Dodaj do ulubionych

Okres mi sie opóznia

IP: 213.77.9.* 29.07.03, 12:55
jakieś dwa tygodnie. wszystko mnie boli , cała jestem spuchnięta juz mam tego
dosyć. Ciąża to nie jest bo nie mam jajeczkowania i muszę się leczyć, a
ostatbi zrobiłam sobie przerwę w leczeniu (trzy miesiące) bo nie miałam do
tego głowy. Wiecie co ja mam 28 lat i czasami wydaje mi sie ze przekwitam.
Obserwuj wątek
    • Gość: Agus Re: Okres mi sie opóznia IP: 195.117.151.* 29.07.03, 13:37
      hej,
      widze, ze mamy podobny problem, u mnie to samo, okres sie spoznia, tez 2 tyg.
      (test robilam niestety jestem w ciaży) tez od 3 m-cy nie biore zadnych leków,
      wyglądam okropnie i mam juz wszystkiego dość, chyba jakas chandra mnie dzis
      dopadła bo naprawde mam dosyć.
      Pozdrawiam gorąco i trzymaj się smile
      • Gość: kasi Re: Okres mi sie opóznia IP: 213.77.9.* 29.07.03, 13:42
        to jestes w tej ciąży czy nie? ja mam dzisiaj takiego doła, że najlepiej
        wyjechałabym na koniec świata. mam dość. czemu u mnie nie może być nic
        normalnie.
    • Gość: Agus Re: Okres mi sie opóznia IP: 195.117.151.* 29.07.03, 13:49
      nie, nie jestem w ciązy, niestety znowu nie jestem........
      widze, ze mamy podobny humor, ja czuje to samo, dlatego nie martw sie, miejmy
      nadzieje, ze kiedys bedzie lepiej..
      • Gość: Kasia Re: Okres mi sie opóznia IP: 213.77.9.* 29.07.03, 13:54
        ja to w ogóle nie robie sobie testu bo to bez sensu w moim przypadku. mi sie
        coś wydaje, że ja naprawdę przekwitam. i jest mi wszystko jedno. mam to
        wszystko gdzieś. siedzę w robocie i chce mi sie p[łakać a nie mogę i jestem z
        tego powodu jeszcze bardziej zła.
    • Gość: Agus Re: Okres mi sie opóznia IP: 195.117.151.* 29.07.03, 14:07
      piszesz dokładnie to samo co ja czuje, robie te cholerne testy bo cały czas sie
      łudze, ze sie uda, ale wciąż jest bez zmian.. drugi dzien juz na płacz mi sie
      zbiera, a musze się trzymac. Masz moze gg ?
      • Gość: kasia Re: Okres mi sie opóznia IP: 213.77.9.* 29.07.03, 14:13
        nie nie mam. a skad jestes? i jak dlugo starasz sie o dziecko? jaka jest
        przyczyna twojej bezplodności? troche ci zadalam pytan, ale jak nie chcesz to
        nieodpowiadaj. mnie pytaj o co chcesz.
    • Gość: Agus Re: Okres mi sie opóznia IP: 195.117.151.* 29.07.03, 14:21
      jestem z w-wy, mam 26 lat, staramy sie ponad rok czasu (moze to nie jest
      dlugo) ale ja mam wystarczająco dosyc, az sie boje myslec, co czuja te kobiety
      ktorą czekaja pare lat... Przyczyny jeszcze nie znam, robilam sobie badania ok
      4 lata temu bylo wszystko ok, ale jestem alergikiem, lekarze przez cale zycie
      faszerowali mnie roznymi lekami, które jak sie pozniej dowiedzialam prowadzą do
      bezpłodnosci, a juz napewno do problemow z zajsciem w ciaze. Czekam teraz na
      okres i ide na kolejną porcje badan, tylko jak na zlosc, znowu okres mi sie
      spoznia. A jak to u Ciebie wyglada i skad jestes ?
      • Gość: kasia Re: Okres mi sie opóznia IP: 213.77.9.* 29.07.03, 14:52
        przepraszam, że tyle czekasz na odp. ale siedzę w sekretariacie, także cały
        czas sie ktoś przewija. ja mam 28 lat i mieszkam w gdansku. o dzidzie staramy
        się od maja ubieglego roku, jeżeli tak mozna liczyć bo wtedy zaczelam sie
        leczyc u lekarza. moze to nieduzo, ale dla mnie duzo. jestem juz po jednej
        inseminacji i nic z tego. u mnie nie wiadomo o co chodzi, po prostu nie mam
        jajeczkowania, zbyt wysoka prolaktyna, moze cos dziedziczne (byly u mnie w
        rodzinie przypadki bezplodnosci. ogolnie nie wiem czy dam rade zeby walczyc.
    • Gość: Agus Re: Okres mi sie opóznia IP: 195.117.151.* 29.07.03, 15:02
      no co Ty, musisz dac rade walczyc !! pocieszam sie tym, ze rok to nie jest
      dlugo, ze sie uda, napewno sie uda. Marze o tym, ze na przyszłą wiosne urodzic,
      czasu niestety mam coraz mniej, ale ja jestem niepoprawną optymistką i caly
      czas mam nadziejesmile) ALe tak naprawde, to nawet nie wiem, czy mam owulacje, bo
      odkąd pamiętam zawsze mialam nieregularne okresy, wiec teraz te 2 tygodnie to
      nic,w porównaniu z przerwami jakie mialam. Kiedy mialas inseminacje ?? I co
      teraz lekarze mają zamiar robic ??
      • Gość: Kasi Re: Okres mi sie opóznia IP: 213.77.9.* 29.07.03, 15:14
        inseminacje mialam 3 miesiace temu. no i w dzien kiedy mialam isc na kontrole,
        pelna nadziei dostalam okres i od tamtego dnia nie bylam. zmienialam prace,
        bronilam mgr a do lekarza chce isc z luzem na glowie. nie wiem co beda robic,
        ale chyba powtrzac , bo inseminacje powtarza sie kilka razy ( chyba do 6). a
        widzisz, ja zawsze mialam regularnie okres, dlatego tak mnie to denerwuje, ze
        jeszcze sie mecze, bo ja to sie mecze juz dwa tygodnie przed okresem a teraz to
        juz sa szczyty wszystkiego. caly czas chodze z podpaska bo mysle ze to juz a tu
        nic. juz mnie tak krzyż boli, ze nie wiem. wiesz co ja chyba jestem bardziej
        pesymistka. wiesz, ze ja zawsze gdziesz czulam podswiadomie ze bede miala
        problemy z zajsciem w ciaze. dziwny jest ten świat. najgorzej ze lata leca, a
        ja nie chce byc stara matka. boje sie ze za chwile zrobi mi sie wygodnie w
        zyciu i juz nie bede chciala dziecka.
    • Gość: Agus Re: Okres mi sie opóznia IP: 195.117.151.* 29.07.03, 15:19
      wiesz co, ja na Twoim miejscu zrobilam bym test, jezeli okres zawsze mialas
      regularne, to nie czekaj tylko zrob test, byc moze jutro bedziesz jedną z
      najszczesliwych osób na świecie, czego Ci oczywiscie życze smile
      byc moze Twoj organizm tak reaguje, ze jestes spuchnieta..
      • Gość: Kasi Re: Okres mi sie opóznia IP: 213.77.9.* 29.07.03, 15:20
        ale mnie wszystko boli na okres. sluchaj może wiesz co to jest ta laparoskopia,
        bo piszą tu o niej a ja nie wiem co to jest.
        • dziczu Re: Okres mi sie opóznia 29.07.03, 15:29
          Przepraszam, że się wtrącę...Tak, możesz być w ciąży wiele dziewczyn zachodzim
          w ciążę po zawieszeniu broni. Moja kumpelka też miała objawy jak na okres a
          była w ciąży!!! I do tego to spuchnięcie...nie słyszałaś, że to też jest objaw
          ciąży. Nie chcę robić Ci złudnej nadziei ale na twoim miejscu bym wracając z
          pracy kupiła test i go w domu zrobiła... Powodzenia i napisz jaki wynik!!!
        • so-nia Re: Okres mi sie opóznia 30.07.03, 08:36
          Laparoskopia to zabieg polegający na wprowadzeniu w powłoki brzuszne trzech
          sond. Często jest to zabieg czysto diagnostyczny - lekarz chce sobie
          popatrzeć "od środka", jak wyglądają narządy. Ale jeśli trzeba, to działa -
          można sprawdziś drozność jajowodów (i udrożnić je), wygląd macicy, usunąć
          polipy, torbiele, ponakłuwać jajniki lub ściagnąć z nich zgrubiałą otoczkę,
          taką, jaka tworzy się przy pco, czyli zespole policystycznych jajników, można
          się też zając endometriozą... Zabieg jest w znieczuleniu ogólnym. Natomiast
          laparotomia to mniej więcej to samo, tylko zamiast wprowadzania sond nacinają
          brzuch, czyli to juz taka większa operacja, ale jej cel w sumie podobny.
          A badanie drożności jajowodów nazywa się HSG.

Dziewczyny, przeczytałam wasze posty i widzę, że staracie się krótko. Wiem, że
          to też boli, szczególnie na początku, gdy człowiek dowiaduje się, że będą
          problemy... Leczę się od roku i przez ten cały czas nie miałam ani razu
          owulacjisad(( Więc co z tego, że kochamy się bez zabezpieczenia. Ale rok to
          naprawdę jeszcze nie tragedia - nie można mówić, że już nie ma się siły!
          Czasami zdrowe pary czekają tyle na dziecko. Nie poddawajcie się. Naprawdę,
          jeszcze na to o wiele, wiele za wcześnie. Poza tym widzę, że nie bardzo
          orientujecie się w metodach leczenia, więc pewnie nie przechodziłyście tego na
          własnej skórze - zatem jeszcze duzo możliwości diagnostyki przed Wami.
          Naprawdę polecam stronę www.nasz-bocian.pl
          To jest istna kopalnia wiedzy. Na początku czytałam ją jak chińskie kazanie -
          nic nie rozumiałam z rozmów o hormonach, ICSI, IUI, badaniach, normach itp. A
          teraz mogę podyskutować na ten temat z lekarzem, wiem, jakie leki na co
          przepisują, jakie dawki, jakie mam szanse, jakie moga być kolejne etapy
          leczenia... Polecam z czystym sumieniem!
          I nie martwcie się tak - skoro jeszcze nie wyczerpałyście wszystkich
          możliwości, to zawsze jest szansa!
          Pozdrawiam ciepłosmile
          S.
    • Gość: Agus Re: Okres mi sie opóznia IP: 195.117.151.* 29.07.03, 15:32
      pewna nie jestem, ale laparoskopia to jest chyba badanie drożności jajników..
      moze ktoras z dziewczyn bardziej zorientowanych wyprowadzi mnie z błędu ?? albo
      potwierdzi, ze dobrze mysle ??
      koniecznie zrob test i daj jutro znac !!!
      • Gość: Kasia Re: Okres mi sie opóznia IP: 213.77.9.* 29.07.03, 15:39
        nie drożnośc to nie laparoskopia bo miałam to robione tylko zapomnialam jak to
        sie nazywa, ale jakos inaczej. zaraz koncze robote, ale mam nadzieje ze sobie
        jutro popiszemy.
    • Gość: Agus Re: Okres mi sie opóznia IP: 195.117.151.* 29.07.03, 15:41
      no pewnie, ze pogadamy smile
      milego dnia zycze i trzymam kciuki !!!!!
      • Gość: kasia Re: Okres mi sie opóznia IP: 213.77.9.* 30.07.03, 09:25
        witam ponownie. a więc - bęc. dalej nie mam okresu i dalej jestem spuchnięta i
        dalej boli mnie krzyż i dalej mam tego dosyć. testu nie robię bo wiem, że go
        kiedyś dostanę. ale za to humorek dzisiaj troszeczkę lepszy. a co u Ciebie?
    • Gość: Agus Re: Okres mi sie opóznia IP: 195.117.151.* 30.07.03, 09:44
      czescsmile
      myslałam, ze skusisz sie i zrobisz ten test, ja bym nie wytrzymała smile)) U mnie
      tez bez zmian, zadnych oznak zblizającego sie okresu sad a humor, taki sobie,
      moze lepszy niz wczoraj ale bez rewelacji smile Sonia wyzej napisała nam o
      laparoskopii, czytałas ?
      • Gość: KASIA Re: Okres mi sie opóznia IP: 213.77.9.* 30.07.03, 10:05
        ale nam Soniu napisałaś! dzięki za wyjasnienie. ja się tak bałam bdaania
        drozności jajowodów, że laparoskopii to sobie nie wyobrażam. zresztą mój lekarz
        nic mi jeszcze o tym nie mówił. a stronę nasz-bocian znam i często ja
        odwiedzam. a testu nie robię bo wiem, że dostanę okres. cały czas to czuję. to
        jest niemożliwe, żebym była w ciąży.
    • Gość: Agus Re: Okres mi sie opóznia IP: 195.117.151.* 30.07.03, 10:22
      nie wiem, co sie dzieje, ale nie moge byc na stronie nasz-bocian.. zamyka mi
      sie i tworzy dziennik błędów, i tak za kazdym razem, nie dzieje mi sie cos
      takiego na zadnej innej stronie, tylko na tej... nie mialyscie czegos takiego,
      nie wiecie co to jest ??
      • Gość: julka Re: Okres mi sie opóznia IP: *.kalisz.cvx.ppp.tpnet.pl 30.07.03, 11:16
        czesc dziewczyny!

przypadkowo natrafilam na wasz watek. no i ja rowniez jestem za tym Kasiu abys
        zrobila sobie test. moze nie wiesz ale objawami ciazy, oprocz tego ze jestes
        opuchnieta, tez sa bole podbrzusza i ogolnie samopoczucie takie jak przed
        okresem. wiec sporo dziewczyn mysli ze nie jest w ciazy, bo czuja sie tak jak
        zawsze przed miesiaczka. na twoim miejscu zrobila bym test, bo zycie potrafi
        nas zaskawiwac w najmniej oczekiwanych momentach.
        pozdrawiam
    • Gość: Agus Re: Okres mi sie opóznia IP: 195.117.151.* 30.07.03, 11:38
      Kasieńko, nie zastanawiaj sie tylko zrób ten test! naprawde nie korci Cię
      sprawdzic, przeciez wszystko mozliwe, mozesz byc w ciąży smile
      • Gość: KASIA Re: Okres mi sie opóznia IP: 213.77.9.* 30.07.03, 12:17
        ale ja się boję! nie wiem dlaczego. a może wiem. może gdzieś podświadomie boję
        się nastepnego rozczarowania? jescze trochę do mnie popiszcie to naprawdę
        zrobię ten test. ale ja poprostu wiem, że mi się poprostu tylko opóznia. jak
        bym była w ciazy to bym cos czuła.
    • Gość: Agus Re: Okres mi sie opóznia IP: 195.117.151.* 30.07.03, 13:27
      Kasiu,
      robiąc ten test, od razu załóz ze jest negatywny, nie chodzi mi o to, zebys nie
      miala nadziei, ale zebys uniknęla rozczarowania, jezeli sie okaze, ze bedzie
      naprawde negatywny. Wiem, ze to sie łatwo mówie, zeby sie nie nastawiac, a tak
      naprawde, zawsze, za kazdym razem, czekamy z utesknieniem az zie pojawią dwie
      kreseczki. Ale postaraj sie podejsc zupelnie na luzie, zrob ten test, dla
      uspokojenia samej siebie. I nie bój sie, jak sie okaze ze nie jestes, to
      poprostu idz do lekarza i zacznij od początku dzialac, nie trac czasu i nie
      załamuj sie. Nie myśl o tym, ale rób swoje !!! Trzymaj sie smile
      • Gość: kasia Re: Okres mi sie opóznia IP: 213.77.9.* 30.07.03, 14:01
        dobra zrobie ten test. jutro wam napiszę, że nic z tego. właściwie to już
        dzisiaj mogę to napisać. ale mnie krzyż boli.
        • Gość: Agus Re: Okres mi sie opóznia IP: 195.117.151.* 30.07.03, 14:03
          no to ucieszyłaś mnie tym, ze w koncu sie zdecydowałas zrobic smile)
          czekam rano na informacje - tylko pamietaj zadnego załamywania sie jak nie
          wyjdzie, ale trzymam kciuki !!!
          • Gość: kasia Re: Okres mi sie opóznia IP: 213.77.9.* 30.07.03, 14:08
            oczywiście znając siebie to będę miała doła innej możliwości nie ma, już ja się
            znam. już jestem cała przesądna bo nie mówię o tym nikomu znajomemu tylko piszę
            sobie z Wami bo z kimś pogadać trzeba, a niechcę pózniej odpowiadać na pytania:
            no i co? jesteś czy nie?
    • piegoosek nasz-bocian 30.07.03, 19:16
      tak sie tylko wtrace, apropo`s tej strony nasz-bocian, tez tak mialam i wiesz,
      ktos zaproponowal mi zebym zmienila przegladarke na NETSCAPE, i faktycznie
      pomoglo! do tej pory uzywalam tylko EXPLORER`a, ale juz sie przyzwyczailam do
      nowego i jest sooper...
      podam Ci stronke: channels.netscape.com/ns/browsers/download.jsp
      mozna uzywac na komputerze obu programow!
      a co do oczekiwan... to wlasnie jutro mam trzecia iui!! KASIU zrob ten
      test!!!! przynajmniej bedziesz pewna!!
      pozdrawiam Was goraco
      piegoosek
      • Gość: kasia Re: nasz-bocian IP: 213.77.9.* 31.07.03, 07:56
        no to juz jestem pewna dzisiaj dostałam okres, ale doła nie mam. ciesze sie ze
        to już wszystko ze mnie zejdzie i nie bede spuchnieta.
        • piegoosek Re: nasz-bocian 31.07.03, 09:12
          kurcze... szkoda!! trzymam kciukaski za nastepny miesiac!!
          pozdrowienia
          piegoosek
        • Gość: Agus Re: nasz-bocian IP: 195.117.151.* 31.07.03, 09:16
          witam smile
          przykro mi, naprawde bardzo mi przykro.
          Ale dobrze, ze przynajmniej okres juz masz mozecie zacząc od początku staraniasmile
          Ja w dalszym ciągu nie mam okresu, a tez nie jestem w ciązy i nie wiem kiedy go
          dostanę, a czas ucieka..
          • Gość: kasia Re: nasz-bocian IP: 213.77.9.* 31.07.03, 09:23
            piegoosek a co to jest to iui?
            • piegoosek Re: nasz-bocian 31.07.03, 11:35
              inseminacja, iui to skrot (intrauterine insemination)
              unasiennienie domaciczne...
              www.vitalmedica.pl/unasienienie.htm
              podaje stronke, gdyby kogos interesowalo...
              Agus moze jednak?? wink
              pozdrawiam
              piegoosek
              • Gość: Aguś Re: nasz-bocian IP: 195.117.151.* 31.07.03, 11:51
                nie, niestety nie, robilam juz test sad
                pozdrawiam smile
                • Gość: RENATA Re: nasz-bocian IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 04.08.03, 17:36
                  INSEMINACJĘ OZNACZA SIĘ SKRUTEM AIH A NIE UIU, TO JEST INNY RODZAJ INSEMINACJI
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka