aaaaaaa37 09.03.07, 15:14 tzn od decyzji do podania zarodkow? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
doza1 Re: ile trwa cala procedura in vitro? 09.03.07, 15:43 to zależy jakie bedziesz miała wyniki badań u mnie trwało to 7 miesięcy Odpowiedz Link Zgłoś
aaaaaaa37 Re: ile trwa cala procedura in vitro? 09.03.07, 15:49 tzn o jakie badania chodzi?jakies kontrolne wykonuje sie w trakcie przygoowania? Odpowiedz Link Zgłoś
heidiklum Re: ile trwa cala procedura in vitro? 09.03.07, 16:04 To zależy m.in. od tego, jak zareagujesz na stymulację. Z reguły trwa to ok.1,5 miesiąca. Odpowiedz Link Zgłoś
doza1 Re: ile trwa cala procedura in vitro? 09.03.07, 16:29 ja jak się zdecydowałam na in vitro musiałam wykonać szereg badań min hormonalne, bakteriologiczne, mąż badanie nasienia i wiele innych. wyniki nasienia nie wyszły nam najlepsze i musieliśmy robić dodatkowo jakieś inne (teraz już nie pamiętam) na których wyniki długo czekaliśmy a potem źle mi wyszła bakteriologia i też walczyłam troszeczke z bakteriami i tak mijały miesiące a na koniec zrobił mi się wodniak. chyba że już masz poza soba te badania to u mnie stymulacja trwała ok 2 tygodni bo byłam na krótkim protokule. Odpowiedz Link Zgłoś
bulinkaj Re: ile trwa cala procedura in vitro? 09.03.07, 17:13 Doza, mam pytanie. Czym tak właściwie różni się długi protokół od krótkiego? I od czego to zależy? Odpowiedz Link Zgłoś
kaka154 Re: ile trwa cala procedura in vitro? 09.03.07, 20:06 U mnie to trwalo ok 1,5 miesiąca, 2 listopada zaczęlam antyki, a 18 grudnia mialam transfer! Mialam dlugi protokól. Wlaśnie znalazlam broszurkę z mojej kliniki, bo ja mialam protokól dlugi i tak: dlugi ma antykoncepcję 21 dni, oraz zdecydowanie dluższy o ok 10 dni okres przyjmowania samej diphereline. W protokole dlugim diphereline zaczyna się w 21 dniu brania antyków i trwa to ok 12-14 dni zanim dolącza FSH (gonal/fostimon). I póżniej bierze się razem do końca diphereline i FSH. A w krótkim zaczyna się diphereline w 1 dc do 10 dc a już w 3dc dolącza FSH. I kończy się samym FSH. Potem tak samo HCG (pregnyl/ovitrelle). To tyle moje naukowego wystąpienia)) Acha przeczytalam gdzies na forum że dlugim stymuluje sie kobiety w odp wieku czytaj chyba ok 25-30, oraz te które się "latwo" stymulują. Ale nie wiem na ile to jest prawda. Lekarz decyduje bo się na tym zna!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bulinkaj Re: ile trwa cala procedura in vitro? 09.03.07, 21:16 Dzięki za odpowiedź. Ja mam za sobą pierwszą wizytę w Novum. I wczoraj się załamałam, po prostu załamałam się ilością badań jakie trzeba zrobić przed in vitro. Najgorsze jest badanie cytogenetyczne, bo niedość, że cholernie drogie to i strasznie długo czeka się na wyniki. Wczoraj beczałam jak głupia, ilość i ceny badań mnie dobiły, całe szczęście, że nie muszę ich robić w Novum, bo tam ceny są tragiczne (za niektóre badania zapłaciłabym 100% więcej niż w Bydgoszczy- SZOK!!!). Ale dzisiaj jakoś mam lepszy humor, powoli układamy sobie plan, kolejność tych wszystkich badań i nie wydają mi się aż takie tragiczne jak wczoraj. Ale jest też dobra wiadomość, mój mąż zrobił w Novum powtórkę badań nasienia i co? luty: marzec: 300 tys.w 1ml 2,2 mln.w 1ml ponad 99% martwych A - 0 pozostałe bardzo szybko B - pojedyncze giną. C - pojedyncze 6% o prawidłowej budowie W pierwszym badaniu lekarz nawet nie określał grupy A, B, C ani ich budowy, bo właściwie ponad 99% była martwa, a nieznaczna część żyła, ale w ogóle plemniczki sie nie ruszały i bardzo szybko ginęły. Ja wiem, nawet takie wyniki, to wyniki fatalne, że jedynie in vitro, ale nigdy w życiu nie byłam szczęśliwa nawet z takich wyników Od dwóch tygodni mój mąż łyka macę i bodymax plus, nie wiem czy to właśnie zasługa tych witamin, niemniej jednak cieszę się bardzo. Nawet z takich małych sukcesów. No ale się rozpisałam badać. Odpowiedz Link Zgłoś
bulinkaj Re: poprawka-wyniki 09.03.07, 21:19 Jeszcze raz napiszę wyniki, bo się jakoś połączyły: luty: 300 tys. w 1ml ponad 99% martwych, pozostałe bardzo szybko giną, nie określono nawet budowy marzec: 2,2 mln w 1ml A - 0 B - pojedyncze C - pojedyncze 6% o prawidłowej budowie Odpowiedz Link Zgłoś
mytest Re: poprawka-wyniki 10.03.07, 07:24 Tak w Novum jest bardzo drogo. Genetykę można zrobić na kasę chorych, pytanie jak wam się spieszzy Odpowiedz Link Zgłoś
aaaaaaa37 Re: poprawka-wyniki 10.03.07, 09:00 czy w kazdej klinice przed in vitro wymagaja badania cytogenetycznego? Odpowiedz Link Zgłoś
kaka154 Re: poprawka-wyniki 10.03.07, 11:40 u mnie nie wymagali, ale to jest związane z konkretnym problemem. U nas byl problem z moją owu, pecherzyki nie pekaly mimo podania leku, a u męża slabe wyniki nasienia. A nas podstawowe badanie hormonów, choroby zakaźne itp. ja dużo mialam zrobione ponieważ wcześniej podchodzilam do 3 inseminacji w tej samej klinice. Odpowiedz Link Zgłoś
eskimosek1978 Re: ile trwa cala procedura in vitro? 10.03.07, 12:35 cześć, jestem na podobnym etapie w INVICTA jak ty i z podobnym problemem może porozmawiamy na na priv eskimosek1978@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
aaaaaaa37 Re: ile trwa cala procedura in vitro? 10.03.07, 12:37 eskimosek czy to bylo do mnie??? Odpowiedz Link Zgłoś
eskimosek1978 Re: ile trwa cala procedura in vitro? 10.03.07, 20:37 miałam na mysli bulinkaj Odpowiedz Link Zgłoś