Gość: cetka IP: *.aster.pl / 10.66.1.* 10.11.03, 16:16 dziewczayny - co to jest ta stymulacja zastrzykami? do tej pory mialam lekami...podobno codziennie bede sobie musiala robic zastrzyki w brzuch (o rany....!!!) czy te zastrzyki sa drogie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: vida Re: stymulacja zastrzykami? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.03, 16:44 te zastrzyki to pewnie gonal, niestety drogie-z tego co pamietam ponad 100 zl ampulka- i nie refundowane. same zastrzyki to nic strasznego robi sie je bardzo cienka i krotka igielka w zupelnie nieunerwiona faldke na brzuchu. Gonal powoduje wyprodukowanie wiekszej ilosci jajeczek-zaleznie od dawki i indywidualnych predyspozycji-od kilku do kilkunastu. Gość portalu: cetka napisał(a): > dziewczayny - co to jest ta stymulacja zastrzykami? do tej pory mialam > lekami...podobno codziennie bede sobie musiala robic zastrzyki w brzuch (o > rany....!!!) czy te zastrzyki sa drogie? Odpowiedz Link Zgłoś
cetka Re: stymulacja zastrzykami? 10.11.03, 23:09 a ile dni sie bierze te zastrzyki? 1 dziennie? przerazilas mnie ta cena... ja nie przygotowuje sie do inv, to tylko dla wywolania owu i potem nie wiem co: inseminacja? Odpowiedz Link Zgłoś
marylka12 Re: stymulacja zastrzykami? 10.11.03, 20:57 ja miałam stymulacje zastrzykami do iui, to był menogon. Zastrzyki domięsniowe, można przeżyć, robiły mi to pielęgniarki. Da sie przeżyć - nie bolesne. Menogon podobno jest skuteczniejszy niż clo. Działa nie tylko na pęcherzyki ale równieżpowoduje ze jest więcej śluzu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kerry Re: stymulacja zastrzykami? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.03, 09:35 Zazwyczaj bierze sie 2 gonale dziennie w brzuch podskórnie (czyli około 200zł) plus do tego diphereline. Jak dobrze reagujesz na stymulacje to leki kosztują Cię 3 ok tys. Odpowiedz Link Zgłoś
asja2 Re: stymulacja zastrzykami? 11.11.03, 13:40 przy stymulacji cyklu (nie do ivf)nie bierze się diphereliny, menogon, ewent. gonal mają wspomóc clo, menogon kosztuje ok 5o zł za ampułke; 3 tys. to koszt stymulacji ale do ivf, ja miałam stymulacje do ivf na tak zwanym cyklu półnaturalnym własnie z menogonem oraz lekiem zastępującym dipherelinem (2oo zł za ampułkę), co u Ciebie odpada i kosztowało mnie to 1200 zł; jesli dobrze zareagujesz na menogon, moze wystarczyc nawet jedna do 2 ampułek dziennie przez jakies 3 dni o ile dobrze pamietam, u mnie tak było; pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś