Dodaj do ulubionych

czy luteina/ duphaston

10.03.07, 23:25
Wydłuża fazę lutealną? Czy tylko podnosi progesteron w trakcie jej trwania,
nie wydłużając jej? Jak było u Was, była dłuższa ta faza jak bralyście któryś
z tych leków?
Obserwuj wątek
    • btabu Re: czy luteina/ duphaston 11.03.07, 01:32
      chyba nie
    • kathrinn82 Re: czy luteina/ duphaston 11.03.07, 11:24
      progesteron wydłuża drugą fazę cyklu.
    • sotie Re: czy luteina/ duphaston 11.03.07, 12:24
      zdecydowanie wydlużają.
      biorę duphaston i mam cykl 29 dni, przedtem różnie, nawet 18 dni.
    • cayenne78 Re: a o ile wydłuża? 11.03.07, 13:59
      Tak mniej więcej, wiadomo? Ja biorę pierwszy raz luteinę i mam ją brać aż nie
      pojawi się @ (wiem, że niektóre dziewczyny odstawiają żeby dostać @, ale mi gin
      tak kazał). Moja faza lutealna dotychczas trwała 11 dni, orientujecie się o ile
      może się wydłużyć?
      • kathrinn82 Re: a o ile wydłuża? 11.03.07, 14:38
        ja myślę, że to indywidualna sprawa, u każdego może być inaczej. u mnie po
        luteinie II faza trwa od 16-20 dni...więc naprawdę różnie, musisz poobserwować
        jak ona wpływa na Ciebie. ja też biorę dopóki nie dostanę @ dziś 29dc, a u
        Ciebie??
    • cayenne78 Re: czy luteina/ duphaston 11.03.07, 14:45
      dopiero zaczęłam - od wczoraj, dziś mam 22 dc, owu w 19 dc. Jeśli miałaby mi
      sie wydłużyc do 20 dni, miałabym 39dniowe cykle sad, echhhhh.
      • kathrinn82 Re: czy luteina/ duphaston 11.03.07, 15:16
        i tak teoretycznie @ przychodzi 14 dni po owu, więc już cykl nieksiążkowysmile nie
        trzymaj się sztywno reguł, najważniejsze żeby zadziałałosmile
        • 87lnbv Re: czy luteina/ duphaston 25.03.07, 19:55
          dziewczyny jak u Was z ta faza lutealna, do ilu sie wydłuzyła, ja duph
          przyjmowałam pierwszy cykl i @ wychwyciłam tylko na szyjce, nawet plamień nie
          miałam, nie miałam odniesienia kiedy przerwac duph, tempka długo nie spadła,
          dopiero 17dnia po skoku tempki, duph przerwałam jak pojawiło sie na szyjce
          troche krwistej wydzielinki, od lat faza II trwa u mnie 11dni, po pierwszym
          cyklu stosowania duph wydłuzyła się o 2dni (ale nie brałam tempek pod uwagę
          tylko wydzielinke na szyjce), teraz jestem w trakcie drugiego cyklu, czekam na
          owu i zastanawiam się, czy dobrze że 1 dzień obecnego cyklu wyznaczyłam jako
          pojawienie sie na szyjce wydzielinki? Jak myslicie, pozdrawiam Iwona.
          • 87lnbv Re: czy luteina/ duphaston 26.03.07, 20:42
            up
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka