Dodaj do ulubionych

kariotyp-gdzie

04.05.07, 14:32
gdzie nalepiej zrobic ile kosztuje jestem z wielkopolski, prosze doradzc ok
Obserwuj wątek
    • julia56 Re: kariotyp-gdzie 04.05.07, 16:13
      Cześć, Skarbie. Ja wiem, gdzie w Łodzi, ale to pewnie dalekawo. Kosztuje 500
      PLN z tego co pamietam. Całusy. kiss*** Wpadnij do nas.
      • cottonka Re: kariotyp-gdzie 04.05.07, 18:48
        W poznaniu jest Poradnia genetyczna:
        ul.Grudzieniec 4, rejestracja tel: 0609549222 lub 0618484038
        Ich filia jest również w GorzowieWlkp.
        Trzeba mieć skierowanie od lekarza I kontaktu na badania genetyczne z uwagi na
        niepłodność i macie za darmo badania genetyczne.
        Tyle że się czeka ale warto bo poro tokosztuje
    • aska976 Re: kariotyp-gdzie 04.05.07, 18:57
      Witaj. My badaliśmy kariotyp w Novum. Za dwie osoby wyszło nam 540 zł. Na
      wyniki czekaliśmy około 5 tygodni. Na szczęście wyszedł ok czego i tobie życzę.
      Bo zanim odebraliśmy wyniki myślałam, ze zwariuję, bo jeżeli coś byłoby nie tak
      nie podchodzilibyśmy nawet do ICSI. Dla mnie to były to najważniejsze wyniki
      jak do tej pory. Niby u nas w rodzinie nie było wad genetycznych, ale strachu
      miałam dużo. Wiem jeszcze, że na kasę chorych te badania robi się w łodzi na
      ulicy Piotrowskiej, ale tam trzeba było długo czekać, a ja chyba bym zwariowała
      z niepewności.
      Pozdrawiam
    • majorka79 Re: kariotyp-gdzie 04.05.07, 20:26
      szyszko kochana, witaj!
      zajrzyj do naszego wątku...
      jakie masz plany?
      ściskam Cię bardzo, bardzo mocno!
      m.
    • jagusia81 Re: kariotyp-gdzie 04.05.07, 21:13
      a gdzie można zrobić na śląsku pozdrawiam
      • cottonka Re: kariotyp-gdzie 04.05.07, 22:10
        Tu znajdziesz wiecej info:
        www.nasz-bocian.pl/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=13154&start=0
        • szyszka39 Re: kariotyp-gdzie 05.05.07, 10:53
          Czy ktos moze mi podac dokładny adres na ktory ma byc wystawione skierowanie do
          Łodzi??
    • mamka74 Re: kariotyp-gdzie 05.05.07, 10:03
      witaj ja również czekam na wizytę w poradni genetycznej. Niestety ceny badań
      ostatnio poszły w górę koszt to 350 złotych od osoby,ale można również zrobić
      je na kasę chorych jeśli są wskazania.Spis poradni znajdziesz na stronie
      www.genetyka-ginekolog.pl.Są tam adresy i numery telefonów do poradni
      genetycznych w całym kraju jest również Poznań.Zadzwoń do kilku ponieważ są
      różne terminy oczekiwania.Ja jestem z mazowsza i na badanie w Warszawie
      musielibyśmy czekać do października a w Łodzi tylko do końca maja.Życzę
      powodzenia.
      • szyszka39 Re: kariotyp-gdzie 05.05.07, 11:35
        dziekuje za infosmile
        • myszka99996 Re: kariotyp-gdzie 05.05.07, 21:58
          Jak masz kase i nie chcesz długo czekać to zrób prywatnie.My z mężem robiliśmy
          na NFZ,na początku stycznia dostaliśmy skierowanie zadzwoniłam do Rzeszowa żeby
          sie umówić na rozmowe"kwalifikacyjną"czy sa powody aby to badanie przeprowadzić
          (2 poronienia).Rozmowa odbyła sie pod koniec lutego i kolejna wizyta w połowie
          kwietnia na pobranie krwi.Teraz czekamy na wyniki,będą 05 lipca.Pół roku trzeba
          czekać na wyniki na podkarpaciu na NFZ a prywatnie 5tyg.
          Powodzenia.
          • szyszka39 Re: kariotyp-gdzie 06.05.07, 10:54
            Masakrasad
            • mamka74 Re: kariotyp-gdzie 06.05.07, 11:05
              nie jest jeszcze tak źle jeśli jesteś z innego miasta wizytę i pobranie masz w
              tym samym dniu przynajmniej w Łodzi tak jest więc warto się zapytać
              • szyszka39 Re: kariotyp-gdzie 06.05.07, 11:32
                a ile czekalas za wynikiem?
