zu_a 08.09.03, 12:20 Witam Czy ktoras z was leczy sie u ktoregos z tych lekarzy ? Godni polecenia? pzdr Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: firn Re: lekarze Krakow-Gorecka, Jedrzejowski, Kostyk IP: 62.121.128.* 09.09.03, 09:15 bylam 2x u Góreckiej. pierwsza wizyta- rewelacja- bardzo solidna, dokladnie bada, interesuje sie, tlumaczy .. godna polecenia. drugi raz poszlam sie skonsultowac bo mialam watpliwosci co do sposobu leczenia mnie przez innego lekarza prowadzacego- okazalo sie ze to jej znajomy- i byla oschla i nieprzyjemna, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aleksandra3 Re: lekarze Krakow-Gorecka, Jedrzejowski, Kostyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.03, 09:27 O Kostyku było masę na tym forum i masę na stronie Bociana. Sama jestem jego pacjentką. Spróbuj poszukać w wyszukiwarce wszystkie wątki o nim. Czy jestem zadowolona? Hm!?????! NIe jestem niezadowolona, ale sama pewnie wiesz ,że poziom zadowoloenia u nas wzrasta jeżeli jest efekt działań. A tego efektu nie ma, choć uczęszczam do niego od listopada. Z drugiej jednak strony patrząc obiektywnie - żaden lekarz nie jest cudotwórcą. Mogę powiedzieć że gabinet Kostyka jest bardzo dobrze wyposażony - nie trzeba nigdzie biegać na USG bo po prostu jest w środku. Według mnie nei jest drogim lekarzem, choć wizyta kosztuje u niego 90 zł. Ważne jest bowiem, że te 90 zł rozkłada się na cały miesiąc. Cięzko się do niego dostać bo ma bardzo wiele pacjentek. Wybrałam się do niego bo generalnie jest bardzo chwalony i polecany nawet przez lekarzy z Novum (podobno). O Góreckiej nie słyszałam - to nowe nazwisko chętnie sama bym się dowiedziała gdzie przyjmuje. Jędrzejowskiego nei znam. Jeżeli będziesz miała jakieś pytania - pisz. Aleksandra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: firn Re: lekarze Krakow-Gorecka, Jedrzejowski, Kostyk IP: 62.121.128.* 09.09.03, 09:39 Górecka przyjmuje na ul.Sebastiana 22 tel.423-25-23 ,gabinet jest wyposazony, sama wizyta 60 zl, + usg, + cytologia: na miejscu mozna. Odpowiedz Link Zgłoś
zu_a Re: lekarze Krakow-Gorecka, Jedrzejowski, Kostyk 09.09.03, 13:04 wlasnie niedawno pojawilo sie nazwisko dr Goreckiej -same pochwaly+niskie ceny, az trudno mi uwierzyc -ale zastanawiam sie co o niej mysla "trudniejsze" pacjentki, bo wiadomo jak ktos jest zdrowy, to mu wystarcza ze lekarz jest sympatyczny czy pozadnie leczy ciezsze przypadki? dr Jedrzejowski pracuje w Narutowiczu+prywatny gabinet gdzies w okolicy Narutowicza - czy ktoras z was go zna i leczy sie u niego? pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
zu_a Re: lekarze Krakow-Gorecka, Jedrzejowski, Kostyk 11.09.03, 13:27 nikt nie zna tych lekarzy? o Kostyku troche juz poczytalam, ale moze ktos cos na temat pozostalej dwojki? pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: lekarze Krakow-Gorecka, Jedrzejowski, Kostyk IP: *.star.ceti.pl / 192.168.1.* 14.09.03, 20:49 Kostyk ma gabinet na Starowiślnej, a prywatną klinike w Niepolomicach. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reni_ferek Re: lekarze Krakow-Gorecka, Jedrzejowski, Kostyk IP: *.zax.pl 19.09.03, 00:26 Zdecydowałam się leczyć Góreckiej 2 tygodnie temu.Jestem po straconej w 8 tyg. ciaży na poczatku tego roku. Od tego czasu ponowne próby nie dają efektów. Pani dr wydaje się byc kobietą, która wie o czym mówi. No i sposób zadawania pytań przy pierwszej wizycie - świadczy o tym, że chce się maksymalnie duzo dowiedzieć o pacjencie. Poza tym zainteresowana była stertą wykresów i badań, które przyniosłam (poprzedni kandydat na gina stwierdził: "napracowała się pani" - jakby robiąc mi wyrzuty, że chcę czegoś więcej niż sprawdzenia, że narządy rozrodcze posiadam). Jestem w tej chwili po monitoringu ovu, dodatkowych badaniach hormonalnych zleconych przez nią. Po raz pierwszy od tego smutnego wydarzenia coś się dzieje, lekarz nie pozostawia spraw własnemu biegowi - "bo to dopiero pierwsze poronienie". Takie są moje wrazenia po pierwszych wizytach. Czas pokaże czy wybór był trafny. Wiem, że jeżeli chodzi o niepłodność to Kostyk jest najlepszy. Ale ja sądzę, że na tym etapie nie muszę go jeszcze odwiedzać. Wystarczy mi lepszy niz przeciętny "zwyczajny" gin. Odpowiedz Link Zgłoś
zu_a Re: lekarze Krakow-Gorecka, Jedrzejowski, Kostyk 19.09.03, 08:54 witam a czy mozesz podac jakies namiary na nia, wiem tylko ze przyjmuje gdzies na Sebastiana, ale nie mam ani adresu ani numeru telefonu pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcee Re: lekarze Krakow-Gorecka, Jedrzejowski, Kostyk IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 19.09.03, 20:43 ja bylam wiele lat temu pacjentka dr Kostyka mialam inny problem, utrata miesiaczek w pore zmienilam go na dr Loster jesli chodzi o nieplodnosc NaJALEPSZYM lekarzem jest dr Antonina LOster NIE MA INNEGO W KRAKOWIE nie oszukujcie sie dziewczyny dzieki niej mam miesiaczki, czuje sie kobieta i nie ma przeszkod abym zaszla i donosila ciaze (u mnie problem ze znalezieniem tatusia w wieku 36 lat, obudzilam sie za pozno z pewnymi sprawami) moja kolezanka poronila 5x Wreszcie donoszona ciaza u dr Loster. Ma teraz trojke dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcee dr Antonina Loster IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 19.09.03, 20:44 czy ktos probowal u niej? naprawde warto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Libra Re: dr Antonina Loster IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.03, 11:51 Właściwie nie leczę się u żadnego krakowskiego lekarza, ale kiedy potrzebuję monitorować cykl wybieram Kostyka. Na spotkaniach Bocianowiczów ( a jest nas całkiem sporo w Krakowie) padają 3 nazwiska - drKostyk, drPabian, dr Janeczko. Dziewczyny wybierają tych lekarzy, bo mają doświadczenie w leczeniu niepłodności, ale kiedy decydują się na inseminację czy in vitro, to wybieramy Novum ( tak jak ja) lub Kriobank. Prawie każda miała do czynienia z kilkoma innymi lekarzami, którzy eksperymentują za olbrzymie pieniądze. Bo co z tego, że wizyta u jakiegoś nikomu niezananego bliżej lekarza, jest tańsza niż np. u drKostyka, skoro te wizyty trwają latami, a nic z nich nie wynika? I jedna osoba zachwala lekarza (wiem, reklama dźwignią handlu), a kolejna pisze zupełnie coś innego. Irytują mnie te teksty, jak to jakiś lekarz niby komuś pomógł. Taki np. Klimek czy Jankowski też mają swoich fanów, a wszyscy wiedzą, że to zwykli szarlatani robiący dobre wrażenie, i szkodzą, a nie pomagają.Więc jeśli polecamy jakiegoś lekarza to może poprzyjmy to konkretnymi w miarę danymi, a nie tekstami w stylu'mojej koleżance się udało'. Libra Libra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcee dr Kostyk ma problem ze zwykla nadzerka !! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 20.09.03, 18:00 Wiele lat temu trafilam do niego ze zwykla nadzerka. Mial gabinet na wroclawskiej, potem na terenie apteki niedaleko Brodowicza, obecnie na Starowislej (tego juz nie znam) Dr LOster dopiero mi pomogla i przywrocila tez miesiaczki. JEstem w szoku ze ten czlowiek ma taka klientele i prowadzi tak powazne sprawy jak nieplodnosc !!! Slowo daje czy tu jest chocby jedna osoba ktora ma EFEKTY w leczeniu u niego? Droga Libro Dr LOster jest klinicysta na CM UJ na KOpernika (podobnie jak KOstyk tylko on byl od Klimka), jest to uczennica wybitnego prof Stefana Szwarca, byla tez zagraniczna stazystka Ty nie wiesz o czym mowisz, nie ja Oczywiscie ze NOvum jest najlepsze w Polsce, ale ze tam polecaja KOstyka !!! TO SZCZYT !!!! Droga Libro, jak juz nie zaciazysz u KOstyka, proponuje dr Loster wlasnie. Ma gabinet na Dietla. Idz, obejzryj album jej dzieci ktore dzieki niej sie urodzily a potem osadzaj kto jest szarlatanem. Dzieki niej urodzilo sie wiecej dzieciakow niz dzieki metodom Kostyka Dr Kostyk swietnie tzrepie kasiore jego zona jest pediatra, on sam pochodzi z Tarnowa , ze znanej rodziny lekarskiej podobnie chyba Janeczko (czy Janeczka) z Bochni Dr Loster pochodzi z Klaja, ale to ona umie leczyc nadzerke a Homa u niej uczyl sie laparoskopii, dlatego jest najlepszy w regionie Dorota Skowronska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Libra Re: dr Kostyk ma problem ze zwykla nadzerka !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.03, 01:18 Jak już pisałam, nie leczę się u drKostyka, a albumy ze zdjęciami może mieć każdy ginekolog, lepszy czy gorszy. I nie interesuje mnie skąd kto pochodzi, z jakiej rodziny itp. Akurat moje dwie bliskie koleżanki leczyły się u drKostyka, plus kilka dalszych, i każda ma dziecko, ale to dla mnie żaden cud - w końcu "tylko" co piąta para ma problemy, a nie każdy. A że Novum poleca drKostyka i drPabiana to też o czymś świadczy - ja im ufam, i to chyba w tym wszystkim jest najważniejsze. Nie piszesz podstawowych rzeczy o tej pani doktor - w czym się specjalizuje, czy wykonuje zabiegi typu inseminacje, stymulacje, in vitro, histero itp. I czy to robi w tej paskudnej klinice na Kopernika czy nie, i ile co kosztuje. To, co cenię u drKostyka, to jasna sytuacja - zabiegi robi w prywatnej klinice w Niepołomicach, co jest zwykle tańsze niż zabiegi z Łapówkami na Kopernika (pisały kiedyś dziewczyny ile kosztuje histero czy laparo na Kopernika właśnie). Więc jeśli polecasz tak bardzo nikomu nieznaną lekarkę, to przynajmniej napisz coś konkretnego - może ktoś skorzysta. Libra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Libra Re: dr Kostyk ma problem ze zwykla nadzerka !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.03, 01:20 I nie przypominam sobie, żebym ją nazwała szarlatanem, tym bardziej, że w życiu o niej nie słyszałam.To już Twoja interpretacja, i tylko nie wiem, z czego wynika... Libra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: dr Antonina Loster IP: *.eskadra.com.pl / 10.200.200.* 23.09.03, 08:54 Ja leczyła sie u Pani Loster 2 lata. Na pewno nie jest to specjalista od niepłodnosci. Sama powiedziała mi ,żebym znalazła klinike specjalizującą się w niepłodności, bo ona już nie wie co zrobić. Wczesniej przez 2 lata mnie zwodziała, wyciagając ode mnie mase pieniędzy, ciągle leczyła nie to co trzeba. Od tego czasu minęło nastepne dwa lata ,znalazłam klinike i wiem, ze leczenie u niej to była strata czasu. Zrobino mi konkretne badania, itp, o których ona nawet nie wspomniała. Można do niej chodzić będąc w ciąży ale na pewno nie po to ,żeby w niej być. Gorąco odradzam. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diuna Re: lekarze Krakow-Gorecka, Jedrzejowski, Kostyk IP: *.autocom.pl 19.09.03, 23:59 U Góreckiej leczyłam się kilka lat temu, początkowo byłam zadowolona, ale okazało się, że mam problemy z zajsciem w ciążę. Pani doktor rozłożyła ręce i stwierdziała, że mi nie pomoże, więc musiałam zmienić lekarza. Potem okazało się, że Pani doktor nie powiedziała mi (może w ogóle nie wiedziała), że schorzenie które miałam zdiagnozowane już wcześniej (endometrioza) można i nalezy leczyć, zwłaszcza w przypadku kobiet, które chcą mieć dzieci - bo choroba ta często utrudnia zajscie w ciążę, a jak juz sie uda, to często też powoduje poronienia. Mam więc chyba uzasadniony żal, że przez kilka lat w ciągu których leczyłam się u Pani doktor mogłam jednocześnie przygotowywać się do zajścia w ciąże. Poza tym z tego co wiem chętnie wysyła na zabiegi do prywatnej kieniki w Niepołomicach w której również pracuje (a może nie tylko pracuje) - mnie też proponowała laparoskopię, tylko w celach diagnostycznych, która około 4 lata temu kosztowała ok. 2 tys. zł. Znam też inne osoby, które raczej zrezygnowały z wizyt u Niej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcee droga Diuno IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 20.09.03, 18:06 polecam dr Loster na Dietla jest droga ale jakosc ma swa cene !!! czyz nie? ja sie ciesze ze zrezygnowalam z Kostyka wiele lat temu bo zwyklej nadzerki nie mogl opanowac, tak ze skonczylo sie na krioterapii a wczesniej na lyzeczkowaniu mnie pod narkoza i badaniu wyskrobin na stopien zaawansowania dysplazji osobiscie ogladalam u niej album z dzieciakami ktore dzieki niej sie urodzily co ci szkodzi isc i porozmawiac z nia? zobaczysz zreszta co kobiety mowia w pozcekalni, warto posluchac to nie jakas mloda siksa tylko powazna kobieta, znakomity chirurg i swietny klinicysta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diuna Re: droga Diuno IP: *.autocom.pl 20.09.03, 21:34 cześć Marcee, dzięki za radę. Powiem szczerze nie słyszałam o Doktor Loster, chociaż jak pewnie zauważyłaś z mojego listu z problemem borykam się od 4 lat w ciągu których spotkałam się z kilkoma fachowcami (lub "fachowcami") w tej dziedzinie (i to nie tylko w Krakowie). Jeśli kolejny krok moich poczynań nie przyniesie pozytywnego efektu skorzystam z Twojej porady. Jeśli możesz podaj bliższe namiary. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zu_a Re: lekarze Krakow-Gorecka, Jedrzejowski, Kostyk 22.09.03, 13:52 przepraszam, gapa ze mnie nie zauwazylam ze wyzej byly juz podawane namiary na nia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Libra Re: lekarze Krakow-Gorecka, Jedrzejowski, Kostyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.03, 19:14 Jak widać co lekarz to kilka opinii. Mam nadzieję, że jeśli ktoś szuka lekarza, koniecznie w Krakowie (jak widać nie jest z tym najlepiej) nie będzie sugerował się jedną czy dwiema wypowiedziami, tylko poszuka jeszcze informacji i rozsądnie wybierze.Tu nie tylko o pieniądze chodzi, ale przede wszystkim o nasze ZDROWIE. I tańszy zwykle nie znaczy lepszy. Libra Odpowiedz Link Zgłoś
zu_a Re: lekarze Krakow-Gorecka, Jedrzejowski, Kostyk 24.09.03, 08:40 Czy ktoras z was ma PCO+cykle nieowulacyjne i leczy sie u dr Kostyka? Jakie leczenie wam zaproponowal, jakie leki,koszty, ile czasu trwa leczenie i jakie dalo efekty? Moze jakas inna przypadlosc ktoras z was leczy? Najbardziej interesuje mnie czas leczenia do uzyskania ciazy i ewentualne koszty z tym zwiazane, no i oczywiscie w jakiem wieku wystartowalyscie z checia zaciazenia. Piszcie dziewczyny, moze wasze opisy pomoga mi podjac trudna decyzje ) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
zu_a Re: lekarze Krakow-Gorecka, Jedrzejowski, Kostyk 25.09.03, 12:47 Witam Chcialam uprzejmie doniesc ze przetestowalam wizyte u drKostyka Moje podsumowanie: +dla mnie byl uprzejmy, chetnie odpowiadal na pytania i tlumaczyl +zrobilismy usg, badanie ginekologiczne i badanie piersi +cytologie tez mozna zalatwic w jego gabinecie +wypytuje sie szczegolowo o wszelkie dolegliwosci (rowniez partnera) -makabra z dodzwonieniem sie (albo mialam wyjatkowego pecha)-probowalam popoludniami i nic, dopiero rano sie udalo -lekkie opoznienie w przyjmowaniu pacjentek Ogolnie rzecz biorac wyszlam zadowolona pzdr ps. caly czas czekam na opinie o dr:Goreckiej, Jedrzejowskim i Kostyku Odpowiedz Link Zgłoś