Gość: vikas IP: *.acn.pl / 10.68.5.* 17.05.03, 18:36 Dziewczyny, która z Was miała robioną inseminacje na Syarynkiewicza.Ponieważ niedługo mnie to czeka, chciałabym wiedzieć, kto ją tam robi i jakie są koszty?dzięki za odpowiedż. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kasia Re: INSEMINACJA NA STARYNKIEWICZA IP: *.orasoft.net.pl 21.05.03, 18:52 Cześć Vikas, właśnie zdecydowałam się na inseminacje na Starynkiewicza ale niestety nie mam pojęcia ile to kosztuje i kto ją przeprowadza. Mam nadzieję, że lekarz prowadzący, w moim przypadku jest to dr Grzechocińska. Niedługo mam 1-wszą wizytę po długiej przerwie u niej to dowiem się o szcegóły. Mam pytanie, czy miałaś robione HSG przed inseminacją, trochę się boję tego zabiegu ale chyba nie można bez upewnienia się czy są drożne jajowody zrobić inseminację. Jakie jeszcze inne badania przygotowawcze wykonywałaś. W moim przypadku wskazaniem do inseminacji jest wrogi śluz( ten test właśnie miałam robiony na Starynkiewicza). Pozdrawiam, kaśka Odpowiedz Link Zgłoś
vikas Re: INSEMINACJA NA STARYNKIEWICZA 22.05.03, 20:57 Tak miałam HSG mało przyjemne badanie, ale nie takie straszne.Trwa około 15 min.Wynik jest od razu i tego samego dnia wychodzi się ze szpitala.Wskazaniem do inseminacji jest u mnie brak owulacji i zbyt mała ruchliwość plemników męża.Daj znać jak będzie po wszystkim.Moja inseminacja została odłożona ze względu na dalsze leczenie męża.Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: INSEMINACJA NA STARYNKIEWICZA IP: *.orasoft.net.pl 23.05.03, 21:10 Dowiedziałam się właśnie, że inseminacja tam wykonywana jest za darmo, oprócz oczywiście leków do stymulacji, to 1-wsza-miła wiadomaś, natomiast druga to taka, że niestety najczęściej wykonuje ją dr Frącki a z tego co wiem to forumowiczki mają o nim bardzo złe zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aśka Re: INSEMINACJA NA STARYNKIEWICZA IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.05.03, 09:59 podłączam się do bardzo złęgo zdania o doktorze Frąckim. Ja miałąm u niego 3 inseminacje 8 lat temu (bezskuteczne) i do dziś wspominam to jako jedne z gorszych doswiadczeń przy leczeniu niepłodności. Jego dokłdność i dbałość wtedy były zerowe !! Dopiero po zmianie ośrodka dowiedziałam się że jest coś takiego jak dzień pękania pecherzyka, a nie po prostu dzień w którym dr Frącki ma czas !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: INSEMINACJA NA STARYNKIEWICZA IP: *.orasoft.net.pl 26.05.03, 18:52 No i właśnie tego się obawiałam asiu, nie wiem co mam w takiej sytuacji zrobić??? Ostatnio miałam pobrany materiał na cytologię i czystość pochwy, zrobię tam jeszce chyba HSG i z wynikami pojadę do Novum. Napisz gdzie ty się przeniosłaś leczyć i czy kolejna inseminacja w innym ośrodku się powiodła?? Pozdrawiam, kasia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aśka Re: INSEMINACJA NA STARYNKIEWICZA IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.05.03, 11:33 ja przeniosłam się do Consilium (Służewiec) do dra Niemoczyńskiego. Miałam tam 1 inseminację i kilka in vitro, niestety wszystko bez rezultatu (po drodze jeszcze operacja usunięcia guza i jajnika), aśka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vikas Re: INSEMINACJA NA STARYNKIEWICZA IP: *.acn.pl / 10.68.5.* 27.05.03, 13:40 Słyszałam, że dr Niemoczyński jest ok i właśnie miałam się do niego wybrać, a z tego co piszesz wynika, że nie jest taki dobry.Mam obawy żeby leczyć się właśnie u niego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aśka Re: INSEMINACJA NA STARYNKIEWICZA IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.05.03, 14:32 ja go naprawdę polecam. Mój przypadek (z długą i skomplikowną historią) był naprawdę trudny. Ale wierzę, że dr N zrobił wszystko co było można. Aśka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: INSEMINACJA NA STARYNKIEWICZA IP: *.orasoft.net.pl 27.05.03, 20:52 Moja koleżanka z pracy po roku leczenia się u dr Niemoczyńskiego zaszła w ciążę. Jest 6 lat po ślubie z czego 5 straciła na chodzeniu po innych ginekologach. Myślę więc, że lekarz jest OK. Wierzę dziewczyny, że i kiedyś na nas przyjdzie kolej. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ika Re: INSEMINACJA NA STARYNKIEWICZA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.03, 10:10 Inseminacja na Starynkiewicza wcale nie jest bezpłatna. Dwa lata temu kosztowała ok. 250 zl. Doktor Fracki rzeczywiScie jest obcesowy i nie zasługiwałby na tytuł "Lekarz Przyjacielem Kobiety". A doktor Grzechocińską mogę tylko wszystkim polecać. Dzięki niej mam dziecko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: INSEMINACJA NA STARYNKIEWICZA IP: *.orasoft.net.pl 02.06.03, 22:20 Przepraszam, pomyliłam się chodziło mi o HSG-to badanie jest za darmo. Przygotowuję się również do inseminacji, może dlatego ta pomyłka, myśę o wielu rzeczach naraz. Jeszcze raz przepraszam, że wprowadziłam Was w błąd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ika Re: INSEMINACJA NA STARYNKIEWICZA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.03, 08:52 Nie szkodzi Leczyłam się na Starynkiewicza, ale na HSG skierowali mnie stamtąd do... Międzylesia. I tam, było płatne. Sama wiesz, jak dużo kosztuje to leczenie. Dlatego chyba warto wykorzystać każdą okazję, gdy można zrobić to bezpłatnie. Odpowiedz Link Zgłoś