                • mamka74 Re: kariotyp-gdzie 06.05.07, 11:46
                  My dopiero jedziemy na badania 28 maja.Pani w rejestracji mówiła że ok 2
                  miesięcy trzeba czekać na wyniki.Ok 20 kwietnia dzwoniłam do łodzi na Sterlinga
                  i jeszcze mnie przepraszano że tyle muszę czekać.Jak pisałam już wcześniej w
                  jednej poradni w Warszawie nie pamiętam już w której najbliższy wolny termin
                  był dopiero w październiku
                  • szyszka39 Re: kariotyp-gdzie 06.05.07, 11:53
                    ooooooooo, ale to badanie bedziesz miala na kase chorych tak?
                    • mamka74 Re: kariotyp-gdzie 06.05.07, 12:09
                      Tak ponieważ jedna ciąża obumarła w 6-9 tygodniu a następna w 36 tygodniu.Jak
                      dzwoniłam i opowiedziałam swoją historię to pani powiedziała że się
                      kwalifikujemy niestety lekarze u mnie w mieście mi o tym nie powiedzieli
                      zapwene byłabym już po badaniach ponieważ moja córeczka zmarła w styczniu a
                      dopiero w kwietniu byliśmy na konsultacji prywatnie w Warszawie i tam nas
                      skierowano na to badanie.Cału czas szukamy przyczyny czemu tak się stało mamy
                      pewne podejrzenia ale wszystko inne trzeba wykluczyć.
                      • magnolka123 Re: kariotyp-gdzie 06.05.07, 14:44
                        Badania kariotypu można wykonać w "Genomie" w Rudzie Śląskiej ul. 1 Maja 339
                        ( tel. 032 244 46 63 lub 244 46 62 ).
                        Prywatnie koszt wynosi 700 zł od pary. Jeśli ma się skierowanie od lekarza ( my
                        mieliśmy od gin. z państwowej przychodni ) to koszt pokrywa NFZ.
                        • szyszka39 Re: kariotyp-gdzie 07.05.07, 15:37
                          Dzieki dziewczyny za rady, umowilam sie do Łodzi na 12 czerwca na NFZ.
                          Prywatnie moglabym tylko o 2 tyg wczesniej sie zapisac. Tez w Łodzi ale w innej
                          klinice. Chyba jest sens troche poczekac-jakies 800 zl zaoszczedzimysmile
                          • julia56 Re: kariotyp-gdzie 07.05.07, 16:10
                            Szyszelek, masz skierowanie? Czy dopiero będą kwalifikować?
                            • szyszka39 Re: kariotyp-gdzie 07.05.07, 17:52
                              Julciu, jeszcze skierowania nie mam, ale mysle ze z tym nie bedzie problemu.
                              Pani co mnie umawiala, mowila tylko zebym je sobie zalatwila, dla mnie i dla m.
                              od lek. rodzinnego, albo od gina. Ciesze sie ze tak udalo sie to zalatwoc. W
                              niektorych klinikach to nawet dluzej sie czeka( idac prywatnie) niz w Łodzi na
                              NFZ
                              • mamka74 Re: kariotyp-gdzie 07.05.07, 20:46
                                Cieszę się bardzo że udało ci się załatwić wizytę w Łodzi.Po skierowanie możesz
                                iść dopiero pod koniec maja ponieważ jest ważne 1 miesiąc od daty wystawienia
                                (mnie tak poinformowali).Mam nadzieję że wszystko dobrze się skończy i kiedyś
                                nam się uda.Ja mam już jedno dziecko niestety z drugim nam się nie udaje
                                chociaż naprawdę bardzo tego chcemy.Do której poradni się zapisałaś.Jeśli na
                                Sterlinga to po mojej wizycie opiszę ci co i jak,jadę pod koniec
                                maja.Powodzenia Agnieszka.
                                • szyszka39 Re: kariotyp-gdzie 08.05.07, 10:10
                                  Tak na Sterlingasmile
                                  Napisz mi prosze koniecznie o co pytaja i ile czeka sie za wynikami. Dobrzez e
                                  napisalas o tym skierowaniu, bo chcialam dzisiaj isc sie o nie starac. No i
                                  przekroczylabym 30 dnismile POzdrawiam
    • mamka74 Re: kariotyp-gdzie 29.05.07, 08:36
      Cześć.Opisałam Ci na poczcie co i jak po wizycie na Sterlinga w
      Łodzi.
      • szyszka39 Re: kariotyp-gdzie 29.05.07, 09:28
        dzieki juz zagladamsmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka