Dodaj do ulubionych

Duphaston a krwawienie

03.10.03, 09:59
Cześć,

W tym miesiącu brałam pierwszy raz Duphaston, 2x1 od 16 do 26 d.c. Potem
odstawiłam. Miesiączki mam różnie w zależności od miesiąca ale średni co
28,29 dni. Ból i napięcie przedmiesiączkowe rozpoczął się już ok 22 d.c.
Potem jasnobrążowe plamienie teraz ciemniejsze ale to ciąglę nie właściwy
okres. olą mnie straszeni piersi w ogole czuje sie tak jakbym miała
wybuchnąć. Wiem że miesiączka powinna nastąpić 2-3 dni po odstawieniu jesli
nie ma ciązy. Ja robiłam test w 26d.c. Wyszedł ujemny a dziś 30 d.c i okresu
nie ma więc jak to jest a raczej jak było u was i czy opóźnienie może się
zdarzyć jeśli ten lek ma regulować cykle.
Pozdrawiam ciepło wszystkie starajace się.
Obserwuj wątek
    • femalespirit Re: Duphaston a krwawienie 03.10.03, 12:42
      Ja tez mialam 3 dni plamienia zanim nastapil okres (czyli wystapil 4 dni po
      odstawieniu), ale w sumie to opoznil sie tylko 1 dzien wobec stalego schematu
      (zwykle mialam 28 dniowe cykle). Ale ja mialam brac do wystapienia plamienia, a
      to wypadlo w 27 dc, wiec odstawienie bylo po wystapieniu plamienia, a u Ciebie
      chyba odwrotnie. Pytanie tez, w jakim celu przepisano Ci Duphaston. Jesli przy
      staraniu sie o ciaze, to zwykle kaza brac Duphaston nie do okreslonego dnia,
      ale do miesiaczki (plamienia). Wczesniejsze bowiem odstawienie moze sie
      skonczyc poronieniem. Niepokojace u Ciebie sa objawy napiecia
      przedmiesiaczkowego - Duphaston zwykle je znosi. Opowiedz o tym lekarzowi.
      • vikas Re: Duphaston a krwawienie 04.10.03, 23:16
        Duphaston może powodować bolesność piersi.płaczliwość,rozdrażnienie.Wszystko to
        zależy od naszego organizmu, a co do okresu to też bywa różnie.Moje cykle były
        dość długie co 40-55 dni.Duphaston wyregulował je co 34 dni jak w
        zegarku.Natomiast jeżeli chodzi o okres to występował 7-8 dni po odstawieniu
        duphastonu.Dopiero podwójna dawka od 16-25 dc poskutkowała i okres był w 28
        dc.Sama widzisz, że różnie to bywa.Nie każde proszki działają jednakowo na
        wszystkich. Plamienie zdarzyło mi się raz i to po półrocznym braniu tego
        proszka, a potem za 10 dni wystąpił właściwy okres.Mimo wszystko życzę
        powodzenia!
    • hop_angel Re: Duphaston a krwawienie 03.10.03, 13:20
      Cześć,

Dzięki za odpowiedź. Właśnie dostałam okres i umieram, wszystko boli i sama
      powódź. Też jestem zaniepokojona tymi objawami ponieważ wiem, że duphaston
      powinien to łagodzić. ale to dopiero pierwszy cykl. Czy u ciebie łagodził
      objawy juz w pierwszym cyklu. mi przepisała Duphaston moja ciocia, która jest
      gingologiem i u której sie leczę. Przede wszystkim na złagodzenie w/w objawów i
      w przypadku ewentulnej ciązy ale nic nie mówiła o przerywaniu w przypadku
      plamienia ponieważś głównym powodem bylo narazie wyregulowanie cykli i
      złagodzenie objawów. Dlaczego objawy te mogą być niepokojące? Z góry dzięki za
      odpowiedź.
      • Gość: vikas Re: Duphaston a krwawienie IP: *.acn.pl / *.acn.pl 05.10.03, 10:45
        Jeżeli chodzi o zmniejszeneie dolegliwości bólowych to jak pamiętam pomogło mi
        po 3-4 miesiącach.Miesiączki miałam bardzo bolesne i tak aż przez dwa
        dni.Brałam po 2-3 tabletki przeciwbólowe, a teraz mam spokój.Odpukać, ale nie
        boli prawie w ogóle, a to co zaboli to pryszcz z tym co było.Może musisz trochę
        poczekać na rezultaty.
        • Gość: Paola Re: Duphaston a krwawienie IP: *.daminet.pl 05.10.03, 21:06
          Pewnego razu u mnie okres wystąpił po półtora tygodnia od odstawienia. Też
          myślałam, że jestem w ciąży, ale niestety nie byłam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka