Dodaj do ulubionych

badania hormonalne

08.11.07, 12:58
Witam, może pytanie wyda się głupie ale chciałam sie poradzić

Dość długo nie mam @, lekarz przepisał luteine 50 pod język. Brałam przez 10
dni 1 x dziennie 2 tabletki. We wtorek skończyłam a dzisiaj @ się pojawiła
(tzn. bardzo malutko może będzie więcej). Mam do wykonania badania (m.in.
prolaktyne, testosteron, TSH, FH - chyba niczego nie pomyliłam). Zalecenie
było że między 2 a 6 dniem cyklu.
Moje pytanie:
Czy te skąpe plamienia potraktować jako 1 dc. i badania iść zrobić jutro z
rana czy może lepiej poczekać do poniedziałku. Proszę napiszcie jak lepiej.
Oba terminy są w sumie w podanym przedziale ale wole się poradzić żeby
wszystko było jak należy. Kiedy lepiej ? Dzięki
Obserwuj wątek
    • ussa77 Re: badania hormonalne 08.11.07, 13:19
      jesli to jest " zywa krew" to mozesz ją traktować jako 1 d.c ale
      moim zdanie poczekaj do 3 d.c bo wtedy robi sie wiekszośc badań
      • bobo_a Re: badania hormonalne 08.11.07, 13:40
        ok, dzięki wielkie, zobaczę jak to się rozwinie do końca dnia, trzeci dzień
        przypada na weekend więc pozostaje poniedziałek
    • bobo_a Re: badania hormonalne 08.11.07, 17:40
      To znowu ja sad jakoś nie może się u mnie rozkręcić @, tak się po cichu
      zastanawiam czy to co się pojawiło w niewielkiej ilości (na papierze) to może
      być plamienie implantacyjne. Tylko czy to w ogóle możliwe skoro długo nie miałam
      @ czy była jakaś owulacja.
      Pewnie znowu to tylko złudne nadzieje
      • ussa77 Re: badania hormonalne 08.11.07, 18:24
        iby to było to co myslisz ..ale ja zawsze zaczynam @ od dlekatnego
        plamienia przez kilka godzin potem juz nic sie niedzieje a@ zakilka
        dni
        • bobo_a Re: badania hormonalne 09.11.07, 12:50
          no i już wiem że to raczej @, w poniedziałek idę na badania
          oby wyszły dobre wyniki
          • bobo_a Re: badania hormonalne - mam wyniki - pomóżcie 14.11.07, 09:19
            Witam, zrobiłam sobie badania i nie wiem co myśleć, niby mam normy ale za bardzo
            nie wiem jak to odczytywać, proszę pomóżcie. Wizytę u lekarza mam dopiero po
            22.11 bo lekarka moja ma urlop a wiadomo jestem strasznie przejęta. Podaje moje
            wyniki

<script type="text/javascript"
            src="http://fotoforum.gazeta.pl/zajawka.xjs?id=9148558844&a=bobo_a&tag=&showTitle=1&count=3&defaultStyles=1">
            </script>
            • bobo_a Re: badania hormonalne - mam wyniki - pomóżcie 14.11.07, 09:33
              nie wiem jak zamieścić zdjęcie sad coś mi nie wychodzi
              • bobo_a Re: badania hormonalne - mam wyniki - pomóżcie 14.11.07, 09:45

src="fotoforum.gazeta.pl/photo/8/df/gd/6mjv/bAEwVSVEzxqlgcx9uB.jpg"
                alt="badania" title="badania" /></a>
              • agusek00 Re: badania hormonalne - mam wyniki - pomóżcie 14.11.07, 10:49
                Masz zdecydowanie za wysokie FSH, świadczy ono o wyczerpującej się rezerwie
                jajnikowej. Nic dziwnego, że masz problem z zajściem w ciążę, z tak wysokim
                nawet stymulacja do in vitro jest trudna.
                Czasem też tak jest, że FSH skacze, więc może w następnym cyklu będzie niższe,
                czego Ci bardzo życzę.
                Pozdrawiam ciepło
                • bobo_a Re: badania hormonalne - mam wyniki - pomóżcie 14.11.07, 11:53
                  Dziękuje za odpowiedź. No to mnie zastrzeliłaś sad ciekawe czy da się to obniżyć,
                  i co może być przyczyną tego, nie pisałam wcześniej mam 4 letnią córeczkę i
                  wtedy nie było żadnych problemów z zajściem, ale od ponad 2 lat brałam tabletki
                  i kwietniu odstawiłam. Jestem załamana czy to może oznaczać że drugiego dziecka
                  już mogę nie mieć?
                  • agusek00 Re: badania hormonalne - mam wyniki - pomóżcie 14.11.07, 13:51
                    Przyczyna to po prostu wiek - z czasem kobieta jest coraz mniej płodna,
                    niestety. Ile masz lat? 4 lata temu może jeszcze nie ok. Lekarze proponują
                    jakieś leki, na niektóre kobiety one działają, na niektóre nie, zresztą
                    dokładnie Ci nie powiem, musisz zapytać lekarza. Może inne forumki są ode mnie
                    lepiej zorientowane w temacie. Mam nadzieję, że Ci pomoże.
                    A tabletki antykoncepcyjne nie mają wpływu (chyba) na rezerwę jajnikową.
                    • bobo_a Re: badania hormonalne - mam wyniki - pomóżcie 14.11.07, 14:15
                      Mam 30 lat.
                      Mam nadzieje że lekarz powie coś pocieszającego, niestety do jego wizyty jeszcze
                      troszkę czasu zostało więc może ktoś był w podobnej sytuacji i do tego czasu coś
                      podpowie
                      • zu_a Re: badania hormonalne - mam wyniki - pomóżcie 16.11.07, 20:37
                        rzeczywiscie fsh jest wysokie, rowniez jak na 30 lat
                        moze cos z dniami cyklu jest pomylone, zawsze tez w gre moze wchodzic pomylka
                        labolatorium
                        koniecznie powtorz badanie w kolejnym cyklu
                        • bobo_a Re: badania hormonalne - mam wyniki - pomóżcie 17.11.07, 13:53
                          badanie wykonałam w 5 dc choć spotkałam się z tym że tylko do 3 dc powinno się
                          je wykonywać bo potem ma tendencje rosnącą. Zrobiłam jak lekarz zasugerował max
                          do 6 dc.
                          dzięki, pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka