Dodaj do ulubionych

Chiny - wiza

IP: *.kornik.sdi.tpnet.pl 06.05.04, 21:35
czy do China jest potrzebana wiza? Ile dni trwa jej wystawienie i gdzie ja to
moge zlatwic
Obserwuj wątek
    • aswywiadu007 Re: Chiny - wiza 06.05.04, 22:09
      Obywatele RP udający się do Chin muszą posiadać ważną wizę pobytową lub tranzytową. Wyjazd do Hongkongu i/lub Makao oznacza opuszczenie granic ChRL i unieważnia wizę jednokrotną. Należy w związku z tym ubiegać się w chińskich urzędach konsularnych o wielokrotne wizy ChRL. Wizę można uzyskać w biurach łącznikowych centralnych władz ChRL w Honkongu lub w Makao za pośrednictwem koncesjonowanych biur China Travel Service. Jedynie w wyjątkowych przypadkach wizę można uzyskać na lotnisku. Brak ważnej wizy karany jest grzywną do 1000 USD.
      źródło: www.msz.gov.pl
    • blasphemy Re: Chiny - wiza 09.05.04, 15:19
      Tak, do "China" jest "potrzebana" wiza. Mozesz ja "zlatwic" w ambasadzie
      chinskiej (wiem, ze trudno na to wpasc, wiec nie dziekuj za podpowiedz). W moim
      przypadku trwalo to pare dni, a zalatwialem to w Singapurze.
    • kornel-1 Re: Chiny - wiza 29.08.17, 11:43
      marek.promyk napisał(a):

> Wiza jest potrzebna. Ale na większości lotnisk, jeśli przesiadkę masz nie dłuże
      > j niż za 24 godziny, możesz opuścić lotnisko na podstawie zezwolenia, które dos
      > taniesz przy odprawie paszportowej. Dla największych lotnisk to nawet 72 godzin
      > y, ale nie możesz opuszczać miasta.

No, dobra. Przyjmijmy życzliwie, że post nie jest kryptoreklamą biura podróży.

1. Ułatwienia w podróży bezwizowej dotyczą 17 miast. Czy wiesz, co oznacza "większość lotnisk" w przypadku Chin? Myślę, że nie.
      2. Ułatwienia obejmują nie 24 godzinny a 6-dniowy pobyt
      podroze.onet.pl/aktualnosci/6-dni-bez-wizy-w-szanghaju-i-sasiednich-prowincjach/rrr3ye
      Tu więcej szczegółów:
      www.fly4free.pl/forum/bezwizowy-tranzyt-w-chinach-72h-bez-wizy,1135,32620&start=260
      Kornel
      • kornel-1 Re: Chiny - wiza 29.08.17, 17:04
        Przepraszam, pomyliłem się.
        To spamer. Reklamuje na kilku forach usługi biura. Ponieważ jego info o wizach do Białorusi (na innym forum) również zawiera niekompetentną informację, chciałbym wszystkich zniechęcić do tego biura. Możecie się przejechać :(

Kornel

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka