Gość: jubre IP: *.kornik.sdi.tpnet.pl 06.05.04, 21:35 czy do China jest potrzebana wiza? Ile dni trwa jej wystawienie i gdzie ja to moge zlatwic Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aswywiadu007 Re: Chiny - wiza 06.05.04, 22:09 Obywatele RP udający się do Chin muszą posiadać ważną wizę pobytową lub tranzytową. Wyjazd do Hongkongu i/lub Makao oznacza opuszczenie granic ChRL i unieważnia wizę jednokrotną. Należy w związku z tym ubiegać się w chińskich urzędach konsularnych o wielokrotne wizy ChRL. Wizę można uzyskać w biurach łącznikowych centralnych władz ChRL w Honkongu lub w Makao za pośrednictwem koncesjonowanych biur China Travel Service. Jedynie w wyjątkowych przypadkach wizę można uzyskać na lotnisku. Brak ważnej wizy karany jest grzywną do 1000 USD. źródło: www.msz.gov.pl Odpowiedz Link Zgłoś
blasphemy Re: Chiny - wiza 09.05.04, 15:19 Tak, do "China" jest "potrzebana" wiza. Mozesz ja "zlatwic" w ambasadzie chinskiej (wiem, ze trudno na to wpasc, wiec nie dziekuj za podpowiedz). W moim przypadku trwalo to pare dni, a zalatwialem to w Singapurze. Odpowiedz Link Zgłoś
kornel-1 Re: Chiny - wiza 29.08.17, 11:43 marek.promyk napisał(a): > Wiza jest potrzebna. Ale na większości lotnisk, jeśli przesiadkę masz nie dłuże > j niż za 24 godziny, możesz opuścić lotnisko na podstawie zezwolenia, które dos > taniesz przy odprawie paszportowej. Dla największych lotnisk to nawet 72 godzin > y, ale nie możesz opuszczać miasta. No, dobra. Przyjmijmy życzliwie, że post nie jest kryptoreklamą biura podróży. 1. Ułatwienia w podróży bezwizowej dotyczą 17 miast. Czy wiesz, co oznacza "większość lotnisk" w przypadku Chin? Myślę, że nie. 2. Ułatwienia obejmują nie 24 godzinny a 6-dniowy pobyt podroze.onet.pl/aktualnosci/6-dni-bez-wizy-w-szanghaju-i-sasiednich-prowincjach/rrr3ye Tu więcej szczegółów: www.fly4free.pl/forum/bezwizowy-tranzyt-w-chinach-72h-bez-wizy,1135,32620&start=260 Kornel Odpowiedz Link Zgłoś
kornel-1 Re: Chiny - wiza 29.08.17, 17:04 Przepraszam, pomyliłem się. To spamer. Reklamuje na kilku forach usługi biura. Ponieważ jego info o wizach do Białorusi (na innym forum) również zawiera niekompetentną informację, chciałbym wszystkich zniechęcić do tego biura. Możecie się przejechać :( Kornel Odpowiedz Link Zgłoś