Dodaj do ulubionych

druga inseminacja

IP: 213.77.9.* 05.09.03, 15:12
Obserwuj wątek
    • Gość: anka Re: druga inseminacja IP: 213.77.9.* 05.09.03, 15:18
      czeka mnie druga inseminacja i znowu lekarz mi przepisal mi po 1 tabletce od 4
      do 6 dnia cyklu. a mi sie wydaje ze moglby mi albo zwiekszyc dawke albo
      powinnam dluzej brac clo. co prawda jak bralam clo pierwszy raz to zrobilo sie
      jajeczko, ale inseminacja sie nie udala, to moze jakby bylo wiecej jajek to by
      byly wieksze szanse. co myslicie?
      • Gość: Gocha Re: druga inseminacja IP: 195.245.213.* 05.09.03, 15:29
        Ja jestem po pierwszej inseminacji, no i chyba się udało, bo na teście mam dwie
        kreski, ale okres mam mieć dopiero 15 wrzesnia, więc do tej daty czekam i znów
        robię test i wtedy do lekarza.
        Mój lekarz kazał mi brać Clo od 5 do 9 dnia cyklu (5 tabletek) po jednej
        dziennie, ale powiedział, że przy ewentualnej drugiej inseminacji może powinnam
        brać po dwie dziennie. Zapytaj swojego lekarza.
        • Gość: anka Re: druga inseminacja IP: 213.77.9.* 05.09.03, 15:45
          a ile jajek ci sie zrobilo po tych tabletkach?
          • Gość: iwonasz2 Re: druga inseminacja IP: *.espol.com.pl 05.09.03, 16:24
            ja do trzech inseminacjii byłam stymulowana clo i Menogonem. Nie ma reguły, za
            każdym razem była inna ilość jajeczek, przy trzecim razie tylko jedno i właśnie
            wtedy się udało.
            Przy drugim podejściu jedno jajo nie pękłoi zamieniło się w torbiel
            iwona
    • piegoosek Re: druga inseminacja 06.09.03, 16:31
      lepiej sie nie stymulowac niepotrzebnie! niepekniete pecherzyki moga zamienic
      sie w torbiele, wiec im wiecej ich wytworzysz, tym wieksze prawdopodobienstwo,
      ze cos nie peknie! ostatnio moj doktorek powiedzial, ze clo dziala rowniez
      nastepnym cyklu (tabletki, ktore bierzesz w tym cyklu, dzialaja jeszcze w
      nastepnym)! co do brania clo, to wszystko tak naprawde zalezy od dlugosci
      cyklu i od fazy wytwarzania jajeczek; w normalnym/ksiazkowym cyklu jest tak,
      ze clo przyjmuje sie od 3-5dc, gdyz tak naprawde do 5dc jajeczka sie
      wytwarzaja, tzn. nastepuje weryfikacja, ktore urosna i ile! oczywiscie u
      kazdej z nas, ten etap moze byc rozny, czasem wczesniej, czasem pozniej! stad
      te roznice w dniach!
      pozdrawiam
      piegoosek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka