Gość: kaja3004 IP: 153.19.112.* 27.10.03, 08:45 Badanie mam już jutro. Czy konieczna jest przed nim lewatywa? Z tego, co mówił mi lekarz, to trzeba być na czczo i żadne inne przygotowania nie są konieczne. W internecie czytałam jednak o lewatywie... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Uluś Re: Przygotowanie do HSG IP: *.net.Eggs.pl 27.10.03, 11:32 Ja nie miałam lewatywy przed HSG. Tylko wczesniej miałam badany stopień czystości pochwy, aby sprawdzić czy nie mam żadnych bakterii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: isia10 Re: Przygotowanie do HSG IP: *.tel.debica.pl / *.tel.debica.pl 27.10.03, 11:41 Ja miałam 2 razy robione HSG. Jeden raz przez rentgen i wtedy musiałam mieć tylko cytologię, drugi raz przez USG i nie potrzebowałam żadnych dodatkowych badań. Nie potrzebna jest lewatywa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka Re: Przygotowanie do HSG IP: *.bumc.bu.edu 27.10.03, 17:54 Ja dostalam oslonowo antybiotyk, nie badalam czystosci. Test mialam w trakcie przerwy na lunch, nie bylo lewatywy, ani nie musialam byc na czczo. Pielegniarka zadzwonila tylko, zeby powiedziec, ze moge wziac 800mg ibuprofanu lub nospy na godzine przed badaniem. Odpowiedz Link Zgłoś