Dodaj do ulubionych

USG w 4 i 5 dc.

IP: *.orasoft.net.pl 19.07.03, 15:46
Kochane forumowiczki, czy któraś z Was miała robione USG w 4 i 5 dc.
Wcześniej miałam podany pregnyl na pęknięcie pęcherzyka ale okazało się, że
nie pęknął do końca i teraz mam zgłosić się w w/w dniach. Zastanawiam się czy
po to żeby sprawdzić czy nie zrobiły się torbielki??? WIem, że mój błąd
powinnam była zapytać lekarza ale wydało mi się to logiczne a terza nabrałam
wątpliwości.
Obserwuj wątek
    • Gość: Uluś Re: USG w 4 i 5 dc. IP: Enigma:* / 192.168.10.* 19.07.03, 20:07
      Miałam robione właśnie po to, aby sprwdzić czy nie ma żadnych torbieli po
      niepękniętych pęcherzykach.
      • Gość: Dotti Re: USG w 4 i 5 dc. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.03, 08:24
        Kasiu, masz rację. USG w 4-5 dc robi się w celu stwierdzenia, czy nie robią się
        torbiele z niepękniętych pęcherzyków.
        Ja też w najbliższym cyklu mam zrobić sobie takie usg.
        Pozdrawiam
        • Gość: kasia Re: USG w 4 i 5 dc. IP: *.orasoft.net.pl 21.07.03, 21:48
          Niestety na USG wyszło, że mam torbiele ale ponieważ to mój pierwszy cykl
          monitorowany zobaczymy co w następnym cyklu wyjdzie. Zdenerwował mnie ten fakt
          pewnie za jakiś czas okaże się, że jeszcze coś innego wyjdzie nie tak, załamać
          się można.
          Dziękuje za porady i pozdrawiam.
          • Gość: Dotti Re: USG w 4 i 5 dc. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.03, 10:27
            Kasiu, czy lekarz zalecił coś na te torbiele? Co się z tym dalej robi?
            Ja usg mam jeszcze przed sobą...
            • Gość: kasia Re: USG w 4 i 5 dc. IP: *.orasoft.net.pl 22.07.03, 10:39
              Narazie nic mi nie zalecił, powiedział że są torbiele ale małe, jak to określił
              w normie i powinny się same wchłonąć aczkolwiek nie powinno być ich w ogóle,
              ale zaczą się nowy cykl i znowu będę miała monitorowany zobaczymy jak terzaz
              czy pęcherzyk pęknie, bo w tamtym cyklu mimo podanego pregnylu nie pękł do
              końca i co z tymi torbielami będzie też dopiero się okaze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka