biedronka.online 02.07.08, 18:01 Przy jakiej ilości prawidłowych plemników (jak duży % patologii) podchodziłyście do inseminacji? I z jaką ilością o ruchu A i B? Czekam na odpowiedzi... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gocha500 Re: Morfologia nasienia a IUI 02.07.08, 18:14 przy patologii 96% i ruchu A 2% a B 70% i 45mln/1ml tylko ze przy tak duzej patologii nie zaleca sie iui bez zrobienia badania fragmentacji dna!!!u nas wyszla lekko obnizona ale kwalifikujaca do iui. wogole wypreparowanych plemnikw powinno byc do podania min 10mln my mielismy 25mln. Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka.online do Gochy i nie tylko 02.07.08, 19:42 Co to jest badanie fragmentacji dna??? Jak to się robi i ile kosztuje? Pierwsze słyszę. Dopiero startujemy z leczeniem (2 lata zmarnowane) Probuje polapac sie o co chodzi z naszymi problemami... Moj maz miał aż 94% patologii w tym 20% A plus B, po 3 miesiecznej kuracji androvit, salfazin, polfilin 88% patologii w tym 35% A plus B Czy przy takich wynikach robią IUI??? Dziewczyny jak wasi chlopcy sie lecza??? Czy na patologię ma coś wpływ??? Mój M miał usg i ma liczne małe torbiele i lekarz sugeruje najpierw witaminy jak wyżej. Hormony ma ok testosteron w dolnej granicy ale w normie. Pomożcie. Jestem nowa na forum. Nie wiem co robić. Odpowiedz Link Zgłoś
maggi1973 Re: Morfologia nasienia a IUI 02.07.08, 18:20 Biedronko, u nas wygląda to tak: plemniki o ruchu A i B razem 25%, o budowie patologicznej 81%. Nasienie po preparacji do iui - ruch A i B 70 %, 15% nieruchomych. Niestety raczej bez efektu . Jestem już po 2 iui i czekam na @. Nie wiem czy z tymi wynikami podchodzić 3 raz czy nie zdecydować się od razu na IVI lub ICSI. Ciekawa jestem Waszych opinii? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gocha500 Re: Morfologia nasienia a IUI 02.07.08, 22:03 ja mialam te 2 iui ale tez fiasko i szcerze mowiac to prz takich wynikach to najlepsza jest imsi a to tylko w provicie i w katowicach ja na sczescie blisko mieszkam. a fragmentacja dna to takie banie ktre stwierdza ile plemniorow ma uszkodzenia na poziomie jadra komorkowego kosztuje to 300zl i facet oddaje nasienie tak jak do zwyklego badania a oni to pozniej do krakowa wysylaja i czeka sie jakies 3 tyg na wynik!!!!a czy da sie poprawic???patologii raczej nie ale ilosc i ruchliwosc tak moj m np bierze wit E 400 2x dziennie wit C 0,5 2x dziennie i salfazin tez 2x dziennie!ruchliwosc i ilosc na pewno sie poprawia patologia nie Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka.online Re: Morfologia nasienia a IUI 03.07.08, 07:38 Dzieki Gocha za odpowiedz Choc wcale mi nie lepiej Poszukam infp p tym badaniu ale watpie aby u mnie ktos sie tego podjal Trzymaj sie. Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka.online Dziewczyny!!! 03.07.08, 09:16 Mam wolne i czytam wciaz (( Mam pytania. 1. Gdy jest slaby ruch plemnikow plus duza patologia to czy dobrze rozumiem ze np gdy jest 10% w klasie A to jest to liczba podana i tych prawidlowych i patologicznych???? Wiec moze sie okazac ze wsrod tych 10% nadaje sie np polowa i mniej tzn majacych prawidlowa budowe??? 2. Czy plemnik z jakas wada moze zaplodnic komorke? Ja mysle ze tak a efektem moze byc wczesne poronienie itp. Bo lekarz mi powiedzial ze nie moze zaplodnic co wydaje mi sie jego duza niekompetencja (( Prosze o odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
gocha500 Re: Dziewczyny!!! 03.07.08, 11:39 wiec tak w np 10% ruchu A sa uwzglednione wszytkie plemniki te dobre i zle! wadliwy plemnik tzn z uszkdzeniami zewnetrznyminie moze zaplodnic ale z uszkodzeniami na poziomie jadra juz tak dlatego ciaze sie czesto ronia!!! przy rpocedurze icsi wstrzykuje sie plemniki do jajka i te z uszkodzeniem jadra tez bo tam s takie powiekszenia ze jadra nie widac (przy imsi juz widac)dlatego jest tylko te 30-40% szans bo moze byc zly material genetyczny! przy imsi tez sie zdarza ze nie wszytkie wady jadra sa wykryte ale ma juz 50-55% szans! to chyba tyle jak cus to pisz do mnie na gg np dzis o 22:00 mo jnumer to 3940801 Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka.online Re: Dziewczyny!!! 03.07.08, 14:20 Gocha dzieki za odpowiedz. Jak bedzie trzeba to odezwe sie na ten nr. Ja nie jestem az tak zaawansowana. Niesmialo chcialam zrobic pierwsza IUI dopiero i pewnie na poczatek zrobie ... Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka.online Re: Dziewczyny!!! 07.07.08, 09:17 MOZE KTOS JESZCZE NAPISZE ??? Odpowiedz Link Zgłoś
elektra13 Re: Dziewczyny!!! 07.07.08, 15:48 Wadliwy plemnik może zapłodnić. Ja poroniłam pierwsza ciążę z powodu zaśniadu groniastego i któryśtam lekarz mi powiedział, że mogło to byc spowodowane własnie tym, że plemnik był uszkodzony więz zarodek od początku był wadliwy genetycznie i "sprowokował" zaśniad. Potem jak mąż zrobił badania to sie okazało, że rzeczywiście sporo ma wadliwych. Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka.online Re: Dziewczyny!!! 21.07.08, 09:09 Moze ktoras jeszcze cos skrobnie na pocieszenie ... ??? Odpowiedz Link Zgłoś