Dodaj do ulubionych

stymulacja zastrzykami?

IP: *.aster.pl / 10.66.1.* 10.11.03, 16:16
dziewczayny - co to jest ta stymulacja zastrzykami? do tej pory mialam
lekami...podobno codziennie bede sobie musiala robic zastrzyki w brzuch (o
rany....!!!) czy te zastrzyki sa drogie?
Obserwuj wątek
    • Gość: vida Re: stymulacja zastrzykami? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.03, 16:44
      te zastrzyki to pewnie gonal, niestety drogie-z tego co pamietam ponad 100 zl
      ampulka- i nie refundowane.
      same zastrzyki to nic strasznego robi sie je bardzo cienka i krotka igielka w
      zupelnie nieunerwiona faldke na brzuchu.
      Gonal powoduje wyprodukowanie wiekszej ilosci jajeczek-zaleznie od dawki i
      indywidualnych predyspozycji-od kilku do kilkunastu.

Gość portalu: cetka napisał(a):

> dziewczayny - co to jest ta stymulacja zastrzykami? do tej pory mialam
      > lekami...podobno codziennie bede sobie musiala robic zastrzyki w brzuch (o
      > rany....!!!) czy te zastrzyki sa drogie?
      • cetka Re: stymulacja zastrzykami? 10.11.03, 23:09
        a ile dni sie bierze te zastrzyki? 1 dziennie? przerazilas mnie ta cena...
        ja nie przygotowuje sie do inv, to tylko dla wywolania owu i potem nie wiem
        co: inseminacja?
    • marylka12 Re: stymulacja zastrzykami? 10.11.03, 20:57
      ja miałam stymulacje zastrzykami do iui, to był menogon. Zastrzyki domięsniowe,
      można przeżyć, robiły mi to pielęgniarki. Da sie przeżyć - nie bolesne. Menogon
      podobno jest skuteczniejszy niż clo. Działa nie tylko na pęcherzyki ale
      równieżpowoduje ze jest więcej śluzu.
    • Gość: kerry Re: stymulacja zastrzykami? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.03, 09:35
      Zazwyczaj bierze sie 2 gonale dziennie w brzuch podskórnie (czyli około 200zł)
      plus do tego diphereline. Jak dobrze reagujesz na stymulacje to leki kosztują
      Cię 3 ok tys.
    • asja2 Re: stymulacja zastrzykami? 11.11.03, 13:40
      przy stymulacji cyklu (nie do ivf)nie bierze się diphereliny, menogon, ewent.
      gonal mają wspomóc clo, menogon kosztuje ok 5o zł za ampułke; 3 tys. to koszt
      stymulacji ale do ivf, ja miałam stymulacje do ivf na tak zwanym cyklu
      półnaturalnym własnie z menogonem oraz lekiem zastępującym dipherelinem (2oo zł
      za ampułkę), co u Ciebie odpada i kosztowało mnie to 1200 zł; jesli dobrze
      zareagujesz na menogon, moze wystarczyc nawet jedna do 2 ampułek dziennie przez
      jakies 3 dni o ile dobrze pamietam, u mnie tak było;
      pozdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka