Dodaj do ulubionych

Temperatura w ciąży

IP: *.acn.waw.pl 27.08.03, 17:05
Jak długo w czasie ciąży utrzymuje się podwyższona temperatura (na jakim
poziomie) i czy spadek temperatury pod koniec I m-ca ciąży powinien niepokoić?
Obserwuj wątek
    • kathrin78 Re: Temperatura w ciąży 27.08.03, 17:30
      Pewna nie jestem, ale czytałam coś kiedyś, że do końca trzeciego miesiąca.
      • beata5555 Re: Temperatura w ciąży 27.08.03, 20:03
        Około sto dni od zapłodnienia. Spadek może oznaczać poronienie lub ciąże martwa.
    • mamalgosia Re: Temperatura w ciąży 28.08.03, 12:34
      Podwyższona temperautra powinna się utrzymywaćdo czasu wyształcenia się
      łozyska, czyli do 4 miesiąca. Ale może coś źle mierzysz? Albo nazywasz
      spadkiem, to co spadkiem nie jest? Wyrzuć termometr!!
      • Gość: Monika Re: Temperatura w ciąży IP: *.acn.waw.pl 28.08.03, 19:11
        Temperature mam ok. 37.1 ale zdarzylo sie ze spadla do 36.9. Nie wiem czy to
        normalne.

mamalgosia napisała:

> Podwyższona temperautra powinna się utrzymywaćdo czasu wyształcenia się
        > łozyska, czyli do 4 miesiąca. Ale może coś źle mierzysz? Albo nazywasz
        > spadkiem, to co spadkiem nie jest? Wyrzuć termometr!!

• Gość: Anna Re: Temperatura w ciąży IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.03, 19:21
          Monika, taki spadek temperatury jest ok. Ona waha się od 36,8 do 37,4
          (codziennie może być różna). Ja obecnie jestem w ciąży i zapewniam Cię, że
          wahnięcia temperatury to nie jest powód do paniki.
          Pozdrawiam gorąco Anna
          • Gość: Monika Re: Temperatura w ciąży IP: *.acn.waw.pl 28.08.03, 19:29
            Dzięki, pocieszyłaś mnie.

Gość portalu: Anna napisał(a):

> Monika, taki spadek temperatury jest ok. Ona waha się od 36,8 do 37,4
            > (codziennie może być różna). Ja obecnie jestem w ciąży i zapewniam Cię, że
            > wahnięcia temperatury to nie jest powód do paniki.
            > Pozdrawiam gorąco Anna
    • Gość: grrrrw Re: Temperatura w ciąży IP: 80.51.242.* 29.08.03, 07:57
      A jak Ty to liczysz,ze uzywasz wyrazenia "pod koniec pierwszego miesiaca
      ciązy"? Od jajeczkowania czy od osatniej miesiączki ?
      • Gość: Monika Re: Temperatura w ciąży IP: *.acn.waw.pl 29.08.03, 20:49
        Liczę od ostatniej owulacji, kiedy doszło do zapłodnienia - najprawdopodobniej
        doszło.
        • praktycznyprzewodnik Re: Temperatura w ciąży 30.08.03, 13:08
          W czwartym tygodniu to jest około 28-30 dni ciąży, a więc jeszcze przed Tobą
          około 90 dni , gdy temperatura utrzymuje się na poziomie charakterystycznym dla
          drugiej części cyklu. Ale to nie znaczy, ze musi sie trzymać jakiejś stałej
          książkowej wartości. To Ty sdama znasz swoją, chociaż rzeczywiście najczesciej
          jest to temperatura rzedu 36,9-37,2. Tak jak w poprzednich cyklach. Zaleca sie
          mierzenie temperatury w ciągu tych pierwszych 100 dniu kobietom z trudnościami
          w utrzymaniu ciąży, nawykowo roniących ciążę o ile przyczyna jest hormonalna
          tych poronien, gdyż spadek do poziomu niższego to nienajlepszy znak. jednakze
          wielu lekarzy uwaza, ze takie postepowanie u nerwowych i wykonczonych
          problemami nieplodnosci kobiet niepotrzebnie wprowadza zamieszanie. Postepuj
          zatem jak uwazasz.
          Po tych trech miesiacach temperatura spokojnie z dnia na dzien spada, aby po
          połogu ustalic sie na wyjsciowym nizszym poziomie najczesciej tym samym co
          przed porodem (ale nie musi tak byc koniecznie).

Drobne wahania w poziomie temperatury (o jedną kreskę) sa norma fizjologiczną,
          wieksze najczesciej wynikają z błędów mierzenia.
          Gdzieś tu pisałam o własciwym mierzeniu i interpolacji wykresu - poszukaj.
    • damroka090 Re: Temperatura w ciąży 01.09.03, 09:00
      A czy wraz z nastaniem miesiączki temperatura powinna spaść do poziomu z I fazy
      cyklu? U mnie w pierwszej połowie cyklu temp. wynosiła 36,2, potem spadła do
      36,0. Potem stopniowo wzrosła - przez trzy dni 36,4, potem 36,6, 36,7. Wraz z
      nastaniem miesiączki temp. wynosi (już od 3 dni)36,4. Jak mam to interpretować?
      Myślałam, że wraz z pojawieniem się okresu (raczej słaby) temperatura spadnie
      znowu do 36,2.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka