Dodaj do ulubionych

Jestem taaaaka ZŁA!!!!!

IP: *.acn.waw.pl 25.08.03, 21:40
Tak mi jest przykro. Jeszcze wczoraj mialam nadzieje... Jescze sie tak
ludzilam. Nawet jeden dzien ale nie!!!! Dostalam okres nawet dzien wczesniej!
Chce mi sie glowa bic w sciane. Czemu to jest takie niesprawiedliwe???? Tak
mi smutno i źle. Chce mi sie krzyczec!
Pocieszcie prosze.... Bardzo bardzo smutna i zawiedziona Aga
Obserwuj wątek
    • Gość: Paola Re: Jestem taaaaka ZŁA!!!!! IP: *.daminet.pl 25.08.03, 21:45
      Aga! Wiem to trudne, okropne sama przechodzę to przez miesiące. Ale pomyśl, że
      okres to nowy cykl: nowa szansa!!! Mi okres nie przychodzi, piersi jak balony
      test dwa dni temu ujemny, i co tu myśleć? Jak ciąży nie ma też już bym chciala
      mies. i pozamiatane, nowy cykl, nowe możliwości. Trzymaj się i nie poddawaj,
      wytrwałych przeważnie spotyka nagroda, czego z całego serca ci życzę.
      P.s. A temperaturka spadła?
      • Gość: aga_n1 Re: Jestem taaaaka ZŁA!!!!! IP: *.acn.waw.pl 25.08.03, 22:09
        Nie wiem... Nie umiem tzn nigdy nie mierzylam. Boze, jak to dobrze ze nie
        jestem sama. Ciagle czytam o tym mirzeniu ale nie do konca to rozumiem. Zreszta
        co to tak naprawde da? Dzidzi nie ma i juz nic nie jest wazne. Nie wiem jak
        jutro wstane i pojde do pracy ( a pracuje O ironio! z malutkimi dziecmi...)
        Ryczec mi sie chce ( zreszta rycze...) Dziekuje za pocieszki. To bardzo pomaga.
        Sciskam cie ogromnie Aga
        • apolka Re: Jestem taaaaka ZŁA!!!!! 25.08.03, 22:29
          Nowy cykl, nowe wyzwanie, nowa szansa! Spróbuj się zmobilizować i mierz tą
          temperaturę, co Ci szkodzi? Nie przejmuj się na razie interpretacją, dziewczyny
          pomogą smile
          Zrób rak: naszykuj przy łóżku termometr rtęciowy, ważne, żeby leżał w zasięgu
          ręki, obok niego kartkę i coś do pisania. Budzik ustaw na zwykłą porę - 5
          minut. To tyle na dziś. Jutro rano po prostu wsuń termometr do pochwy i
          poleniuchuj tak przez 5 minut. Potem zapisz temperaturę i przy okazji wizyty w
          łazience umyj termometr wodą z mydłem, strząśnij i wytrzyj (lub
          odwrotnie ;o) ) - jest gotowy na następny dzień. Wykres narysuj sobie jutro,
          nie będę tu opisywać jak, bo chyba łatwiej poszukać gotowych wzorów na stronach
          NPR. Namawiam Cię gorąco do mierzenia temperatury, to jest coś, co nie
          zaszkodzi a może pomóc a chyba chciałabyś zrobić wszystko co można, prawda?
          Taka obserwacja własnego organizmu uspokaja, bo nagle odkrywasz, że funkcjonuje
          według jakiegoś schematu. Mówię to z własnego doświadczenia..., mierzyłam
          temperaturę od kilku miesięcy, trudno mi się było zmobilizować, (przestałam w
          tym miesiącu :o) ze względu na wymierne efekty!!! ), nie jestem więc
          specjalistką ale wiem tyle, że takie przyglądanie się sobie po prostu się
          przydaje :o).
          Pozdrawiam i trzymam kciuki.
        • franula Re: Jestem taaaaka ZŁA!!!!! 25.08.03, 22:34
          Hej
          bardzo mi przykro, ja tez lubie miec nadzieje ale tak okropnie jest ja tracic.
          Bardzo bardzo mocno tzymam kciuki za nastepna szanse
          Franula

Ps. o znaczeniu temperatury pislam w zalozonym przez Ciebie watku "Ile juz
          czekacie" czy cos takiego.
    • piegoosek Re: Jestem taaaaka ZŁA!!!!! 25.08.03, 23:36
      kurcze, nawet nie wiesz jak dobrze Cie rozumiem agus... dzis czuje dokladnie
      to samo!!!! jestem wsciekla!! wsciekla na los!! dlaczego tak nas doswiadcza?
      co jest z nami nie tak? czy bedziemy gorszymi matkami od innych? dlaczego?
      ryczec mi sie chce!! doskonale Cie rozumeim!! wiedz, ze nie jstes sama... nie
      jestes!! razem, wszystkie tu na forum, jakos damy rade...
      pozdrawiam Cie goraco i trzymaj sie jak i ja... musimy!!
      piegoosek
      • Gość: aga_n1 Re: Jestem taaaaka ZŁA!!!!! IP: *.acn.waw.pl 25.08.03, 23:56
        Dziekuje dziewczyny moje kochane. Ja wiem ze to takie banalne stwierdzenie ale
        naprawde mi z wami lepiej. I tak jakos cieplej... Nie wiem czym takie babki jak
        my moglyby zasluzyc na cos takiego ale niech to wszystko cholera!!! I tak nam
        sie uda!!! Nie ma innego wyjscia bo po co inaczej rano wogole wstawac... Tylko
        nie rozumiem na czym polega ta selekcja, dlaczego my? Za pare dni biore sie
        znow ostro do roboty... Tylko czasem brak sil.
        Sciskam mooooooocno. Razem razniej!
        Mimo wszystko nadal smutna Aga
        • Gość: kaja3004 Re: Jestem taaaaka ZŁA!!!!! IP: 153.19.112.* 26.08.03, 08:27
          Cześć Aga,
          Ja też czuję się dokładnie tak jak Ty. Oboje z mężem jesteśmy bezradni wobec
          losu, który nie chce obdarzyć nas upragnionym maluszkiem. Często jesteśmy
          rozżaleni i dziwimy się, dlaczego tak jest: ludzie z marginesu, którzy w ogóle
          o siebie nie dbają mają dzieci i jeszcze je zabijają. A my i wiele innych par,
          które oddałyby wszystko, żeby mieć potomka, musi przechodzić długotrwałe
          leczenie, nie zawsze skuteczne. Trudno się z tym pogodzić ...
        • Gość: Julka Re: Jestem taaaaka ZŁA!!!!! IP: *.nestle.pl 26.08.03, 08:34
          Aguś,
          Wiem o czym piszesz ale to żadna selekcja, niczym i nikt nie mógł sobie
          zasłużyć na jakąkolwiek chorobę i nie możemy tak myśleć (tak to sobie
          powtarzam, chociaż sama czasem mam takie myśli).
          Ja wierzę bardzo mocno w to, że w przyrodzie nic nie ginie i musi być jakaś
          równowaga. Teraz może nie jest najlepiej ale w przyszłości musimy zdobyć nasze
          szczęście!!! I nam się uda!!! Podobno jak się czegoś bardzo pragnie to nie ma
          możliwości żeby się nie udało!smile)
          A fakt faktem że razem jest raźniej-coś o tym wiem..smile)
          Ty się trzymaj cieplutko a ja trzymam za Ciebie kciuki!
          Julka

• Gość: maksia Re: Jestem taaaaka ZŁA!!!!! IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 26.08.03, 09:03
      Dobrze, że jest to forum i można się wyżalić. Łatwiej
      jest znieść ten wielki ciężar i ciągłe dołki gdy jest
      ktoś kto wysłucha, pocieszy. Najtrudniej w tym wszystkim
      jest wewnętrznie się wyciszyć a już tym bardziej o tym
      nie myśleć. A to czasami może okazać się bardzo
      zbawienne, przynajmniej dla naszej psychiki.
      Spróbujcie pomyśleć, że dzięki tym staraniom będziecie
      lepszymi matkami, bardziej wrazliwymi i co najważniejsze
      że życie jest wielkim darem nie tylko dla dziecka ale i
      dla rodziców. Najlepiej uwierzyć, że i nam się to kiedyś
      uda i po prostu na to cierpliwie czekać.Łatwo mi to
      pisać, bo osiągnęłam już ten stan spokoju po wielu
      latach. Ale i mnie kiedyś już brakowało sił i łez. Aż
      zrozumiałam, że nie mozna mieć w życiu wszystkiego a już
      nie w tym momencie, kiedy sobie zaplanuję. A może Bóg ma
      inne plany w stosunku do mnie. On chyba wie co robi.
      Czekam więc cierpliwie, bo nie mam innego wyjścia.
      Czasami mam wrażenie, że cierpimy dlatego, ze inni nie
      szanują życia. No cóż nigdy nie było sprawiedliwości na
      tym padole.
      Trzymajcie się.
      • Gość: kaja3004 Re: Jestem taaaaka ZŁA!!!!! IP: 153.19.112.* 26.08.03, 09:26
        To chyba niedobrze, ale coraz częściej zaczynam porównywać możliwość zajścia w
        ciążę do wygranej w Totolotka. Czy rzeczywiście prawdopobobieństwo jest aż tak
        małe???
        • larvva totolotek 26.08.03, 15:06
          e, nie! mamy wieksze szanse - czesciej padaja glowne nagrody! wygrywa wiecej
          niz jedna osoba w tygodniu. w zeszly poniedzialek (o ile dobrze pamietam) az 3
          dziewczyny z naszego forum staly sie ciezarowkami! a ile z nas dostaje nagrode
          podwojna w postaci blizniakow smile

mamy szanse wieksze niz w totolotku!

ja wole tak myslec, bo w totolotku nie mam zadnych szans - bo nie gram wink a o
          dzidzie sie staram caly czas big_grin
          • Gość: kaja3004 Re: totolotek IP: 153.19.112.* 26.08.03, 15:18
            Masz rację, nasze szanse są jednak dużo większesmile))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka