Dodaj do ulubionych

Temperatura - mierzenie

IP: *.customer.telia.com 12.08.03, 15:08
powiedzcie, jak mierzyc i kiedy, czy w ustach czy dopochwowo, czy o stalej
godzinie? od kiedy zaczac? i na co zwracac i kiedy uwage? wiem prozaiczne
pytanie ale dreczace
Obserwuj wątek
    • Gość: Paola Re: Temperatura - mierzenie IP: *.daminet.pl 12.08.03, 15:16
      Najlepiej mierzyć rano o mniej więcej tej samej porze w pochwie, bowiem jest
      to najdokładniejszy pomiar. Acha! Mierz temp. jeszcze przed wstaniem z łóżka.
      Rób wykresy temp. i oczekuj jej spadku o kilka kresek. Wtedy
      najprawdopodobniej duże szanse na zapłodnienie. Zaraz po spadku temp.
      następuje wzrost. Pierwszego i drugiego dnia wzrostu jeszcze są szanse na
      zapłodnienie ale potem już maleją. Powodzenia.
      • Gość: Lidek Re: Temperatura - mierzenie IP: *.customer.telia.com 12.08.03, 15:21
        dziekuje ci Paola!
        mam nadzieje ze sie uda...
        • Gość: Paola Re: Temperatura - mierzenie IP: *.daminet.pl 12.08.03, 15:25
          Lidek a czy ty jesteś w tej grupie "nie mogących zajść w ciążę", czy jesteś
          zupełnie zdrowa pod kątem płodnośći?
          • Gość: Lidek Re: Temperatura - mierzenie IP: *.customer.telia.com 12.08.03, 15:51
            jestem w tej pierwszej.... PCO, duphaston, brak owulacji, etc.etc... kiedys
            dawno dawno temu lekarka zleciła mi mierzenie ale jakos nie doszło do skutku.
            teraz wziełam sie za to pełną parą. we wrzesniu mam 1-e spotkanie w Novum.
            zagladam tutaj i podpatruje posty. Maz idzie na badania, a ja dostalam jeszce
            bromergon i clo i znowu utyje.....
            • Gość: Paola Re: Temperatura - mierzenie IP: *.daminet.pl 12.08.03, 16:01
              Po CLO się tyje? Nie przerażaj mnie, właśnie w tym cyklu brałam pierwsze 5
              tabletek CLO. Też mam PCO tylko, że mój lekarz zalecił już laparoskopię.
              Trochę to dziwne słyszałam, że dziewczyny biorą clo przez kilka miesięcy potem
              dopiero jest laparoskopia. A mój lekarz tak szybko zdecydował...nie chodzi mu
              na pewno o pieniądze, bo już mi powiedział, że on pracuje w państwowym
              szpitalu i laparoskopia nic mnie nie będzie kosztować. A ile miechów bierzesz
              CLO?
              • Gość: Lidek Re: Temperatura - mierzenie IP: *.customer.telia.com 12.08.03, 16:21
                ja dopiero mam wziac w przyszlym cyklu pierwszy raz. ale znam swoje cialo i
                reakcje. wszelkie hormony dzialaja na mnie w ten sposob.
                wiesz, moze skonsultuj to ze specjalista. Aczkolwiek moja bratowa miala
                laparoskopie bez zadnych badan/lekow i dwa miesiace potem byla juz w ciazy.
                moze zapisz sie do jakiejs kliniki od razu....
                • larvva Re: Temperatura - mierzenie 14.08.03, 15:35
                  tez mam pco - ale ominal mnie jeden objaw, czyli otylosc. mam tylko cykliczne
                  zmiany wygladu (puchne i czuje sie ciezka lub wygladam jak patyczek) ale waga
                  pozostaje stala od kilku lat
                  tez bralam clo - ale nie przytylam
                  to chyba zalezy od organizmu
    • Gość: Ewa Re: Temperatura - mierzenie super program w intern IP: *.ssk.com.pl 15.08.03, 09:24
      Odnośnie mierzenia temperatury to polecam super programik. Opis po Polsku
      znajdziesz tu. Program prognozuje owulację, dni płodne i rysuje wykresy

starania.gery.pl/article.php?go=1
      A to mój wykresik.
      circles2.fertilityfriend.com/home/2bf45

Powodzenia na forum starania.gery.pl/phpBB2/ znajdziesz dużo osób, które
      ci pomogą na początku.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka