stokrotka.op 23.03.09, 10:57 Dziewczyny tym razem ja zaczynam wątek to mój pierwszy i mam nadzieję że owocny.Piszcie jak u Was przygotowanka do staranek!!! Gorąco pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dagmara-k Re: Kwietniowe staranka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 23.03.09, 11:44 a co to sa staranka? bo nie wiem czy sie wpisywac Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka.op Re: Kwietniowe staranka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 23.03.09, 11:59 No jak to co starasz się o dzidzie czy nie?A ponieważ są różne sposoby to dlatego staranka!!! Jak najbardzie zapraszam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
audrey2 Re: Kwietniowe staranka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 23.03.09, 14:31 Moze i bym sie wpisala, ale "staranka", "dzidzie w brzuszku", "owulki" i inne "mezulki" wywoluja u mnie wzrost agresje Przepraszam za niemily post, ale z racji tego, ze mam problem z poczeciem, czytam rozne fora starajacych sie i nie moge juz zniesc z tych wszystkich durnych zdrobnien. Musialam dac temu upus; uff lepiej) Jeszcze raz przepraszam Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka.op Re: Kwietniowe staranka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 23.03.09, 14:43 ja poprostu chciałam założyć kwietniowy wątek dziewczyn które potrafią się dzielić swoimi metodami odczuciami itd... Myślisz że co ja tu robię też nie potrafię zaciążyć i poprostu czekam na nowe wiadomości w świecie medycyny dużo się zmienia rózni lekarze moją swoje metody i czasami trzeba się nimi powymieniać a jak u ciebie tak szybko puszczają nerwy z powodu słowa "staranka" to ja współczuję temu twojemu dziecku...SORRY ale takie ja mam odczucia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
m-a-la Re: Kwietniowe staranka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 23.03.09, 14:47 uuuu... nieładnie.... Odpowiedz Link Zgłoś
atom_owka_79 Re: Kwietniowe staranka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 23.03.09, 17:15 Nie zrozum mnie źle...ale to jest forum Niepłodność...tutaj sformułowanie "staranka" są nie na miejscu...ja bym raczej napisała "walka"... A do takich wątków to myślę, że dobrym forum jest Dla starających się lub W oczekiwaniu... Pozdrawiam i życzę owocnych kwietniowych "staranek" atom_owka Odpowiedz Link Zgłoś
zana1977 Re: Kwietniowe staranka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 23.03.09, 17:54 hmmmm... "staranka" też to słowo mi nie leży. Przynajmniej dla mnie na tym etapie, gdzie muszę podchodzić do icsi, żeby mieć dziecko - to już nie są staranka. Jest to raczej długa walka, która nie wiadomo jak się zakończy. "staranka" to raczej trafne określenie dla nowożeńców w noc poślubną, kiedy nie mają jeszcze problemu z poczęciem. Sorry, ale to niewłaściwe zdrobnienie dla tak ciężkiego tematu. W ogóle w tym zakresie jakiekolwiek zdrobnienia nie będą na miejscu. To już nie jest zabawa w sypialni... Odpowiedz Link Zgłoś
audrey2 Re: Kwietniowe staranka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 23.03.09, 18:30 Się porobiło...Nie chodzilo mi o to, żeby podkreślić, że to wszystko jest takie trudne (bo to same wiemy i nie a co sobie przypominać), ale zauważyć, że czasami kobiety same sie upupiają. Efekt jest taki, ze wiele osób nie bierze nas poważnie. Po prostu działaja mi na nerwy posty na różnych forach o "dzidziilkach" i "brzuszkach". Tyle Odpowiedz Link Zgłoś
audrey2 Re: Kwietniowe staranka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 23.03.09, 18:32 A o moje dziecko (oby się pojawiło) się nie martw Napisałam, że gotowało się to we mnie od dłuższego czasu. Nie sądzę więc,żebym miała tendencje do maltretowania dziecka. P.S. Zakładania wątków miesięcznych chyba faktycznie nie jest na to forum. Odpowiedz Link Zgłoś
dagmara-k Re: Kwietniowe staranka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 23.03.09, 19:53 a ja sie pytalam dlatego ze jest watek dla staran w drodze invitro. kwietniowy wlasnie. a chcialam uscislenia tych "staranek" bo owszem, 4 rok czekam na dziecko, ale w tej chwili nie jestem do wpisania sie na watek in vitrowy. nie jestem na inseminacjowy. jestem na czekaniowy chyba.... chyba ze staranie i czekanie to to samo. bo jesli staranka to seks z pilnowaniem owulacji to tez sie nie wpisuje. Odpowiedz Link Zgłoś
atom_owka_79 Re: Kwietniowe staranka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 23.03.09, 20:17 Jest/było (?) takie forum "Przed staraniami"...wspierały się tam kobiety, że tak powiem, "zawieszone" z różnych względów czekające na tzw. zielone światło... Pozdrawiam! atom_owka Odpowiedz Link Zgłoś
dagmara-k Re: Kwietniowe staranka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 23.03.09, 22:27 ooooo... moje "odlozenie na polke" zaraz sie konczy, ale poszukam dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
dagmara-k Re: Kwietniowe staranka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 23.03.09, 22:34 dzieki, to jednak nie dla mnie, ale moze komus innemu sie przyda. Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka.op Re: Kwietniowe staranka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 24.03.09, 10:12 No i co? Wszystkie żle mnie zrozumiałyście uczepiłyście się jednego głupiego słowa "żeby was nie urazić nie napisałam słówka" chodziło mi o to żeby wszystkie dziewczyny wpisały się na jeden wątek...te które walczą o dziecko,żeby się podzieliły swoimi odczuciami sposobami a może i metodami swoich lekarzy.Ja mam za sobą 3 nieudane IUI może w przyszłości będę robić in vitro...coś na ten temat też bym chciała a może nie tylko ja wiedzieć...a wy jesteście niemiłe!!! Lepiej miałam napisać "kwietniowa walka o dziecko" sorry ale uważałam że staranka będą lepsze szkoda że nie w waszym guście...ja nikogo nie zmuszam do wpisywania się!!! Przepraszam!!!!!!! Poza tym są osoby które zaczęły się starać o dziecko...nie wychodzi i wtedy zapisuje się tutaj nie wiedząc jeszcze o swojej "niepłodności" dopiero pytają jakie badania na czym to polega itd.ale to i tak nie ma dla was żadnego znaczenia... Odpowiedz Link Zgłoś
hustawka2 Re: Kwietniowe staranka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 24.03.09, 10:52 nie denerwuj się i Wy dziewczyny też nie. każdy ma prawo lubić lub nie lubić panujące tu sformułowania, ale przecież wiadomo o co chodzi i wiadomo, że razem łatwiej brnąć przez "to wszystko". ja się przyłączę do kwietniowej akcji głupio tylko, że ten wątek już nieco spalony powyższymi postami.. Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka.op Re: Kwietniowe staranka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 24.03.09, 11:25 No właśnie ale cóż może ktoś założy wątek tak jak powiniem brzmić i wtedy się przyłączymy... Pozdrawiam...to chyba pierwszy pozytywny post na tym wątku tak na moje oko bo póki co to tylko krytyka!!!DZIĘKI!!! Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka.online Re: Kwietniowe staranka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 24.03.09, 11:47 Coż, w pierwszym liście nie napisałaś dokładnie co masz na myśli, poza tym większość pewnie zrozumiała, że to kolejny wątek jakiejś panikary, która po drugim cyklu starań wpadła w deprechę, na tym forum większość z nas próbuje kilka lat i zapewne większość była lub czytała fora np. w oczekiwaniu lub przed staraniami, ale niestety z biegiem czasu my się na coś takiego nie kwalifikujemy i zostaje forum niepłodność, do oburzonych przecież są wątki typu styczniowa IUI lub kwietniowe IVF i tam wchodzą zazwyczaj osoby, które w danym momencie robią jedną lub drugą procedurę, a tu autorka pewnie chciała zebrać wszystkich co mają do powiedzenia Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka.op Re: Kwietniowe staranka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 24.03.09, 12:01 biedronka.online napisała: > Coż, w pierwszym liście nie napisałaś dokładnie co masz na myśli, > poza tym większość pewnie zrozumiała, że to kolejny wątek jakiejś > panikary, która po drugim cyklu starań wpadła w deprechę, na tym > forum większość z nas próbuje kilka lat i zapewne większość była lub > czytała fora np. w oczekiwaniu lub przed staraniami......... Jakby wszystkie czytały np.lutowa IUI.Marcowa IUIitd.to wiedziałyby że nie jestem panikarą tylko "ciekawą"osobą która poprostu chce zgromadzić jak najwięcej informacji...Sorry!!! Przepraszam już też pisałam i nie mam zamiaru się powtarzać nie chcecie to nie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
maryska26 Re: Kwietniowe staranka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 24.03.09, 12:28 Oj. Stokrotko nie denerwuj się, przechodzisz wiele w walce o swój upragniony cud, jak każda z nas będąca na forum niepłodność. Więc wiesz,że jest to bardzo ciężka walka, którą z bólem znosimy, a niestety przy tym nerwy nam siadają - wiem to po sobie. Ja od marca zeszlego roku kiedy to rozpoczęłam swoją walke o maleństwo przeglądam różne fora i do dziś próbuję się dowiedzieć czegoś to nowego co mogłabym zrobić, aby się w końcu udało. I uważam, ze masz racj jeśli chodzi o zebranie waznych informacji wypowiedzi w jedno- tylko tak myślę czy jest to wogóle możliwe. Ale kto chce niech dzieli się swoimi spostrzeżeniami, wątpliwościami bo warto. Pozdrawiam i nie złoście się dziewczyny za to słowo jest w nim sens są to nasze starania w walce, którą chcemy wygrać razem z Mężami. Uff ale się rozpisałam, ale mam doła znów porażka. Odpowiedz Link Zgłoś
ana_pe Re: Kwietniowe staranka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 24.03.09, 14:24 dziewczynki spokojne. Zapraszamy na watek: kwietniowe in vitro. Pozdrawiam ciepło. Odpowiedz Link Zgłoś
dagmara-k stokrotka 24.03.09, 16:20 a gdzie w moim poscie krytyka? nie cierpie slowek staranka, fasolka (ja chce miec dziecko, fasolke to na parapecie hoduje), ale nie to mialam na mysli piszac ze nie wiem o co ci chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
audrey2 Re: stokrotka 24.03.09, 16:54 Krytyka (??) nie tyle dotyczyla Ciebie, co infantylnych okreslen uzywanych wielokrotnie na roznych forach dziecinno-starajacych sie. Troche Ci sie to wymnkelo spod kontroli i byc moze dlatego uzywasz tylu wykrzykników w swoich wypowiedziach. Jeszczs raz - serio, nie chcialam sie czepic Ciebie (bo nic o Tobie nie wiem przeciez), co pewnej formy narracji o nieplodnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
fastkaa Re: Kwietniowe staranka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 25.03.09, 22:39 Droga Stokrotko! Drogie Dziewczyny! Pojechałyście po bandzie ze Stokrotką...oj nieładnie. Pewnie, ze nasze STARANKA to walka, ale nie róbmy z tego Mein Kampf, nie róbmy z nas cierpiętnic do granic, przestańmy choć na sekundę traktować sie na wzajem jak istoty niepełnosprawne, przestańmy się na wzajem nakręcać!!! Wiem co piszę i robię to z pełną świadomością, po przeryczanych nocach, po histeriach i obarczaniu winą całego świata. Denerwują Was fasolki i inne takie z prostej przyczyny - my ich nie mamy! Ale nie mamy prawa odbierać radości innym i zazdrościć im szczęścia a tak jest. Sama wiem jak reaguję na kolejne ciąże w otoczenie - na ogół łzami. Dajmy więc spokój walce, starnkom, przytulankom i innym takim. Po prostu żyjmy i dajmy żyć innym...Stokrotko - to forum jest trudne i bardzo hermetyczne, co nie znaczy,że nie potrzeba tu powiewu świeżości. Więc kontynuujmy STARANKA czy co tam chcecie ale w forumowej przyjaźni bez frustracji - mamy ich dość w realu. Pozdrawiam i trzymam za nas kciuki! Odpowiedz Link Zgłoś
dagmara-k Re: Kwietniowe staranka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 25.03.09, 23:51 mnie nie denerwuja fasolki z tego powodu ze ich nie mam, bo mam fasolke na parapecie. obok rzezuchy. nie denerwuja mnie tez ciaze innych. juz. prosze nie generalizowac, bo ja nie pytalam o staranka w kontekscie roznicy miedzy starankami a mein kampf. Odpowiedz Link Zgłoś
fastkaa Re: Kwietniowe staranka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 26.03.09, 20:29 Tak czy owak trzymam kciuki i za Ciebie i za siebie! Odpowiedz Link Zgłoś
adrana Re: Kwietniowe staranka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 28.03.09, 00:12 bardzo przepraszam, ale musiałam to napisać wkońcu, ja na przykład nienawidzę określeń typu fasolka, tak po prostu mam i tyle i nie wiem dlaczego, a nie należę do kobiet, które zazdroszczą czy coś tam jeszcze....mam już jedną "fasolkę" i znam dobrze uczucie rosnącego dziecka w brzuchu, prania co dopiero zakupionych ubranek i spacerów z wózkiem itp, mimo to zmagam się z poczęciem, a właściwie z niepłodnością od lata....i bardzo ciężko jest mi psychicznie (nie będę pisać o tym, bo wiecie jak to jest) dlatego, że już wiem jak to jest być mamą...., jednak chciałam w zasadzie napisać, że dla mnie staranka kojarzą się z "wyścigiem szczurów i która pierwsza zamelduje tu na forum, że jest w ciąży", potem doklei uśmiechniętą bużkę, potem z kolei inna zrobi podsumowanie-bużka uśmiechnięta i te...przegrane, pytanie: po co?to już jest na forum "w oczekiwaniu", a to forum jest jak dla mnie dla osób długodystansowych czyli nie zachodzących w ciąże w ciągu miesiąca, ja na przykład wiem, że nie zajdę w kwietniu, ani w maju, a potem? a pomysł, żeby opisywać tu, w tym konkretnym poście swoje przypadki jak dla mnie mija się z celem bo powstałby misz masz, bo niepłodność to temat rzeka....... Odpowiedz Link Zgłoś
zana1977 Re: Kwietniowe staranka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 28.03.09, 23:35 To nie ma nic wspólnego z żadną zazdrością, że inni mają "fasolki", a ja nie. To poważne forum i na pewno nie powstało po to, żeby ktoś się "ścigał", a raczej po to, żeby się wspierać i wymieniać informacjami. Odpowiedz Link Zgłoś