Dodaj do ulubionych

Wakacje na wyspie. Majorka

IP: 109.243.81.* 12.07.10, 13:26
Majorka to porażka - sami Niemcy i znacznie drożnej niż na kanaryjskich. Wyspa
w sumie ładna ale ... ci Niemcy.
Obserwuj wątek
    • Gość: irysek Nie zgadzam się IP: *.toya.net.pl 12.07.10, 14:28
      Na Majorce są różne strefy, na wschód od Palmy - niemiecka, na południowy zachód
      - angielska. Owszem, w kurortach jest tłoczno i głośno od krzyków pijanych
      Niemców/Anglików. Wystarczy jednak wybrać hotel w którejś z licznych, malutkich
      zatoczek a tam cisza i spokój.
      Cenowo jest bardzo ok - warto zaopatrywać się w marketach a nie sklepach dla
      turystów gdzie jest duży narzut.
    • g_shark Wakacje na wyspie. Majorka 15.07.10, 20:00
      Kilkadziesiąt zdjęć z moich pobytów na Majorce:
      fotoforum.gazeta.pl/a/39556.html
    • Gość: haha Re: Wakacje na wyspie. Majorka IP: *.acn.waw.pl 17.07.10, 23:14
      no jak jedziesz z biurem podrózy, zwiedzasz z "rezydentem", wpierdzielasz
      "obiadokolacje" w hotelu-getcie all inkl, a na dodatek jedziesz tam w sierpniu,
      to faktycznie "porażka". na dodatek bigosu nie dają, świnie...

pewnie przygłupku nawet nie byłęś w interiorze, co?
      • kasiapil Re: Wakacje na wyspie. Majorka 01.05.13, 16:16
        Majorka poza sezonem jest cudowna. Byłam w połowie kwietnia, bazę miałam w Palmie onok katedry. Wieczorem można spacerować po opustoszalych urokliwych uliczkach starowki, samotnie podziwiac monumentalna katedre, nie ma zywej duszy.
        Valldemossa, Soller, Puerto de Soller, Deia, Cala d'Dor uczekają swoim naturalnym i bezpretensjonalnym pięknem.
        Nawet wiosną jest już upalnie, można prażyć sie w słońcu, ktore zachodzi dopiero po godzinie 20-stej. Tylko woda w morzu chłodna. Tak więc, warto sie wybrac poza sezonem!
        • kasiapil Re: Wakacje na wyspie. Majorka 01.05.13, 16:18
          Rejs statkiem do Sa Calobra - byłam tylko ja i dwóch kolarzy.
          Gdy są tłumy to pewnie jest niezaciekawie.
          • voyager747 Re: Wakacje na wyspie. Majorka 01.05.13, 22:34
            Ja byłem dwa razy, raz w czerwcu i drugi raz na przełomie maja i czerwca, była bardzo fajnie. Całą wsypę objechaliśmy samochodem, jest mnóstwo pięknych miejsc.
            A czy Niemcy są gorsi od Rosjan czy Polaków ? Dla mnie nie.
    • Gość: Monika Re: Wakacje na wyspie. Majorka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.15, 13:55
      Witam, Piszę pracę magisterską związaną z walorami turystycznymi na Majorce. Proszę o pomoc w wypełnieniu ankiety, jest bardzo krótka. Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam.
      moje-ankiety.pl/respond-73400.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka