Dodaj do ulubionych

Pęcherzyk

13.05.07, 10:18
Dziewczyny!w 10dc cyklu miałąm usg-pęcherzyk po Clo tylko jeden 12mm.Lekarz
powiedział że już nie urośnie i owulacji nie będzie.Dziś mam 13dc zrobiłąm
test owulacyjny i jest pozytywny.Najgorsze że mój mężuś jest w pracy ale
chyba go ściągnę niech przyjeżdża.Czy lekarz mógł się pomylić.Rany nei jedna
z was pisała że też nie miała szans na owulację a jednak ...Dajcie mi
nadzieję albo ją rozwiejcie.
Obserwuj wątek
    • baby1982 Re: Pęcherzyk 13.05.07, 10:19
      Dodam jeszcze że na teście dwie grube kreski.Czy ten pęcherzyk ma szansę
      urosnąć i pęknąć sam bez zastrzyków??
      • alinka761 Re: Pęcherzyk 13.05.07, 10:23
        A na jakiej podstawie gin stwierdził,że napewno nie urośnie??? Ja osobiście
        bardzo ostrożnie podchodziłam do testów owu i nie bardzo im wierzyłam ale 12mm
        na 10dc to nie jest tragedia i myślę,że ma szansę urosnąć i pęknąć.Dobrze by
        było jutro zrobić Usg aby potwierdzić bądź wykluczyć owu a staranka jak
        najbardziej wskazane,napewno nie zaszkodząsmile
        • baby1982 Re: Pęcherzyk 13.05.07, 10:39
          No właśnie wiesz to mnie dziwi skąd ta pewność lekarza że nie urosnie mi ten
          pęcherzyk.Najgorsze że mój ginekolog jest prywatnie tylko w czwartki.Jak ja mam
          się dostać na to usg jutro?Też nie chcę ślepo wierzyc w te testy.Dzięki
          • miss30 Re: Pęcherzyk 13.05.07, 10:50
            Od pozytywnego skoku lh trzeba liczyć, że pęcherzyk pęknie po ok. 24-36h, także
            jeżeli dzisiaj rano był pozytywny, to staranka jutro rano i wieczorem. Wszystko
            na dobrej drodze, mam nadzieję tylko, że te testy u Ciebie nie przekłamują.
            • baby1982 Re: Pęcherzyk 13.05.07, 11:16
              Też mam nadzieję że testy nie kłamią choć biorę poprawkę na to co pokazują.Nie
              chcę się potem rozczarować.Ale zaczęłam mieć nadzieję.
              • miss30 Re: Pęcherzyk 13.05.07, 11:49
                Zrób test jeszcze pomiędzy godz. 16-20 zobaczymy co wyjdzie.
                • baby1982 Re: Pęcherzyk 13.05.07, 18:09
                  Miss zrobiłam test.Jest 18 i na teście-dwie kreski,testowa jest odrobinkę
                  jaśniejsza niż ta druga ale jest tak samo gruba i widoczna.Kurczę te testy to
                  chyba nie 100%pewność.Może owulka była wczoraj i góra dziś rano?
                  • misiama Re: Pęcherzyk 13.05.07, 19:41
                    w testy owu tak do konca bym nie wierzyla - wychodzily mi pozytywne dzien po
                    potwierdzonej owulacji. ale to ze pecherzyk w 10dc nie urosnie,to bzdura jakas.
                    a zdazylas zadzialac? i co ze sluzem?
                    • baby1982 Re: Pęcherzyk 13.05.07, 20:18
                      No właśnie dla mnie też bzdura że pęcherzyk już nie urośnie.Przytulanko było
                      wczoraj i dziś rano.Przestaję wierzyć tym testom.Rano co innego a kilka godzin
                      później zupełnie inny wynik.Śluz wygląda na owulacyjny plus ból w prawym
                      jajnkiu czyli tam gdzie pojawił się ten 12 mm pęcherzyk
                      • mjulka Re: Pęcherzyk 14.05.07, 07:01
                        moim zdaniem pęcherzyk normalnie podróśł i test owu pokazał pik lhsmile. Nie wiem
                        na jakiej podstawie gin powiedział, że nie urośnie - może warto zastanowic się
                        nad zmianą lekarzasmile.
                        Testy owu pokazują wzrost hormonu lh , ale nawet po pozytywnym teście nie ma
                        pewności, że pęcherzyk pęknie (u każdej kobiety pęka przy innym stężeniu a
                        testy są jednej czułości). W każdym razie jednak miałaś duże szanse na owulkęsmile
                        ja bym zrobiła usg, by ją potwierdzićsmile
                        • mytest Re: Pęcherzyk 14.05.07, 08:58
                          Dziwny ten gin, może do czawtku kiedy przyjmuje to nie podrośnie.
                          Moim zdaniem jak w 10 dniu był 12mm to licząć optymistycznie ze rośnie 2 mm
                          dziennie (a przecież brałaś clo)to w 13 dniu może mieć18mm. Skoro wczoraj rano
                          wyszedł test owu (ale kreska testowa musi być conajmniej tak intensywna jak
                          kontrolna) to owu będziesz miała dzisiaj. W następnym miesiącu zrób pożądny
                          monitoring a teraz już o tym nie myśl. Testy wykrywają hormon powodujący
                          pęknięcie pęcherzyka a to czy pęcherzyk urósł i rzeczywiście pękł (w przypadku
                          problemów z owu)to inna sprawa.
                          • amryta78 Re: Pęcherzyk 14.05.07, 11:11
                            Ja w 12dc miałam pęcherzyk wielkości 15 mm > dzisiaj mam podejśc do IUI,
                            zobaczymy jak tam pęcherzyk. Mam nadzieję że urusł bo jutro juz nie mam mężą-
                            wyjezdza. Mam pytanko przy jakiej wielkosci pęcherza jest sens robić IUI.
                            Pozdarwiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka