu od ostatniej miesiączki miałaś
            robione usg, na którym był widoczny pęcherzyk? U mnie to 38 dc, owu była jakieś
            16 dni temu a moja beta wynosi 480 mln/ml, a normy w moim labolatorium są
            następujące:
            1 tydz: 3-100mln/ml
            2 tydz: 10-1000 mln/ml
            3 tydz: 100-10.000 mln/ml
            4 tydz: 1000-100.000 mln/ml Co dziewczynki o tym wszystkim sądzicie. Już nie
            mam siły , cały brzuch mnie boli.
            • tekla12 Re: II ciąża pozamaciczna- możliwe? 07.03.07, 21:07
              Jeśli owu była 16 dni temu to bhcg jest bardzo ładna.
              • mona255 Re: II ciąża pozamaciczna- możliwe? 07.03.07, 21:14
                Lekarz który robił mi usg powiedział że jest niewielka ilość płynu w jamie
                douglasa i może być też tak że, ciąża była i ją poroniłam tzn . przemieściła
                si,ę do brzucha. Jak zapytałam co wtedy się robi powiedział że ona się sama
                wchłonie. I niepokoił go lewy jajnik który jest znacznie większy od prawego, a
                właśnie tam miałam kiedyś ciąże pozamaciczną. Boże tak się boję, chyba umrę do
                następnego usg. Ale dobrze że jesteście ze mną już mi trochę lepiej po waszych
                odpowiedziach. Strasznie się martwię.Ale też głęboko wierze że musi być dobrze.
                Byle do piątku wtedy kolejne Bhcg.
                • mika805 Re: II ciąża pozamaciczna- możliwe? 07.03.07, 21:41
                  tak się zmartwiłam jak to przeczytałam!wiesz że cię wspieram, ale na ciążach to
                  ja się nie znam- nigdy nie byłam!chyba dziewczyny wiedzą co piszą więc może nie
                  martw się tak bardzo!staraj się dużo odpoczywać to brzuch może mniej będzie
                  bolał!trzymaj się kochana!jestem z tobą myślami i trzymam kciuki żeby się powiodło!
                  • mona255 Re: II ciąża pozamaciczna- możliwe? 07.03.07, 21:49
                    Cześć MIKA. Taka właśnie niespodzianka u mnie. Pojechałam wczoraj do naszego
                    prof , pokazałam mu wyniki badań i powiedział że są ok i wynika z nich że OWU
                    była, mimo że miał to być cykl bez owu i tak naprawdę to już straciłam nadzieję
                    na cokolwiek. A on kazał mi odrazu zrobić test ciążowy i wyszedł +, zdziwiłam
                    się strasznie ale i bardzo ucieszyłam. Potem zrobiłam usg no i niestety nic nie
                    widać. Dziś beta i już sama nie wiem co o tym myśleć. ale co ma być to będzie
                    już tego nie zmienię i mogę się tylko modlić. W piątek po becie coś już będzie
                    wiadomo. Kolejne usg mam dopiero za tydzień w czwartek. Trzymajcie kciuki smile,
                    boję się.
                    • mika805 Re: II ciąża pozamaciczna- możliwe? 07.03.07, 21:55
                      nie bój się!będzie dobrze-masz chociaz cień nadziei!ja też będe się za ciebie
                      modlić i czekać na wieści-tylko dobre zrozumiano?ciesz się córeczką i staraj
                      myśleć pozytywnie!
                      • mona255 Re: II ciąża pozamaciczna- możliwe? 07.03.07, 22:01
                        dzięki dziewczyny. Odezwę się w piątek po 16 tej. Miłej nocki,pa,pa
            • kaska0404 Re: II ciąża pozamaciczna- możliwe? 07.03.07, 22:33
              ja miałam usg 37 dc 23 dpo przy cyklach 27 dniowych
              Tekla ma rację na usg widać jak beta jest około 1000
              no i piszesz że owu była 16 dni temu czyli 16pdo beta jest ok
              no i jeszcze zawcześnie by coś widac było na usg
              bedzie dobrze a i dużo wypoczywaj widzisz brzuszek troszkę boli
              dzidzia miejsce sobie robi ale Twoje nerwy tu też mają wpływ
              musisz wierzyć że bedzie dobrze
              wiara czyni cuda dbaj o Was
              trzymam kciuki za wysoką betę
              i za pęcherzyk w macicy za tydzień
          • mona255 Do Kaska 0404? 16.03.07, 11:15
            Kaska 0404 a ty kiedy masz termin porodu? Gdzie będziesz rodziła? Ja mam
            przypuszczalny termin na 13.11.2007 mam nadzieję że ten 13ty nie będzie
            PECHOWY>>>>>
            • kaska0404 Re: Do Kaska 0404? 18.03.07, 18:39
              cześc ja mam termin na 31 pażdziernika
              będę rodzić w sowjej miejscowości Jastrzebie Zdrój
              13 niebedzie pechowy jak tak Ci wypadnie to bedzie najszczęśliwsza 13
              a rodzic możesz 2 tygodnie wcześniej lub 2 tygodnie póżniej
              a jak się czujesz??
