Dodaj do ulubionych

czerwcowe in vitro

29.05.09, 09:52
No to ja zakładam wątek czerwcowy..
Jestem po dwóch nieudanych próbach, w czerwcu crio z ostatnich dwóch
mrozaczków. Kto jeszcze się dopisuje na czerwiec? Razem będzie nam
łatwiej.
Obserwuj wątek
    • malinka_77 Re: czerwcowe in vitro 29.05.09, 10:11
      ana_pe witaj, trzymam kciuki za crio. Ja w czerwcu zaczynam wyciszanie,
      punkcja i transfer w lipcu, ale i tak wpisuję się już na wątek czerwcowy, bo nie
      mogę się doczekać smile. Jestem po jednym nieudanym IVF (bez mrozaków) i po 3 IUI.
    • m-a-la Re: czerwcowe in vitro 29.05.09, 11:24
      To i ja się przywitam. Dziś zaczynam wyciszanie, już nie mogę się doczekać smile
      Mam nadzieję, że "do trzech razy sztuka" sprawdzi się u nas smile
      • malaiska Re: czerwcowe in vitro 10.06.09, 15:57
        wyciszasz się jeszcze czy już stymulujesz?
    • lelek09 Re: czerwcowe in vitro 29.05.09, 11:27
      witam, mialam 3 Icsi i teraz drugie crio. za 2 tygodnie bede
      testowac.
      pozdrawiam i trzymam kciuki za nas wszystkie!
      • endzi001 Re: czerwcowe in vitro 29.05.09, 18:42
        Witam! To ja też się przyłączę. Mam za sobą 4 nieudane iui. We
        wtorek miałam zastrzyk diphereline i teraz czekam na @, początek
        stymulacji pewnie gdzieś za tydz., punkcja i transfer po 15.06. To
        moje pierwsze ivf i przyznam, że jestem trochę przerażona. Leczę się
        w w-skim Invimedzie. Mam nadzieję, że czerwiec okaże się dla nas
        szczęśliwy i wszystkim się uda! Pozdrawiam serdecznie!
        • sqr-ka Re: czerwcowe in vitro 02.06.09, 13:28
          Ja tez sie dopisuję. Chyba będzie w czerwcu ale jak zawsze zalezy od
          wyników. Jestem po wyciszaczu i co dalej będę wiedziała 15 czerwca.
          • ana_pe Re: czerwcowe in vitro 02.06.09, 13:38
            ja niestety musze odczekać miesiąc, także na pewno crio nie wypadnie
            w czerwcu. Jestem troche zła, bo miałam nadzieje, ze kolejny
            transfer bedzie od razu a tu sie okazuje ze znowu czekanie miesiac.
            Ale bede sledzic watek i trzymac kciuki jak zwykle.. i tak już od
            stycznia.. eh.. ile jeszcze
            • dagmara-k Re: czerwcowe in vitro 02.06.09, 18:53
              ana-pe mi sie tez przesuwa, tym razemz powodu @ ktora jak na zlosc nie przyszla
              na czas, mimo, ze juz ja spowrotem wyrownalam. tez mialam byc w czerwcu, a bede
              w lipcu, bo dopiero za tydzien wejde na antykoncepcje.
            • dagmara-k ana-pe 10.06.09, 10:14
              ana-pe masz juz widoki na lipiec?
              • ana_pe Re: ana-pe 10.06.09, 15:11
                dagmara-k: na razie czekam na @ ktora ma przyjsc ok. 28 czerwca.
                Wtedy 5 dc mam isc do kliniki i bedziemy działać znowu.
                Przypuszczalnie transfer bedzie ok. 12 lipca wiec mam jeszcze troche
                czsasu. Na razie nie mysle o tym i staram sie wyluzowac. Czytałam
                duzo o adopcji. Nie chciałabym podchodzic do drugiego programu,
                jestem gotowa na adopcje teraz jakby sie nie udało, ale moj maz chce
                probowac dalej i musze to uszanowac.
                Buziaki kochane
                • ana_pe Re: ana-pe 10.06.09, 15:12
                  przepraszam nie spytałam jak u Ciebie? wiesz już cos?
                  • dagmara-k Re: ana-pe 11.06.09, 00:25
                    tak, dwie rzeczy:
                    1. zaczelam antyki, wiec transfer na przelomie lipca i sierpnia
                    2. maz zmienil front na korzysc rodzicielstwa jakakolwiek droga, to bardzo
                    uspokajajace.
    • malaiska Re: czerwcowe in vitro 04.06.09, 06:47
      Hej dopisuję się! Ja jestem na antykach, idę długim. Startuję z wyciszaczem 14
      czerwca. Transfer i punkcja to raczej mnie złapie w lipcu. Na razie jest ok. Ale
      zobaczymy jak zacznę schizować przy styulacji wink
      • malinka_77 Re: czerwcowe in vitro 04.06.09, 09:53
        malaiska - ja startuję z wyciszaniem 18.06. Czy wiesz, jak będzie wyglądało u
        Ciebie wyciszanie i potem stymulacja? Cholernie boję się zastrzyków. Czy to się
        da przejść? Napiszcie proszę, ile trwa stymulacja i jak wygląda.
        • malaiska Re: czerwcowe in vitro 04.06.09, 12:58
          Hej. U mnie - tzn w mojej klinice wyciszanie trwa 9 dni, więc 23 zacznie się
          stymulacja. Nie wiem ile potrwa, zależy od organizmu, trudno przewidzieć to moje
          1. podejście i oby szczęśliwe było smile.
          Z reguły dziewczyny stymulują się od 6 do 14 dni. Zastrzyki pewnie da się
          przejść, skoro tyle dziewczyn daje radę wink ale ja też zastanawiam się, bo to
          jednak nowe doświadczenie samej się kuć smile.
          Gdzie się leczysz? Możesz napisać coś o sobie, bo co jest u Was przeszkodą i
          kwalifikuje Was do inv?
          • malaiska Re: czerwcowe in vitro 04.06.09, 13:04
            Ja leczę się w Katowickiej Provicie, u nas bardzo kiepskie nasienie i
            endometrioza 1/2 stopnia uncertain
          • malinka_77 Re: czerwcowe in vitro 04.06.09, 13:47
            malaiska - dzięki za odpowiedź. Dostaniesz jeden zastrzyk na wyciszenie czy
            serię? Podobno dwie opcje są możliwe, czy wiecie dziewczyny, od czego to zależy?
            Chyba większość wolałaby jeden zastrzyk zamiast kilku?
            U mnie nie ma wskazań konkretnych do IVF, tzw. niepłodność idiopatyczna. Już
            miałam jedną próbę, ale wtedy stymulowałam się clostilbegytem i komórek było
            mnóstwo, za to fatalnej jakości (z 10 jajek 1 zarodek). To kłucie mnie stresuje
            bardziej niż cała procedura, ale trudno, pewnie masz rację, że jak tyle
            dziewczyn daje radę to i my też. Leczę się w InviMedzie w Wa-wie.
            • malaiska Re: czerwcowe in vitro 04.06.09, 15:51
              Ja mam brać przez 9 dni, co dzień. Nie słyszałam, że jest możliwość wzięcia
              jednego a porządnego. Różne widać praktyki są. Będę zaciskać za Ciebie, w
              podobnym czasie będziemy testować smile

Jakoś na razie mało czerwcowych invitrówek smile
              • endzi001 Re: czerwcowe in vitro 04.06.09, 19:26
                Cześć Dziewczyny! Napiszcie proszę jak u Was było z @ po diphereline
                3,75. Miałam zastrzyk w 21 dc i 4-6 dnia nowego cyklu miałam zacząć
                stymulację, tym czasem @ spóźnia mi się już 3 dni i wszystko się
                odwleka... Może ktoś miał podobnie?
                • iwonaczarna Re: czerwcowe in vitro 05.06.09, 00:29
                  Witam i ja.dopisuje sie do was bo wiem ze jest łatwiej.majowe invitro nieudane.w lipcu nastepne podejscie z jednego mrozaczka tyle mi zostało.teraz czekam na @.pozniej jakies leki i zabieram co moje.walka w wawie invimed.
                  endzi001.@zwodziła mnie po diphereline okolo 8 dni wiec 3 to jeszcze niedługo,a wlecze sie ten czas.pozdrawiam i mam nadzieje znowu.
                  • malaiska Re: czerwcowe in vitro 05.06.09, 07:59
                    Endzi ja nie pomogę, nie wiem....

iwonczarna - witaj. Śledziłam majowy wątek troszkę, więc pamiętam, że się
                    tam udzielałaś i podchodziłaś do inv. Widzę rezygnację w Twojej wypowiedzi.
                    Uwierz w ten zarodeczek, bo to może być właśnie TEN. Ja też nie mam pojęcia jak
                    u nas będzie- czy w ogóle będą mrozaki. Bo po 1: mam endo - z endo gorsza
                    stymulacja, po 2. patologie plemników są olbrzymie, zauważyłam, że mniej więcej
                    połowa jajecezk się zazwyczaj zapładnia, czasem niej. Staram się na razie nie
                    mysleć, bo jak myślę, to same czarne myśli przychodzą, a to zdrowe dla mnie nie
                    jest.

Dziewczyny mam insulinówki 3 igły do kucia diphereline, czy tą igłę mam wbić i
                    zanurzyć w brzuchu całą? Pod jakim kątem wbijacie?
                    • sqr-ka Re: czerwcowe in vitro 05.06.09, 08:56
                      ja diphereline brałam w pośladek i po pięciu dniach dostałam @.
                      Teraz czekam do 15 i zobaczymy co dalej. Zastrzyk wogóle nie boli
                      nie ma sie czego bać. Obyślmy szybko zostały mmusiami. Ja podchodzę
                      w polmedzie we Wrocławiu. Jest ktoś z Wrocka?
                      • andz.ia Re: czerwcowe in vitro 05.06.09, 13:14
                        Witam i ja dopisuje się do was jestem po 5 inseminacjach i 1 in.vitro,9 czerwca
                        transfer z mrozaczków trzymam kciuki za wszystkie starające się.
                        • nat-kor Re: czerwcowe in vitro 05.06.09, 21:39
                          dziewczyny, ja z majowego watku, udanego.
                          życze wam wszystkim tego samego, wierze, że tak bedzie.
                          kłucie nie jets takie złe, fałde trzeba chwycic i zacisnać zębysmile
                          jakoś idzie, potem ciach prach i będziecie smigać z tym jak nie wiem
                          z czymsmile
                          będę śledzić wasz watek i trzymac za was kciuki, ja we wtorek
                          pierwsze usg i tez mam pietrasmile ale bądźmy dobrej myśli i powodzenia!
                      • rozana_beauty Re: czerwcowe in vitro 08.06.09, 02:23
                        Witaj sgr-ka

ja rowniez lecze sie we Wro w Polmedzie, tez czeka mnie dlugi
                        protokol
                        ale antyki zaczne brac dopiero pod koniec czerwca bo najpierw musze
                        poczekac na okres badz go wywolac, wiec pewnie stymulacja w lipcu.
                        napisz jak dlugo sie tam leczysz? i jakie leki bierzesz itd.

• sqr-ka Re: czerwcowe in vitro 08.06.09, 09:20
                          W Polmedzie zaczęłam sie leczyc pod koniec 2007. Na poczatku 2008
                          miałam 2 inseminacje niestety nieudane i zrobiłam sobie rok przerwy.
                          Teraz wróciłam i czekam na szybkie efekty. Nie wiem jakie leki będe
                          brać bo stwierdziłam ze doktor zna sie na tym lepiej niż ja, więc
                          sie nie zagłębiam w to. Teraz jestem po wyciszaczu ze stymulacją
                          zaczynam 15 czerwca jak wyniki będą dobre. Tez mam długi protokół.U
                          nas wyniki całkiem dobre więc nie ma co czekać aż sie pogorszą.
                          Napisz jak u ciebie przebiegało leczenie, bo tez jestem ciekawa i
                          powodzenia.
    • elza10 Re: czerwcowe in vitro 07.06.09, 16:58
      Dopisuję się. Jutro (8.06) punkcja, transfer, jeśli wszystko będzie
      dobrze, w środę. Już jestem po pregnylu, punkcja 34 godziny po
      podaniu zastrzyku. ICSI na cyklu naturalnym (tzn tylko lekko
      podstymulowanym). Jestem po trzech nieudanych IUI...
      • przyszla_mamuska jestem z wami :) 09.06.09, 11:54
        trzymam za was wszystkie kciuki...
        dopiero co ja przez to przechodziłam i mam już swoje 2 kreseczki które pojawiły się w dzień dziecka smile
        teraz na was kolej dziewczyny. uwierzcie z całych sił!!!!
        pozdrawiam
        • elza10 Re: jestem z wami :) 09.06.09, 12:00
          To za mnie trzymaj kciuki w lipcu. Tym razem nie wyszło. Tylko jedna
          komórka. I źle się zaplodniła...
          • malaiska Re: jestem z wami :) 10.06.09, 07:22
            elza10przykro mi sad, mogę wiedzieć dlaczego miałaś tylko jedną komórkę?

przyszła_mamuśkośledziłam wątek majowy, gratuluję Ci, to bardzo
            pocieszające, że udało się Wam za 1. razem przy tych kiepskich wynikach męża, my
            mamy podobne. Wiem, że leczyłaś się w Provicie, tam gdzie ja. U którego lekarza?

dziewczynyco u Was? Kuje się już któraś z Was? Ja zaczynam diphereline od
            niedzieli, z jednej strony nie mogę się doczekać z drugiej mam mnóstwo obaw....
            • elza10 Re: jestem z wami :) 10.06.09, 10:40
              Byłam na ceklu naturalnym, tylko trochę podstynulowanym clo i
              menopurem. Wyhodowałam 4 duże pęcherzyki i 1 mniejszy, a jak poszłam
              na punkcję to był juz tylko jeden, reszta pękła wcześniej. Pewnie
              chwilę wcześniej. Mimo wszystko zdecydowałam się na punkcję i
              wydobyli komórkę, ale źle się zapłodniła (niedojrzała??). W
              następnym cyklu lekarz prowadzący chce podac mi coś na hamowanie
              pękania pęcherzyków.
              Tak wyszło niestety..
              • malaiska Re: jestem z wami :) 10.06.09, 15:39
                elza10No to faktycznie pech... Kurczę, wiesz to, że się nie zapłodniła
                ta jedna to niekoniecznie wina komórki, mogła być plemnika. Zauważyłam, że
                bardzo rzadko kiedy zapładniają się wszystkie albo prawie wszystkie. Zazwyczaj
                jest to ok połowa, czasem mniej. To też jakaś selekcja naturalna.... Może jednak
                warto abyś pomyślała o "normalnej" stymulacji, trzeba wziąć pod uwagę też
                procent zapładnialności... ja w każdym bądź razie kibicuję za TEN właściwy raz
                lipcowy smile
              • malaiska Re: jestem z wami :) 10.06.09, 15:56
                dodam jeszcze, ze zauważyłam, ze im gorsza morfologia tym większe
                prawdopodobieństwo mniejszej zapładnialności, jak u was z morfologia?
                • andz.ia Re: jestem z wami :) 10.06.09, 20:27
                  witam jak pisałam wcześniej jestem juz po transferze,miałam podane
                  dwa mrozaczki troche się obawiam bo boli mnie brzuch na okres jak po
                  1 transferze.Gratuluje bardzo dziewczynom którym się udało.
                  • elza10 Re: jestem z wami :) 11.06.09, 09:40
                    Nie martw się, nie ma reguły. Są ciąże, gdzie nic się nie czuje, a
                    są takie, że cały czas sprawdzasz, czy nie zaczęłaś krwawić. Ja nie
                    czułąm zupełnie nic, tylko spać mi się chciało (ale już po terminie
                    @), nawet o milimetr mi piersi nie urosły. Nudności zaczęły się ok 8
                    tc, cześniej zero objawów.
                    Ale mam koleżanki, które były na 100% pewne, że dostaną @, tak je
                    bolał brzuch.
                    Teraz my tu wszystkie jesteśmy w ogóle nietypowe. Dorzucają nam
                    hormony, które nasze odczucia mogą zaburzać.
                    Po prostu trzeba poczekać. Wiem, że to najtrudniejsze...
                    • endzi001 czerwcowe in vitro 13.06.09, 09:27
                      Dziewczyny, ja powinnam już od kilku dni zacząć stymulację ale
                      wyszła mi za wysoka prolaktyna, prawie 47 ng/ml (norma 3,9-29). Mam
                      przez tydzień brać bromergon x 1 na noc i w pn kolejne badanie, żeby
                      zobaczyć czy się obniżyła. Czy myślicie, że tydzień wystarczy, żeby
                      obniżyć to paskudztwo? Mam taką nadzieję... Pozdrawiam serdecznie!
                      • anetka1-29 Re: czerwcowe in vitro 13.06.09, 14:03
                        czesc dziewczyny moze ktoras mi pomoze
                        wczoraj wrocilam z novum lekko przerazona i juz mam piwrwszy problem napisane
                        mam ze anty biore do 14 czerwca tj. moja 20 tabkletka to oznacza ze 21 tabletki
                        mam niebrac juz w poniedzialek?
                        mam od poniedzialku diphereline 0.1 mg(nie wiem jak to sobie zrobie!)
                        mam zaczac brac tez encorton 5 mg i bromergon czy wystepowaly u was jakies
                        skutki uboczne brania tych lekow? czyli teraz jak dobrze zrozumialam to juz mam
                        umawiac sie na wizyte z dr L ? kolejna wizyta miedzy 26.06 a 02.07 co na niej
                        jest? a do dr.L to rejstruje sie normalnie na rejstracij czy ja mam dzwonic w
                        godzinach 17.45-18.45 i to z nim sie umawiac, osobiscie on umawia w tych godzinach?
                        • endzi001 Re: czerwcowe in vitro 14.06.09, 09:00
                          Cześć! Ja mogę Ci jedeynie odpowiedzieć w kwestii skutków ubocznych
                          bromergonu, bo od kilku dni zaczęłam go brać. Najważniejsze jest,
                          żeby brać go na noc, bo wtedy najbardziej nieprzyjemne dolegliwości
                          prześpisz. W nocy bardzo wysycha śluzówka i mi bardzo chciało się
                          pić - warto mieć jakąś butelkę wody w zanadrzu. Rano trochę mnie
                          bolała głowa ale po kawie było ok. W miarę brania leku organizm się
                          przyzwyczaja i skutki uboczne ustępują. Jednym słowem da się
                          przeżyć. Pozdrawiam!
                          • anetka1-29 Re: czerwcowe in vitro 14.06.09, 10:05
                            czesc i dzieki za odpowiedz jestem pierwszy raz na tym forum wiec nie wiem na
                            jakim ty jestes etapie tez bedziesz podchodzic do in vitro ja najgorzej boje sie
                            jutrzejszego zastrzyku jak ja go zrobie w zyciu nie robilam nic podobnego od 2
                            dni mam koszmary
                            • amelie_pi Re: czerwcowe in vitro 14.06.09, 14:30
                              Anetko, zastrzyk kompletnie, w ogole i wcale nie boli, wiec niepotrzebnie sie denerwujesz wink Naprawde. Wczoraj pielegniarka w klinice pokazala mojemu M. jak to prawidlowo zrobic i serio nawet wklucia nie poczulam. Tak wiec Dipherelina podskornie to pryszcz. Bardziej obawiam sie domiesniowych zastrzykow z Gonalem...

Pozdrawiam,
                              a.
                        • vittoria.vetra Re: czerwcowe in vitro 14.06.09, 16:16
                          ja spróbuję pomóc, bo przerabiałam to niedawnosmile
                          Antyki bierzesz do 14.06, tak jak masz napisane, ponieważ OD 21 dnia
                          przyjmujesz Dipherelinę+brom.+enc., czyli 21 tabletki anty nie
                          bierzesz.
                          Teraz, przyjmujesz zastrzyki+bromergon+encorton i po kilku dniach
                          powinna się pojawić @. Dopiero w pierwszych dniach miesiączki
                          dzwonisz do dr L., aby umówić się na 1-szą wizytę, która ma być
                          między 26.06 a 02.07. Łączą cię bezpośrednio z dr L. w trakcie jego
                          dyżuru telefonicznego, a w jakich godzinach ten dyżur jest w danym
                          dniu (nie jest to zawsze 17.45-18.45), dowiadujesz się dzwoniąc do
                          Novum w tym dniu po godz.12.
                          Musisz być godzinę wcześniej przed wizytą u dr.L (także podczas
                          całej stymulacji), ponieważ w zabiegowym pobierają ci krew do
                          badania hormonów (wynik jest gotowy na wizytę u dr L.)
                          Na 1-szej wizycie dr ogląda wyniki hormonów, ogląda jajniki na USG i
                          decyduje o lekach stymulujących, pyta o samopoczucie, pyta czy masz
                          pytania (przygotuj sobie jeżeli masz), mnie pytał czy chcę zobaczyć
                          laboratorium, ustala termin nastepnej wizyty u siebie. Aha, nie
                          musisz nic notować o lekach i dawkach, recepty wypisuje
                          pielęgniarka, która jest z tobą na wizycie i ona wszystko po wizycie
                          spokojnie tłumaczy, ale jeżeli masz pytania do L., to mu je zadawaj
                          w trackie wizyty i nie czaj się, masz prawo wiedzieć ( sam mi tak
                          powiedział).
                          Ja przyjmowałam Diphereline+encorton+folik; czułam się wyśmienicie.
                          Na pewno dostałaś schemat przyjmowanie leków, kuknij na niego
                          spokojnie raz jeszcze, tam powinny być wszystkie te info. A jeżeli
                          nie ma, to daj znaćsmile
                          Zastrzyki to pikuś, jasne, że dasz radę!
                          • anetka1-29 Re: czerwcowe in vitro 15.06.09, 20:23
                            czesc dziewczyna dzieki za podpowiedzi
                            dzis zrobiłam ten pierwszy zastrzyk tak jak mowiłyscie nic nie boli a ja pol
                            nocy nie przespalam bo tak sie martwilam rankiem czyli teraz za pare dni
                            powinnam dostac @ ?
                            ja bym dzis jeszcze ta 21 tabletke wzięla takze dobrze jest czasem sie doradzic
                            co do pytan to zawsze jset ich duzo przed wizyta a w trakcie pustka w głowie
                            a jak to jest z praca miedzy punkcja a transferm chodziłyście do pracy?
                            • vittoria.vetra Re: czerwcowe in vitro 16.06.09, 09:16
                              Anetka, tak, za kilka dni powinna być @.
                              Między punkcją a transferem..., to zależy z tą pracą, ja po punkcji
                              i jeszcze kilka dni po nie czułam się na tyle dobrze (brzuch duży),
                              żeby iść do pracy. W Novum dadzą ci na dzień punkcji zwolnienie. W 2-
                              3 dniu po jest transfer. Po transferze dostajesz także zwolnienie
                              jeżeli chcesz.
                              Jeżeli nie wzięłaś zwolnienia w dniu punkcji, to w dniu transferu
                              dadzą ci od dnia punkcji.
                              • anetka1-29 Re: czerwcowe in vitro 16.06.09, 18:12
                                u mnie w pracy nikt nic nie wie jak dam zwolnienie to na pewno jest na pieczątce
                                novum w-wa napisane zaraz sie zaczna pytania
                                pytalam mojego lekarz rodzinnego czy jak bedzie potrzeba to da mi zwolnieni
                                powiedzial ze nie ma problemu jak cos to wezme od niego, nie chce odpowiadac na
                                pytania,
                                ja w pracy dosc duzo dzwigam wiec to chyba w ogóle nie jest wskazane. a ty
                                vittoria.vetra jak sie teraz czujesz?
                          • anetka1-29 Re: czerwcowe in vitro 23.06.09, 18:49
                            vittoria.vetra bedzie dobrze bede trzymac kciuki za ciebie teraz musisz tyklko
                            zbierac siły i znowu zadziałaćsmile
                            ja dzwonilam do dr.lewandowskiego i troche jestem zawiedziona nie wiem czy
                            rozmawialam z nim 10 sekund mam jechac w sobote do niego nie wiem nawet czy to
                            dobrze uslyszalam on przyjmuje w soboty?
                • elza10 Re: jestem z wami :) 11.06.09, 09:34
                  Z morfologią kiepsko - 2-3 %, chociaż ilość dość OK, od 10 do 20
                  mln/ml. Myślę o tym i myślę, i chyba umówię się do mojego dr w
                  przyszłym tygodniu, żeby poprosic go jednak o "normalną stymulację".
                  Tylko wtedy będę pewnie musiała poczekać do sierpnia - dugiej
                  połowie lipca jedziemy na urlop - na wieś, ok 200 km, ale nie da się
                  równocześnie stymulować i urlopować (chyba). Nie chcę rezygnować z
                  urlopu, żeby całego domu nie postawić na głowie z powodu naszych
                  prób. Wszyscy bardzo czekaliśmy na ten wyjazd, a moja córka (11 lat)
                  odlicza dni - uwielbia tam jeździć.
                  Myślę, że wyjaśnimy to z doktorem w przyszłym tygodniu.
                  Teraz jestem na luteinie i estrogenach do końca tego cyklu. Powinnam
                  ok 22-24.06 dostać @. Pewnie teraz jeszcze nie da się zrobić
                  wyciszania? Muszę odczekać?
                  Niecierpliwa jestem smile
    • vittoria.vetra Re: czerwcowe in vitro 15.06.09, 08:53
      Sorki, dziewczyny, tak się rozpędziłam z odpowiedzią dla Anetki1-29,
      że zapomniałam się dopisać.
      Miałam transfer 08.06 z jednego zarodka. Dzisiaj mija już tydzień;
      nic mnie nie boli ani nie kłuje, jedynie piersi są wielkie.
      • andz.ia Re: czerwcowe in vitro 15.06.09, 09:25
        vittoria.vetra no to jesteśmy na tym samym etapie ja 9.06 miałam
        transfer drugi podali mi dwa mrozaczki mnie brzuch boli na @ wiec
        strasznie sie boje bo ten pierwszy raz też tak wyglądał ale trzymam
        kciuki za ciebie bo powiększone piersi dobrze wróżą powodzenia
        • vittoria.vetra Re: czerwcowe in vitro 15.06.09, 14:17
          Andz.ia, dzięki wielkie za kciuki!smile Nie bój się, będzie OK u
          Ciebie.
          U mnie przed kilkoma dniami też były małe bóle/niepokój brzucha nad
          ranem przed wstaniem z łóżka jakby na @, ale to minęło. Piersi też
          trochę pobolewają z boku przy dotyku. Jestem dobrej myśli i ty także
          bądź! Również zaciskam kciuki za ciebie!
          • anetka1-29 Re: czerwcowe in vitro 15.06.09, 20:26
            trzymam dziewczyny za was kciukismilesmile
            • elza10 Re: czerwcowe in vitro 15.06.09, 22:19
              Ja też smile. SZkoda, że nie nie czekam z Wami. Jutro ustalam z
              lekarzem dalsze działania. Trzymajcie się i dzieciaczki w brzuchach!
              • sqr-ka Re: czerwcowe in vitro 16.06.09, 09:12
                Hej, ja wczoraj zaczęłam stymulację. Trzymajcie kciuki, bo ma być
                efekt. Pozdrawiam wszystkie czerwcówki.
                • elza10 Re: czerwcowe in vitro 16.06.09, 10:03
                  Trzymamy! Będzie efekt smile. Co bierzesz?
                  • sqr-ka Re: czerwcowe in vitro 16.06.09, 17:03
                    Biorę puregon, tak to sie chyba pisze, w brzuch. Nawet sama sobie
                    daję i nie boli ( hurrraaa). A później to chyba pregnyl i
                    progesteron.
                    • ana_pe Re: czerwcowe in vitro 19.06.09, 14:24
                      podbijam wątek! co słychac u czerwcówek? Napiszcie cos, czytam Was smile
                      • vittoria.vetra Niestety, d..a blada!! :-(( 19.06.09, 17:14
                        Dzisiaj mój 11 dpt, poszłam zrobić betę. Beta 0,0 sad(((
                        Czyli jednym słowem dupa blada. Miałam dziś małe brązowe plamienie,
                        ale nie liczę na to, że wskutek implantacji.
                        To było moje pierwsze ICSI, podano 1 zarodek ze względu na ryzyko
                        przestymulowania. Mamy jeszcze 6 ładnych zamrożonych zarodków, ale
                        chyba zrobie przerwę na wakacje przed crio.
                        • malaiska Re: Niestety, d..a blada!! :-(( 19.06.09, 17:34
                          vittoria.vetra - bardzo mi przykro...masz jednak jeszcze aż 6 mrozaków -
                          jeśli za każdym razem podadzą Ci dwa, to daje 3 podejścia - musi się udać -
                          życzę Ci, żeby już kolejnym razem! Trzymaj się.

ana_pe- hmmm ja się melduję, dziś poszedł w brzuch 6 zastrzyk diphereline
                          i tak do poniedziałku, wtedy wizyta i od wtorku chyba stymulacja... Na razie nie
                          ma stresu jakiegoś wielkiego... ale myślę, że na kolejnym etapie - stymulacja -
                          już się zacznie...a co u reszty z Was? Pisać kobietki smile
                          • dagmara-k Re: Niestety, d..a blada!! :-(( 19.06.09, 21:48
                            vittoria, przykro misad

ana-pe a co z watkiem lipcowym? jestes gotowa? ja na ciebie czekam.
                        • elza10 Re: Niestety, d..a blada!! :-(( 19.06.09, 22:36
                          Trzymam kciuki za następną próbę. Zobacz, jak często podają dwa
                          zarodki, a ciąża jest pojedyncza. Jak podadzą Ci dwa następnym razem
                          to ze statystyki wynika, że przed następnymi wakacjami będziesz mamą
                          bliźniąt!
                          Pewnie Ci dzisiaj bardzo smutno... Wiem, jak to jest...ja próbuję w
                          lipcu
                      • endzi001 Re: czerwcowe in vitro 22.06.09, 08:14
                        Cześć Dziewczyny! Coś u nas cichutko. Ja już dziś 7 dzień
                        stymulacji, jutro mam wizytę i może już będzie wiadomo kiedy
                        punkcja. Mam nadzieję, że wychodowałam sporo komóreczek. Pozdrawiam.

vittoria.vetra - nie martw się, macie sporo mrozaczków, na
                        pewno się udasmile
                        • ana_pe Re: czerwcowe in vitro 22.06.09, 10:18
                          Vittoria - wypłacz się, odpocznij gdzieś na plaży i zbieraj siły do
                          następnej próby. Życzę Ci dużo siły.
                          Dagmara - dzieki że o mnie pamiętasz. Dziś 25 dc. czekam na okres i
                          pojadę do mojej kliniki. Jak już będę po wizycie zapiszę się na
                          lipcowy wakacyjny wątek. Spotkamy się tam smile Tymczasem pozdrawiam
                          słonecznie w te deszczowe dni. Buziaki
    • vittoria.vetra trzymam za was wszystkie kciuki!!! 22.06.09, 12:49
      Dziewczyny, dzięki za wsparcie i pocieszenie!!!
      Dzisiaj mi lepiej, nie ma to jak powrót do pracy i nawał mejli.
      Przyznam, że piątek po becie miałam koszmarny - ryk co kilka godzin,
      w sobotę lepiej, ale... cały dzien byłam poza domem i wszędzie
      widziałam małe dzieci w wózkach, i wydawało mi się, że wszyscy mają
      dzieci, a ja nie i znowu łzy w oczach. Jakaś schiza mnie dopadała :-
      (( najepsze jest to, że rozmawiałam, o tym z mężem i on miał podobne
      uczucie. Istne wariactwo! W koncu pomyślałam, że to nie jest jeszcze
      koniec świata, owszem jest mi przykro cholernie, ale muszę wziąć się
      w garść.
      Kochane, trzymam za Was wszystkie kciuki i życzę II kresek jak
      najszybciej!!! Będę śledzić czerwcówki i wątek lipcowy także.
      Powodzenia!!!
      • sqr-ka Re: trzymam za was wszystkie kciuki!!! 22.06.09, 19:42
        Ja jestem w trakcie stymulacji. Czuje sie dobrze i to najważniejsze.
        Chyba koło niedzieli będzie punkcja ale w środę bedę wiedzieć
        więcej. Komóreczek cała masa i prawie wszystkie rosną. Wyniki robię
        w środę i zobaczymy co dalej.
        vittoria.vetra trzymaj się cieplutko. Dzidzia bedzie w swoim czasie
        tak czasem bywa. Mamami i tak będziemy, czasem tylko trzeba poczekać.
        • andz.ia Re: trzymam za was wszystkie kciuki!!! 22.06.09, 20:29
          witam was bardzo ja jestem 13 dpt i jak już wcześniej koleżanka pisała
          dupa blada znowu porażka to moje 2 podejście i nic jestem załamana.

vittoria.vetra wiem co czujesz i bardzo ci współczuje ale trzymaj się los pewnie
          w swoim czasie do nas też się uśmiechnie.
        • endzi001 Re: trzymam za was wszystkie kciuki!!! 22.06.09, 20:46
          sqr-ka, chyba jesteśmy na podobnym etapie. Ja mam dziś 7 dzień
          stymulacji i jutro się dowiem ile mam komórek i czy wszystko dobrze.
          Ogólnie też czuję się dobrze, ale w sobotę miałam jeden ciężki
          dzień, z okropnym bólem głowy i nudnościami. Teraz już jest OK.
          Punkcja pewnie pod koniec tygodnia. Napisz proszę czym jesteś
          stymulowana. Pozdrawiam i trzymam kciuki.

andz.ia - bardzo współczuję, trzymaj sie cieplutko i nie trać
          nadziei.
          • sqr-ka Re: trzymam za was wszystkie kciuki!!! 23.06.09, 16:32
            jestem stymulowana puregonem. Jutro idę do doktora to dowiem sie jak
            to wszytko wygląda. Najważniejsze zeby wyniki były dobre. Leczę sie
            w polmedzie we Wrocławiu. A ty gdzie sie leczysz?
            • endzi001 Re: trzymam za was wszystkie kciuki!!! 23.06.09, 19:52
              Ja już jestem po wizycie, wszystko dobrze, pęcherzyków sporo, tak
              więc wszystko na dobrej drodze. Leczę się w Invimedzie w W-wie.
              Punkcja w okolicach niedzieli, trochę się boję wrrr
              • anetka1-29 Re: trzymam za was wszystkie kciuki!!! 23.06.09, 21:37
                endzi001 ale ci dobrze juz cos wiesz ja dopiero w sobote cokolwiek się dowiem
                boje sie troche jak to dalej bedzie.
                • endzi001 Re: trzymam za was wszystkie kciuki!!! 24.06.09, 19:06
                  anetka1-29, chyba dziś miałaś mieć wizytę, napisz co i jak. Mam
                  nadzieję, że też wszystko dobrze. U mnie chyba punkcja będzie
                  wcześniej niż myślałam, ale z jednej strony to dobrze bo już
                  powiększone jajniki dają o sobie znać.
                  • anetka1-29 Re: trzymam za was wszystkie kciuki!!! 24.06.09, 19:57
                    endzi001 w sobote jade to sie dowiem co i jak to moja pierwsza wizyta u dr.
                    lewandowskiego
                    powiedz mi czy od pierwszej wizyty stymulacyjnej do punkcji sa jeszcze jakies
                    wizyty?
                    • endzi001 Re: trzymam za was wszystkie kciuki!!! 24.06.09, 20:17
                      anetka1-29, ja co prawda jestem w innej klinice, ale na pewno po
                      drodze będą jeszcze jakieś wizyty, na których lekarz sprawdzi jak
                      się stymulujesz i czy wszystko jest w porządku. W końcu każdy
                      organizm jest inny i inaczej reaguje na leki. Pewnie w sobotę się
                      wszystkiego dowiesz. Ja w sobotę, najdalej w niedzielę będę miała
                      już punkcję.
    • rozana_beauty Re: czerwcowe in vitro 23.06.09, 22:10
      sgr-ka mam do Ciebie pytanko
      czy Ty podczas brania antyków rowniez mialas sie pojawic u dr P. ok
      14 dc , bo on mi tak zalecil. i tego dnia mam zabrac ze soba
      dokumenty i wyniki badan. a powiedz mi czy musze zabrac juz jakas
      kase na leczenie, bo nie wiem
      dzieki i daj znac jak tam wizyta
      • sqr-ka Re: czerwcowe in vitro 24.06.09, 08:08
        Tak byłam na wizycie i dostałam zastrzyk. Koszt wszystkiego z wizyta
        nie przekroczył 500 zł. Niestety nie miałam kaski bo też mi nie
        powiedział, tak wiec lepiej weź ze sobą kaskę. Ja zapłaciłam za
        zastrzyk przy kolejnej wizycie.
        • andz.ia Re: czerwcowe in vitro 25.06.09, 17:27
          Dziewczyny chciałabym podzielić się z wami moim przypadkiem kilka
          dni temu pisałam że jestem po drugim transferze nieudanym ponieważ
          10dpt zrobiłam test no i jedna kreska niestety,nastepne dni to
          czekanie na @.W 14dpt coś mnie ruszyło i postanowłam zrobić bete i
          wielkie zdziwienie okazało się że jest ciąża, po kilku dniowej
          depresji przyszł wkońcu radość,trzymam kciuki za wszystkie starające
          się czerwcówki i nie tylko.
          • m-a-la Re: czerwcowe in vitro 25.06.09, 18:14
            Andzia, jak w 10 dpt mógł Ci wyjść test...? uncertain Gratuluję ciąży smile
            To chyba pierwsza na tym wątku...? sad trzymam kciuki żeby były
            kolejne!
            Pozdrawiam wąteczek!
            • andz.ia Re: czerwcowe in vitro 25.06.09, 18:33
              wiesz myślałam że to nic nie zmieni bo ja transfer miałam na naturalnym cyklu
              ale widocznie te 4dni to dużo zmienia pozdrawiam
          • anetka1-29 Re: czerwcowe in vitro 25.06.09, 19:31
            andz.ia to serdeczne gratulacjesmilesmile
          • vittoria.vetra Re: czerwcowe in vitro 25.06.09, 21:22
            Andzia! Gratulacje serdeczne! Spokojnej i zdrowej ciąży! smile)
    • anetka1-29 Re: czerwcowe in vitro 30.06.09, 19:35
      czesc dziewczyny co tak cicho tutaj? potrzebuje adres jakiegos hotelu kolo novum
      moze znacie?
      • m-a-la Re: czerwcowe in vitro 01.07.09, 08:18
        Na wątku bocianowym jest sporo namiarów (w połowie 1 str):
        nasz-bocian.pl/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=66325
        Przy okazji mam pytanie: czy w novum jest możliwe prowadzenie przez
        jednego lekarza (słyszałam że ciągle trafia się do innego) i jak
        trudne jest dostanie się do dr Lewandowskiego? Dziękuję smile
        • anetka1-29 Re: czerwcowe in vitro 01.07.09, 09:14
          czesc m-a-la dzieki za informacje.
          ja caly czas chodzilam do jednoego do dr. zamory i nie bylo z tym problemu teraz
          bylam na pierwszej wizycie stymulacyjnej u dr. lewandowskiego i tez nie bylo
          problemu z umowieniem sie.
          • m-a-la Re: czerwcowe in vitro 01.07.09, 13:18
            Anetka, proszę bardzo smile A czy ogólnie jesteś zadowolona?
            Zastanawiam się nad kolejnym podejściem tam....
            • anetka1-29 Re: czerwcowe in vitro 01.07.09, 13:40
              zadowolona to bede jak podejde teraz pierwszy raz do in vitro i sie udasmile ale
              tak jestem zadowolona z ich podejscia konkretnie i na temat lewandowski bardzo
              mily facet wszystko wytlumaczy jak cos nie wiesz, pielegniarki oprowadzaly nas
              po laboratorium jak to wszystko wyglada wytlumaczyly takze mysle ze mozesz
              spokojnie dzialac u nichsmile
              • m-a-la Re: czerwcowe in vitro 01.07.09, 15:02
                Dziękuję i zaciskam kciuki za Ciebie smile
                • zana1977 Re: czerwcowe in vitro 01.07.09, 22:33
                  Hej Dziewczyny,
                  trochę mnie nie było - jakieś 2 miesiące. Mam nadzieję, że mnie jeszcze niektóre
                  z Was pamiętająsmilePo przestymulowaniu musiałam zrobić przerwę i nie miałam
                  transferu. W czerwcu jednak wróciłam do novum i wczoraj miałam transfer dwóch
                  mrozaczkówsmile Nie wiem czy to się skończy sukcesem, bo czuję się zupełnie
                  normalnie - jakbym nie miała żadnego zabiegu, a zaledwie badanie. Po
                  inseminacjach bolał mnie brzuch i plamiłam, a teraz nic? Nie wiem czy to dobrze,
                  czy nie. Nawet nie wiem jak właściwie powinnam się czuć. Mam dzwonić za tydzień
                  do novum z info jak się czuję, a za dwa tygodnie jak niedostanę @ mam testować.
                  Proszę napiszcie coś o swoim samopoczuciu po transferze.
                  • sqr-ka Re: czerwcowe in vitro 06.07.09, 08:32
                    Ja też juz po transferze. No i sobie teraz czekam. Mąż ma szkolenie
                    w przyszłym tygodniu więć będę samotnie jechać na test. Póki co dbam
                    o siebie jak kobitka w ciąży, tak jak mi nakazali w klinice. A co
                    słychać u reszty z was?? Jakieś dobre wiadomości.
      • vittoria.vetra hotel 01.07.09, 15:35
        Anetka, niedaleko od Novum (możesz nawet przejść spacerem - wiem, bo
        mieszkam niedaleko) jest Hotel Szkoleniowym Centrum Onkologii. Może
        tam? Oto namiary z netu:
        Hotel Szkoleniowy Centrum Onkologii
        ul. Roentgena 5
        02-781 Warszawa - Ursynów
        tel. (0-22) 643 91 87,
        • muju Re: hotel 17.04.13, 08:08
          Ja ostatnio byłam i spałam w hotelu Jeziorki. Polecam serdecznie - miejscówka najtańsza z okolicznych a warunki są na prawdę świetne. Przytulny pokój z łaznieką, ogólnodostępna kuchnia, parking. Hotel Warszawa Ursynów ulica Jeziorki 71, tel 502055804.
    • 80agatka Re: czerwcowe in vitro 17.04.13, 21:36
      hej teraz w maju bede podchodzic po moja snieżynkę mam tylko jedna gdyby sie nie powiodło to pewnie w czerwcu cała procedura ponownie......
    • magnolia234 Re: czerwcowe in vitro 06.05.13, 22:24
      Podnosze watek gdyz jestem ciekawa kto przystepuje do ivf w czerwcu? Ja za 2 tyg zaczynam brac tabletki anty wiec stymulacje zaczne prawdopodobnie z koncem czerwca. Jesli ktos jest ze mna to prosze o dopisanie sie aby bylo razniejsmile
      • ana_pe Re: czerwcowe in vitro 07.05.13, 12:16
        hm.. no ja zaczęłam ten wątek w 2008 r. a w tym ponownie będę podchodzić do ivf i pewnie będzie to znowu w czerwcu. Ale może trzeba by założyć tegoroczny watek czerwcowy? smile
        pozdrawiam
        • zula_5 Re: czerwcowe in vitro 07.05.13, 14:00
          załóżcie nowysmile i dajcie tu linka. Chętnie się dołączę
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka