28.03.07, 14:07
Drogie kobietki.Piszę w imieniu mojej przyjaciółki.Czy mogłybyście dać mi
jakiegoś linka lub radę jak poszukać w internecie banku
jajeczek?.Przyjaciółka wczoraj wróciła z W-wy ,byli na Bocianiej i w związku
z tym że jest jedynaczką lekarz doradził poszukać w internecie anonimowego
dawcy jajeczka.Bardzo chętnie jej poszukam bo ona nie ma dostępu do internetu
niestety nie wiem czy nie umiem szukać czy tego nie ma bo znajduję tylko
ogólne informacje lub banki nasienia.Z góry bardzo dziękuję .Monika
Obserwuj wątek
    • monia.147 Re: jajeczko 28.03.07, 16:47
      Chyba nie chcecie ze mną rozmawiać ,nie wiem czemu?Czy to tabu?Proszę po raz
      kolejny ,oni 12 lat starają się o dziecko,już dwa razy do mnie dzwoniła z
      pytaniem czy coś znalazłam.Jak znaleść anonimową dawczynię?Może ktoś zna jakiś
      link.
      • kaka154 Re: jajeczko 28.03.07, 16:56
        nie podam CI linku, bo nie znam, ale z tego co czytalam na forum to dawczyń
        poszukuje sie wlaśnie u sióstr, czy kuzynek, lub przyjaciólek, albo w klinice w
        której sie ma zamiar przeprowadzać in vitro. Pozdrawiam i życzę powodzenia
        • monia.147 Re: jajeczko 28.03.07, 17:01
          Dziękuję za odzew.właśnie bardzo mnie to dziwi że lekarz na bocianiej nie dał
          im żadnych namiarów ,może oni z wrażenia też się nie zapytali,ona twierdzi że
          lekarz kazał szukać w internecie.
          • tekla12 Re: jajeczko 28.03.07, 17:30
            szukaj.gazeta.pl/szukaj/0,52001.html?VE_szukaj_a=dawczyni&ile=20&sort=data_desc&spojnik=and&forum=191&poz=0&A_szukaj=tresc&x=8&y=6&zywe=2
    • perelka110 Re: jajeczko 28.03.07, 19:40
      Jeżeli leczy się w klinice leczenia bezpłodności lekarze mają również wykaz
      dawczyń jajeczek, np w Invimedzie jak ja się starałam zaproponowano mi oddanie
      mojego jajeczka w zamian za niższe koszty Invitro (oczywiście jeżeli nie mam nic
      przeciwko temu. Twoja przyjaciółka powinna porozmawiać ze swoim lekarzem
      prowadzącym, myślę że coś jej zaproponuje smileżyczę powodzenia
      • monia.147 Re: jajeczko 28.03.07, 20:32
        Dziękuję za informację.U marysi jajniki już nie funkcjonują i myślę że razem z
        mężem byli po prostu tak przejęci tą sytuacją że się nie
        doinformowali,przekarzę im wasze informacje jadą za miesiąc ,podejrzewam że
        lekarz chciał żeby najpierw sami poszukali wśród rodziny.Życzę wam wszystkim
        udanych ,słodkich bobasków.monika.
    • marion35 Re: jajeczko 28.03.07, 21:22
      Tak najpierw pytają czy masz kogoś kto może być dawcą(siostrę, kuzynkę).U mnie
      odpowiedź była prosta-nie mam.Klinika szukała mi dawczyni.Znalazła dość
      szybko.Miałam jeden transfer nieudany, teraz czekamy na efekt drugiego.
      Napewno klinika poszuka.Nie polecam robienia tego przez ogłoszenie bo to nie
      będzie anonimowe.Według mnie nie powinno się znać dawczyni(chyba że jest to
      jakaś kobieta z rodziny).
      • monia.147 Re: jajeczko 28.03.07, 22:33
        Jestem w tych sprawach zielona (choć przyznam że obydwie moje ciąże były z
        jajeczkowania stymulowanego klostyrbergydem,chyba tak się pisze)po prostu
        myślałyśmy że jeśli są banki nasienia to będą też banki komórek.Maryśka nie ma
        rodzeństwa ,kuzynkę 1 ale to 17latka a lekarz jej powiedział że dawcą może
        byćkobieta która już rodziła.
        • alex1981 Re: jajeczko 29.03.07, 11:08
          przechowywanie jajeczek jest trudniejsze, nasienie przechowuje sie łatwo.
          Dlatego są problemy z jajeczkami.
    • 1beata780 Re: jajeczko 07.08.13, 17:56
      Zostanę dawczynią jajeczek.
      Poznań,
      1beata780

monia.147 napisała:

> Drogie kobietki.Piszę w imieniu mojej przyjaciółki.Czy mogłybyście dać mi
      > jakiegoś linka lub radę jak poszukać w internecie banku
      > jajeczek?.Przyjaciółka wczoraj wróciła z W-wy ,byli na Bocianiej i w związku
      > z tym że jest jedynaczką lekarz doradził poszukać w internecie anonimowego
      > dawcy jajeczka.Bardzo chętnie jej poszukam bo ona nie ma dostępu do internetu
      > niestety nie wiem czy nie umiem szukać czy tego nie ma bo znajduję tylko
      > ogólne informacje lub banki nasienia.Z góry bardzo dziękuję .Monika

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka