Dodaj do ulubionych

ile trwa cala procedura in vitro?

09.03.07, 15:14
tzn od decyzji do podania zarodkow?
Obserwuj wątek
    • doza1 Re: ile trwa cala procedura in vitro? 09.03.07, 15:43
      to zależy jakie bedziesz miała wyniki badań u mnie trwało to 7 miesięcy
      • aaaaaaa37 Re: ile trwa cala procedura in vitro? 09.03.07, 15:49
        tzn o jakie badania chodzi?jakies kontrolne wykonuje sie w trakcie przygoowania?
    • heidiklum Re: ile trwa cala procedura in vitro? 09.03.07, 16:04
      To zależy m.in. od tego, jak zareagujesz na stymulację. Z reguły trwa to ok.1,5
      miesiąca.
    • doza1 Re: ile trwa cala procedura in vitro? 09.03.07, 16:29
      ja jak się zdecydowałam na in vitro musiałam wykonać szereg badań min
      hormonalne, bakteriologiczne, mąż badanie nasienia i wiele innych. wyniki
      nasienia nie wyszły nam najlepsze i musieliśmy robić dodatkowo jakieś inne
      (teraz już nie pamiętam) na których wyniki długo czekaliśmy a potem źle mi
      wyszła bakteriologia i też walczyłam troszeczke z bakteriami i tak mijały
      miesiące a na koniec zrobił mi się wodniak.
      chyba że już masz poza soba te badania to u mnie stymulacja trwała ok 2 tygodni
      bo byłam na krótkim protokule.
      • bulinkaj Re: ile trwa cala procedura in vitro? 09.03.07, 17:13
        Doza, mam pytanie. Czym tak właściwie różni się długi protokół od krótkiego? I
        od czego to zależy?
        • kaka154 Re: ile trwa cala procedura in vitro? 09.03.07, 20:06
          U mnie to trwalo ok 1,5 miesiąca, 2 listopada zaczęlam antyki, a 18 grudnia
          mialam transfer! Mialam dlugi protokól.
          Wlaśnie znalazlam broszurkę z mojej kliniki, bo ja mialam protokól dlugi i
          tak: dlugi ma antykoncepcję 21 dni, oraz zdecydowanie dluższy o ok 10 dni okres
          przyjmowania samej diphereline. W protokole dlugim diphereline zaczyna się w 21
          dniu brania antyków i trwa to ok 12-14 dni zanim dolącza FSH (gonal/fostimon).
          I póżniej bierze się razem do końca diphereline i FSH.
          A w krótkim zaczyna się diphereline w 1 dc do 10 dc a już w 3dc dolącza FSH. I
          kończy się samym FSH. Potem tak samo HCG (pregnyl/ovitrelle).
          To tyle moje naukowego wystąpieniawink))
          Acha przeczytalam gdzies na forum że dlugim stymuluje sie kobiety w odp wieku
          czytaj chyba ok 25-30, oraz te które się "latwo" stymulują. Ale nie wiem na ile
          to jest prawda. Lekarz decyduje bo się na tym zna!!!!!
          • bulinkaj Re: ile trwa cala procedura in vitro? 09.03.07, 21:16
            Dzięki za odpowiedź.
            Ja mam za sobą pierwszą wizytę w Novum. I wczoraj się załamałam, po prostu
            załamałam się ilością badań jakie trzeba zrobić przed in vitro. Najgorsze jest
            badanie cytogenetyczne, bo niedość, że cholernie drogie to i strasznie długo
            czeka się na wyniki. Wczoraj beczałam jak głupia, ilość i ceny badań mnie
            dobiły, całe szczęście, że nie muszę ich robić w Novum, bo tam ceny są
            tragiczne (za niektóre badania zapłaciłabym 100% więcej niż w Bydgoszczy-
            SZOK!!!). Ale dzisiaj jakoś mam lepszy humor, powoli układamy sobie plan,
            kolejność tych wszystkich badań i nie wydają mi się aż takie tragiczne jak
            wczoraj.
            Ale jest też dobra wiadomość, mój mąż zrobił w Novum powtórkę badań nasienia i
            co?
            luty: marzec:
            300 tys.w 1ml 2,2 mln.w 1ml
            ponad 99% martwych A - 0
            pozostałe bardzo szybko B - pojedyncze
            giną. C - pojedyncze
            6% o prawidłowej budowie
            W pierwszym badaniu lekarz nawet nie określał grupy A, B, C ani ich budowy, bo
            właściwie ponad 99% była martwa, a nieznaczna część żyła, ale w ogóle
            plemniczki sie nie ruszały i bardzo szybko ginęły. Ja wiem, nawet takie wyniki,
            to wyniki fatalne, że jedynie in vitro, ale nigdy w życiu nie byłam szczęśliwa
            nawet z takich wyników smile Od dwóch tygodni mój mąż łyka macę i bodymax plus,
            nie wiem czy to właśnie zasługa tych witamin, niemniej jednak cieszę się
            bardzo. Nawet z takich małych sukcesów.

No ale się rozpisałam smile

badać.
            • bulinkaj Re: poprawka-wyniki 09.03.07, 21:19
              Jeszcze raz napiszę wyniki, bo się jakoś połączyły:

luty:
              300 tys. w 1ml
              ponad 99% martwych, pozostałe bardzo szybko giną, nie określono nawet budowy

marzec:
              2,2 mln w 1ml
              A - 0
              B - pojedyncze
              C - pojedyncze
              6% o prawidłowej budowie
              • mytest Re: poprawka-wyniki 10.03.07, 07:24
                Tak w Novum jest bardzo drogo. Genetykę można zrobić na kasę chorych, pytanie
                jak wam się spieszzy
                • aaaaaaa37 Re: poprawka-wyniki 10.03.07, 09:00
                  czy w kazdej klinice przed in vitro wymagaja badania cytogenetycznego?
                  • kaka154 Re: poprawka-wyniki 10.03.07, 11:40
                    u mnie nie wymagali, ale to jest związane z konkretnym problemem. U nas byl
                    problem z moją owu, pecherzyki nie pekaly mimo podania leku, a u męża slabe
                    wyniki nasienia.
                    A nas podstawowe badanie hormonów, choroby zakaźne itp. ja dużo mialam zrobione
                    ponieważ wcześniej podchodzilam do 3 inseminacji w tej samej klinice.
            • eskimosek1978 Re: ile trwa cala procedura in vitro? 10.03.07, 12:35
              cześć, jestem na podobnym etapie w INVICTA jak ty i z podobnym problemem może
              porozmawiamy na na priv smile eskimosek1978@gazeta.pl
              • aaaaaaa37 Re: ile trwa cala procedura in vitro? 10.03.07, 12:37
                eskimosek czy to bylo do mnie???
            • eskimosek1978 Re: ile trwa cala procedura in vitro? 10.03.07, 20:37
              miałam na mysli bulinkaj
              • bulinkaj Re: Eskimosku 10.03.07, 21:24
                Eskimosku, sprawdź pocztę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka