Dodaj do ulubionych

Seszele - kilka pytań

IP: *.xdsl.centertel.pl 05.06.11, 14:08
1. Czy pora listopad/grudzień jest dobra na wyjazd (opalanie, kapiel). Słyszałam, że w niektórych porach roku jest wysyp glonów, więc piękne plaże nie są wcale już piękne...
2. Czy można opalac się topless w hotelu i na plazy hotelowej ?
3. Które miejsce rekomendujecie - szukam spokoju tzn. im mniej ludzi i imprez tym lepiej i b. dobrych warunków hotelowych (prezent dla bliskiej mi osoby...)
Obserwuj wątek
    • Gość: Żaurozaur Re: Seszele - kilka pytań IP: *.warszawa.vectranet.pl 06.06.11, 00:20
      1. O glonach na Seszelach w życiu nie słyszałem! Na przełomie listopada i grudnia zaczyna sie pora deszczowa. W grudniu masz przeciętnie 12 dni deszczowych - to dużo. Ja byłem w lutym i lało bez przerwy.

2. Można.

3. B. dobre warunki hotelowe na Seszelach równa się finansowo strzał w stopę. To będzie kilka tysięcy euro od osoby. Jeśli już chcesz ten spokój na Seszelach to wyspa La Digue będzie najodpowiedniejsza, hotel znajdź sobie z holidaychecka, ja mogę polecić Patatran, całkiem niezły.

4. Seszele to republika bananowa, wszystkie ceny dla turystów są RAZY 10. Pogoda w czasie naszej zimy jest do dupy, najlepiej polecieć w kwietniu. Mauritius jest wielokrotnie tańszy, a klimaty prawie takie same i hotel trzymający poziom nie kosztuje fortuny. Aha, rajskie plaże Seszeli z widokówek (te z wielkimi głazami narzutowymi) słabo nadają się do kąpieli. Normalne morze można znaleźć głównie na wyspie Mahe, ale tam spokoju raczej nie będzie. Poza tym sprawdź wyszukiwarkę postów, bo o Seszelach było mówione wielokrotnie.

• Gość: Izza Re: Seszele - kilka pytań IP: *.xdsl.centertel.pl 06.06.11, 19:55
        Dzięki Żau :).
        1. Właśnie w wyszukiwarce forum.gazeta.pl/forum/w,19,90714748,,Seszele.html?v=2 znalazłam informacje o glonach - stąd pytanie o nie
        2. Rozważę Mauritius; jakieś osobiste rady ?
        3. Lubię czasem strzelać sobie w stopę ;)
        • Gość: Żaurozaur Re: Seszele - kilka pytań IP: *.warszawa.vectranet.pl 08.06.11, 12:21
          Na Seszelach poznałem naprawdę bogatych ludzi z różnych krajów (przy moim hotelu był niedaleko pięciogwiazdkowy Le Meridien, wycieczki fakultatywne mieliśmy wspólne) i wszyscy oni byli niemiłosiernie wqrwieni na to, ile pieniędzy z nich zdarto. 4.500 euro za dwa posiłki, pobyt i przelot na 2 tygodnie w hotelu... hmmm, no niby niezłym, ale bez rewelacji, ze słabą plażą, leniwym personelem, a do tego marną pogodą, to nie jest coś, co się łyka bez zmrużenia oka (niezależnie od tego ile się posiada pieniędzy...)

Skoro jednak masz ochotę strzelać sobie w stopę i wydawać nadmierne ilości kasy, to wybierz sobie na Mauritiusie np. Le Touessrok www.letouessrokresort.com/ byłem tam 1 dzień i faktycznie zrobił wrażenie, a wysepka Ile aux Cerfs jest po prostu przepiękna. Na Mauritiusie jest sezon dokładnie wtedy , gdy u nas mamy zimę, więc na pewno nie przestrzelisz z pogodą. Pzdr.
          • tropikey Re: Seszele - kilka pytań 08.06.11, 12:30
            cześć,
            co do Mauritiusa, to najlepiej wybrać się tam w grudniu, bo w styczniu i lutym istnieje spore ryzyko cyklonu, który może przynieść silny wiatr, chmury i deszcze. Gdy byliśmy tam kilka lat temu właśnie w tym czasie, cyklon przeszedł na szczęście bokiem, ale przed wyjazdem ciągle sprawdzaliśmy w internecie aktualne informacje o jego trasie.
            Pozdrawiam, Bartek.
          • Gość: Izza Re: Seszele - kilka pytań IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.06.11, 23:44
            Dzięki za rady :)
            • Gość: bepi Re: Seszele - kilka pytań IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.11, 08:12
              witam, miesiąc temu wróciłam z Seszeli, byłam w czerwcu na 15 dni , noclegi miałam na 3 wyspach; Mahe, Praslin, La Digue, pod względem widoków miejsce RAJSKIE , na forum wakacje.pl dokładnie opisałam każdy dzien pobytu w tym raju, zapraszam

forum.wakacje.pl/read.php?105,1314597
              • Gość: bepi Re: Seszele - kilka pytań IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.11, 08:15
                Ps. glony są od czerwca do sierpnia , ale nie na wszystkich anse -)
                W porze grudzień-marzec najwiecej pada bo to pora deszczowa -)
                • Gość: Izza Do Żauro :) IP: *.xdsl.centertel.pl 02.08.11, 19:23
                  Fajny hotelik, ale za tydzień koło 7 tys. euro za 2 osoby (bez przelotu, dojazdu itp.). Piszesz, że tam byłeś. Czy jest wart tej ceny ?
                  PS. A mówiłeś, że Mauritius to taniocha w porównaniu z Seszelami.... ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka