mysiurek1 07.08.07, 08:55 czy mozesz napisać jakie przeciwciała stwierdzono u Ciebie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
1polo Re: Do 1polo ... 07.08.07, 14:43 stwierdzono u mnie: - przeciwjajnikowe (AOA) - p. peroksydazie tarczycowej (TPOA) - limfocyty T% - limfocyty supresor CD8% - czynnik martwicy nowotworu Po drugich badaniach trzy ostatnie mam w normie ale za to wyskoczył mi ponad norme jeszcze jakiś Interferon gamma? Strasznie się denerwuję bo dzis mam dostac kolejny wynik czy szczepienie limfocytami przyjęło się. A czy może tez miałaś badane te przeciwciała? Odpowiedz Link Zgłoś
mysiurek1 Re: Do 1polo ... 07.08.07, 18:53 Ja mam tylko(?) przeciwplemnikowe, biorę sterydy, zaszłam w ciąże ale poroniłam. Możesz napisać ciut więcej na temat szczepień i tego w jaki sposób Cię do nich przygotowano tj. czy np. próbowano Ci wcześniej te przeciwciała obniżać? Odpowiedz Link Zgłoś
1polo Re: Do 1polo ... 07.08.07, 23:11 hej, witam ponownie. Właśnie te szczepienia maja mi obnizyć te przeciwciała. Tzn. chyba tylko te związane z limfocytami, bo te pierwsze "przeciwjajnikowe" i przeciwtarczycowe" to będę tez musiała zwalczyć lekami. W tym tyg mam wizytę u lekarza to zapytam konkretnie o każde przeciwciała co i jak. A kontytnuując wątek szczepień to nie ma wielkich przygotowań do nich. Wygląda to następująco:pobieraja krew od męża rano o godz. 8- ej, przez kilka godzin przygotowują tą szczepionkę i w tym samym dniu około 14 - ej podają. Troche jest to nieprzyjemne bo robia po 4 nakłucia na lewym i prawym przedramieniu ale trwa to kilka sekund więc naprawde nic takiego. Za pierwszym razem trzeba wykonac dwa takie szczepienia, tzn. oddzielone czasem około 2 lub 3 tygodni. a po tym trzeba się zgłosić jeszce raz na pobranie krwi na test. Na wynik szczepienia czeka się kolejny miesiąc. Wynik przychodzi pocztą. Nam za pierwszym razem nie przyjęło się. Wynik pozytywny to powyżej 40% (to oznacza że te limfocyty partnera przyjęły sie u kobiety), u mnie po dwóch pierwszych dawkch było wielkie zero %, więc sama rozumiesz duże załamanie. Ale właśnie dziś odebrałam kolejny wynik po 3 szczepieniu i jest nieźle bo powyżej 58% więc teraz z niecierpliwością czekam na wizytę u lekarza. Mam nadzieję że trochę przybliżyłam Ci temat. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiurek1 Re: Do 1polo ... 08.08.07, 08:54 no to fantastycznie!!!! serdecznie gratuluję, a będzie na pewno jeszcze lepiej!!! Pytałam o przygotowanie do szczepień bo znowu ja czytałam, że przed nimi obniża się przeciwciała lekami więc już sama nie wiem co o tym sądzić. Nie mniej gratuluję raz jeszcze Odpowiedz Link Zgłoś
1polo Re: Do 1polo ... 08.08.07, 13:00 Tez się cieszę chociaż to dopiero początek drogi. Pozdrawia, Odpowiedz Link Zgłoś