    • mona255 Re: II ciąża pozamaciczna- możliwe? 08.03.07, 20:52
      Witajcie. U mnie nastrój zmienny. Jutro się trochę wyjaśni jak zrobię betę.
      Dziś zrobiłam drugi test ciążowy jest + i bardzo wyrażna kreska. Pielęgniarka
      powiedziała mi dziś że jeśli to byłaby ciąża pozamaciczna to test by nie
      wyszedł, a wy jak myślicie, czy któraś mając ciąże pozamaciczną miała test
      ciążowy dodatni. Mi przy ciąży pozamacicznej faktycznie test nie wyszedł ale to
      chyba nie ma regułu. Brzuch trochę boli, a wszczególności lewy jajnik jest
      odczuwalny- może to tam jest ta ciąża pozamaciczna sad...Czy wiecie może co
      oznacza płyn w jamie douglasa?
      • mila_do_nieba Re: II ciąża pozamaciczna- możliwe? 08.03.07, 23:34
        Nie zamartwiaj sie na zapas smile Kłuje Cie w okolicy jajnika bo tam pewnie nie
        jeden pęcherzyk dojrzewał po dawce gonadotropin jaką dostałaś. Ciąża często
        napędza ich wzrost. Płyn w zatoce świadczy o owulacji, a grubsza kreska na
        teście świadczy że beta rośnie!!! Beta mogła być niższa bo owulacja mogła być
        nie z tego pęcherzyka który był monitorowany. Czesto po stymulacji te mniejsze
        pecherzyki dojrzewają z opóźnieniem i owulacja mogła być później.
        Myśle że Ci sie udało smile
        Ciesze sie że jednak ten cykl Cie zaskoczył!!!
        Nie myśl o pozamacicznej, niby dlaczego miałoby sie to powtórzyć? Na pewno jest
        dobrze!!!
      • kaska0404 Re: II ciąża pozamaciczna- możliwe? 09.03.07, 09:02
        niemysl o ciązy pozamacicznej
        ja jestem w normalnej ciąży i też mnie bolał jajnik
        z tym że prawy i jest wszystko ok
        musisz myśleć pozytywnie
        trzymam kciuki i czekam na wiadomości
      • julia56 Re: II ciąża pozamaciczna- możliwe? 09.03.07, 09:05
        Mnie przy pozamacicznej wychodziły dwie krechy. sad

Ale będzie dobrze, zobaczysz.
    • mona255 Re: II ciąża pozamaciczna- możliwe? 09.03.07, 22:07
      Witajcie smile chyba powinna się cieszyć dzis beta wynosi 990 czyli wzrosła ponad
      100% bo miałam w środę 480., ale chyba jeszcze nie wierzę i boję się cieszyć
      żeby potem nie być rozczarowana. Czy myślicie że powinnam jescze powtórzyć w
      poniedziałek betę, czy odpuścić? Dziś czekłam z niecierpliwością na ten wynik i
      mało nie umarłam ze strachu a teraz znowu myslę i czekam na usg ale to jescze
      cała wieczność bo dopiero w czwartek. ale tak po cichu się cieszę baaaardzo, a
      miał to być cykl bez OWU.....wink
      • irminadom Re: II ciąża pozamaciczna- możliwe? 09.03.07, 23:13
        Moja ciąża pozamaciczna zakończyła się 5 tygodni temu. W 35dc (przy cyklach 28
        dniowych) beta 276, w 43dc beta 1853 i coś było widać w macicy, ale lekarz nie
        był pewien czy to napewno to. W 49dc beta 4738, ale w macicy pęcherzyk nie
        powiększył się. W 56 dc beta 10703 pęcherzyk w macicy nie powiększył się,
        natomiast w lewym jajowodzie pojawiło się "coś". Zostałam na oddziale 48 godzin
        później moja beta to już 13886 i szybko laparoskopia. Usunięto lewy jajowód
        wraz z 8 tygodniową ciążą, w macicy nic już nie było (cokolwiek to było). Na
        moim przykładzie widać, że beta też o niczym nie świadczy, test ciążowy
        wychodził pozytywny. Musisz się uspokoić i czekać na USG, tylko ono Ci prawde
        powie. I bez schizów, one nic nie pomogą. Trzymam kciuki i napisz w czwartek.
        • asiunia555 Re: odnośnie pozamacicznej 12.03.07, 19:42
          to "coś" w macicy nazywa się fachowo pseudopęcherzyk. początkowo wygląda jak
          zwykły pęcherzyk ciążowy (dlatego pseudo), a potem on się nie powiększa, nie
          pojawia się w nim zarodek, bo zarodek rozwija się gdzieś poza macicą.

pseudopęcherzyk to jedna z wrednych przykrości które płata ciąża pozamaciczna.
          powoduje że można się pomylić. jeśli beta wysoka a w pęcherzyku takim brak echa
          zarodka to można podejrzewać że to nie pęcherzyk lecz właśnie pseudopęcherzyk
          od pozamacicznej.
    • mona255 Re: II ciąża pozamaciczna- możliwe? 10.03.07, 17:07
      No to ja już nie wiem co mam o tym myśleć, już się nastawiłam pozytywnie, ale
      po odpowiedzi IRMINADOM to znowu zwątpiłam. Nie wiem jak ja wytrzymam do
      czwartku do usg. Chyba pójdę jeszcze na betę w poniedziałek, a może usg we
      wtorek?
      • irminadom Re: II ciąża pozamaciczna- możliwe? 11.03.07, 21:17
        Najlepiej poczytaj książke, obejrzyj jakiś fajny film i nie nakręcaj się. Nie
        ma sensu biegać na bete, wydawać pieniądze. Jaki wynik by nie wyszegł ty i tak
        będziesz miała wątpliwości. Poczekaj spokojnie do usg. Zostało zaledwie cztery
        dni. A i pozytywne myślenie jeszcze nikomu nie zaszkodziło, także postaraj się.
        SPOKOJNIE smile
        • remka1 Re: II ciąża pozamaciczna- możliwe? 11.03.07, 21:31
          O tak SPOKÓJ i CIERPLIWOŚĆ to czasami najlepsze lekarstwa na wszystkie nasze
          bolączki. Trzymaj się dzielnie do tego czwartku! I się tak nie denerwuj, żeby
          nie zaszkodzić maleństwu.
          • mona255 Re: II ciąża pozamaciczna- możliwe? 11.03.07, 22:11
            Obiecuję poprawę . Macie rację spokój jest wskazany ale to takie
            trudne...jednak jestem dobrej mysli po piątkowym wyniku z Bety. Jak jest źle to
            już i tak to się nie zmieni a jedynie nerwy mogą zaszkodzić smile. Wielkie dzięki
            za dobre słowa. Pozdrawiam.
    • mona255 Re: II ciąża pozamaciczna- możliwe? 12.03.07, 13:30
      Witajcie. Jednak nie mogłam wytrzymać i zrobiłam dzię Betę, jeszcze 3 godzinki
      i wynik. Znowu się niecierpliwię, ale mam nadzieję że będzie dobrze. Trzymajcie
      za mnie kciuki.smile. Odezwę się po 17-tej.
      • kaska0404 Re: II ciąża pozamaciczna- możliwe? 12.03.07, 18:31
        trzymam kciuki i czekam na wiatomość
        i dziewczyny mają rację tylko spokój wiem
        że to trudne bo sama przechodziłam schizy
        ale postaraj się ładna pogoda spacerek,kino
        bedzie dobrze
        • remka1 Re: II ciąża pozamaciczna- możliwe? 12.03.07, 21:01
          Ktoś tu się miał odezwać po 17-tej...I na dodatek obiecywał, że się poprawi i
          że zadba o spokój...Pozdrawiam smile
      • kaska0404 Mona odezwij się 13.03.07, 19:49
        • mika805 Re: Mona odezwij się 13.03.07, 21:06
          i co u ciebie mona?ja wczoraj w nocy wróciłam więc nic nie wiedziałam!mam
          nadzieję że twoje marzenie się spełniło!pozdrawiam
          • mona255 Re: Mona odezwij się 15.03.07, 08:40
            Witajcie Kochane. Przepraszam że nie pisałam ale zwariowane dni w pracy i byłam
            taka padnieta że już mi się nie chciało kompa włączać i jeszcze spięcie ze
            starym. Ale już mówię co u mnie. A mianowicie:Beta wygląda tak
            dzień 7.03- 480
            dzień 9.03.- 990
            dzień 12.03- 2080. Jestem pozytywnie nastawiona i dobrej mysli. Dwa testy
            ciążowe pozytywne. Dziś czeka mnie usg ok.15 tej, napiszę napewno trochę się
            boję ale co ma być to i tak bedzię a ja nerwami tego nie zmienię jedynie mogę
            sobie zaszkodzić. Jajnik już nie boli, jedynie piersi bolą poza tym ok.
            Trzymajcie kciuki za usg. Jak myslicie przy takiej becie już chyba powinnam
            widzieć pęcherzyk w macicy jeśli jest ok? smile.
            • mika805 Re: Mona odezwij się 15.03.07, 09:08
              suuuuuuuuuuuuuuuper beta!w życiu takiej nie miałam!wierzyłam że ci się
              uda!napisz koniecznie po usg.i uważaj na siebie.chyba muszę się wziąć do roboty
              i ciebie dogonić!hihihi.ściskam cię mocno i trzymam kciuki-będzie dobrze!
              • mona255 Re: Mona odezwij się 15.03.07, 09:32
                Jeszcze nie dziękuje. A Ty faktycznie musisz się wziąć do robotysmile , Uszy do
                góry napewno się uda. Pamietasz u mnie też miał być cykl bez OWU i brak
                pęcherzyka dominującego. Napiszę po 15-tej po usg.
    • mona255 Jest CIĄŻA!!!!! :) 15.03.07, 14:47
      Huuuuuuuura. smile Pęcherzyk jest w macicy. Ma 5 tyg i jeszcze nie widac bicia
      serduszka ale jestem dobrej myśli. Trzymam za wszystkie oczekujące na dzidzię
      kciuki. Mika bierz się do dzieła. Prof. napewno wie co robi. Nigdy nie warto
      odpuszczać. Buźka.
      • mika805 huraaaaaaaaaaaaaaaaaaaa 15.03.07, 16:18
        super widzisz mówiłam że będzie ok!nie wiesz jak się ciszę to chyba pierwsza
        ciąża z której się cieszę!!!!!!!!!!!!!gratulacje i uważaj na was!
        • mika805 Re: huraaaaaaaaaaaaaaaaaaaa 15.03.07, 16:21
          tak się podekscytowałam że hej!jednak wszystko się może zdarzyć!wierzyłam w
          naszego profesora!no i w ciebie!
      • tymonka30 Re: Jest CIĄŻA!!!!! :) 15.03.07, 17:13
        Pięknie !!!!! smile) Warto było się trochę postresować, za betą nabiegać jeśli
        taki efekt smile Wszystkiego naj przez najbliższe 8 m-cy !!!!!
      • kaska0404 gratulacje:)))))))) 15.03.07, 20:48
        super wiadomość
        ogromniaste gratulacje
        życzę spokojnej ciąży
        duzo wypoczywaj i dbaj o Was
    • mona255 Re: II ciąża pozamaciczna- możliwe? 16.03.07, 11:13
      Witajcie Kochane. Ja dziś na urlopie bo się rozchorowałam i gardło mnie boli.
      Ale trzymam się dzielnie i nie biorę żadnych antybiotyków tylko tantum verde do
      ssania i wczoraj wzięłam jedną tabletkę paracetamolu bo to lekarz mi pozwolił.
      Mam nadzieję że to nic nie zaszkodzi mojemu maluszkowi. Wcześniej zmarwtienia
      że nie mogę zajść w ciążę a teraz żeby było wszystko dobrze....przez kolejne
      miesiące. W 12 tyg mam mieć usg takie pod względem rozwoju płodu i wad
      genetycznych. Napewno się odezwę . Przesyłam fluidki, może któraś się zarazi
      ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
      ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
      Nie wycofuję się z tego forum. Bardzo mi się tu podoba i będę za WAS wszystkie
      czekające na dzidziusia trzymała mocno kciuki. Kiedyś napewno się uda, nie
      trzeba tylko tracić nadzieji.Mika a Ty kiedy jedziesz do Prof? Jak Twoje
      prawko, chodzisz na kurs? Jeszcze raz WSZYSTKIM bardzo dziękuję za dobre słowa
      i wsparcie. Pozdrawiam
      • mika805 Re: II ciąża pozamaciczna- możliwe? 16.03.07, 13:49
        łapię fluidki!ja tez jestem chora na gardło-to chyba wirus jakiś.ja idę do prof
        jak zdam egzamin.jazdy kończe 12 kwietnia więc pewnie w maju inv.zaczynam mieć
        coraz większą nadzieję!ściskam cię i pozdrawiam.uważaj na was i
        odpoczywaj.spokojnej ciąży życzę!
    • mika805 spokojnej i zdrowej ciąży ci życzę! 16.03.07, 14:01
      jak będziesz chciała mona to odezwij się na gg 443183
    • mika805 jak sie czujesz mona? 18.03.07, 16:01
      wszystko ok?jak się czujesz,kiedy do lekarza idziesz?
    • dzoanka3 Re: II ciąża pozamaciczna- możliwe? 18.03.07, 18:11
      Mona, gratuluje i trzymam kciuki - powodzenia!! Czy bete mozna zrobic bez
      skierowania (wszedzie?)?
      • kaska0404 dzoanka3 18.03.07, 18:42
        betę hcg możesz zrobic bez skierowania
        prawie każde laboratorium je robi
        jak masz taką możliwosc rób w laboratorium
        w szpitalu szybciej są wyniki
        trzymam kciuki
    • mona255 Re: II ciąża pozamaciczna- możliwe? 18.03.07, 20:10
      Mika ja już znacznie lepiej jeszcze wczoraj było kiepsko ale najadłam sie
      czosnku i cebuli bleeee i dzis lepiej. jutro do pracki. Ja jadę do prof 29.03
      ale chyba już sobie go odpuszczę i zacznę chodzić do dr. Pietrasa on był przy
      moim pierwszym porodzie i do niego chodzę na usg, więc myślę że nie ma potrzeby
      wydawać podwójnie kasę za wizytę u prof i usg u Pietrasa. No i drugi plus że on
      raz w tyg jest w Puławach. Będę chciała żeby dr Pietras był przy porodzie. A
      jak twoje zdrówko.A w ab-ovo robiłaś już in vitro? A ty jak się czujesz?
      Betę można zrobić w każdym prywatnym labolatorium bez skierowania ja robiłam
      rano a wynik był po 16 tej. Pozdrawiam
      • mika805 Re: II ciąża pozamaciczna- możliwe? 18.03.07, 21:33
        to dobrze że lepiej się czujesz.ja nadal chora a mój mąż antybiotyki.ale muszę
        wyzdrowieć bo w czwartek mam jazdy.pewnie że możesz chodzić do pietrasa,on nawet
        jest konkretny.przy 1 inv pobierał mi jajeczka bo prof nie było w lubline.ja
        miałam inv tylko w abovo-1 raz normalnie a 2 raz z zamrożonych, niestety już nie
        mam mrozaków więc następne podejście to wszystko od początku-badania, zastrzyki
        itd.pozdrawiam cię i uważaj i czasem pisz jak się czujesz!trzymaj się!
    • mona255 Re: II ciąża pozamaciczna- możliwe? 22.03.07, 15:06
      Witajcie. Powiedzcie mi czy to że nie wzięłam puregonu na pęknięcie i dojrzenie
      pęcherzyka może jakoś negatywnie wpłynąć na moją ciążę. Jak wiecie jestem w 6
      tc na usg pęcherzyk był w macicy (5 tc) ale nie było akcji serduszka bo
      zawcześnie. Czy myślicie że będzie dobrze? Czy może to być tylko puste jajo?
      Wiem że wymyslam ale strasznie się boję. I nawet narazie to się boję cieszyć
      dopóki nie bedę wszystkiego pewna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka